Új hozzászólás Aktív témák

• Hintalow

senior tag

válasz erikke17 #15682 üzenetére

Nem igazán értem, hogyan lett belekeverve a trustpay, meg a bankkártya, kicsit túl lett bonyolítva.
    A paypal feltöltés egy sima belföldi utalással történik. Nem tűnik el semmilyen pénz, szép is lenne, naponta százezres nagyságrendben történnek utalások az azt bonyolító GIRO rendszerben. (tudom, hogy nem Mo-ról vagy, de ezzel könyebb példáznom)
    A trustpay, egy külső cég, aki annyit csinál, hogy szinte az összes nagyobb bankban vezet egy számlát, így ha az ügyfél pl az erste bankból utalna, akkor neki a tustpay ersténél vezetett szlájára kell utalnia, ami bankon belüli utalásként AZONNAL megtörténik (munkaidőben)
    Ezt érzékelve a trustpay a saját unicreditnél vezetett számlájáról ugyanekkora összeget áttesz a paypal unicredites számlájára (megfelelő adatokkal) ami itt is AZONNAL megtörténik, lévén bankon belüli utalás.
    Ergó nem csinálnak mást, csak köztes szereplőként meggyorsítják az ügyfél és a paypal közötti pénzmozgást. (gondolom Szlovákiában is ugyanilyen elven működnek)
    A bankkártyát meg végképp nem értem, hogyan sikerült idekeverni :F

Röviden:
    Ha a Szlovák paypal reg lehetőséget ad top-up ra banki utalással, és trustpay opcióval is, tökmindegy melyiket választod, csak átfutási időben lesz különbség (meg esetleg díjban, ha a bankodnál eltérnek a bankon belüli és a más belföldi bankba menő utalások díjjai)

Új hozzászólás Aktív témák