- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #14608 üzenetére
Nem tudom pontosan hogy és milyen szempontok szerint válogatsz, de egy közepesen bonyolult programozási mintafeladatra emlékeztet, szerintem ez egy 21 elemű fifo tároló.
Tegnap találkoztam egy hasonlóan bonyolultnak tűnő, de valójában egyszerű problémával: véletlen számú és sorrendű, 2x2, 1x2 vagy 1x1 méretű cellákból szabályos, 4 oszlopos html táblázatot összerakni. Először valami rekurzív rendezési megoldásban gondolkodtam, aztán rájöttem hogy 1 db for ciklussal megoldható
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #14608 üzenetére
Nem csináltam még hasonlót szóval csak elméletben:
Mi lenne ha a fájlból mindig csak 10 karaktert olvasnál be és azt vizsgálnád? Ha az megvan akkor jönne a következő karaktert követő 10-es sorozat. Beolvasáskor vizsgálni kellene h van e egyáltalán még 10 karakter, ha nincs akkor ennyi. Így végülis mindig egy 10 elemű tömbbel dolgoznál, és egy változóban csak azt kellene tárolni hányadik karakternél jársz a fájlban.Sőt akár azt is lehet hogy csak első alkalommal olvasol be 10 karaktert, aztán csak egy index-el lentebb "sorolod" a meglévő elemeket, és az utolsó helyre egy új karaktert szúrsz be.
Remélem sikerült érthetően vázolni az elméletemet
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest