- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
dualcore
őstag
válasz
Toth_Jani #22326 üzenetére
MPC-HC--használok a PC-n, már ha gyorsan "kell" nézni valamit.
Na a koromat illetően.
Commodore Plus4 amivel kezdtem, de ez már olyan rég volt, hogy el is felejtettem.Amikor már normális programokkal foglalkoztam, akkor jött a win.
Azt nem írtam, hogy a win feladja a leckét.
-
tonermagus
aktív tag
válasz
Toth_Jani #21747 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Csak azért kérdeztem a P5-öt, mert a szüleim nemrég vettek egy RU szériás 4K-s Samsungot és valami hihetetlen mosott rajta minden, még a HD adások sem annyira szépem mint a mi sima HD-s tévénken. Erre azért rásegít gondolom a P5...
A twtich-re visszatérve pedig nálam szinte ez a legfontosabb a vásárlás szempontjából. Szóval alapból nem látja a store, de akkor bármilyen .apk-t lehet telepíteni rá? Nem próblémázik?
Egyébként ti használjátok az Ambilightot? Elsőre nagyon tetszik, csak kérdés hogy később napi szinten használni fogom-e... -
Popalcsek
tag
válasz
Toth_Jani #21704 üzenetére
Tudom, hogy APK-ból lehet telepíteni, de rendszerint ezek első indításkor elhalnak, amint próbálják magukat frissíteni.. illetve egyéb tartalmat szeretnénenek letölteni maguknak. Valami biztonsági oka lehet.. feltételezem.. Természetesen engedéylezve van az ismeretlen forrásokból való telepítés, de sajna akkor is elhalnak...
Azért próbálom majd ki a fenti módszert... -
Stema
tag
válasz
Toth_Jani #20620 üzenetére
Maxra raktam a fenyerot ezen es a 8 eves samsung belepo lcdn, dinamikus kontrasztot kikapcsoltam, erezhetoen vilagosabb volt a philips feketeje. Tobb fenyt tukrozott vissza kikapcsolt allapotban (meg ha homalyosabban is) es nem volt homogen a kepe egy dirty screen effect teszt soran. Backlight bleeding minimalis volt csak. Allithatom akarmennyit, nem tartottam jo kiindulasi alapnak. Kinek mi a fontos..
-
Janos46
tag
válasz
Toth_Jani #20533 üzenetére
Az én TV-en a fogaskerék gomb megnyomásakor itt találhat a beállítás:
Gyakori beállítások/Vezeték nélküli és hálózat/Vezetékes vagy Wi-Fi/Wi-Fi Smart ScreenLásd alább angolul és google magyarul a felhasználói könyvből:
Smartphones andTablets20.1Philips TV Remote AppThe new Philips TV Remote App on your smartphoneor tablet is your new TV buddy.With the TV Remote App, you master your mediaaround you. Send photos, music or videos to your bigTV screen or watch any of your TV channels live onyour tablet or phone. Look up what you want towatch on the TV Guide and watch it on your phone orTV. With the TV Remote App you can use your phoneas a remote control.Download the Philips TV Remote App from yourfavourite app store today.The Philips TV Remote App is available for iOS andAndroid and is free of charge.Wi-Fi Smart ScreenTo watch digital TV channels on your smartphone ortablet with the Philips TV Remote App, you mustswitch on Wi-Fi Smart Screen. For more information,in Help, select Keywords and look up Wi-Fi SmartScreen.Okostelefonok ésTáblázatok20.1Philips TV Remote AppA okostelefonon vagy táblagépen található új Philips TV Remote App az új TV-haverod.A TV Remote App-rel elsajátíthatja a közvetítést. Küldjön fényképeket, zenét vagy videókat a nagy televízió képernyőjére, vagy nézze meg TV-csatornáit táblagépén vagy telefonján. Keresse meg a TV-útmutatót, amit szeretne, és nézze meg telefonján vagy televízióján. A TV Remote App segítségével telefonját távirányítóként is használhatja. Töltse le a Philips TV Remote App alkalmazást a kedvenc App Store-ból ma. A Philips TV Remote App elérhető iOS és Android rendszerre, és ingyenes.Wi-Fi Smart ScreenA digitális TV nézése csatornákat az okostelefonon, amely a Philips TV Remote App segítségével elérhető, akkor átkapcsol a Wi-Fi intelligens képernyőn. További információkért kattintson a Súgó elemre a Kulcsszavak elemre, és keresse meg a Wi-Fi SmartScreen alkalmazást.
-
tutis
őstag
válasz
Toth_Jani #20460 üzenetére
Akkor a két tv közötti különbséget láttam, mondjuk ezt az eladó is megerősítette.
Amúgy ma szállítják ki az 55PUS7304-et, este letesztelem és írok egy beszámolót..
Előtte azért elmesélem hogy jutottam ide, azaz ehhez a típushoz. Remélem nem csalódok benne, bár megmondom őszintén, vannak kétségeim.
Kezdem ott hogy hónapokkal ezelőtt már elkezdtem bújni a teszteket, fórumokat, próbáltam informálódni mint mindenki más.
Hosszas olvasgatás után pár opció felállítása után a választásom egy LG-re esett (50um7450). WebOS-t akartam, VA panellal, direkt led világítással és nem akartam töbet költeni mint 150ezer.
Telekomnál rendeltem meg. Már a kiszállítás is bonyodalmas volt, 3x jött a futár, mire át tudtma venni, sajnos elírták a személyi igazolvány számot amivel át lehet venni a készüléket, harmadjára én mentem a futár után. Ez volt egy hónappal ezelőtt. Pénteken vettem át a tv-t, tesztet [itt] olvashattok róla. Sajnos mellényúltam a VA panel nem betekintési szöge nem volt jó, és feketénél foltos is volt a képernyő. 2 nap múlva jeleztem is hogy elállok a vásárlástól, élek a 14 napos jogommal. Na itt kezdődött a tortúra. 1.5 hétbe telt, hogy a telekom kiszállítva státuszra tegye a tv-t, ahhoz hogy el tudjam indítani a visszaszállítást. 1.5 hét múlva indították el a visszaszállítási folyamatot, ami 3 hétbe telt!! Mindennapos telefonálások, ígérgetések után 1 hónap kellett ahhoz hogy vissza tudjak vitetni egy tv-t, több mint elszomorító.. Ekkor tudtam csak megrendelni a philipset.
Hogy miért ezt választottam? LG Nanocellt akartam, de ott pár ember jelezte, hogy csúnya háttér bevilágítást tapasztaltak. Mivel emiatt küldtem vissza az UM7450-et, nem akartam megint belenyúlni. Úgy gondoltam hogy talán a philips nem lesz rossz bevilágítás terén, és az IPS panel betekintési szöge jobb lesz a VA-nál. Persze fel kell áldoznom a kontrasztot és a fekete színt, de talán nem lesz vészes a philips.
Persze mint mindenki más, jártam én is a boltokat, tesztvideókkal stb.
Itt jegyzem meg, hogy a boltok 90%-ban szakképzetlen emberek vannak, akik kb egy kibic módjára akarnak tv-t rád tukmálni. általában egy típusban hisznek, azt próbálják rád erőltetni nekik mi tetszik. Egyetlen egy felkészült eladóval találkoztam, a Szigetszentmiklósi auchanban. 2x is voltam bent, ezt a típust megnézni és összevetni másik tv-vekkel. A srác hozott karton dobozokat is, hogy a külső fényeket letakarjuk, illetve teljesen képben volt a szabványokkal, licenszekkel, melyik gyártó milyen panelt, licenszet használ, melyik tv mit tud, alkalmanként 1-1 órát beszélgettem vele, próbálgattuk a videókat. Ráadásul ő is hozott oda saját vinyót 4k és egyéb tartalommal, hogy jobban lehessen látni mit választ az ember.
Ja és még a típusválasztáshoz annyi, hogy először 150ezret határoztam meg limitnek, na ez ugye felment 200ezerre. A következő lépcsőfok a 270ezres samsung 55Q60R lenne, ezért ezzel próbáltam összehasonlítani a philipset. Sajnos a samsung szebb képet ad, de! és itt jön az, hogy szerintem az emberek nagy százaléka feleslegesen megy be tv-ket nézegetni áruházakba. Ott a tv-k áruházi módban vannak, ÉLÉNK színbeállítással. Ha csak simán beteszed a tesztvideót, alig kapsz releváns infót, mivel minden fel van csutkára húzva. Pl a samsung a világítással próbál szebb képet adni, többé kevésbé sikeresen, de otthoni körülmények között ha élénk beállítással nézed a tv-t, (kontraszt és hasonlók max közeli értéken) tuti elfárad a szemed félóra után, ráadásul szinte majdnem biztos hogy kivégzed a panelt 1 éven belül. Szóval ha szerencséd van, talán veszik a fáradtságot és visszaállítják a szineket normálra. Ráadásul ez se nagyon releváns, mert a külső világítás miatt 99%-ban otthon máshogy fog kinézni a tv képe, színei mint az áruházban.
Na nekem szerencsém volt az eladóval, a körülményekhez képest megpróbáltuk letesztelni a tv-ket, azaz hogy mit tud a philips a 60-70 ezerrel drágább qledhez képest.
Mindenkinek tanácsolom, hogy az egyik legfontosabb dolog a max ár legyen amit rááldoz a tv-re. Ugye én is elkezdtem 100ezerhez közeli összeggel, aztán már dupláját is nézegettem. Mindig van jobb mindennél, csak egy kicsit kell hozzátenni.Csak ugye nem mindegy hogy mi a plafon amit rászán az ember. Úgy voltam vele, hogy 55 colost akartam midenképp, és 200ezer legyen a teteje. Ebben az árszegmensben az 55PUS7304 racionális választásnak tűnik, ez este fog kiderülni, hogy az elvárásaimnek meg fog-e felelni. Mivel otthon többnyire nem fog tudni az ember mellétenni egy drágább készüléket, így nem lesz valszeg feltűnő hogy egy drágább tv többet tud. Nos elöljáróban ennyit, este vagy holnap érkezek a teszttel. megpróbálok objektív lenni majd, de lesznek szubjektív részek is -
anrab
addikt
válasz
Toth_Jani #19746 üzenetére
"Lehet hogy azok a bizonyos átmásolt programok akasztják össze, ha nincs rajta akkor megy."
lehet. majd leformázom újra és nem engedem hogy átpakolja a tv-ről a progikat. ja és még ha lehúzom az táv usb-jét és rárakok egy pent apk-val, simán telepít. nem áll le vagy akad vagy bármi. szóval érdekes. -
kchris78
veterán
válasz
Toth_Jani #19721 üzenetére
Valoszinu ez lehet. De egy masik filmnél is tok ugyanez a szitu az 60GB-os. Elegge felbszott az ideg.. Megvesz az ember 300 folott egy nem is tul regi TVt es a leheto LEGLEGLEGszarabb dekodert teszik bele, ami tudja speci szerint a 40k60fps dekódolást. Kb 1 dollarra lehetett volna tobb egy olyan GPU ami egy generációval ujabb…
A Kodi meg hogy tudja a bedugott vinyot latni? A mountolt egyseget kiirja de arra meg azt irja ki hogy path not found or invalid… NTFS a particio. Erre formáztam mert a sokkkal egyszerubb exFATot a beepitett lejatszo NEM ismerte fel.. wtf… Kodi ezt latna?
-
éN79
addikt
válasz
Toth_Jani #19708 üzenetére
Ftomm, (B)Toth_Jani (/B)köszönöm!
43 colosról váltottam az 55-re, így már csak ebből is jobban kijönnek szerintem a TV adásban rejlő hibák, legalábbis látványosabban megjelennek.
Nem elviselhetetlen, csak ha van valami nektek bevált tippetek a lehető legelviselhetőbb szintre hozni, azt megköszönöm.A TV máskülönben minden szempontból pazar számunkra.
-
NoMagix
addikt
válasz
Toth_Jani #19640 üzenetére
2019.06.07-én került ki a gyárból, ezt mondták.
Elképzelhető, hogy egy vásárlónak vagy egy dolgozónak kellett egy új darab, de az szomorú, hogy a magyar philips nem cseréli ki, mert működik minden funkciója! Nem azért kezdtem harcolni, hogy azonnal adják vissza a pénzem! -
petya1206
kezdő
válasz
Toth_Jani #19527 üzenetére
Köszönöm szépen, jogos amugy teljesen, csak igazából azért is lennék kíváncsi egy ket dologra mert kepcsoves tvrol lesz cserélve, szóval nyilván a legszarabb beállítással is jobb lesz mint bármikor is eddig, csak ilyen alap dolgokra hogy mit tudom gamma fixen ennyi szokott lenni vagy fehér egyesuly kontraszt stb, vagy milyen segítőket érdemes rajta hagyni és mi rontja a képet mert nem ki for rótt dinamikus kontraszt pl stb. Nem tudom micro dimming mennyire jó, ilyesmi dolgok is érdekelnének. Movie mod szokott jo lenni ennyire jutottam eddig, csak semmilyen hasonló tv beállításaical nincs tapasztalatom, csak annyi amennyit az Rting meg a YouTube adott
-
-
djnice
veterán
válasz
Toth_Jani #19467 üzenetére
Ez inkább a SoC-nek és a szoftver optimalizálásának tudható be szerintem, mert van egy Fire TV 4K stickem, amiben 1.5 GB RAM van, Android TV 7-es alapú rendszerrel és 0 akadás van, minden flottul megy.
Azt lehet már tudni hogy a 2019-es modellek közül melyik lesz 120 Hz-es panellel szerelt? -
Cr00py
senior tag
válasz
Toth_Jani #19432 üzenetére
Net van a tv-n.
Kb 6 éve lett vásárolva, tehát nem új technika. nincs rá frissebb szoftver, a tv szerint az elérhető legújabb van telepítve.
Gigabites internet van, szal a sebességnek bőven elégnek kellene, hogy legyen.
sz.gépen, telefonon, mindenhol baromi gyors, a tv valamiért nem akarja az igazságot.
A gyári alkalmazások nem is töltődnek be. Youtube lenne a fontosabb, elindítva csak a fekete kép, középen a youtube logo, és itt meg is áll a történet. 15 percig hagytam ott.
Próbaképp átdugtam a kábelt a dvd lejátszóba ( azon is van ethernet port ) , arra azonnal talált frissítést ,le is frissítette.
Routerben lecsekkolva az adott kábelt, nicns semmi gond, van adatforgalom, ezért sem értem ,hogy miért nem tölt be semmi + baromi lassú is.
Ha nem gyári appot indítok el, hanem a böngészőt.. oda beírva sem tölti be teljesen a youtube-t, a kezőlapon a videók indexképe sem látszik, csak az üres, szürke kocka + a neve a videonak.
Valami a tv-n nem jó szerintem, csak azt nem tudom, hogy mi.
Kb 2 éve volt használva a samrt funkció, akkor még wifin, nem volt akkor sem hipergyors, de pár mp alatt betöltött mindent, a gyári yt app is ment. Gondoltam kábelen mégjobb lesz, hát nem. Most már szinte semmit nem tölt be.
-
Gijon
senior tag
válasz
Toth_Jani #19397 üzenetére
Nem az HBO-val van gondom..., nekem megy. Ellenben vannak olyan alkalmazások, amik sokkal stabilabban, jobban működnek, mint a tv-n. Pl. KODI, Emby, Kadenciahelyes 4K lejátszás, színteret is vált, nem csak frekvenciát, jobb képminőség, banding, clipping mentes, működik a hardveres dekódolás..., ismeri a vp9 codec hdr-t =>youtube HDR, kezeli a Dolby Atmost is, bár ez annyira még nem érint. Mindez 35 euróért akciósan. + lehet használni máshol, más tv-vel. Kb nekem ennyi ami fontos.
-
-
Voice24
őstag
válasz
Toth_Jani #19004 üzenetére
Hogy érted, hogy menni fog? Ahogy írtam, letölteni sem tudom, mert a Play nem találja, tehát olyan, mintha valamiért nem lenne támogatott. Amúgy persze, ott van a chromecast, de miért kellene két eszköz, ha egyen is meg lehetne valósítani? Elvileg okos ez a tévé, vagy mifene
Ennyi erővel visszadughatom a tvboxot is, mert arról is tudtam nézni böngészőn keresztül.
-
anrab
addikt
válasz
Toth_Jani #18919 üzenetére
Egy chip van benne, az érzékeli a beszédet.
Van felül két kis lyuk. Az egyik az a ledes és világít amikor használod, a másik alatta meg a hangnak van. A távirányítód mikrofonját biztos hogy nem használja. Ezt abból tudom hogy nekem a 7502 távirányítója nem hangkeresős. Csak telefonon keresztül lehetett hanggal keresni.
De most már ezzel is. Én nagyon elégedett vagyok a kis kütyüvel. -
kew
senior tag
válasz
Toth_Jani #18904 üzenetére
Szerintem ez egyedi hiba lehet, kulonben tuti masok is jeleznek itt is.
probaltam felvenni a hibat:
https://youtu.be/43If3ye6dBQGondoltam visszafrissitem a regi droidra, usbrol, a phil oldalan levo usbs telepitovel, de megvarom meg a szerviz valaszat.
-
Gijon
senior tag
válasz
Toth_Jani #18886 üzenetére
Alapból én is külső lejátszót használok, de a gyerekeknek és a feleségemnek könnyebb lenne kezelni csak a tv-t
filmek lejátszására. Igaz most találtam egy megoldást.., a DS videó alkalmazás VLC-vel párosítva jól működik, csak bosszant, hogy nem működnek megfelelően azok az alkalmazások amikért meg fizettem. Google assistantot én a Google Home Mini-n keresztül használom. Pl. tv ki-be kapcsolása, appok megnyitása, lejátszás, megállítás, de csatornaváltásra még nem tudtam rávenni. Csak így meg bukom a műsorújságot..
-
Gijon
senior tag
válasz
Toth_Jani #18878 üzenetére
Hát nem tudom.., azért vannak gondok. A 21:9 képarányú 1080p filmek képaránya finoman szólva sem jó. Emby és MrMc, Kodi alatt. A google assistant csak akkor működik, ha a menü nyelvét megváltoztatom angolra. Nem gond, de eddig lehetett külön állítani a "hang'" nyelvét az android beállítás alatt + így nem működik megfelelően a műsorújság, azaz használhatatlan. Ami pozitív, hogy a dts hangot nem szaggatva küldi az erősítőre, de inkább csalódás ez a frissítés, mint előrelépés.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Toth_Jani #18859 üzenetére
Ezek például biztos hogy tudják a HDR módot és a TV érzékeli is a jelet, persze csak az S-Youtube lejátszóval.
[Avengers Endgame 2019]
[The Matrix - Lobby Shootout (HDR - 4K - 5.1)] -
-
Tin
veterán
válasz
Toth_Jani #18536 üzenetére
én nem ezt mondtam!
azt mondtam, hogy ne az ilyen legyen már a hivatkozási alap. kicsit elmásztunk a tévétől, hogy "nem játssza le a pistike által összebarkácsolt emkávét". hát nem. de még mindig ott a kodi, meg a vlc, ami simán lehet, hogy lejátssza akadás nélkül, mint az én esetemben. vagy az se. de hamarosan jön az új android, talán az. a szabványos cuccokat viszont lejátssza, akadás nélkül.
(#18535) Digiflex: nem tudom, de amilyen átgondolatlan néhány helyen a szoftvere, azon se lepődnék meg, ha sehogysem lehetne kikapcsolni.
-
anrab
addikt
válasz
Toth_Jani #18273 üzenetére
Ez nem rámutatós légegér. Van kurzor nyíl és az irány gombokkal kell vezérelni. Ez ki be kapcsolható és tudod gyorsabbra-lassabra állítani. Attól függ hogy kell e valamihez. Egyébként az irány gombokkal lépegetsz mindenhol és nagyon gyors. Mindenben kiváltja a philips távját. Ahogy írtam. Én csak ezt használom. /Pl.: megy a tv műsor és megnyomod az ok gombot bekúszik a csatorna lista. Vagy a balra gombnál alulra a műsor. Stb./szóval megvan ott minden.
Az usb /wifi/ verziót válaszd mert ahhoz hogy betudd kapcsolni vele a tv-t a menüben engedélyezni kell a wifi-ben a: Bekapcsolás WI-FI /WoWLAN/ segítségével.
Nekem 2500 Ft volt szállítással együtt. Nem tudom az Ali mennyiért szállt. Azért írtam a másik hozzászólásomban hogy a wish-en is sok ár van. Drágább volt a szállítás mint a kütyü.
Én is úgy voltam vele hogy egy próbát megér.
Na befejeztem a promót mert végülis nem ide tartozik. -
anrab
addikt
válasz
Toth_Jani #18269 üzenetére
[link] meg tudom hozzá ajánlani ezt a gamepadot. ezzel is működik. egér funkció is van benne és hát játszani természetesen.
Ha vásároltok jól nézzétek meg mert ugyanaz több áron szerepel. A legolcsóbb is ugyan azt tudja. Persze azért olvassátok el a leírást. -
anrab
addikt
válasz
Toth_Jani #18269 üzenetére
Igen.
Egy vezeték nélküli egér /jó minőségű/ nagyon megkönnyíti a használatot. Vagy egy olyan amit linkeltem alul. Színes gombokon kívül minden gyorsan elérhető.
Fényévekkel jobb mint a gyári táv. És nagyon gyors.
Amíg nem volt eredeti HBO-GO app addig az is fekve volt de ha elindítottad a filmet befordult helyesen.
Egyébként a telefon se fordul el a kezdő oldalon. Csak függőlegesen tudod nézni.
Na mindegy mert ez már megoldódott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Nintendo Switch 2
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest