- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
karmaresz
senior tag
válasz
pixta78 #37005 üzenetére
Innen szedtem le, ami frissült is azóta. A legújabb stabil verzió március 3-ai.
[link]
Van elérés a beta és a stabil verzióhoz is.
A telepítéshez első körben kell egy send files to tv és valamilyen file manager, amivel az APK-t tudod telepíteni. Nálam pár engedély is kellett a TV-ben. -
GordonSamway
aktív tag
válasz
pixta78 #22566 üzenetére
Na megnéztem a szegedi Euronicsban az 58-ast youtube Costa Rica 4k videót és tényleg szép, de olyan nekem mint ha egy halvány szürke fátyol lenne előtte. Az 55-ös IPS valahogy sokkal élettelibb, teltebb színek fényesebb kijelző stb... és direkt ugyan azokat a beállításokat állítottam be, mint otthon. Valakinek a VA jobb vkinek az IPS ez van nem vagyunk egyformák. Ha kibaszott gazdag lenne mindenki OLED-et vennének.
Marad az 55-ös IPS -
gajdy
csendes tag
válasz
pixta78 #22237 üzenetére
Köszi szépen mindkettőtöknek!
Élőben is sikerült megnéznem egy új és egy régebbi VA paneles modellt (7304 és 7363), valóban nem tapasztaltam nagy különbséget kettő között, igaz max hd tv adás/reklám ment rajta, de a látottak alapján beérném a régebbi, 49PUS7503 modellel jóval olcsóbban.Viszont cégnél kb. 30 ezerrel drágábban tudnék hozzájutni egy 49 colos PUS8303-hoz, azonban ez kb. 1 évet ment többnyire folyamatosan, és reklámanyagok vetítésére volt használva. Élőben valóban nagyon szép képe van, és ahogy olvastam ti is ajánljátok meggyőző tulajdonságai miatt: valódi 10 bit-es NanoLed-es IPS paneles, 120 Hz-en.
Kérdésem, hogy technológia tulajdonságai (gondolok itt NanoLed), és alkatérszek öregedéséből adódóan mennyire torzulhat a képi megjelenítés vagy a színek, illetve mennyire hajlamosak megadni magukat a készülékek (pl a 2 év gyári gari lejárta után)?
Felteszem idővel a led-ek intenzitása csökken, ezáltal a fényerő is csökken valamilyen mértékben, kérdés, hogy egyáltalán szemmel látható-e ez normál használat esetén? Esetleg a színek is torzulhatnak idővel? Szerintetek megéri a felárat egy új 49 colos 7303-al szemben? -
TIT
veterán
válasz
pixta78 #22209 üzenetére
Nemcsak azon,minden drágább mint máshol,de különben csődbe mennének a slágertermékek miatt.
Volt olyan,hogy a 9603 dolgozóival lett volna 330 én meg megvettem máshol 285-ért.
A kiegészítőkön minden cégnek van árrés már vagy 20 éve,azért erőltetik.Legalábbis a pénzéhesebbje. -
VincentVG
senior tag
válasz
pixta78 #21719 üzenetére
Koszi, igen igaz, akkor nem keresgelem.
Hat. A menurendszer nem egy UX mennyorszag,
de vegulis ez legyen a legnagyobb baj. Altalaban egyszer allitja be az ember.
Nekem mondjuk a fenyerosseg allitas hianyzik a legjobban, marmint arra gondolok h be kell maszni elegge a menuben es pl. kontrasztot csokkenteni. Ez azert lehetne egyszerubb day/night valami pl. ( lehet h van, meg nem astam bele magam teljesen..) -
sirarcheer
senior tag
válasz
pixta78 #21658 üzenetére
+1
Nekem is 58-as van, és nagyon tetszik.
Gyorsan lehet tartalmat fogyasztani (Netflix, HBO Go, Twitch, Youtube), értelemesen kezeli a BT fületst. Ha az van kiválasztva, akkor ha be van kapcsolva akkor átvált arra, ha kikapcsolod akkor a TV hangszorója szól. Értelmesen kezeli a jack hang kimenetet.
Witcher sorozatot már ezen néztem és fantasztikusan néz ki rajta (4k, Dolby Vision) -
Gijon
senior tag
válasz
pixta78 #21503 üzenetére
Elméletileg nem nyúl bele a tv a digitális jelbe (egyéb esetben, tömöríthet rajt), és a nyers adatokat küldi, ha a digitális átkötést használod.
Alien: Nálam jó volt a HDMI, de a DD+ hangokkal gond volt (netflix alapjáraton DD+ hangot továbbított az erősítő felé, amit folyamatosan módosítanom kellett, mert csak cicergett.) már kezetek óta, és ezért áttértem az optikai kábelre, amivel az utóbbi 1 hónapban van gond.
-
Alien!
senior tag
válasz
pixta78 #21503 üzenetére
helyesebben: Többcsatornás (átkötés), ezt a Beállítások > Minden beállítás
> Hang > Javított > Digitális kimenet formátuma menüben kell beállítani, ez a klasszikus passtrough:"Többcsatornás (átkötés): Ezt a lehetőséget
kiválasztva az eredeti bitfolyamot a HDMI ARC-ról
egy csatlakoztatott HDMI hangrendszerre küldheti." -
Upo
addikt
válasz
pixta78 #21324 üzenetére
Az NVM az Non Volatile Memory. Paramétereket, beállításokat, kalibrációkat tartalmaz.
Bizonyos dolgokat a szerviz menüből is lehet állítani benne, de erősen ellenjavallt belenyúlni.
Ez a HDR foltosodás elé sok típuson gond, amit találtam a neten, hogy sokaknak egy NVM frissítés helyrehozta a dolgot. Vagy garanciális szerelő csinálta, vagy elküldte a philips a frissítést hozzá.
A PUS7304-nél pl. a 0.58-as NVM-el van még elég sok, az enyém pár hetes és abban is ez volt. Frissítve lett 0.61-re.
Más típusoknál, régebbieknél is hasonló az eljárás, NVM frissítéssel jórészt megoldódik a probléma, ahol meg nem, ott elviszik a készüléket javításra.
A fakóság meg philips probléma, fel kell nyomni maxra a kontrasztot, mert valamiért így van gyárilag kalibrálva mind. -
mobilizmo
addikt
válasz
pixta78 #21258 üzenetére
VLC működik köszi. Arra van valami ötleted esetleg, hogy állítható-e a megnyitott mappa megjelenítése? Most az alapbeállításon abc betűnként mutatja az almappákat, de olyan nagy méretű minden, hogy egyszerre csak két betű fér ki a képernyőre. Ez így elég gáz, nincs valami sima listaszerű megjelenítés?
-
-
Patrik 1017
friss újonc
válasz
pixta78 #21083 üzenetére
Szerintem hagyd a visszaküldest en is ilyen alapon vettem h az ara jobb de képre nincs nagy kulombseg az oled hez képest es joval olcsobb ja es emagrol vettem en is 240ert es detto van 1-2helyen ilyen fehosodes de alig eszreveheto filmezesnel pl semmit nem veszek eszre de latom szinte mindenkinek ilyen ez a modell igy en is azon agyalok h nem kuldom vissza
-
NoMagix
addikt
válasz
pixta78 #21057 üzenetére
Talán a formájával nem is lenne nagy baj, de a fehér felirat egy ilyen szürkén nagy fail!
Ma állítgattam egy kicsit a színeket és a fényeket, egész jó lett és még fekete is van!
Filmnél volt a felső fekete sávban pár bevilágítás, de most úgy tűnik az is megoldódott vagy csak sokkal kevesebb lett.
Próbálgattam a színeket is 4K-s egyszínű képekkel, teljesen homogénnek tűnnek a képek, kivéve a feketénél!
Viszont ez az IPS nagyon csalafinta, lehet, hogy VA panel van benne?
Ha ülök a kanapén vagy fekve nézném a tévét (a képernyő közepe kb.100 cm-re van a földtől), akkor szemből tökéletesek a színek, viszont ha felállok és elsétálok oldalra, akkor már van tompulás és fényerővesztés!Komolyan mondom, hogy a 7363-ban ilyen nem volt!
Amúgy Xbox X-el állat a kép, komolyan FH4-ben lemásznak a kocsik a képernyőről! -
blg
senior tag
válasz
pixta78 #21039 üzenetére
persze, nem volt semmi gond a párosítással (de amúgy nem használom aktívan)
ezzel:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tpvision.philipstvapp -
hdtomi
senior tag
-
hdtomi
senior tag
válasz
pixta78 #20852 üzenetére
Én is ezt a kettőt néztem. 8303-ast már nehezebb beszerezni, lehet utolsó bemutató darabot tudnám csak elcsípni. 7304-es meg új modell.
Sikerült döntened, láttad esetleg őket élőben?Én azért várok, mert sajnos alaplapot kell cserélni az 52PFL9606 Philips-emben. Még 1 kört futok hátha olcsón meg tudnák csinálni, de ha nem, valószínű a 2 készülék közül lesz az egyik.
-
Popalcsek
tag
válasz
pixta78 #20855 üzenetére
Szerintem tuti szebb képe van a tavalyi 8as sorozatnak mint az idei 7esnek, már csak a 120hz miatt is. Valahogy nekem úgy tűnik hogy idén a 7es kategóriát ketté osztották jobb és gyengébb modellekre, és a jobb lett az idei 8as széria. A tavalyi 8as meg kb. az idei 9es
Kis játék a számokkal, és máris van olcsóbb felső-középkategória a népeknek
-
-
Popalcsek
tag
válasz
pixta78 #20798 üzenetére
a PPI ebben az esetben nem Pixel per inch, hanem pixel performance index..
gyakorlatilag a TV "képminőségét" jelenti, ami a panel gyártási technológiájából, egyéb tulajdonságaiból, a Philips jelfeldolgozó processzorának adottságaiból, egyéb képminőségre hatással bíró technikákból, és ki tudja még milyen létező, vagy nem létező tényezőkből kalkulált csodaszám
Nagyobb PPI = elméletileeg szeb kép, jobb upscale, folyamatosabb gyors jelenetek -
junior19
senior tag
válasz
pixta78 #20687 üzenetére
[link]
Itt leírtam lg tévé beállítására a lépéseket, alkalmazható bármely tévére, csak a megfelelő lehetőségeket be kell helyettesíteni.
Ajánlásoktól sokkal jobb ha a te környezetednek megfelelően állítod be, mert egyébként megint más szubjektív állítására hagyatkozol. -
junior19
senior tag
válasz
pixta78 #20685 üzenetére
Az a baj az ilyen összehasonlításokkal, hogy eleve szubjektív, mert nem kalibrált kijelzőket hasonlítanak össze.
Ha kalibrált kijelzőket nézünk, akkor teljesen mindegy, hogy ips panel vagy va, mindkét fajta képes a színtér lefedettségre. Tehát nem az fogja befolyásolni a színeket, hogy milyen fajtájú a panel.
Ha pedig szubjektíven nézzük, akkor az említett videón, ha beállítanám a színmegjelenítést pont fordítva, ahogy a videón van, akkor a va panel lenne jobb színmegjelenítésre? Mert hidd el, hogy belehet állítani. -
evitiguF
senior tag
válasz
pixta78 #20681 üzenetére
Ez tényleg egy szubjektív vélemény. kb két out of the box összehasonlítás.
és az IPS mintha egy kék szűrőt kapott volna. 11:40-nél/től ahol a zöld mohás fal látszódik érezhető nagyon a különbség, mennyivel halványabb az IPS.
De ez tényleg olyan, hogy valakinek a jobb oldali jön be, valakinek meg a bal. Ha meg kalibrálva is lettek volna, kb azonos képet kellene mutatniuk. -
evitiguF
senior tag
válasz
pixta78 #20673 üzenetére
viszont az IPS szinei szebbek - ezt mire alapozod?
[IPS vs VA] -
Hyder11
csendes tag
válasz
pixta78 #20670 üzenetére
Megnéztem a 43PUS6704/12 -nek az adatait is az oldalon amit küldtél, az alapján a két kijelző teljesen megegyezik.... Szóval ami itthon van és elvileg VA paneles, krvára IPS... Mind1, meg vagyok vele elégedve, de azért vettem ezt (többek között) hogy kipróbáljam a VA-t...
Így viszont bátran merem megvenni a 43PUS7304/12 -es típust. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Videós, mozgóképes topik
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest