Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
válasz
razorka777
üzenetére
Vagy a vásárlási limitet kell 100 forintra rakni.
Készülék keresővel távolról törölhető is a telefon. -
yogibear
addikt
válasz
razorka777
üzenetére
Anno a Simple-nél rákérdeztem, hogy miért nem lehet zárolni/feloldani az appot, miért csak a kilépés van ahol az újra belépés macera...
Mert ugye a Simplit sem kell elindítani, elég csak a telefont feloldani és ha be van kapcsolva az NFC már lehet vele fizetni, ha nincs az is csak egy pöttyintés a felső menüben... mert a telefonban sincs mondjuk NFC zárolás/feloldás...
A válasz az volt, hogy ilyen még nem fordult elő, hogy lopott telefonnal fizettek volna...
Gondoltam jó, majd lesz az is hamarost... mert van sok emberke aki leteszi a pultra fizetés után a telefont feloldva míg elrakja az új drága pink tangát, vagy a 20ezres boxert, akármit és már ott is hagyta a telefont... nem egyszer hallottam ahogy eladó szól utána hogy hahó itt maradt a telefonja...
Igazából már nem is a telefont használom, hanem a karperecet... ott kikeresem a bankkártya menüt, fizetek és kész... ha vmi módon lelopnák, amit csak észrevesz az ember, vagy netán kioldódna és leesne, azonnal zárol és akkor már csak a 6 jegyű feloldó kóddal lehet használni... illetve asszem 10szer lehet használni anélkül hogy újra rá kellene csatlakozni az appra (6 egymás utáni vásárlásnál még nem kérte az appot eddig az volt a legtöbb nekem), amihez meg direktben hozzá van rendelve, így elvileg másik telepítéssel nem is menne akkor sem ha a 6 jegyű kódot ismernék is ami meg persze direkt nem a telefon pin kódjából áll össze...
-
yogibear
addikt
válasz
üzenetére
A két lépcsős az talán megvéd. Talán.
Az OTP-nél viszont ilyen nincs, mert ott netszámlával vásárolok.Az cégtől függ, meg talán a bank rendszerétől is... nem tudom...
Pl Tippmixpróra befizetés webkártyával, akkor mindig lesz külön szimplis befizetőablak a webkártya adatokhoz... meg smst is küld hozzá... (kártyaadatok soha sehol nincsenek elmentve, mindig manuálisan írom be)
De pl egy számtechbolt ahol rendszeresen vásárolni szoktam ezt-azt, ott simán csak leveszi a pénzt és kész... ami azért érdekes, mert EU-n belül elvileg mindenhol működnie kéne két lépcsősnek...
Más, szintén magyar webboltoknál meg megint csak van külön szimplis ablak a fizetéshez, ahova a rendszerük átirányít......
Külföldi bolt esetén persze nincs két lépcső azt tudjuk, pl Ali vagy Banggood ilyesmi... -
razorka777
veterán
válasz
üzenetére
Itt az a gond, hogy a GW-ben 15.000-ig nem kell feloldani a telefont a fizetéshez, elég csak feléleszteni a kijelzőt, és ezt nem lehet kikapcsolni.(Kivétel a pixel telefonok)
Én nem félek, mert nem szoktam telefont elhagyni, plusz kicsi az esélye annak, hogy aki megtalálja az ismeri a GW ezen funkcióját és elszalad gyorsan vásárolni a telefonnal.
Persze azonnal tiltani kell a kártyát és nincs gond.
-
törölt tag
válasz
razorka777
üzenetére
Kösz!
-
törölt tag
válasz
razorka777
üzenetére
Ahány telefon... annyi megoldás...
Ha a telefonnak van egy alap jelszava, akkor miért gond az nfcs vásárlás? pl lopás elhagyás esetén? -
törölt tag
válasz
PedroPascal
üzenetére
Én se találtam meg az opciót, hiába írja a súgó. Pedig a legújabb van fent.
-
törölt tag
Miért tolják túl? Teljesen másként működik a GW. Eleve az ijesztő, hogy gyakorlatilag bárhova a Google fiókkal jelentkezel be. Aztán hiába tudom, hogy hogy működik, mégis benne van az emberben, hogy mi van, ha feljön egy kamuoldal és ott adod meg az adataidat? A két lépcsős az talán megvéd. Talán.
Az OTP-nél viszont ilyen nincs, mert ott netszámlával vásárolok. -
Noxy
veterán
válasz
PedroPascal
üzenetére
Az a szomorú hogy lehet. Tök mind1 hogy mennyit.
Simple, a sántán egy púp. -
Noxy
veterán
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Nem értem ezt az NFC-s ki be kapcsolgatást? Miért is kell ezt egyáltalán kapcsolgatni? Mire jó ez? Mitől véd meg?
iOS-n nincs ilyen funkció. 100 Ft-hoz is a FaceID, vagy TID kell, hogy tudjak fizetni az Apple Pay-l.
Most hogy az OTP engedi a GP-t, páran túl tolják ezt az NFC-s fizetést. -
törölt tag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
És az miért jó, ha csak megnyitott alkalmazással lehet fizetni?
-
válasz
PedroPascal
üzenetére
Nem.
-
PedroPascal
őstag
Egészségkártyát hozzá lehet adni a wallet vagy simple app-ban a kártyához?
-
törölt tag
válasz
rothfb
üzenetére
Már hogy ne lehetne kikapcsolni bankkártyánál nfc-t? Sőt még Mágnesscsíkot is ki lehet.
Legalábbis Revolutnál biztosan
Minden egyes funkciót lehet ki/be állítani. Ebből következik, hogy nem lehetetlen.Gránitnál magát a bankkártyát lehet offolni. Sőt van automatikus zár is, ami x percen belül zárolja a kártyát... itt a feloldás lehet macerás. Nem tudom mennyire használják (bár ugyan annyi, mint revolutnál kapcsolgatni).
Pin-kódos vásárlás jogszabályi oka lehet.
-
trebrona
nagyúr
válasz
rothfb
üzenetére
Nem az NFC-t kell kikapcsolni, ott a linkeden:
Tipp: A nagyobb biztonság érdekében állítsa be úgy a telefont, hogy a közeli rádiófrekvenciás kommunikációval végzett tranzakció (NFC-tranzakció) végrehajtásához fel kelljen oldani a képernyőzárat.
A beállítás bekapcsolásához kövesse az alábbi lépéseket:
Lépjen a Beállításokmenübe.Koppintson a Társított eszközök
Kapcsolati beállítások
NFC lehetőségre.Kapcsolja be az Eszközfeloldás kérése NFC használatához beállítást.
-
-
válasz
trebrona
üzenetére
Nem akarom védeni, de elvileg így van, bár én még sosem próbáltam.
Google Wallet súgóKülönböző országokra más és más vonatkozik, Magyarországon 15 ezer forint alatt elvileg nem kell feloldani a telefont.
Ez olyan lehet, mint a bankkártyák esetében a kisebb összegek esetében a korlátozott számú érintésmentes vásárlási lehetőség pin kód nélkül. Itt is korlátozva van, egy idő után (nem tudom mennyi idő és tranzakció után) kéri, hogy old fel a telefont. -
RaPiDsHaRe
aktív tag
-
válasz
üzenetére
Van erre egy egyszerű megoldás. Én pl akár simple-vel, akár most a gpay-el fizetek, addig kapcsolom be az nfc-t, amíg szükség van rá. Aztán már kapcsolom is ki.
Nfc nélkül nincs érintés nélküli fizetés, ahhoz pedig, hogy bekapcsolja valaki az nfc-t, ahhoz fel kell oldania a telefont.
Így védve vagy és nem tudnak kisebb összeggel, bár korlátozott mennyiségben sem fizetni, ha elhagyod a telefonod.
Ha feloldották véletlenül, akkor egyéb problémáid is lesznek, mert egy halom privát adatod van egy telefonon. Szóval ne hagyd el. -
törölt tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
De a bankkártyát nem hagyom a kabátzsebemben a munkahelyen, tárcát még sose hagytam el, telefont már igen. Pedig nem akartam elhagyni.
-
kekedi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék ötleteket kérni a problémához.
A tegnapi napon érkezett kettő értesítés az otp mobilbankomban, 2 db 1500Ft os Telekomos tranzakciorol.
(az egyik tranzakció a sima bankkártya, a másik a hitelkártya). Ez a két értesítés egyszerre érkezett.Mivel semmi közöm a telekomhoz, értelem szerűen elutasitottam mindkét tranzakciót.
Felhivtam a bankot, valoban a magyar Telekom nal történt a vásárlás (próbálkozás). Valószínűleg Mobil feltöltés.
Amit megtudtam :A bankomba más eszköz nem lépett be.
Kérdezte hogy vásároltam e valamit aznap vagy korábban ahol esetleg atiranyitott valahova. De szamlakon kívül mást nem szoktam neten fizetni. (mostanság nem)
Ráadásul biztos nem próbálkoztam 2 különböző kártyával.
Főleg úgy hogy javában benne voltam egy "shopping napban" az asszonnyal. Így interneten nem is jártam aznap.Megneztem a böngészési előzményeimet, a simplepay (mindkét kártyámat kezeli) vásárlási előzményeket, de semmi hasznosat nem találtam.
Más ötlet?
Köszönöm!
-
donmackó
addikt
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Képernyőbe épített ujjlenyomat érzékelő van a telefonban? Csak mert már jeleztem nem is 1x a simple-nek hogy bugos. Fizetéskor kéri az ujjlenyomatot, de eltűnik az ablak ha rányomok. Dedikált gombos ujjlenyomat érzékelővel szerelt telefonnal nincs ez a probléma, csak a képernyősnél.
-
törölt tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de én pl azért nem a GW-et használom, mert annál nem kell feloldani a kejelzőt a fizetéshez 15 000-ig. És még azért is, mert a Google accountot használom sok helyen a neten. Annyira összetett fiók, ki a fene tudja, hogy nem-e tud valaki belépni a fiókomba?
Az S23-mal egyébként teljesen jól működik a Simple is. Egyedül a céges kávégép szokott néha szórakozni, de második érintésre az is jó. -
törölt tag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Azért kérdeztem hány kártyád van, mert csak akkor kell kiválasztani a kártyát, ha több kártyád van. Ha csak egy kártyád van, akkor semmit nem kell kiválasztani. Ha a Viber van elől vagy a Facebook vagy bármi, akkor is tudsz fizetni. Nem kell semmilyen menüben bóklászni, meg se kell nyitni a Simple alkalmazást. Csak feloldod a telefont, fizetsz és kész.
-
yogibear
addikt
válasz
Peter.70
üzenetére
Nekem meg az új szimplivel sem, mióta tavaly óta van a VISA-hoz, most pedig a régivel sem, mióta cseréltettem MC-ra, hogy a Band 6-ommal is menjen direktben a gyári kártya XP-en...
Ez user, készülék, használat és persze szimpli függő is...
Mivel már végre van választék, mindenki azt válassza ki, ami nála, az ő készülékén hiba nélkül működik, szerencsére már nem vagyunk rákényszerülve a kizárólagos banki appra NFC-s fizetésnél, ha az az adott usernél nem megy rendesen...
Akinél működik, használja... akinél nem, mehet GW-re.
-
yogibear
addikt
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Új lenyomat feloldást használok jelenleg is.
Miért a régi nem jó?

Nem tudtam, hogy lehet használni az OTP -s kártyával is.
Pedig szeptember 5 óta mindenhol volt róla nyilvános cikk a neten, hogy most már direktben lehet használni az OTP-s kártyákat Google Pay, Garmin Pay, Xiaomi Pay alatt is, nem csak a Simple-ben... a topik is tele volt ezzel, mikor bevezették... -
Grande Ale
őstag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Miért ezt használod, ha van Google wallet végre?
-
törölt tag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Több bankkártyád van?
-
emeritus
tag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Ötlet: 3d (pl. ujjlenyomat) feloldást próbálj, ha eddig nem azt (pl. 2d arcfelismerés) használtál volna.
-
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Feltelepíted play áruházból, hozzáadod a bankkártyádat, alapértelmezetté teszed és már működik is. NFC bekapcsol és egy új és működő érintéses fizetéses világban találod magad.

-
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Használd a Google Walletet

-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Simple alkalmazással szeretnék fizetni, kiválasztom a bankkártyát, majd az Érintéses fizetés, viszont ilyenkor azt írja oldjam fel a telefont. Feloldom és újra kiírja hogy oldjam fel a telefont. A QR kodos vásárlás működik.
Mit javasoltok? -
Prien
addikt
válasz
herdsman12
üzenetére
A vizes QR kódot valamiért nem eszi meg az OTP, sajnos csak az iCsekk appal jó. Hogy miért, azt nem tudom.
-
DS39
nagyúr
válasz
herdsman12
üzenetére
Használj iCsekk alkalmazást.
-
herdsman12
őstag
Csekkes QR kódot nem tudok fizetni (Víz, kuka, Simple Classic és OTP Bank), képernyő QR kódos fizetés működik.
Vizes kóddal már volt hiba, de a kukás eddig jó volt.
Nincs szerencsém vagy másnál is van gáz? -
törölt tag
válasz
pourri
üzenetére
Á, napok óta késik a vásárlási értesítő, meg mikor belépek a netbankba, akkor csak homokórázik az egyenleg, de van olyan is, hogy ne se enged és pirossal kiírja, hogy csak korlátozottan működik. Vagy nagyon hegesztenek valamit, vagy az összes szakember külföldön van és akik maradtak, azok ennyit tudnak.
-
pourri
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy nagyobb összegű tételt a hitelkártyámmal és részletfizetést szeretnék igényelni utólag a netbankban, régen flottul ment minden de most már napok óta nem tudok, kiválasztom mire kérném, majd a futamidő beállításnál hibát dob ki. Másnál is van ilyen probléma? Miért is működne egy többnyire még értelmes funkció is itt napok óta...
-
törölt tag
válasz
bakelitlemez
üzenetére
-
karlkani
aktív tag
válasz
rothfb
üzenetére
Erre kíváncsi vagyok, én nem találkoztam vele az applikációban. OTP InternetBankból és OTPdirektből is letölthető. A kettő közt annyi a különbség, hogy OTPdirektből letöltve átlósan rajta van számlakivonaton a MÁSOLAT vízjel, OTP InternetBankból letöltve nincs (a letöltött dokumentumok elnevezése is különbözik).
-
Valaki meg tudná mondani, hogy az OTP mobil alkalmazásban hol tudom letölteni a havi bankszámla kivonatokat? Már csináltam és pdf-ben le lehet, de most egyszerűen nem találom.
Előre is köszönöm, ha valaki segít! -
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy pár kérdésem az OTP (VISA) bankkártyámmal kapcsolatban. Eddig nem nagyon foglalkoztam részletesen ezekkel a dolgokkal, de most kérdeznék pár dolgot. A mai nap meg szerettem volna nézni az interneten a bankkártyámhoz tartozó számlakivonatokat, mivel nem kapok papír alapú tájékoztatást ezekről havi szinten. El is jutottam ez OTP honlapon egy olyan oldalra ahol a SZÁMLA KIVONAT LEKÉRDEZÉS volt, ott be kellett gépelni a kártyaszám utolsó 10 számjegyét és a telekódot 3 számjegyű. Miután mindezt megtettem és a lekérdezésre kattintottam azt az üzenetet kaptam hogy nem vagyok jogosult a szolgáltatásra és a bankfiókba kell ezt engedélyeztetni. Az lenne a kérdésem hogy akkor most ha bemegyek a legközelebbi bankfiókba akkor ott hogy tudom kérni ezt a szolgáltatást hogy interneten keresztül meg tudjam nézni a számlakivonataimat? Előre is köszi.
-
Llew
senior tag
Reggel én is belefutottam a technikai szünetbe pedig pont kellett volna. Viszont simpleben inditott fizetési tranzakció jóvahagyasa működött, és a visszajelzés alapjan teljesült is, pedig az app most sem elérhető még.
A qr beolvasó, jóvahagyó rész is működik, így a régi oldalra betudtam lépni gond nélkül.
-
skroy
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Semmi nem akadályoz meg, hogy válts.
-
Melorin
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Több ügyfél, nagyobb kihívás a rendszernek. Mint amikor több garis probléma van azokkal a márkákkal amikből rengeteget eladnak.
-
A céges számlához tartozó régi mobilbank app működött az előbb, utaltam is vele, meg is érkezett az utalás. Remélhetőleg ez annak a jele, hogy fokozatosan áll helyre minden.
-
Melorin
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Hát persze, máshol nincsenek problémák, csak itt...
Mindig az szar ami van. -
Winnie The P
őstag
Kicsit unalmas már, hogy állandóan van valami gond. Komolyan fontolóra kell venni a bankváltást!
-
-
törölt tag
válasz
gingerbalm
üzenetére
Kb fél órája nyögvenyelősen tudtam használni. De látszott, hogy valami nem gömbölyű.
-
gingerbalm
aktív tag

Reggel 7 óta nem elérhető, legalábbis nekem ma akkor lett volna rá először szükségem, de azóta haldoklik...
-
Peter.70
addikt
Az otp androidos alkalmazás másnak se megy ? Azt írja, hogy technikai probléma miatt nem lehet belépni
-
adika4444
veterán
válasz
üzenetére
Okos az az algoritmus. Én Apple Pay-vel töltök, mindig a Revo APP-ból és soha nem kért megerősítést
pedig technikailag az AP nem kéne, hogy átadja az infót, hogy ugyanazon a mobilon Revolut-ot töltök. Viszont ha külső helyen fizetek, pl. Barion, Simple, hajlamos kérni. Legutóbb a Teletálnál kellett megerősítés kb. egy éve (ha nem régebben), online csak Revolut-ot használok. -
törölt tag
Sehol. Ezt az algoritmus szabályozza (bank, ez esetben otp). Nekem volt, hogy kisebb összegnél is kért véletlen szerűen. De volt, hogy nem, olyan 10-15 talán 20 ezerig. De ha több alkalommal töltöttem egymás után vagy rövid idő múlva akkor már kért biztonsági megerősítést.
Ha nem állítottad be, hogy automatikusan töltsön rá. Akkor minden esetnél megvizsgálja az otp kér-e most vagy sem, a tanulási folyamat után.
Egyébként vásárláskor sem kér mindig, ha pl ismert közmű cégnél fizettem pl.
-
dugo_
veterán
Sziasztok!
Ha a Revolut kártyás feltöltésre egy idő után (nem tudok rájönni, hogy eltelt idő vagy tranzakció szám alapján) nem kér megerősítést az OTP app, hanem azonnal végrehajtódik, akkor ennek a plusz biztonságnak a visszaállítását hol kéne keresnem?
Idő után megjegyzi, mint ismert forrás? Jobban aludnék, ha fixen kéne azért plusz egy ujjlenyomat... Revon nincs bekapcsolva az automatikus feltöltés, csak a kártya adatait jegyzi meg.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Sajnos nem lesz kevesebb. Az emberek nagyon felelőtlenek. Ma is láttam a kocsi ablakból, hogy belép nfc-vel, nem találja amit keres és ott hagyja a gépet belépve az ATM-ben. Ha rossz ember lettem volna, csak folytatom a műveletet és azt csinálok a számláján amit akarok.
-
törölt tag
válasz
akaido
üzenetére
Indul a kibernyomozói hálózat, az állomány feladata az online csalások számának csökkentése. Több mint 300 ember dolgozik a szervezetben és az egész országot lefedik - jelentette be Szentkirályi Alexandra a mai Kormányinfón. Ezzel a bűnüldözési szervek is még intenzívebben csatlakoznak a csalók elleni harchoz, a lépés szervesen illeszkedik az eddigi piaci és szabályozói kezdeményezésekhez, melyek a félelmetesen terjedő csalásoknak vetnének gátat.
Talán kevesebb lesz az ilyen csalás valamennyivel.
-
yogibear
addikt
válasz
üzenetére
Ez megint egy nyakatekert, szándékosan nem érthető banki megfogalmazás....
Olyan sosincs, amit írsz, hogy csak a harmincadik napon.
Olvasd el még egyszer:Rendes felmondás
Az utasbiztosítást csak úgy tudja felmondani, hogy az a következő biztosítási évfordulókor szűnjön meg. Ehhez az évforduló előtt legalább 30 nappal kell jeleznie a felmondást. Évközbeni felmondásra, a biztosítási díj visszatérítésére nincs lehetőség.
Legalább 30 nappal előtte... A kolléga viszont kifutott az időből, plusz ő is rosszul fogalmazott:
Nem 30 nappal előtte, hanem legalább 30 nappal előtte... -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- PS5 Slim 1 TB - Garanciás 2027.04.15
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB Burgundy Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Olvastam csak kiment a fejemből