- Milyen okostelefont vegyek?
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myers
senior tag
Helló!
Érdekes kérdés.
Legfeljebb 16%, szerintem. Csinálsz egy adóbevallást jövőre, kicsengeted a 16%-ot és kész.
Jobb esetben semmi.
Annyiból érdekes, hogy az (internetes) árusít(gat)ás évi 800 rongyig adómentes, ha alkalmi árusításról van szó. Ha rendszeres, amolyan üzletszerű, akkor ez alatt is 16%, meg talán adószámot is ki kell váltani.
Esetedben a helyzet szerintem nem olyan súlyos.
Ugyanis a Paypal szépen elfedi a tevékenységedet, és ezalatt nem rosszindulatúságot kell érteni.
Nem tudom, hogy az APEH beleláthat-e a paypalba. Szerintem nem. (Abból kiindulva, hogy az egyik topikban volt valami ilyesmi, hogy a NAV semmit nem tud kezdeni az adós paypalon lévő pénzével, sőt azt sem tudják mi az a paypal.
, nem csipcsup ügy volt, mert volt benne ügyvéd, meg végrehajtó, meg NAV is.) Max annyit látnának - ha egyáltalán vizsgálódnának, hogy egyszer érkezett 1 összeg a számládra, de hogy a mögött mi van, arról fogalmuk sincs. Így nem áll meg a rendszeres üzletelés. Szerintem ne apránként, hanem egyszerre utalj a számládra egy nagyot, és ha 800 rongy alatt van 1 évben, akkor semmit sem kell csinálnod.De jó lenne, ha valaki lektorálná az irományomat, nem szeretnélek aknára futtatni.
Már csak azért sem szerencsés felhívnia az embernek magára a NAV figyelmét, mert akkor megfordul a fejükben, hogy fejőstehénként használják az embert. Ugyanis hazánkban a NAV nem a cukor ÁFA után nyomoz, meg nem az 1000mrd-os csalást nyomozza, hanem vaterázó kismamákon és kényszervállalkozókon próbálja megkeresni a napi betevőt.

Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5401, 90% AKKSI
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz KF556C40BBK2-64
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Legfeljebb 16%, szerintem. Csinálsz egy adóbevallást jövőre, kicsengeted a 16%-ot és kész.
Ugyanis a Paypal szépen elfedi a tevékenységedet, és ezalatt nem rosszindulatúságot kell érteni.
, nem csipcsup ügy volt, mert volt benne ügyvéd, meg végrehajtó, meg NAV is.) Max annyit látnának - ha egyáltalán vizsgálódnának, hogy egyszer érkezett 1 összeg a számládra, de hogy a mögött mi van, arról fogalmuk sincs. Így nem áll meg a rendszeres üzletelés. Szerintem ne apránként, hanem egyszerre utalj a számládra egy nagyot, és ha 800 rongy alatt van 1 évben, akkor semmit sem kell csinálnod.
V/