- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #17238 üzenetére
Köszi a tanácsot, megnéztem a naplót tisztán látszik, hogy egy kérést 2 másik követ 1 mp-el később. Erre egyébként a további teszteléssel rájöttem, mert insert után ki is írattam az egész tábla tartalmát, és úgy tűnt valóban csak egy insert van. Ám ha megnéztem az adatbázist ott már három volt. Ha frissítettem az oldalt, megjelent a 2 új. Tehát azt sikerült determinálni, hogy valamiért, valahogyan a háttérben még kétszer leszalad a szkript. Kiderült: hibás volt a htaccess-em. Illetve működött csak nem jól. Kijavítottam. Most minden jó. Szívesen leírnám most amit gondolok, de szerintem örökké kitiltanának az oldalról.
Viszont vannak dolgok amiket nem tudok megmagyarázni:
1. ez miért böngészőfüggő?
2. a htaccess miért generált két plusz lefutást? (miért nem csak egyet?)
3. miért működött másik táblával?Ezek már csak költői kérdések. Agyfasz az egész, elkúrtam rá a fél napomat, örülök, hogy végre jó. Bontok is egy sört.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #17217 üzenetére
Csak kérdés volt, nem kell kiborulni.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
fordfairlane #17217 üzenetére
A megoldás valahol az Inception és az Interstellar között van.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #17215 üzenetére
Sejtettem, hogy nem fogja tudni.
Köszi a választ.
-
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #17198 üzenetére
Jaja, látom megy a jövőbelátó képesség. előbb megírtad a pontos problémát, minthogy megkérdeztem volna
az a beállítás nekem ON állapotban van (volt).Péternek is köszi, át fogom nézni az alternatív megoldásokat; és valóban, tényleg nem konstansról van szó
-
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #17193 üzenetére
ajjaj. nekem belementette az adatbázisba a \ jeleket is mint a huzat
$update="
UPDATE config
SET config_head_end_script = '".mysql_real_escape_string($_REQUEST[head_end_script])."'
WHERE config_lang = '".$ADMLNG."'"; -
törölt tag
válasz
fordfairlane #17190 üzenetére
5.5.9
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #17188 üzenetére
4.2-től kezdve alapból kikapcsolt.
Lehet, de egy ideig AppServ csomagot használtam és abban bekapcsolja és manuálisan szoktam kikapcsolni.
Most már magam rakom össze a rendszert.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #17186 üzenetére
Kikapcsolni akartam, mert egy régebbi (4.x) verzióban alapban be volt kapcsolva. Ha ki van akkor rendben.
Más: Lehet egyben letölteni php manual-t? Elég sokat lennék offline és jól jönne hibaüzenetek esetén kis infó. Látom a php.ini-ben be is lehet állítani útvonalat a doksihoz.
-
Joci93
senior tag
válasz
fordfairlane #17183 üzenetére
(Nem olvastam végig az egész beszélgetést, csak segítségképp írom le.)
Localhoston csak akkor működik az email küldés, ha előtte szerkeszted a php.ini-t illetve a sendmail.ini-t. [link] -
adam_
senior tag
válasz
fordfairlane #17180 üzenetére
Port: 25 or 465 or 2525 mailtrapnél.
Hotmailnél amikor teszteltem 25ös porttal szintén nem ment. -
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #17177 üzenetére
Én most a konkrétan a -> operátorra gondoltam.
Ettől még teljesen jogos. Mostanában csak sz*patom magam a PHP topikban.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #17139 üzenetére
wis, fordfairlane: köszönöm.
-
honda 1993
senior tag
válasz
fordfairlane #17105 üzenetére
Nem kell kiakadni.
Neked is nagyon szívesen segítek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #17065 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #17063 üzenetére
Ugyan ezt írtam én is kettővel feljebb.
-
martin66
senior tag
válasz
fordfairlane #17052 üzenetére
Köszönöm!
Így már működik! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #17052 üzenetére
Ja, és valóban, ott volt egy tök felesleges kódblokklezárás, majd üres sor, majd megint kódblokk-kezdés, észre se vettem. Mondjuk a kódban továbbra sincs egy sornyi validálás sem, szóval ez még mindig úgy, ahogy van, fos...
-
TomKiss
tag
válasz
fordfairlane #16977 üzenetére
szuper, köszi!
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #16967 üzenetére
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #16904 üzenetére
Zsír. Akkor jogosan kötekedek.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #16885 üzenetére
Ott a pont, eszembe nem lett volna.
-
vanek
tag
válasz
fordfairlane #16872 üzenetére
azt írja, hogy unknown column in '....' in where clause
viszont, ha azt írom, hogy delete..... where hallgato_nev = .(int) $_Post["Nev"];
akkor töröl mindent.. az miért lehet?
-
vanek
tag
válasz
fordfairlane #16869 üzenetére
kipróbáltam úgy, hogy a a törlő kód helyére csak egy sima print($_POST["Nev"])-et írtam és átadta azt a nevet, amit kellett...
Szóval nem nagyon tudom, hogy mi lehet a baj..:\
-
szcsaba1994
tag
válasz
fordfairlane #16830 üzenetére
A lekérdezésnél nincs eredmény, felvételnél pedig azt írja, hogy "az oldal nem található", miután rákattintottam az "olvasó hozzáadása" gombra
-
szcsaba1994
tag
válasz
fordfairlane #16827 üzenetére
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #16760 üzenetére
Ez nem szép, hanem epikus!
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #16729 üzenetére
Még a válaszod olvasása előtt a következő változtatásokat csináltam:
#Options Indexes FollowSymLinks
Options Indexes Includes FollowSymLinks#AllowOverride None
AllowOverride AuthConfig Limit FileInfoNem tudom mik ezek, de a httpd-sni.conf-ból lestem ki. Ezzel elhárult a probléma. Rövid próbálgatás után úgy tűnik jó lett.
Köszönöm szépen a gyors segítőkészséget
Upd1: Kipróbálom csak azzal, amit írtál.
Upd2: És tényleg ennyi volt a gond. Visszaírtam a többit csak az AllowOverride lett All és működik. THX!
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #16707 üzenetére
Köszönöm a segítséget viszont.
(#16709) Sk8erPeter
"És mi nem jött össze konkrétan?"
Nem tudtam adatot kiszedni az adatbázisból, és ez épp elég volt, hogy visszatérjek a jól megszokott részre.
Én is találtam egy nagy halom leírást, néhányat be is tettem könyvjelzőnek, majd ha lesz lélekerőm még pluszban tanulni valamit az egyetem mellett akkor megnézem. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #16706 üzenetére
Az adatbázisban van auto increment mező is és current time mező is, szóval lehet válogatni, nem értem miért ragaszkodtam annyira a PHP megvalósításhoz, és miért nem gondoltam az SQL-s megvalósításra.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
fordfairlane #16669 üzenetére
Ha már itt szóba jött az $GLOBALS, akkor lenne egy kérdésem.
Hogyha van egy ilyen GLOBÁLIS változóm:
SELECT * FROM users WHERE id = ".mysql_real_escape_string($id)."És, hogyha itt rajta van a lekérdezésben az escape, akkor hogyha akarom használni máshol ezt a globális változót és legyen az hogy akkor az $GLOBALS["CURUSER"] = $result;
Tehát hogyha ezt a globális változót használom egy UPDATE-ben akkor hogyha van egy ilyen hogy WHERE id = $CURUSER["id"]; akkor ide már nem kell elvileg escape, igaz?
Remélem érthető voltam.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #16669 üzenetére
Annyit nem ér az egész, hogy a globális változókba mentsem amit behúzok. Marad a hagyományos megoldás.
Köszke
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #16667 üzenetére
De, tökéletes. Nem is értem, hogy nem jutott eszembe. Na meg én vagány akartam lenni és feltalálni a spanyolviaszt.
Ettől függetlenül ha valaki tudja a választ, hogy lehet metódussal fájlt behúzni, ne kíméljen és ossza meg, mer ettől függetlenül érdekel.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #16652 üzenetére
Igaz elírtam, de már ez is kicsit jobban nézz ki szerintem.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
fordfairlane #16652 üzenetére
Úgy választja szét hogy nem azt írja hogy echo("valami"); hanem lezárja a php részt és html-be ír.
Tehát:<?php
require_once("site.php");
my_class();
?>
<div id="content">akármik</div>
<?php
footer();
?> -
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #16564 üzenetére
FB-n volt egy PHP csoport ahova beléptem és 1 hónap után kiléptem mert más se ment mint a változók kiíratásainál fellépő problémák "echo '$valami'; miért nem megy?".
-
Peter Kiss
őstag
válasz
fordfairlane #16564 üzenetére
Csoportos öngyilkosság? PH! találkozó keretein belül.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #16510 üzenetére
Van bizony. Most kipróbáltam olyan mezőn amin nincs, úgy >700ms.
Szerkesztéshez: +1.(#16509) disy68
E má' level 4. -
honda 1993
senior tag
válasz
fordfairlane #16429 üzenetére
Ertem, azonban itt nincs ilyen mappa, arra viszont mar gondoltam hogy a www mappaban levo dolgokat kitorlom, lehet hogy azok kavarnak be.
Ezek vannak a www mappaban : favicon , index ( ez nem az altalam letrehozott index) ,es egy testmysql fajl is talalhato meg ugyanitt, a www mappan belul.
tehat : favicon, index, testmysql.
es itt van meg az altalam letrehozott valami mappa is, amin belul az index.php van. -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #16423 üzenetére
De, valóban OE. Félreírtam.
-
Des1gnR
őstag
válasz
fordfairlane #16307 üzenetére
Igen, semmi mást nem módosítottam.
Sk8erPeter:
Egyelőre abszolút nem érdekel a kód kinézete, az még sokat fog változni és rendbe is lesz téve, de mint a maga idejénSajnos továbbra se jön létre az XML
Szerk: SIKERÜLT!
Másoltam a fordfairlane által leírt sort és elmaradt egy " a végéről.
Így már létrejön az XML és a napom is jobb lett
Köszönöm a segítséget.Annyiban még tudnátok segíteni, hogy ahhoz, hogy egy megadott mappába kerüljön mit kell csinálnom?
Pl. egy XML mappába ami a gyökérben van. -
Des1gnR
őstag
válasz
fordfairlane #16303 üzenetére
Köszi, kipróbáltam és egy ilyen hibát dobott:
array(4) { ["type"]=> int(2048) ["message"]=> string(54) "is_a(): Deprecated. Please use the instanceof operator" ["file"]=> string(51) "domain.hu/wp-includes/post.php" ["line"]=> int(421) }
-
Des1gnR
őstag
válasz
fordfairlane #16299 üzenetére
Jaj bocs, elfelejtettem írni, hogy átneveztem ordertoxml.php-ra mert félreérthető neve volt.
-
Orionk
senior tag
válasz
fordfairlane #16268 üzenetére
Igen, inkább indítottam egyet. Viszont nem értem, hogy ennek a Facebook beágyazásnak miért kell webszerver.
Itt van ez az oldal LINK AZ OLDALHOZ
Ha az oldalon a piros hőlégballon fölé viszitek az egeret, akkor az elindul. Nálam Chrome on, amikor elindul, akkor a PNG képnek a körvonalai mozognak és nem olyan szépek.
Ez mitől lehet és hogyan lehetne javítani ?
köszi
-
Orionk
senior tag
válasz
fordfairlane #16266 üzenetére
köszi szépen.
Ehhez kellene webszerver ?
, de miért ? Most csak statikus html oldalt csinálok php nélkül.
Indítsak hozzá egy apachot ?
-
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #16255 üzenetére
A felső sql-es változó másolásából maradt vissza
.
De aposztróf kiszedése ellenére sincs semmi változás...De most megy, újraindtottam az adatbázist, és viszi... a PDO-s commit paranccsal
-
19.Norbika
tag
válasz
fordfairlane #16117 üzenetére
Mondjuk én szóba sem állok olyan szolgáltatóval, aki 5.4 alatti verzióval döcög. Az értelmesebb szolgáltatók naprakészek a frissítések terén. Verziók között választhatsz is. De az összes probléma könnyen orvosolható egy VPS-el is.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #16105 üzenetére
Széttöredezni? Az 5.3 régóta nem támogatott, a következő kiadástól (pár hét) az 5.4-es ág is security-only lesz. Onnantól a teljes supporttal rendelkező két ág az 5.5 és az 5.6. Ha 5.2-vel kellett még mostanában szívnod, az nem a platform hibája, hanem a cégé (, szolgáltatóé, stb.).
-
19.Norbika
tag
válasz
fordfairlane #16105 üzenetére
Én személy szerint minden értelmes frissítést örömmel fogadok.
-
honda 1993
senior tag
válasz
fordfairlane #16032 üzenetére
Nekem ez egyenlőre még magas.
Csak a html és a css az amit valamennyire ismerek.
A php-val csak most kezdek el ismerkedni.
-
honda 1993
senior tag
válasz
fordfairlane #15980 üzenetére
semmi.nem csinal semmit.
localhost/gyakorlas
entert nyomok
Object not found!
The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.
If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 404
localhost
Apache/2.4.10 (Win32) OpenSSL/1.0.1i PHP/5.5.15a xampp fut,( apache,msql) szoval minden oke,es nem mukodik.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #15965 üzenetére
Nem értek egyet, azon kívül, hogy tök alap lépésekben le van írva, még az is, hogyan különül el a PHP kód a HTML-től, egyáltalán mi az hogy nyitó meg záró tag. Ezen felül csak példaképp, az if elág is részletesen le van vezetve. Szerintem ha valaki profi más programnyelvben, annak nem kell magyarázni mi az az if.
Nem gondolnám, hogy van tutorial, ami ettől alapabb szintről indul. Más tészta, hogy összefüggő példák nem igazán vannak, de ha megismerkedett az alapokkal majd keres a neten.
-
honda 1993
senior tag
válasz
fordfairlane #15965 üzenetére
hat,igaz ami igaz, jo lenne valami szajbaragosabb igy kezdes keppen
ezt az oldalt most talaltam.
http://jegember.uw.hu/php/2.html
ha innen tanulok azzal nem "Ártok" magamnak ?
mivel meg hulye vagyok hozza,igy nem tudhatom hogy mennyire erdemes az ott leirtak alapjan tajekozodni
-
CharlieDrop
veterán
válasz
fordfairlane #15955 üzenetére
Igazából lemaradtam a verziózásokkal azért érdeklődtem.
Köszi a gyors segítséget, akkor hanyagolom az 5.3-at -
válasz
fordfairlane #15898 üzenetére
Kezdésnek én egy Laravel-t mindenképpen ajánlok!
-
Sleed
aktív tag
válasz
fordfairlane #15882 üzenetére
5.5.11 van most nekem fent, akkor megnézem egy korábbival. köszi
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #15884 üzenetére
Hát igen, igazából értelmetlen ilyen hosszú műveletre GUI-t alapozni, feltételezve, hogy majd a felhasználó addig megnyitva tartja. Bár lehet, hogy valami webes alapú távoli admin-felületről van szó, ahol mehet a dolog, de akkor is; másik megoldás pl. adatbázisban tárolva bizonyos eseményeket, aztán frissítéskor ellenőrizni, van-e új, és ha igen, akkor értesítőket kirakni a felületre.
-
kemkriszt98
tag
válasz
fordfairlane #15852 üzenetére
LOL
-
kemkriszt98
tag
válasz
fordfairlane #15828 üzenetére
Működik
-
válasz
fordfairlane #15771 üzenetére
Kis türelmet, dolgozunk rajta.
-
Phvhun
őstag
válasz
fordfairlane #15600 üzenetére
Jah vissza kéne követni a call stack-ot manuálisan, vagy félautomatán ideiglenesen, kb így:
function foo($bemenet, $stack)
{
$stack[] = "foo";
naplohoz_hozzácsap(json_encode($stack));
sql_táblába_írkálás_pdo_függvénnyel( $bemenet + 12 );
}
function bar($stack)
{
$stack[] = "bar";
foo( rand(0,10) );
}
$tem = array();
foo(10, $tem);
bar($tem);Aztán így meg látszik naplovacskában hogy egyszer innen egyszer meg onnan lett meghívódva az sql táblába irás.
Szerk: A kutya vigye el hogy új oldalra ment már közben a társalgás és nem láttam.
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #15600 üzenetére
már ennyire lefaragtam a "kódot" hogy lássam, hol hibázik, tehát nehéz ennél többet kiírni.
a microtime eltérés és az új id azt mutatja, kétszer fut le a query, holott egyszer írom le.ha csak ennyit írok a config.php-be, amit egyszer includeolok a lap alajén
$kapcsolat = mysql_connect( "$host", "$sql_felhasznalo", "$sql_jelszo" );
mysql_select_db( $adatbazis, $kapcsolat ) or die (mysql_error());
mysql_query("set names 'utf8'");
mysql_query("INSERT INTO log (l_ID,l_time,l_uid,l_text,l_dump,l_ip) VALUES ('',CURRENT_TIMESTAMP, '12', '".basename($_SERVER['PHP_SELF']).microtime()."', 'nincs dump', 'nincsip')");akkor is két sor jelenik meg a táblában
ID 7
SQL idő 2014-05-03 14:48:40
12
index.tpl.php: microtime: 0.50981100 1399121320
nincs dump
nincsip8
2014-05-03 14:48:40
12
index.tpl.php: microtime 0,4 s eltéréssel: 0.97117400 1399121320
nincs dump
nincsip -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #15596 üzenetére
azt csak azért raktam bele, látható legyen, mindkettő hívás esetén duplikál.
egy insert pdo-val, egy insert régi mysql_queryvel, és id szerint így jön sorba:
pdo
mysql_
pdo
mysql_egyszer hívom meg
-
DeltaPower
addikt
válasz
fordfairlane #15528 üzenetére
jogos, azt észre se vettem a gyors kopipészt közben
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #15525 üzenetére
Ezt a leírást néztem, de akkor utánanézek.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #15519 üzenetére
Érted, hogy értem.
Nem kell kiforgatni a szavaim. Ne válaszolj... tudom. Fogalmazzak pontosabban.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #15519 üzenetére
Ez mondjuk jogos...
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #15487 üzenetére
Írtam én valahol is azt, hogy a cookienál kell eszképelni is valamit?
Egyedül az eszképelésre írtam egy megoldást, ahol nincs adatbázis.Részemről a téma lezárva.
-
válasz
fordfairlane #15464 üzenetére
Most már működnek a cookie-s dolgok, és get-tel is el tudom kapni az URL-eket, hála az ob_start()-nak.
Egy olyan szituáció áll most fenn, aminek a megoldásához szerintem mélyebbre kéne ásni a PHP bugyraiban.
A probléma: kosárból akarok törölni elemeket.
A megoldás, ami localhost-on működik is: rákattintok a törlésre a weblapon, ez feldobja az elem sorszámát az URL-be, get-tel elkapom, majd ebből kreálok egy SQL query-t. Eddig szép és jó, el is készül a query, viszont nem hajlandó kitörölni az elemet. Ha az elkészült query-t phpmyadmin-on keresztül manuálisan futtatom le, akkor frankón kitörli.Ahogy mondtam már, localhost-on nincs ezzel bajom. És ebben nincs cookie sem, szóval az sem lehet probléma...
-
válasz
fordfairlane #15425 üzenetére
Okés, így már bátrabban teszem csak az elejére. Köszi!
-
válasz
fordfairlane #15422 üzenetére
Azért "akadékoskodok" itt, mert annyira mélységeiben nem látom át, ezért kérdezlek benneteket. Nyilván, ha az index.php hívja be a többit, akkor annak az elején is jó a kapcsolódás, de hogy biztos legyek a dolgomban, inkább kérdezek.
Hátha van a PHP-nak valami sajátossága, hogy pl. fájlok behúzásakor is ki kell adni a kapcsolódást (persze nincs ilyen, csak példának írom)...szóval ha vannak rejtett dolgok, akkor azt ti tudjátok, én viszont nem. -
mallee
tag
válasz
fordfairlane #15420 üzenetére
Helyesen az ilyen kreátor objektumoknak az általad felvázolt módon sem lenne szabadna létezniük, helyette minden objektum kívülről várná a függőségeinek "kielégítését": bővebben.
-
válasz
fordfairlane #15420 üzenetére
Ez biztosan így van, de ahogy mondtam, nekem most az a lényeg, hogy működjön a dolog.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #15402 üzenetére
Ebben igazad van, de tulajdonképpen ez ilyen Singleton+Factory minta egyvelege.
(#15403) DNReNTi :
"Mért lenne gáz?Adatbázis kapcsolat kezelésére szvsz nem igen van jobb megoldás."
Egyrészt szerintem az ironikus hangvételből kiderült, hogy nem feltétlenül tükrözi a véleményemet a dolog, még ha bőven van is igazsága az azt ellenzőknek, tehát nincs szükség a szemforgatásra (arra amúgy sincs, ha szakmai vitát akarunk nyitni), másrészt meg javaslom, keress rá a topicban (pl. Athlon64+ kolléga itt kardoskodik ellene: [link]), illetve Stack Overflow-n és más forrásokban is, hogy mik is az érvek a Singleton-minta ellen; az "Adatbázis kapcsolat kezelésére szvsz nem igen van jobb megoldás" mondatra meg az a válasz, hogy van, akik meg tudják oldani nélküle, tehát lehet jobb megoldás. Most is előkapható a sablon-érv, hogy "nincs legjobb megoldás". -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #15398 üzenetére
Vigyázz, mert mindjárt megkapod, hogy a Singleton qrva gáz.
"Majdnem olyan, mint egy Singleton"
Hogy érted azt, hogy majdnem olyan? Jelen formájában ez konkrétan Singleton-minta. -
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #15397 üzenetére
Én egy ilyet használok:
<?php
class DbFactory {
private static $instance;
private function __construct() {}
private function __clone() {}
public static function getInstance() {
if(!self::$instance) {
self::$instance = new PDO("dsn", "user", "pass", array(
PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => 'SET NAMES utf8',
PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION
));
}
return self::$instance;
}
}Bárhol szükséged van adatbáziskezelésre, ennyiből megkapod a handlert:
$dbh = DbFactory::getInstance();
A DbFactory csak egyszer csinál objektumot az első meghívásnál, után ugyanazt adja vissza minden további meghívásnál. Majdnem olyan, mint egy Singleton.
-
htc07
addikt
válasz
fordfairlane #15392 üzenetére
Igen, összefűzve kell, az egyik fájl naponta beleírja az aktuális dolgokat, a másik meg bármikor ki tudja olvasni az addigi adatokat.
#15391, köszi ezt megpróbálom
-
válasz
fordfairlane #15377 üzenetére
Ööö, ezzel ki is lehet cserélni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #15321 üzenetére
Először én is erre gyanakodtam, de azt írta, explode()-ot használ, és a név UTÁN szerepel szóköz.
Ha azt használja, hogy
explode(',', 'Anna, Árpi, Aladár')
akkor abból az lesz, hogy
array (
0 => 'Anna',
1 => ' Árpi',
2 => ' Aladár',
)
ergo a név ELÉ kerül a szóköz. Ha azt használja, hogy
explode(', ', 'Anna, Árpi, Aladár')
magyarul a delimiter a vessző utáni szóköz, akkor eltűnnek a szóközök a név ELŐL.De igazából ezért írtam neki, hogy mutassa meg a megoldását, és akkor kiderül, mi van.
-
válasz
fordfairlane #15284 üzenetére
Legyen úgy.
-
válasz
fordfairlane #15279 üzenetére
Melyik a "hatékonyabb"?
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #15253 üzenetére
Basszus... Epic fail. Megvan a hiba... Inkább le se írom annyira ciki.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #15250 üzenetére
Egy mysqli objektum. A PHPStorm szépen fel is sorolja a mysqli metódusokat a -> után mégis a "Call to a member function close() on a non-object" hibával lerogyik.
De mindegy is mivel kiderült, nem szükséges a kapcsolatokat zárni, maguktól záródnak.
-
jbauer05
tag
válasz
fordfairlane #15243 üzenetére
Igen, post a metódusa. A változót azért írtam át, hát ha amiatt nem megy, de miután kijavítottam akkor is rossz volt, de az amit írtál az már jó lett, köszönőm !
Az még megkérdezhetném, hogy létezik a phpban a C# féle try-cacth ? Mert olyasmit szeretnék csinálni, hogy adva van hat checkbox, ellenőrizze, hogy valamelyik aktív-e, és ha igen akkor hajtsa végre azokat a feltételeket arra a hat checkboxra amit megadtam, de ha egyik se aktív akkor írja ki, hogy nincs bepipálva semmi. Ezt, hogy kellene megcsinálni, mert ötletem sincsen.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #15226 üzenetére
Saját osztály írására már én is gondoltam. Lehet rászánom magam a jövőben.
(#15227) cucka
Miért, hol nem kell?
Például olyan metódusokban nem szoktam használni ahol a szerver oldal ad át ellenőrzött paramétert, mondjuk egy user_id-t, azaz garantáltan nem jelent veszélyt.(#15229) biker
mondjuk $odlal helyett $oldalt írhatnál
Siettem. -
válasz
fordfairlane #15184 üzenetére
Rendben, visszaírom erre.
Így volt eredetileg, csak én gondoltam, hogy nem jó a szintaktikája, azért írtam át.
-
mnorbi89
csendes tag
válasz
fordfairlane #15110 üzenetére
hát hogy betudjak írni egy nevet.
-
mnorbi89
csendes tag
válasz
fordfairlane #15107 üzenetére
elméletileg kellene egy input is amibe a nevet lehet beírni.
-
mnorbi89
csendes tag
válasz
fordfairlane #15105 üzenetére
Igen.kiírta a mai névnapot. Nekem úgy kellene hogy beírok egy nevet és ha azon a napon van a névnap akkor kiírja hogy boldog névnapot,ha nem azon van a névnap nem ír ki semmit.
-
mnorbi89
csendes tag
válasz
fordfairlane #15102 üzenetére
köszi. de egyelőre nem akar működni..
-
mnorbi89
csendes tag
válasz
fordfairlane #15100 üzenetére
köszönöm. ezt hova kellene írnom?
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #15086 üzenetére
Aha, köszönöm. Nem is AddEmbeddedImage-el, hanem AddAttachment-el csatoltam a képet. Kipróbálom akkor így.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #15056 üzenetére
Aha, köszönöm. Megpróbálom akkor a saját példámba átültetni.
(#15054) Athlon64+: Tisztában vagyok vele. Viszont most adódott egy konkrét feladat, amit szeretnék ezzel megoldani, ha tudok. Talán valós helyzetben használva könnyebben megértem a lényegét.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #15019 üzenetére
Első hallásra úgy tűnik ez túlmutat a jelenlegi képességeimen. Természetesen ez nem kifogás csupán a jelenlegi helyzet. Mivel most sok időm nincs a dologra, egyelőre marad a csupaszított editor és a kevés védelem.
Amint lesz időm, viszont utánajárok a témának. Felmerült bennem, hogy esetleg a bbcode nem volna-e megfelelő. HTML alap formázásokhoz és pár sablon használatához. Nem néztem még ennek sem a színfalai mögé, így azt sem tudom megvalósítható-e vele. -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #14994 üzenetére
Hát, akkor én nagyon félreértettem valamit, mert nekem pont az jött át, hogy ha referenciát használ, akkor ugyan arra a változóra hivatkozik és nem másolja át a memóriába.
Ergó van egy 5k-s tömb, amit átadok referenciával egy függvénynek, amit ott helyben feldolgozok akkor nem foglal le neki helyet a memóriában, hanem ugyan azt használja fel.Referencia szerinti paraméterátadást akkor érdemes használni, ha a függvény paramétereket módosítani akarod.
Ezt a függvény paraméter módosítást nem értem. -
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #14988 üzenetére
Szerintem nincs félreértés. Annyi van, hogy objektumot csak explicit módon tudsz érték szerint átadni (értsd: manuálisan le kell klónozni, majd a másolattal hívni a kérdéses függvényt/metódust)
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #14927 üzenetére
átírtam ahogy a linken volt, és voila, működik
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #14924 üzenetére
köszi, az editor.class.php-ben volt egy htmlspecialchars, működik
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #14924 üzenetére
Nem, nem látszik a tartalom forrásban sem, innen tudom, hogy nem illeszti be
mivel nem ezt használom, elvileg nem gond, de.... lehet hogy a spaw modulban valahol használja???
hmm, nézhetem a forrást -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #14922 üzenetére
valóban vannak, mivel wyswyg textarea azért van, hogy legyen benne
stripslashes miért kell? passz, nem kell, eddig így ment 2006 óta, megörököltem, most szart be, hogy a dear szolgáltató frissített egyet
de nem is tervezném kiszűrni a html tageket, mert kellenekupdate: strip_tags után sem megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- 3D nyomtatás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Synology NAS
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15-ec2057ur 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Corsair RM750
- Apple watch Ultra 2 black edt 2027.11.07 Apple jótállás+ Apple Care +
- Garanciával, MSI Crosshair 15 B12UEZ gamer laptop i7, RTX 3060 6gb vram, 32 gb ram. DDR4, 1TB SSD.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged