- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
mc.g
aktív tag
válasz
Dißnäëß #39195 üzenetére
Az OLED-nek minden képpontja egymástól függetlenűl világít, nullától (koromfekete) szabályzott.
+ jó színvisszaadás (természetes/élénk színek)
+ jó látoszögek (minden szögből tökéletes kép)
+ magas kontraszt (teljesen fekete)
- magasabb fogyasztás
- beégés/elhasználódás veszélye (fényerő függvénye is)
+ gyors reakcióidőA "mini-LED" az LCD, ami lehet IPS, vagy VA paneles (jellemzően).
A háttérvilágítás a klasszikus LCD-vel szemben (ahol egyforma erősséggel világít a képernyő teljes felületén), sok kis LED-re van osztva, ami külön szabályozható (leszabályoz a sötét részeknél a jobb kontraszt érdekében).IPS:
+ jó színvisszaadás (természetes/élénk színek jellemzően)
+ jó látószögek
+ alacsonyabb fogyasztás (jellemzően)
- nem túl jó kontraszt (ebben segít a "mini-LED")
+ nem ég be (még nem találkoztam beégéssel IPS-nél)
+ aránylag gyors reakcióidőVA:
- a színvisszaadás nem annyira természetes mint az IPS-nél
- rosszabb látószögek, az eredeti képminőséget csak az egyetlen pont középen ülő élvezheti, oldalról torzúl a kontraszt, és elszíneződnek a színek (különböző mértékben)
+ aránylag jó kontraszt (tovább javítja a "mini-LED")
+ TV nem szokott beégni (de láttam már beégett VA kijelzőt)
+ lassabb reakcióidő (jellemzően, gyors mozgásoknál elmosódás jobban előfordulhat)(A mini-LED LCD technológia jelenleg magasabb fogyasztással jár a klasszikus LCD háttérvilágítással szemben.)
-
rainman72
nagyúr
válasz
Dißnäëß #39195 üzenetére
Jó a mini led,de inkább VA panellel.
A PML9008 viszont IPS,nem lesznek olyan mély feketék mint egy VA panelen,és a fényereje se lett olyan magas mint az elődöknek.Ezt az 1000nit körüli fényt már egy jobb oled is hozza,a fekete meg természetesen sokkal jobb,tökéletes.
Egyedül az ára jó a 65-75PML9008-nak,sőt nincs android se csak Philips Smart rendszer. -
blakey
titán
válasz
Dißnäëß #32393 üzenetére
Nem, ilyet nem írtam, de pl. az HBO GO eltűnt a 2017-es LG TV-kről, tehát van egy jó OLED-ed de már nem lesz HBO MAX-od. Személy szerint nem neveznék réginek egy 2017-es TV-t. YouTube esetében is előfordul, hogy egyes modellek kikerülnek a pixisből. Netflix egy picit jobb, mert a 2012-es lejátszón is működik, de kérdés, hogy meddig. Maga a lejátszó jó, de a "stream" már a múlté, a Sony UHD lejátszóm sok mindent tudott, volt Opera áruháza, Plex, internetrádió, stb elérhető volt, aztán 1,5 év múlva megszűnt, csak YouTube, Netflix, Prime érhető el, tehát lett egy lemezekre alkalmas lejátszó és ennyi, okosság nulla. Emiatt érdemes mindig az elvárások szerint beszerezni az eszközöket, igen, egy nem lesz elég.
-
Alien!
senior tag
válasz
Dißnäëß #32385 üzenetére
annó amikor még új tévét kesgéltem, akkor elég komoly local dimming problémával küzdöttek a miniledesek. Nem tudom azóta javult-e a helyzet. Szerintem az oleddel nem futsz már mellé.
-
alaves
addikt
válasz
Dißnäëß #25818 üzenetére
Tv adásra kapcsolva --- > távirányítón 123654 (gyorsan egymás után) --- > CSM 6. oldal (nyíllal léptethető) --- >
- OLED DOH: összes üzemóra
- OLED OFFRS Time: az automata 4 órás pixelfrissítő legutóbbi lefutása óta eltelt idő
- OLED JB Time: a maradékkép törlése opció legutóbbi lefutása óta eltelt idő (1500 v. 2000 üzemóra után automatikusan lefut, illetve kézzel indítható tetszőleges időnként, napi üzemóra és statikus tartalom mennyiség függvényében)
- OLED OFFRS Count: automata 4 órás pixelfrissítő ennyiszer futott
- OLED JB Count: a maradékkép törlése ennyiszer futott -
Kroni1
veterán
válasz
Dißnäëß #25721 üzenetére
Nekem igaz csak 30ezres mikróval, de pozitív a tapasztalatom az emaggal, ha visszafizetésről van szó. És vettünk onnan rengeteg dolgot tévétől kezdve hűtőig, amikkel nem volt gond. Persze simán lehet probléma, de ebből a szempontból az edigitalt is vannak akik lehúzzák. Nekem szerencsére eddig ott is mindig korrektül ment minden, volt pár 14napos elállásom velük is.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Dißnäëß #25660 üzenetére
Egyeztettem még kicsit vele a leendő felhasználásról, OLED nem, képminőség persze kell, de nem az "extrém" szinteken, cserébe menne róla Spotify is, háttérzene, youtube, ilyenek, este pedig nagyritkán hagyományos tv, egyébként meg filmek, Netflix & HBO Go. Szóval szerintem jobb, ha maradunk nem-OLED fronton - én így érzem most.
Még valami: szerintetek ha nemsokára leütök egy modellt vhol online (pl. Media, csak hasra), kijön pénteken ?
-
rainman72
nagyúr
válasz
Dißnäëß #25653 üzenetére
Az a 65PUS85XX egy jó model!
A 65"-sok eddig IPS-ek voltak a Philipstől ezért kezeld fentartásokkal azt amit a displayspec. ír!
A PUS9435 nem oled hanem egy túlárazott Lcd,a B&W hang miatt!
Viszont olyan árban van vagy még drágább is!Felejtős szerintem!
70"-os Philipsek VA panelesek!
70PUS7304 mondjuk! [link]
Hasonlóan dizájnos mint a 8505 -
Alien!
senior tag
válasz
Dißnäëß #25541 üzenetére
hibakódra hivattkozva el sem indul....valszeg codec hiány.
Amúgy Kodi alá rakott Netflix pluginnel megy az 1080p HDR (4K nálam Mibox S-en sem megy evvel a megoldással) szóval nagy eséllyel az appal van valami...
-
alaves
addikt
válasz
Dißnäëß #25508 üzenetére
Alkalmazott OLED fénytől és a napi üzemórától függ. SDR 100 nit referencia fényerővel használva még tartósabb is lehet egy LCD-nél (LCD-k képe 5-6 év alatt elég inhomogénné válhat, eltérő fényerő csökkenés a kijelző különböző részein). A 2018-as kijelzőktől kezdődően nagyon extrém használat szükséges ahhoz hogy beégés (kifakulás) jelentkezzen az OLED kijelzőn (2015-2017-es kijelzőkön akár 6 hónap alatt is lehetett beégés nyom).
A Philips feltehetőleg saját paraméterek szerinti kijelzőket rendel az LGD-től (OLED803 esete: 103%-al nagyobb red subpixellel, eközben a C8 csak 65%-al nagyobb red subpixeles kijelzőt kapott). Rtings mérései alapján a WOLED kijelzőnél sok év múlva is csak minimális fényerő-csökkenéssel kell számolni, és a fehéregyensúly sem mászik el számottevően. -
blakey
titán
válasz
Dißnäëß #25477 üzenetére
Panasonic és Philips esetében több helyen is olvastam, hogy válogatott, rendelésre készült paneleket kapnak, így az esély kisebb a hibára illetve talán jobban odafigyelnek minőségellenőrzésnél is, az elektronika is más. Sonynál nem olvastam ilyenről, de lehet, hogy náluk is válogatott panelek vannak viszont ott nincs HDR10+ és a Dolby Vision is butított. Én belevágnék egy Philips vagy Panasonic OLED-be aztán lesz ami lesz.
-
blakey
titán
válasz
Dißnäëß #25475 üzenetére
Ha jól értem ,megnyugodhatok, Philips fronton legalábbis. - erre nem tudok írni semmit, akkor nyugodhatsz meg ha használtad legalább 5 évig mindenféle gond nélkül. Én is olvasom minden topikban a panaszokat, nyilván többnyire azok írnak akiknek van valamilyen gondjuk viszont az OLED topiban az újonnan vásárolt TV-k garanciáztatása egy picit engem is elbizonytalanít de arra is van esély, hogy hibátlant tudjak venni. Szomorú, hogy az újonnan vásárolt cuccnál is arra kell gondolnod, hogy lehet, hogy 1-2 hónap és szervizeltetni kell. Ez nem OLED és nem LG specifikus, bár tény, hogy OLED-nél az LG-k elég sűrűn "látogatják a szervizt" illetve a szervizes jön panelt cserélni.
-
blakey
titán
válasz
Dißnäëß #25468 üzenetére
Magyarul ha az LG OLED ilyen, akkor az összes.. is. - Nem, az LG Display és az LG TV-s üzletága két különböző dolog, míg az LG TV kb. minden panelt megvesz (és az elektronika meg eltérő) addig a többi gyártó az LG Display-től "állítólag" rendelésre kapja a paneleket, ennek köszönhető, hogy pl. a Philipsnek is más a panelje.
-
alaves
addikt
válasz
Dißnäëß #25387 üzenetére
Philips esetében gyakorlatilag mindegy, mert ugyanolyan a P5 procival vannak szerelve. A 2019-2020 OLED modellek egyaránt Android 9 pie-vel mennek (kivéve a 7-es szériát, mert az SaphiOS).
Célszerű lenne MM-ben vagy valahol megnézned egy magaddal vitt pendrive-ról, hogy látsz-e különbséget. -
alaves
addikt
válasz
Dißnäëß #25383 üzenetére
"mikor lenne jó belelépni egy felsőkat. OLED Philips-be ?"
Képminőség szempontjából nincs jelentősége (talán 2-3%), hogy belépő szintű vagy csúcsmodell az OLED TV. A hang jobb csak. A 2020-as modelleknél jelentős változás nincs, és azokat majd csak 2021 tavaszán érdemes venni.
Ha android: [link]
Ha SaphiOS is jó: [link] -
alaves
addikt
válasz
Dißnäëß #25381 üzenetére
Valószínűleg LG B szériát néztetek interpolációval, azok már 1-es de-juddernél is artifact-olnak rendesen. A C szériától (alfa9 proci) már nincs ilyen gond, DJ:2 - DB:10 kombináció jó eredményt ad szappanopera hatás nélkül.
A Philips Filmstílus Film módja nem lehet tudni hogy hogyan rakja össze mozgást, de baromi jó eredményt ad (pici interpoláció, 5:5 pull down, de-blur). -
blakey
titán
válasz
Dißnäëß #25378 üzenetére
Szemezgetek itt 1-2 modellel, de az LG OLED panellel (és minden oleddel ugye) állítólag az a baj, hogy 24p filmek esetén, javító algoritmus nélkül eléggé zavaró tud lenni a film "darabossága", ha meg javítót kapcsol az ember, jöhetnek a kisebb-nagyobb foltosodások, hibák, stb. - ez valahogy nem így van illetve szerintem félre érted. Én nem tapasztalok ilyet, ráadásul érzékeny vagyok erre, Film mód gyakorlatilag tökéletes, LG TV-k ebből a szempontból gyengék.
-
kchris78
veterán
válasz
Dißnäëß #19223 üzenetére
számold ki a ciklust... ha naponta újraírom a teljes drive-ot az 10 év alatt is csak 3650 ciklus, és többtízezret simán bírnak. Nem külső driveként használva kopik el az ilyen meghajtó hanem ha az oprendszer használta swapfiletól elkezdve mindenre, vagy adatbázis szerver esetén.
-
kchris78
veterán
válasz
Dißnäëß #19219 üzenetére
ha nem tul szar a pendrive nem kell foglalkozni ilyen problémákkal. mennyit irsz a pendrivera? mi video cache-nek hasznaltunk SSD-ket (sima kingston), az eppen friss videok kerultek ki ezekre a driveokra hogy nagy sebességgel legyenek olvashatok a kozponti content szerverrol, kb naponta kicserelodott a teljes tartalmuk de a csere folyamatos volt, es eveken keresztul mentek... NTFS-el. elobb cseréltük le a hardvert mint tonkrementek volna azok az SSD meghajtok..
-
kchris78
veterán
válasz
Dißnäëß #19196 üzenetére
probald ki az ntfst. nekem azt olvasta, nem tudom csak reafonlyba-e de lejatszotta a filmeket. nekem 65pus8602 van de 8-as oreo droid.
kodit fura futtatni hogy egy smarttvbol inditok egy smarttvhez valo mediacenter progit 😁.
ext2 nagyonnagyon regi, ext4 esetleg ha linuxos formatumot szeretnel. nem tudom miert van a naplozasnak jelentosege? -
Alien!
senior tag
válasz
Dißnäëß #19196 üzenetére
Hát igen, a táv gombjaival az elején én is szívtam, de idővel szokható.
Az ambilight profiljai telítettségben és dinamikában (mennyire kövesse a kép tartalmát) térnek el egymástól. Ha van zászló módod, akkor az meg vb/eb alatt rakja ki a falra az ország zászlóját. Én amúgy élénk módot használom.Valóban parádés találmány, én alanyi jogon járatnám minden tévéhez, btw feldobhatod az egészet még HUE lámpákkal is, az az igazi feeling: ambilight + hueA Philips Oledtől pedig nem kell félni, nyilván a panel az LG, de ott az ambi, plusz a képjavítói mindig is a topligában tartoztak.
-
Voice24
őstag
válasz
Dißnäëß #19196 üzenetére
Most nem ugrik be a neve a proginak, de valaki ajánlott itt korábban egy androidos appot, amivel át lehet programozni a távvezérlő gombjait. Engem is a középső bazinagy Netflix gomb zavart, átprogramoztam, hogy most a youtube-ot indítsa, szerkesztettem rá matricával, szépen pirossal rányomtatva egy youtube címkét, így minden heppi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- Mini-ITX
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- DOOM - The Dark Ages
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Path of Exile (ARPG)
- GTA V
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged