Új hozzászólás Aktív témák

• Myers

senior tag

válasz Siera #12679 üzenetére

Helló!

Érdekes kérdés. :) Legfeljebb 16%, szerintem. Csinálsz egy adóbevallást jövőre, kicsengeted a 16%-ot és kész.
    Jobb esetben semmi. ;)

Annyiból érdekes, hogy az (internetes) árusít(gat)ás évi 800 rongyig adómentes, ha alkalmi árusításról van szó. Ha rendszeres, amolyan üzletszerű, akkor ez alatt is 16%, meg talán adószámot is ki kell váltani.

Esetedben a helyzet szerintem nem olyan súlyos. :DDD Ugyanis a Paypal szépen elfedi a tevékenységedet, és ezalatt nem rosszindulatúságot kell érteni. :) Nem tudom, hogy az APEH beleláthat-e a paypalba. Szerintem nem. (Abból kiindulva, hogy az egyik topikban volt valami ilyesmi, hogy a NAV semmit nem tud kezdeni az adós paypalon lévő pénzével, sőt azt sem tudják mi az a paypal. :DD, nem csipcsup ügy volt, mert volt benne ügyvéd, meg végrehajtó, meg NAV is.) Max annyit látnának - ha egyáltalán vizsgálódnának, hogy egyszer érkezett 1 összeg a számládra, de hogy a mögött mi van, arról fogalmuk sincs. Így nem áll meg a rendszeres üzletelés. Szerintem ne apránként, hanem egyszerre utalj a számládra egy nagyot, és ha 800 rongy alatt van 1 évben, akkor semmit sem kell csinálnod.

De jó lenne, ha valaki lektorálná az irományomat, nem szeretnélek aknára futtatni.

Már csak azért sem szerencsés felhívnia az embernek magára a NAV figyelmét, mert akkor megfordul a fejükben, hogy fejőstehénként használják az embert. Ugyanis hazánkban a NAV nem a cukor ÁFA után nyomoz, meg nem az 1000mrd-os csalást nyomozza, hanem vaterázó kismamákon és kényszervállalkozókon próbálja megkeresni a napi betevőt. :o

Új hozzászólás Aktív témák