Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Légből kapott hírünk van képekkel
- iPhone topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
modder
üzenetére
Ami előnye (lenne), hogy nem kell mindenhol kiírni a típust, de ez nem feltétlenül jelent dinamikus típusosságot.
Nem igazán. A dinamikus típusosság lényegében nem más, mint rengeteg cast-olás, amit megcsinál neked a fordító/interpreter/akármi. Például a design pattern-eknél látható borzasztó objektum hierarchiák nagy részét egyszerűen ki lehet dobni egy dinamikusan típusos nyelvben.
Vagy ott van az, hogy egy függvény visszatérési értéke tetszőleges lehet: így kivételek nélkül is megoldhatod a hibakezelést. Ne feledd, a szkriptnyelvek alapvetően rövid programok írására lettek kitalálva.Vannak más nyelvek, ahol gyönyörűen meg van oldva, hogy ha létrehozol egy változót, onnantól már nem változtathatsz a típusán, és ki sem kell írni a típusát sehol.
És melyik ez a nyelv? Vagy most az új C++ auto kulcsszavára gondolsz?(#12122) Sk8erPeter
Nem, én nem hiszem, hogy csak a típustalanság miatt népszerű ennyire, én nem tudom, ezt honnan szeded.
Attól népszerű, mert egy könnyen tanulható, nagyon megengedő szabályokkal ellátott szkriptnyelv. Nyilván, ha statikusan típusos lenne, akkor ezek a tulajdonságok nem lennének érvényesek.Szerintem a PHP-val rengeteg probléma van, de ezek nem abból adódnak, hogy a nyelv dinamikusan típusos - egy részük annak köszönhető, hogy Rasmus Lerdorf nem értett a programozási nyelvek fejlesztéséhez, a másik részük meg annak, hogy a mai napig nem ért
.
Olvassatok phpsadness-t, megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Wise (ex-TransferWise)
- LEGO klub
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Videó stream letöltése
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Dell Latitude 7430 x360 Ütésálló Érintős Hajtogatós Profi Ultrabook 14" -60% i7-1265U 16/512 IRIS Xe
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/16GB/512SSD/FHD/garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
- HP EliteBook 850 G7 15.6 inch (256GB SSD, i7-10610U, 8GB DDR4) Akció!
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Samsung UE75DU7172U 189 cm / 75 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
.