Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
Ennek kicsit jobban is utána kellett volna járnod. MÁP+ ugyan 5 éves, de az egy év letelte után van rá 5 napod, hogy díjmentesen kiszállj belőle.
Diszkont kincstárjegyekből pár hónaposak is vannak.Viszont ha az OTP a végén valóban csak 4,07-re jön ki, akkor gyakorlatilag majdnem mindegy milyen állampapírt vettél volna, hiszen nem kötelező megvárni a leháratukat, büntetés mellett bármikor el lehet adni. FixMÁP 6,5% kamatosnak 1% a büntetése és ez így is akkor 5,5%…
-
bexinho23
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Szerintem nem volt. Nekem már az fura volt, hogy a kártyát beolvasta az ATM, pint kért, megadtam a bankkártyájét, majd tovább is engedett az összeg választós felületre. Viszont ott újra pint kért, amin érthetően elhasaltam. Nem emlékszem, hogy pin megadásán kívül lett volna bármilyen más lehetőségem.
Ismerős mesélte, higy tévesen ő is tett már ATM-be szépkártyát, de ott eleve fordítva tette be, es automatikusan kidobta a kártyát az ATM.
-
törölt tag
válasz
rothfb
üzenetére
Az amerikaiak a saját szövetségeseiket is lehallgatják - bocsánatot kértek a Muttitól mikor kiderült majd újra megtörtént (folytatták) ... - nem mintha mások jobbak lennének kb mindenki ezt teszi. Gyermeki ábránd azt gondolni, hogy a fent felsorolt cégek jobbak, mások lennének. Amikor több adatuk tudásuk van, tőkéről nem is beszélve mint egy államnak.
Az, hogy kiben bízol nem lényeges... én tényeket írtam. nem szubjektív érzelmeket.
-
yogibear
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Mikor még lehetett kötni NET számlacsomagot, annak a számlavezetési díjába be volt építve a (most már régi) netbank díja is... ha azt megszüntetik, nem lesz olcsóbb a számlavezetés, de fizethetem az új netbank drága díját...
Plusz, ha kell, ha nem, a mobilbank is a csomag része lesz, holott nekem elég a webes netbank is... vagyis "mindent egyben" lesz, eszi nem eszi nem kap mást... -
tomp
félisten
válasz
rothfb
üzenetére
Igen és? A google jelszót csak google-re használja. Az a jelszó nem tárolódik egyik oldalon se ahol Google alapú belépés van. Azaz nem tudják megszerezni egy másik oldalról hiába törik fel. Gmailre nem próbálkozás sem volt neki mivel kell a hitelesítő kód illetve email is jön ha idegen gépről/helyről lépnek be.
-
yogibear
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Nekem meg már nem egyezik meg és a hordozás előtt a számommal megegyező előhívóról jöttek az sms-ek, most meg már a jelenlegi szolgáltató előhívójával, ami már ugye nem egyezik meg a számoméval.

Ez van.
Amíg nem akar senki tőlem valamit az sms-ben, csak értesítő üzenet vagy mobil aláírás kódja, addig nincs miért aggódni... mert ahogy a bank is mindenfelé leírja, ők sosem kérnek semmiféle adatot, program telepítést, semmit... -
yogibear
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
figyelmesen olvasni... olvasni... olvasni
Odaírtam...
Másrészt, mivel mind3 előhívó hozzájuk van regisztrálva, előfordulhat, hogy vmiért nem megy az egyik, akkor a másikról küldi... de mindig 940-0700-ről.Plusz:
[link]
És amikor már nem Vodafoneos voltam, hanem Telenoros, továbbra is a 0670 kezdetű számról küldte az SMS-eket. Hiszen a telefonszám alapján továbbra is Vodafoneosnak hitte.
Azt figyeltem meg, hogy Hétfőtől Péntekig a 709400700-ról jön az SMS, Szombat-Vasárnap pedig a 309400700-ról.
Egyébként hívd fel az OTP központi vonalát és ott akár ilyeneket is meg lehet kérdezni általános menüpont alatt vagy számlával kapcsolatos ügyek alatt. -
yogibear
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Dehogynem...
Nekem tavaszig a számom előhívójával megegyező OTP--sel küldték a mobilaláírás üzeneteket logikusan, míg tavasszal nem számhordoztam át a számot máshova, azóta viszont a mostani szolgáltatóm előhívójával küldi a bank az sms-eket, ami értelemszerűen már nem egyezik meg a számoméval, nem is egyezhet.
Épp most léptem be neten és néztem meg, hogy melyik előhívóval küldik hozzá az sms-t. Azzal amelyik szolgáltatónál most vagyok... -
yogibear
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
[link]
Tehát ha nem szeretnél naponta SMS-t kapni, hanem inkább te döntenéd el, hogy mikor kérdezed le az egyenleget, akkor egy EGY szövegű üzenetet kell küldeni a 20/30/70 940 0700 telefonszámra, vagyis a mobilszolgáltatód körzetszáma szerinti 940 0700 számra.[link]
OTP Bank Nyrt.
székhelye: 1051 Budapest Nádor u. 16.
postai levelezési címe: 1876 Budapest
ügyfélszolgálati e-mail cím: informacio@otpbank.hu
weboldal: http://www.otpbank.hu
internetbank webcím https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes, OTP Firefox toolbar https://www.otpbank.hu/portal/hu/Firefox, OTP IE webslice: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Webslice
okostelefonra optimalizált internetbank webcím: https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes
árfolyam oldal: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Arfolyamok/OTP
telefonos ügyfélszolgálat (Telebank): (1) 366 6666, (20) 366 6666, (30) 366 6666, (70) 366 6666
kártyaletiltási telefonszám, letiltási partner: (1) 366 6000, (20) 366 6000, (30) 366 6000, (70) 366 6000
mobilbank hitelesítő telefonszám: (20) 940 0700, (30) 940 0700, (70) 940 0700
SWIFT kód: OTPVHUHB
bankkártyás utazási biztosító, annak telefonszáma: Groupama Garancia Biztosító Zrt.[link]
4.2. Üzenetenkénti díj1
4.2.1. Általános üzenetenkénti díjMobil Aláírás keretében kiküldött üzenetek havi 10 darabszámot meghaladó üzenetei után fizetendő díjat a Bank 2024. március 31-ig akciós jelleggel nem számít fel.
A díj az adott hálózattól függ... ahogy eddig is... lásd a táblázatban...
A rendszerük lehet, hogy csak az előhívó alapján "állapítja meg" a user szolgáltatóját, így számhordozás esetén a régi előhívóról is küldheti az sms-t.
Másrészt, mivel mind3 előhívó hozzájuk van regisztrálva, előfordulhat, hogy vmiért nem megy az egyik, akkor a másikról küldi... de mindig 940-0700-ről.Harmadrészt, amíg csak vásárlási értesítő, addig nincs miért aggódni, majd akkor, ha arra kérnek, hogy telepítsd ezt v azt hogy hozzájuss 1 millióhoz.
Lásd:
[link] -
yogibear
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Csak fiókban...
Ráér amikor egyik felé jársz éppen, sosem okozott gondot még, hogy nem volt átiratva, én pl most oldottam meg másfél év után, mikor épp csak fiókban intézhető más dolgom is akadt.
Azzal számolj, hogy "kiváló a rendszerűk"... nekem 5 perc volt az új kártya igénylése és kb 20 mire sikerült felvinnie a rendszerbe az új személyit és nem az ügyintéző volt a hunyó, hanem a rendszer... -
törölt tag
válasz
rothfb
üzenetére
Már hogy ne lehetne kikapcsolni bankkártyánál nfc-t? Sőt még Mágnesscsíkot is ki lehet.
Legalábbis Revolutnál biztosan
Minden egyes funkciót lehet ki/be állítani. Ebből következik, hogy nem lehetetlen.Gránitnál magát a bankkártyát lehet offolni. Sőt van automatikus zár is, ami x percen belül zárolja a kártyát... itt a feloldás lehet macerás. Nem tudom mennyire használják (bár ugyan annyi, mint revolutnál kapcsolgatni).
Pin-kódos vásárlás jogszabályi oka lehet.
-
trebrona
nagyúr
válasz
rothfb
üzenetére
Nem az NFC-t kell kikapcsolni, ott a linkeden:
Tipp: A nagyobb biztonság érdekében állítsa be úgy a telefont, hogy a közeli rádiófrekvenciás kommunikációval végzett tranzakció (NFC-tranzakció) végrehajtásához fel kelljen oldani a képernyőzárat.
A beállítás bekapcsolásához kövesse az alábbi lépéseket:
Lépjen a Beállításokmenübe.Koppintson a Társított eszközök
Kapcsolati beállítások
NFC lehetőségre.Kapcsolja be az Eszközfeloldás kérése NFC használatához beállítást.
-
karlkani
aktív tag
válasz
rothfb
üzenetére
Erre kíváncsi vagyok, én nem találkoztam vele az applikációban. OTP InternetBankból és OTPdirektből is letölthető. A kettő közt annyi a különbség, hogy OTPdirektből letöltve átlósan rajta van számlakivonaton a MÁSOLAT vízjel, OTP InternetBankból letöltve nincs (a letöltött dokumentumok elnevezése is különbözik).
-
yogibear
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
2023. szeptember 20-án hajnali 1:00-tól 5:00-ig nem lesz elérhető az OTP Bank kártyás fizetési rendszere, ami miatt – ezen időszakban – a fizetési terminálokon és online felületeken nem lehet tranzakciót végezni, illetve az OTP Bank logóval ellátott kártyákkal nem lehet fizetni és készpénzt felvenni.
Amúgy már megy a weboldala is meg az app is... -
Siriusb
veterán
-
yogibear
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Olvass vissza pár napja írtam:
Regelsz egy Curve kártyát és az alá beteszed a plasztikodat vagy a webkártyádat és a Curve kártyát meg már be tudod tenni bármely tárcába: G Wallet, Xiaomi Pay, stb, stb...
Arra ügyelj, hogy a Curve Blue kártyát válaszd ki (az app nem azt adja majd középre, balra kell keresni), az ingyen van, csak a plasztik kipostázása kerül kb 2ezer forintba...
Amint kész az app telepítése, csináld meg az ügyfél azonosítást is ott az appban, ahogy kéri...
És már használhatod is a Curve kártyát, mert a virtuális ott lesz az appban (kártyaszám, cvc2 kód, lejárat), használatba is vehető, nem kell a plasztikot megvárni...
Az app írja mikorra várható a plasztik megérkezése (egy fekete borítékban jön), ha megkaptad, ott az appban van egy gomb az aktiválásához, azt tedd meg és utána akár be is rakhatod a fiókodba, ha nem akarod használni a fizikai C. Blue plasztikot (ha igen, akkor a kártya képére rápöttyintve ott lesz egy menüben a pin kódja is)...
Kb. ennyi...Arra ügyelj csak, hogy a bankkártyád alkalmas legyen online fizetésre, mert a Curve alatti fizetés annak számít, ezért megy alatta a webkártya is.
Illetve hogy ha az egyszeri online fizetést lekorlátoztad, azt is állítsd be, nehogy mondjuk be van állítva 5ezerre maximum az egy költés te meg 30k-ért akarsz fizetni...
Ezeket a netbankodban tudod beállítani a bankkártyádhoz... -
tomp
félisten
válasz
rothfb
üzenetére
A pénzügyek nem játékszerek de azért használod a Simple-t. Ok!

Hidd el az app utoljára android 9-re lett rendesen megírva. Azóta csak tákolják, hogy az újabb verziókon menjen.
Nem a tiszta androidra nézik az appot hanem a gyártói verziókra. Ezért van az, hogy egyes telefonoknál felugrik a Simple ablaka érintésnél, sok telefonnál meg nem. Android 10-től megváltozott ennek a funkciónak a művelete amit máig nem sikerült megoldaniuk. A játékszer pont, hogy ez a csoda app és a komplett szolgáltatás. Már amikor megy.
-
válasz
rothfb
üzenetére
Na közben beleástam magam a témába. A Smartbank kerül kivezetésre. Az otp direkt internetbank régi felülete megmarad, annyi lesz a változás a belépésnél, hogy qr kóddal nem lehet majd belépni. Csak sms-el. Ezen felül lesz az új internetbank felület (ami nagyon hasonlít az új mobilapp felületéhez). De az még most sem világos, hogy aki nem akar mobilon bankolni, nem lesz semmilyen otp-s appja, az sms-el be fog e tudni lépni az új böngészős internetbankba.
-
KubanitoS
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
internet.otpbank.hu
Most is be lehet lépni az új felületbe böngészőn keresztül, ha regisztrál. Az új app nem lesz kötelezően fizetős, lesznek ingyenes csomagok is.
Saját kérdés: ha lejár a webkártyám és kapok egy újat, akkor feltehetőleg újból be kell majd regisztrálni pl a Youtube Premium előfizetésre, hogy tudja szedni az előfizetési díjat?
-
madagaszkar
tag
válasz
rothfb
üzenetére
Igen fizetni tudok vele, de az utóbbi hetekben a tokenek sem frissültek csak akkor, ha teljesen elfogytak. Így fizetéskor mindig kétszer kellett érinteni és feloldani a telefont minden 10-ik fizetés után. Elég káosz ez a Simple mostanság. Most azzal próbálkoztam, hogy kiléptem az alkalmazásból, majd ismét be, de belépés után nem is ajánlotta fel, hogy van egy mobilfizetésre alkalmas, regisztrált bankkártyám, mint korábban tette. Újra akartam regisztrálni a kártyámat de a végén közölte az alkalmazás, hogy a regisztráció sikertelen. Most töröltem az egészet, újratelepítettem, regisztráltam a bankkártyámat sikeresen, a képe is rendesen megjelenik, de azóta még nem fizettem vele. Remélem nem lesz semmi gond.
Járt már valaki hasonlóan közületek? Jó pár éve használom, de eddig nem volt semmilyen hasonló gondom vele. Van egy Revolut kártyám is nem régóta, Google Pay-el fizetve sokkal stabilabban és gyorsabban működik mint a Simple, elég csak közelíteni a telefont a terminálhoz már csippan is. Lehet áttérek a Revolutra ezek után véglegesen, igaz még csak pár alkalommal használtam, eddig jellemzően pár ezres fizetésekre, de sokkal jobbnak tűnik. -
vnorbi
aktív tag
válasz
rothfb
üzenetére
Amikor regisztráltál, akkor elfogadtad, hogy a szolgáltatás havi díjas. Akkor is, ha használod, akkor is ha nem használod, de ideiglenesen ezt a díjat nem terhelik be. Ha nem mondod le (amit csak személyesen bankfiókban tehetsz meg), és egyszer majd vége lesz az akciós időszaknak, akkor elkezdik terhelni a díjat a költségviselő számlára.
Facebook postok alatt az erre vonatkozó kérdésekre szoktak olyan választ írni, hogy majd lesznek ingyenes hozzáférési lehetőségek a mostani OTPdirektes konstrukciókhoz hasonlóan (de nem törik magukat, hogy ezt kidolgozzák).
@Peter.70:
A mostani állás szerint, ha nem kéred a Digitális szolgáltatásokat, akkor lakossági ügyfélként nem tudsz majd mobil appal kezelni semmit márciustól. Például az online kártyás vásárlások jóváhagyásokhoz SMS kódot kapsz appon belüli jóváhagyás helyett, és az OTPdirekt belépéshez nem használhatod a QR kódos beléptetést, ott is visszajön az SMS kódozás. Ha telefonról kezelnéd továbbra az OTP-s számláidat, arra marad a telefon böngészőjéből való belépés a webes OTPdirektbe, de ez a lehetőség is megszűnik várhatóan még 2022 vége előtt, és csak a Digitális szolgáltatások maradnak az új Internetbankkal és Mobilalkalmazással.
-
zolnagy
őstag
-
vnorbi
aktív tag
Elvileg ez nem utalás lenne, hanem befizetés a számlára az idegen bank egy fiókjában, ahogy a többiek is írták (már ha ez opció, mert ha vidéken élsz, és utazni kell miatta, akkor nem feltétlenül éri meg).
Ez a te oldalon szinte biztos, hogy ingyenes, de ritkán előfordul, hogy pont olyan számlára fizetnél be, amin van valami büntető tétel a készpénz befizetésére. Ilyenkor te úgy vagy vele, hogy odaadtad a pontos összeget, de a címzettnél meg kevesebb jelenik meg. Elvileg nem kellene, hogy érdekeljen, hogy van-e ilyen levonás nála, de szerintem egy kérdést megér előzetesen, mint utána vitatkozni, hogy ha volt ilyen tétel, akkor azt kinek kellene állnia.
A csak számláról számlára utalás, amit említettél, lehet, hogy összeghatárhoz kötött, de ha a saját bankod fiókjába mész be a készpénzzel, és idegen banknál vezetett számlára utalnál, akkor az valóban csak úgy működik, hogy előbb befizeted a saját számládra, és onnan elutalják. Meg az is jelenthet ilyen utat, ha az idegen bank fiókjában nincs készpénzkezelés. Régen az AXA bank volt teljesen készpénzmentes bank itthon, most pedig a K&H építi le sorban a fiókjaiban a készpénzkezelést.
-
emeritus
tag
Az utalásnak általában díja van. A fióki befizetésnek nincs. Ha a készpénzfelvételnek nincs díja, vagy már rendelkezésre áll, akkor a célszámlára a célszámla bankjában a készpénz befizetése ingyenes. (Csak az idegen bank fiójában ingyenes az idegen (ott saját) számlára való befizetés)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független gyári 91% akku megkímélt
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Minden egyes funkciót lehet ki/be állítani. Ebből következik, hogy nem lehetetlen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)