- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
cidalain #18476 üzenetére
jávában ez annyi, hogy egy programmal class-okat generálhatsz az xsd-ből, behúzod a projektbe, és utána csak feltöltöd a példányosított objektumokat adattal. ha kész, egy metódussal megcsinálja belőle az xml-t.
ezt lett volna jó utánozni php-ben, de úgy látom, maradok a postgresnél.
-
bambano
titán
válasz
sztanozs #18474 üzenetére
"Tudod validálni az elkészült XML fájlt, hogy megfelel-e a sémának és be fogja-e fogadni a NAV.": oké, de a probléma lényege, hogy nincs "elkészült xml fájl".
"van fent a neten pár free tool, amivel XSD-ből PHP class-t tudsz csinálni": közeledünk. jobb ötlet, mint az xsd-2-php, paxb és a pixb?
-
bambano
titán
üdv!
(bennfenteseknek: nav online számlázás)
xml-t kellene generálnom, ehhez van egy xslt. a preferált nyelv jelenleg a php. mivel érdemes csinálni? preferált válasz: x.y csomaggal/libbel/keretrendszerrel/modullal.cli-ben használnám.
kösz előre is
-
bambano
titán
válasz
trisztan94 #16979 üzenetére
"hogyan tudom ellenőrizni, hogy egy excel fájl írása közben mikor van a nyomtatási lapnak a vége?": szerintem sehogy, az excel previewben oda rakod a margókat, laptöréseket, ahova akarod, és az excel betömöríti akkorára a lapot.
próbálj meg inkább pdf-et generálni, az egzaktabb.
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #16967 üzenetére
-
bambano
titán
válasz
PumpkinSeed #16965 üzenetére
a php-ban a binary kettes számrendszerbeli ábrázolást takar, ha jól látom, vagyis egy olyan stringet kapok eredményül, amiben 1-esek meg 0-ák vannak.
de nekem nem ez kell, mint a felírt példa mutatja. hanem az, hogy belerakok egy változóba egy decimális számot, fenti példában százezer-egyet, és azt szeretném a fájlban látni, ahogy ezt a belső 32 bites számábrázolásában tárolja. ennél jobban nem tudom elmagyarázni.
-
bambano
titán
súgjatok már pls, hogy tudom egy változó értékét binárisan beleírni egy fájlba (nem kettes számrendszerben)?
tehát azt mondom, hogy:
$a=100001;
ezzel csinálunk valamit, és akkor a fájl úgy kezdődik, hogy 0xa1,0x86,0x01,0x00.100001 decimális az 0x000186a1.
kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Starlink
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged