- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alien!
senior tag
válasz
Hege1234 #31405 üzenetére
a panellotó bzonyos példányokat érint csak, viszont azokon ordító hibákat okoz, ezek egyike a vállalhatatlan HDR megjelenítés. Nekem ilyen 7304 juttot anno, amit a szervízzel végül jóváirattam.
hasonló jelenségekbe futottam bele: [link]
más: 9206 teszt, úgynézki végre van egy prémium lcd is végre
-
rainman72
nagyúr
válasz
Hege1234 #31405 üzenetére
Az edge led plottó nem a hdr megjenitésre utal az más problema.Reméljük idén már nem lesz ilyen,én nem futottam még bele ilyenbe.
Itt a panel fekete egyenletessége,fényelosztás,felhősödés lehet a gond.
Persze nem lesz igazi fekete szín,de vállalható a Philips ips panelén,a színek meg teljesen jók,erősek akár..
Viszont nincs P5 -
rainman72
nagyúr
-
Kroni1
veterán
válasz
Hege1234 #30782 üzenetére
Ezt a hsz-t én is elmentettem, köszi!
Asszony a gyerekekkel rácuppant egy kicsit az RTL-en az énekes műsorra és mivel otthon csak mindigtv csatornáink vannak elég sz@r a minőség előben, rtl moston regisztráltunk, és azon visszanézve sokkal jobb.. A KODI rtl most plugin-ben is elérhető egy legalább 720-as minőség? Mert akkor feltenném nekik.
Valamelyik pluginnél (digionline talán?) olvastam h annak kell egy légegér, de ha jól sejtem a kodis rtl-hez semmi ilyen nem kell igaz?Köszi!
-
Talala
senior tag
válasz
Hege1234 #30903 üzenetére
Köszönöm a kimeríatő választ.
Amennyiben smb-vel nincs gond és a képe is rendben, akkor megfelel. Hálóba esti filmezésre lesz főleg. Már megrendeltem, 2-3 hete tv nélkül vagyok. Annyit várok/agyalok, hogy a végén nem veszek semmit. Közbejött mási kiadás is, így faragni kelett a keretből is, ez a ~160k a plafon most. Max megy vissza, ha negyon nem lesz jó.
-
stefi68
addikt
válasz
Hege1234 #30814 üzenetére
Tudom a Kodi az klasszisokkal jobb mindenben, ismerkedünk már pár napja.
#30813Pancsermeste Nálam androidos tévén is rettentően akadnak a videók képernyő tükrözésnél és a Samsung Galéria átküldésnél is.
Érdekes, mert pl. BubblePNP tökéletesen játssza le őket a TV-n.
Jó lenne tudni miért... -
stefi68
addikt
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz
Hege1234 #30704 üzenetére
Köszi, többen is küldtetek linkeket és honlapokat nagyon köszönöm mindenkinek, a héten második felében lesz időm és nekiesek.
Közben felhívtam a Philips Magyarországot, elmondtam a hibát meg hogy több fórumon tájékozódtam sokaknak van ilyesmi hiba, az ügyintéző hölgy mondta beszél szakértő technikai kollégával és írnak emailt. A "szakértő technikai kolléga"-nak annyit sikerült írnia az emailben hogy nézzem meg hogy a HDMI kábel biztos ARC kompatibilis-e ? Mondom, 1 Gugli keresés megnézni mi az a Chromecast hogy ha még sosem hallott volna róla, de ha technikus akkor kétlem és ugye a Chromecastnak saját "beépített kábele/csatlakozója" van nem lehet cserélgetni
(meg amúgy is hogy jön a Dolby Visionhöz, mert az ARC az audió). AVForums-ról tudni az Xbox One-nál is ugyanez a hiba, ott meg a gyári kábel alapból ARC amúgy is
Szóval nem fektettek valami nagy energiát a válaszba
Na, második telefon elmondok újra mindent és hogy én csak egy Firmwaret szeretnék hivatalos forrásból, meg jelezni a hibát bár gondolom megtették páran meg hogy az előző választ nem értettem. Elnézést kért, és mondta a mai napon küldi a firmwaret. Email érkezett, "a Philips nem támogatja a régebbi szoftverre való visszaállást" ezért nem küldik ki a firmwaret, de küldjek neki logokat és kaptam ahhoz egy leírást.
Harmadik telefon, kérdeztem a hölgyet mikorra várható a frissítés. Mondta megkérdezi nekem és megírja emailben. Kérdeztem hogy garanciás a TV-m, van ez a hiba és nincs hozzá javítás és a downgrade pedig nem támogatott, akkor mit lehet tenni ? Választ nem tudott adni, hívjam fel a boltot ahol vettem. Bolt azt mondta ők sem tudják, max adnak egy másikat de a pénzt nem fogják tudni visszaadni. De mondom ugyanaz a szoftver lesz rajta, ergo hiba ugyanaz lesz
Végül abban maradtunk ők sem tudják, ezt a Philipsnek kellett volna megválaszolnia de felvett egy "panaszkezelést" és azért átviszik a rendszeren akkor is ha nem küldöm be TV-t gariba, mert így nem az igazi a szitu.
Jelenleg itt tartunk, remélem küldenek egy választ Philipstől és egy várható dátumot a frissítésre
De szerintem nem fogom megvárni, belenézek a downgradedbe mert én 90%-ban a Chromecastot használom mindenre (Netflix, HBO, Plex, Prime, Youtube stb.) mert egyrészt érezhetően gyorsabb mint a Saphi másrészt nekem jobban bejön a felület + a Dolby Visionnek vannak (szerintem) a legjobb beállításai.
Kicsit csalódtam a Philipsben hogy hivatalosan 1 hónapja kint az update, nincs javítva és kitudja mikor lesz, mert az előző update 2021.04.08 volt ez alapján nem tudni mire lehet számítani. Plusz még nem is adnak lehetőséget (hivatalosan) a rollbackre, hogy akkor az előző jól működő verziót használjam addig.
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
Hege1234 #30513 üzenetére
Egyébként csak a 4k filmek akadnak, és a 720 1080p filmek mennek gond nélkül???
Nekem az a tapasztalatom, hogy a 4K sokkal lassabban indul el plex player-ével, mint a HD anyagok, de akadást ott se nagyon szoktam tapasztalni, illetve most amúgy a Love + Monsters-t valamiért HDR-en nagy méretben néztem és nem a netflixen, az megakadt pár alkalommal pefferelni pár alkalommal, de nem folyamatosan ahogy nálad..
-
Kroni1
veterán
válasz
Hege1234 #30511 üzenetére
ha a tévéd 867Mbps-el csatlakozik akkor 5GHen vagy tehát jónak kellene lennie, mégis valami a hálózati kapcsolattal lehet vmelyik oldalon. A tévét próbáltad teljesen resetelni? Mennie kéne, szerintem egy ax20 se rossz router, de ugye semmit sem lehet biztosra tudni. Próbáltad kicsit máshová áthelyezni a routert? Most hol van?
-
chris-v
senior tag
válasz
Hege1234 #30492 üzenetére
Igazából így messziről csak tippelni lehet, de legtöbbszőr csak valami alapvető beállítás vagy valami szoftveres probléma szokott lenni.
A routerhez nincs frissebb firmware?
Illetve, próbáltad, hogy nem a tv-n, hanem mondjuk telefonon játszod le? Úgy is megvan egy a hiba? -
Hege1234
addikt
válasz
Hege1234 #30490 üzenetére
megvolt a router reboot, semmi változás
a plex miért áll le a buffer-el ha pause-t nyomok?
a sebességen látom, hogy nem tartja a sebességet
[kép]
7MB/s - 11MB/s a kettő között ugrál néha tartja a 9MB/s -et aztán visszaesik
ez mitől lehet?szerk:
chris-v: ez az ax 20 router pár napos AP módban van
resetelném ha pc-n is tapasztalnék hibát
de én így nem látom értelmét min tudna változni egy reset rajta -
Kroni1
veterán
válasz
Hege1234 #30487 üzenetére
ugyanilyen tévém van 58-asban, és igazából nálam is van h néha lassabban indul vmi, de nem szoktak akadni a filmek smb-n, pcről, 60mbps körüli interstellar is megy plexről, neked is menni kéne. Próbáld meg h azt a fájlt ami pcről akad feltolod egy pendrive-ra, és nézd meg ugy mit kezd vele a gyári lejátszója vagy a kodi...
-
chris-v
senior tag
válasz
Hege1234 #30485 üzenetére
Mivel nem csak plex klienssel, hanem Kodi-val is ez a probléma és más kábellel sincs baj és elvileg a router is jó, akkor nincs más mint a forrás hardver kevés.
NAS-ról megy, vagy PC-ről?
PC nem dolgozik, nem töltesz le éppen közben? Van SSD a gépben? Amiről megy a film, az hogy csatlakozik? USB, vagy SATA? -
chris-v
senior tag
válasz
Hege1234 #30483 üzenetére
Másik LAN kábellel próbáltad? Esetleg másik routerrel? Vagy router újraindítás?
A wifi álltalában a távolság miatt kevesebb szokott lenni mint a LAN, bár a TV LAN portja csak megabites, ami 100 Mbps = 12.5 MB/s. Szóval amit mértél az a max, ami át tud folyni rajta. Bőven elégnek kellene lenni bármihez!
Egy 4K filmnek legrosszabb esetben is ~32 Mbps sávszélességnek elégnek kellen lenni, ami ~4 MB/s -
Kroni1
veterán
válasz
Hege1234 #30479 üzenetére
Azt ugye tudod hogy a 61.7 Mb/s az töredéke a 35MB/s-nek..? Már ha helyesen írtad az egyiknél a megabitet kisbetűvel a másiknál meg a Megabyte-ot naggyal.. A 35MBps 280Mbps, tehát a 60 körüli bitrátájú filmed vígan vinni kell. Más lehet a gond ha akadoznak, sok helyen lehet szűk a keresztmetszet. Mivel játszol le, és milyen tévén pontosan?
-
Kroni1
veterán
válasz
Hege1234 #30421 üzenetére
Értem így már. Amugy kisérletezhetsz, lehet más lesz neked az eredmény. Nekem talán a google home felvétel cseszi el a dolgot, nem tom, de itt mások nem panaszkodnak a screensaver hibájára, ugyh lehet valami mással is összefügg nálam. bármilyet rárakhatok, a probléma h natívan az idözitésnél mindig nullázódik akármit állitok be neki.
Amúgy telóra van távirányitó appja a philipsnek amivel be lehet kapcsolni, meg mindent tud amit a remote. Söt egy hivatalos andoid tv remote appja is van a googlenek, de ezek nem oldják meg a gyors képbeállítást..
-
Kroni1
veterán
válasz
Hege1234 #30413 üzenetére
Engem is érdekel amúgy hogy minél több mindent tudjak a tévémről, szerintem nem kell ezt off-ba tenni, hiszen philips tévéről van szó.. Nálam akkor merült fel az adb igénye, mikor kiderült, h a képernyővédő nem megy rendesen a droidos philipseimen. Egyszer elindul, szépen megy, photo gallery app-al vagy ha beintegrálom a tévét a google homa app-ba akkor a google photos-ról is diavetiti a családi fotókat, de valamiért következő indulásnál már nem csinálja, a screensaver időzités átvált "never"-re. Olvastam külföldi fórumon, h mások is tapasztaltak ilyet, valaki irt egy scriptet amit feltett a tévére, és utána már ment neki.
Nekem google home mini eszközről amúgy hangutasításra be tud kapcsolni a tévé (angolra kell tenni a tévé nyelvét), de néha van hogy azt mondja nem elérhető az eszköz. Próbáltam, hogy a fejlesztőiben a stay awake-et bekapcsolom de asszem ezután is volt olyan h bizonyos idő eltelte után már nem ébresztette..
Amúgy azt megkérdezhetem h miért jó ilyen phyton parancsal bekapcsolni a tévét? PC-ről akarod vezérelni vagy honnan?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Hege1234 #30413 üzenetére
Nem tudom nem néztem csak beírtam, hogy mit írnék ha tesztelni akarnám. Valószínűleg nekem is ezt írná vissza...
Azt sem tudom ki kell e mindig lépni és, hogy kiléptet e bizonyos idő után akkor is ha nem lépünk ki. Nem használom így. HA -s python-s adb -n át küldözgetem a parancsokat, csak azt tudom, hogy működik -
gyugyo79
addikt
válasz
Hege1234 #30410 üzenetére
Ha annyira nem vágod ezeket lehet jobb ha nem piszkálod, csak miután utána olvastál rendesen. Ennek a tesztelése pld.:
Ha kapcsolódtál akkor belépsz shell -re :adb shell
Utána kiadod a parancsot :am start -a android.intent.action.VIEW -d content://android.media.tv/passthrough/com.mediatek.tvinput%2F.hdmi.HDMIInputService%2FHW5 -n org.droidtv.playtv/.PlayTvActivity -f 0x10000000
vagy egyből :adb shell am start -a android.intent.action.VIEW -d content://android.media.tv/passthrough/com.mediatek.tvinput%2F.hdmi.HDMIInputService%2FHW8 -n org.droidtv.playtv/.PlayTvActivity -f 0x10000000
Próbálgathatod a fentebb is linkelt adb parancsokat
adb shell input keyevent <event>
pld.:adb shell input keyevent KEYCODE_MENU
végeztél -> exit ha shell -be vagy és
adb disconnect <tv_lokális_ipcime>:5555
-
gyugyo79
addikt
válasz
Hege1234 #30405 üzenetére
Az amit írtam jó a tiedhez is és tesztelni is tudod pld egy gépre felrakod az adb -t és kiküldöd a TV-re a parancsot (TV-n fejlesztői módba bekapcsolt usb hibakeresés mellet) a :
am start -a android.intent.action.VIEW -d
content://android.media.tv/passthrough/com.mediatek.tvinput%2F.hdmi.HDMIInputService%2FHW5
-n org.droidtv.playtv/.PlayTvActivity -f 0x10000000
-
gyugyo79
addikt
válasz
Hege1234 #30402 üzenetére
ADB -> TV-n be van kapcsolva a fejlesztő mód és ott a usb hiba keresés utána első csatlakozáskor engedélyezni kell a TV-n az adott eszköz hozzáférését.
Home Assistant ADB beállítása, lehetőségekről sample a linken.
Szkript példa a HDMI váltásra amit elégé sokat kerestem mire megtaláltam és 2019 -es philips tv-vel működik -> HDMI1 (a command rész az ADB parancs) :service: androidtv.adb_command
data:
command: >-
am start -a android.intent.action.VIEW -d
content://android.media.tv/passthrough/com.mediatek.tvinput%2F.hdmi.HDMIInputService%2FHW5
-n org.droidtv.playtv/.PlayTvActivity -f 0x10000000
entity_id: media_player.philips_tv_2
A HDMI2-3-4 -nél a 2FHW5 -t kell cserélni 2FHW6, 2FHW7 stb...
Míg az alap key event -el ennyi lenne :service: androidtv.adb_command
data:
command: >-
KEYCODE_TV_INPUT_HDMI_1
entity_id: media_player.philips_tv_2
Aztán ott van az apin keresztüli vezérlés amihez szintén kell az előző hozzászólásomba már írt authentikáció, és itt egy példa a HA-hoz már kész komponensre amivel elég sok mindent meg lehet csinálni.
ÉS itt vannak az API lehetőségi.Az IR -en keresztül meg a megtanított vagy az internetről megszerzett (mert a hozzá adott távon ugyan nincs de a TV ismeri) IR kódokat lehet használni.
Ez utóbbival ugye a menü egy pontjára csak úgy lehet eljutni, hogy elküldjük egymás után azokat a gomb nyomásokat amiket a távon is megnyomnánk....Ez csak kb ízelítő, ha valakinek sok ideje van és ért is valamennyire hozzá az kb bármit meg tud csinálni.
Pld megnyom egy ikeás zigbee távon egy gombot (vagy hangutasítással elindítja) a villany lekapcsol/átkapcsol TV nézéshez a TV bekapcsol és átkapcsol egy adott csatornára vagy bemenetre és azon bejön a közbe szintén bekapcsolt, NV shield amin elindul a PLEX, redőny lemegy és így tovább ...Viszont ennél többet nem akarok hozzá tenni mert végtelen időt el lehet ezekkel tölteni amit nem akarok elég volt azzal ami nekem kellet.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Hege1234 #30397 üzenetére
Homeassistantba a philips android tv kliensnél (nem adb) van egy szkript amit meg kell hívni. Ez meghívja a tv engedélyező algoritmusát. A tv kiír egy kódot, ezt meg kell adni a konzolon a proginak ami miután ezt elküldi a tvnek mire az kap egy felhasználónév, jelszót. Ezzel a felhasználónév jelszóval érhető utána el az api (tv szoft frissítéskor újat kell kérni). Szóval ez után már vezérelgethető a tv.
Az,, hogy mennyire a hozzá írt szoftveren múlik. Amit a tv távirányítójáról meg lehet csinálni az működik. De pld. közvetlen hdmi bemenet váltásra már adb kell.
Én elindulni egy infrás broadcom mini 3 at javasolnék ha több eszközt kapcsolgatna valaki aki annyira nem akar a fórumokba elveszni ilyenekkel, mert rendes teljes leírások ritkán vannak aminek pld az is oka, hogy évente is változhatnak az apik amik miatt ami a 2016 tvken még ment az nem biztos, hogy egy 2019 eshez is jó lesz teljesen.... -
Kroni1
veterán
válasz
Hege1234 #30284 üzenetére
Nem igazán értem a kérdést.. Van olyan mp4 és a többiből is szerintem ami Dolby Vision, és ezt is írja ki mikor ilyet nézel.
Ami viszont feltünt, hogy a PLEX saját lejátszójával van Atmos hang, de Kodi alatt és Kodi Plex pluginnál sem írja ki.. Ezek szerint az atmost a Kodi nem szereti, vagy nálam nincs beállítva. Mondjuk passtrough-al nem néztem, még nincs olyan erősitőm ami tudná.
-
erdey_a
addikt
válasz
Hege1234 #30266 üzenetére
majd áruld el, hogy külső forrásból hogyan tudtál apk-t telepíteni, mert letölteni a TV nem enged, usb-ről nem látja a fájlt, és úgy egyáltalán nem is engedi, hogy a külső forrás opciót bekapcsoljam (pus8505).
reklámmentes youtube-ot akartam egyébként varázsolni. ha erre tudtok valamit, az jó lenne
-
Hege1234
addikt
válasz
Hege1234 #30269 üzenetére
kodinerds-20210820-38a316ee76-Matrix-armeabi-v7a.apk
ezzel működik a dolby vision
mp4, mkv
ts fájlokat csak hdr-be ismer felegyébként én a google play-es verziót nem próbáltam ott is működik a DV?
régebben olvastam valahol, hogy ott nem működik
ezért nem is próbálkoztam vele
vagy azóta javították? -
Lootolok
tag
-
Kroni1
veterán
-
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
válasz
Hege1234 #30008 üzenetére
"belső lejátszó tud hdr-t sdr-be lejátszani?"
Nem.
Senki nem tudja pontosan mitől de néhány tv ilyen rossz minőségben,mert az rossz ami a képen van,jeleniti meg a hdr tartalmakat.Javitás se jött rá eddig.
Nálam volt vagy 10 tv az elmult 2-3évben de egyiknél se volt ilyen problema.
Nekem a mostani tvn is jó a dolby vision és a hdr10+ is de csak streaming csatornákról.Letöltött filmet csak pár hdr-t néztem eddig dv-t nem.
DV
De fotozok hdrt is akár filmből h lásd mi a jó.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Hege1234 #29869 üzenetére
Szia!
Én a héten vettem egy 70PUS8505-ös TV-t még az akciós 260k-s áron. Tegnap volt időm kipróbálni.
Ez az első "okostévém", volt is nagy ámulat amikor meghozták és kibontották. Futárnak is mondtam hogy ez kurvanagy, bólogatott ő is.
Nagyon bejövős egyébként, kellett némi finomhangolás a színekkel és a mozgással de sikerült úgy gondolom jól belőni. Rákötöttem egy Edifier 1280T hangfalpárt jack-kel. Sajnos a saját távirányítójával nem lehet állítani a hangerőt, de a hangfaléval lehet.
Az amibilight állítható, hogy a képet kövesse, hangot, lehet az erősségét sőt még azt is tudtam állítani egy frissítés után, hogy mögötte milyen színű a fal és ahhoz igazodjanak a színek. Ki is tudod kapcsolni természetesen, bár akkor meg minek ilyen TV..Egyelőre ami negatívumot észrevettem az a már többször felhozott sötétebb 4 sarok, de tartalom nézés közben észrevehetetlen. Illetve 1 db halott pixelt sikerült találnom a jobb felső sarkában, de azt is csak akkor vettem észre amikor 10 centire volt tőle a fejem.
Ja meg fűt mint az állat, télen azt hiszem nem kell bekapcsolni a fűtést
-
blg
senior tag
válasz
Hege1234 #29869 üzenetére
Ambilight: lehet hanghoz igazítani, lehet képhez igazítani, fix színt kérni (de talán csak két színből lehet választani ilyenkor), nemzeti zászló színeit kirakni (szurkoláshoz)
lehet falszínt beállítani, ha nem fehér falad van.
amikor hanghoz vagy képhez igazítod a színeket, kb. 5-5 féle módból lehet választani az intenzitást
fényerősséget is lehet állítani
szinkronizálhatod hozzá a Hue izzóidat (ha van Hue Bridge-d)(nekem IPS panelem van, legközelebb is olyat vennék)
-
válasz
Hege1234 #29866 üzenetére
Nem a centik számítanak, hanem a betekintési szög.
Nekem az 50PUS7304 VA panellal 45 fokban oldalról is teljesen jól látszik.
75" - IPS, 70" VA
Philips 75PUS7805/12 - 320k HUF
Philips 70PUS7805/12 - 235k HUF
Philips 70PUS8505/12 - 350k HUF - ez most nagyon elszállt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest