Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Az opera temp, és chache mappáinak törlésével (mikor a progi nem fut) miknek az elvesztését kockáztatom?Van megoldás arra, hogy 2 vagy több munkamenetet egybefésüljek (a manuális kiírosgatásnál gyorsabban...) [egy ember által használt többfelhasználósított gép]?
-
Johnny194
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában olyat csinál az Opera, hogy flash videóknál elindítja a képet, de sokszor a hang csak 7-11 másodperc múlva indul, addig a kép áll. Ez előjön pl youtube-on vagy más flash alapú videomegosztó oldalon is.
Volt valakinek hasonló problémája? -
AtHoS
nagyúr
Ez a verzió működik régi Opera-val [link], bár ugye biztonsági hiba van benne, így ajánlott hagyni neki, hogy automatikusan frissítsen (feladatütemezőbe pakol be ehhez indító részt, tehát onnan futtasd a telepítést követően)
Szerk.
Vagy esetleg ez segíthet még: Alternative Flash Player Auto-Updater
-
utas666
tag
A régi Operára létezik egy ilyen megoldás is (a jó kis tamil oldal is már csak wayback machine
...). Be kell másolni a dll-t a plugin könyvtárba ("place it inside program\plugins inside Opera installation directory") és engedélyezni a böngésző opera:plugins belső lapján. A megfelelő verziót innen szoktam kibogarászni. -
Dot
őstag
Hali!
12.17-es operához tudna valaki flash player-t installt linkeni?
Ha lehet ne az adobe oldaláról, mert ott azt írja vírusirtó nem engedi telepíteni, ezért letölteni se tudom....
Note: Your antivirus software must allow you to install software.
(érdekes, hogy a 27 es operához és alap w7-es ie-hez engedi letölteni/telepíteni mikor vírusirtó ugyanúgy nincs a gépen) -
pakriksz
őstag
már megint valami idiótaságot vezettek be a 28-ban... most mikroszkopikus méretűre mentek össze a betűk az UI-ban...
-
sbazsi
veterán
opera 27 alatt hogy tudom átvinni egy másik gépre a könyvjelzőket/gyorshívókat/könyvjelzősávot?

konyvjelző exportálást nem találtam, opera link sem akar úgy működni, ahogy régen.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
LonGleY
üzenetére
Így sem leányálom a WP szoftverkínálatban (mondjuk bizonyos szinten érthető), de ha a normálisabb appok fejlesztésére sem lesz lehetőség rá, akkor nem tudom hogyan képzelik el a "leteszem a telefont és folytatom ott asztali gépen ahol abbahagytam" koncepciójukat.
Böngészőből pl. nem tudtak még olyat lerakni az asztalra, amit szívesen használnék napi szinten desktop gépen. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
Más, csak hogy LonGleY idegeljem
O27-tel a gmail oldala összhányja magát XP alatt
és így megnyithatatlanná válik -
sBc
aktív tag
-
zulu_mester
tag
-
LonGleY
veterán
válasz
zulu_mester
üzenetére
Ahogy beleolvasgattam, WP-n nem volt engedélyezett a külső böngészőmotorok használata, mind az IE-re alapozott. A Mini bétából ítélve ez talán változott, és most már fejleszthetnek rá - bár ahogy az MS-t ismerni, tuti megtrükközték, hogy még így se lehessen, vagy csak olyan kompromisszumokkal, amikkel a fejlesztők nem biztos, hogy akarnak élni.
-
LonGleY
veterán
válasz
zulu_mester
üzenetére
Nem is létezik ilyen Windows Phone-on, csak egy béta Mini - de úgy tűnik, már azzal sem foglalkoznak a rendszeren. Vegyél normális Androidos telefont, ha Operázni akarsz!
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Nokia Lumia 520-on van egy olyan problémám, hogy a Opera Mobile verzió nagyon nem akar működni. Az oldalakat nem akarja egyáltalán betölteni
Ennek mi lehet az oka illetve hogyan lehetne ezt orvosolni? -
LonGleY
veterán
A 27-es stable alatt nálatok nem változott a scroll speed a 26-oshoz képest?
-
utas666
tag
Van egy ilyen Sajátgép.lnk fájlom (arra használom, hogy a Windows Phone-t Total Commander alatt is lássam). Ha megnyitom (beledobom, vagy file:///...-en keresztül), akkor belevisz a program könyvtárába (ahol a launcher.exe is van). Vivaldival is ugyanezt csinálja, szóval valami chromos feature lehet (+Windows x64...). Minden más, "szabványos" lnk-ra (legacy windows stuff...) a letöltést propagálja. Valaki okos megfejthetné, hogy ennek mi a magyarázata. Gondolom valami MIME type / magic number is játszik a dologban, de kevés hozzá a tudásom.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A devben teljesen eltűnt,ha jól nézem.Gondolom idővel a stabilból is kiveszik majd...
Amúgy annyira belehúztak itt a konkurens megjelenésére válaszul,hogy jött is egy dev frissítés tegnap sok újdonsággal...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sBc
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Címsorba: opera://flags/#experimental-start-page
Experimental start page: Engedélyezve
Magyarán engedélyezni kell újból a kísérleti funkcióknál!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Visszarakod a 26-os verziót és megoldod, hogy ne frissítsen automatikusan
Szerk.
Igen ebben a verzában ennyi van, de rebesgették a verebek, hogy testre szabhatóak lesznek, majd valamikor és olyan képet rendelsz hozzá, amilyet akarsz, plusz még egyéb nyalánkságok. Ennyire tellett a mostani felhozatal, hacsak nem bekapcsolható valamerre egy alfa kialakítás próbára. Erről viszont eddig még nem olvastam -
FoxiestFox
félisten
Hello!
Hogy lehet visszatérni az ikonos (vagy arra a csempére hasonlító) kezdőoldalra?
Nem akarok indexképeket. -
AtHoS
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
Valaki kitalálta, hogy az Opera "cheat-eléséhez" a konami kódot kell beütni a beállításokat megnyitva.
Mivel a beállítások megnyitásával automatikusan a kereső mező lesz aktív így ki kell TAB-olni belőle vagy kikattintani a jobb oldali panel egy üres részére és ezt követően kell beütni a kurzornyilakat abban a sorrendben, ahogy le van írva, plusz ugye a végén a b és a billentyűket.
Ennyi a történet. Nem tudom melyik rész fogott meg téged, ami miatt nem vágod.
De pl. elindított Opera esetén az egészet billentyűzetről is meg tudod csinálni így:
Ctrl+F12 Tab ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B ACTRL+F12 -> megnyitja a beállítások panelt
TAB -> kitabol a kereső mezőbőlA többi pedig a konami kód, amit végig kell nyomogatni egymásután.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
Mondjuk van NPAP és PPAP ág flashből. Lehet nem mindegy, hogy a pepper vagy a peppertelen van fenn

Szerk.
"Eddig oké is lenne, de ennyiszer???"
Mit kell "ennyiszer"? Nem igazán értem a kérdés lényegét. Egyszer beütöd a kódot, majd bepipálod legalul, hogy mindig jelenítse meg a haladó beállításokat.
-
dqdb
nagyúr
válasz
LonGleY
üzenetére
Nálam az Opera 28 csendben van több gépen is, szóval elképzelhető, hogy a PeerBlock a bűnös nálad. Azonban azt is hozzá kell tenni, hogy az Opera 27 developernek volt problémája a Flash frissítés jelzésével, szóval az is elképzelhető, hogy ezt a hibát sikerült egészen a stable ágig átvinni.
-
LonGleY
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Nálam is rinyál, pedig a 16.0.0.296 van fent, ami határozottan a legújabb . Eddig azt hittem azért, mert a PeerBlockban tiltom az összes Operás, hazatelefonálós IP címet (kivéve az auto-updaterét), és magától nem jut verziószámokhoz ez a még ismeretlen mechanikával működő Flash-csesztető rész. Nálad nincs ilyen blokkolás és ennek ellenére csinálja? Mert akkor fölösleges lesz az IP címekkel zsonglőrködnöm.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Olyan probléma lenne, hogy már harmadjára dobja fel az opera 27.0, hogy frissítsem az Adobe Flash Playert, holott a programok telepítése törlésében ott virít a frissített Adobe már régebben

Erre tud valaki valami megoldást?
-
slashing
senior tag
Nem vettem észre hogy frissült a böngésző csak abból gondolom hogy új képernyő fogadott és azt tapasztalom hogy a youtube kb. 3-4x jobban leterheli most a gépet mint előtte, ennek hátterében lehet valami összefüggés?
-
soldi3r
veterán
A Könyvjelzők funkció sokkal jobb lett! uzenet fogadott ma reggel. A szinkronizaciot is latom a Linkben, a leirast is, viszont a bongeszoben nem talalom az opciot a bejelentkezeshez.
-
Janoo_07
aktív tag
Egyszerűen nem értem miért kellett megint visszálnunk erre. Teljesen jó volt ez a "kockás színes" stílus benne a weblap címével. Egyszerű, letisztult, kicsit win8-as de jó. Jó lenne ha kaphatnánk egy kis szabadkezet a gyorshívó beállításában. Vagy van erre lehetőség valahogy?
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
A verziószámnál sajnos nem volt dátum. Új verzió van ami automatikusan települt? Fekete csík lett alul a böngészőmben.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Penge_4
üzenetére
Pedig anno azt mondtad, hogy a WebKit miatt zsákutca és a QtWebEngine-re való átállással újra kell majd írni az egészet, most mégis átálltak rá.
Ez nem az ő érdemük, hanem a Qt Companyé, akik a QtWebKithez hasonló körítést tettek le a Blinkre építve, hogy megkönnyítsék a saját felhasználóik dolgát. A QtWebEngine amúgy még nem végleges, fejlesztés alatt áll.Emdek nagy segítség lenne, ha becsatlakozna a Vivaldi projektbe.
Egy Qt fejlesztővel nem hiszem, hogy sokra mennének, mert úgy nézem, hogy a Vivaldi nem Qt alapokon nyugszik. Hiába ismeri fejlesztőként a QtWebKitet jól, ha a Qt a platformfüggetlenség és egységes API jegyében szinte teljesen elrejti előle a WebKit és Blink saját felületét (gyors checkout és 5 perces nézegetés alapján az Otter Browser a WebKit/Blink kezelésében nem megy a Qt által nyújtott kereteken túl, kizárólag azokat és az azok által nyújtott funkciókat használja). Használtam egy kisebb projekthez QtWebKitet és most egy másikhoz Chromium Embedded Frameworköt, ezek alapján a kettő API-jának nulla köze van egymáshoz, olyan jól dolgoztak a Nokia/Digia/Qt Company fejlesztői a saját univerzumukba saját szabályrendszerüknek megfelelő illesztés megvalósításakor. -
Penge_4
veterán
"a többször is emlegetett Otter Browserben én személy szerint semmit sem látok"
Pedig anno azt mondtad, hogy a WebKit miatt zsákutca és a QtWebEngine-re való átállással újra kell majd írni az egészet, most mégis átálltak rá. A garázsprojekt jellege miatt én sem gondolom, hogy ne nyomnák el a nagyok, de viszont Emdek nagy segítség lenne, ha becsatlakozna a Vivaldi projektbe.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, én is azt vettem észre, mintha picit lassabb lenne. De majd faragnak rajta, ez így bemutatkozás gyanánt azért elég impozáns, hogy már ezeket tudja, amiket felsoroltál. Na majd nemsokára tesztelem picit normálisabban is.
[moderálva]
(#24444) dqdb:
Hát én nagyon drukkolok a Vivaldi fejlesztőbrigádjának. Ha meg versenyzés lesz belőle a dolog hatására, az meg szintén nekünk lesz jó.[ Módosította: PROHARDVER! ]
-
dqdb
nagyúr
Ötletes a több gyorshívó lehetősége, valamint képes a window.open() hívásokat is új fülbe kényszeríteni.
Az elkövetkezendő pár hónap alatt sok minden kiderül majd, a fő kérdés persze az, hogy merrefelé és milyen gyorsan haladnak. Ha jól csinálják, és ilyen bemutatkozás után látom a lehetőségét, akkor könnyen kiüthetik desktop vonalról az Operát, hiszen körülbelül ugyanazért a felhasználói bázisért megy a küzdelem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sokkal előrébb járnak, sőt több területen az O28-nál is, kivéve a sebességet, lassabbnak tűnik nekem a böngésző. Az mindenesetre látható, hogy a fókuszt a fejlesztésnél a többiektől megkülönböztető feature-ökre helyezték, amit nem volt nehéz összeszedni, elég volt a Desktop Team Blog hozzászólásaiba beleolvasni, mit hiányolnak az emberek az O28-ból, ami az O12-ben még megvolt

Úgy lehetne összefoglalni a legjobban, ha ez lett volna az Opera 15, akkor senki sem szólt volna egy rossz szót sem a váltásra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Wow, nagyon jó! Végre egy jó hír.
A vicc az, hogy ez tök új, és már most tartanak ott, ahol az új motorral ellátott Opera fél év után tartott.
(Vagy már előrébb járnak?
)
[moderálva]BTW a honlap bizonyos részei nagyon csúnyák, nem tudom, egy ilyen kinézet, ami az ocsmány világoskék háttértől úgy néz ki, mintha ki lenne jelölve a szöveg, hogy juthat eszébe egy UI-tervezőnek.
(vagy ez) Persze ez a böngészőt nem minősíti, csak a honlapon dolgozhatnának még picit. 
Amúgy ja, tuti Chromium-fork. (Mondjuk a cikkben írják, hogy a Blink-motort használja.) Most próbálgatom.
[ Módosította: PROHARDVER! ]
-
-
dqdb
nagyúr
[link]
Hmm, ha valamiben van potenciál, akkor Jon von Tetzchnerrel a háttérben ebben nagyon is (a többször is emlegetett Otter Browserben én személy szerint semmit sem látok).A felület szerintem ronda, de az jó ötlet, hogy a szürke alapszín az oldaltól függő színűre vált. A user agent alapján Chromium fork (másik gyanús jel a Web Inspector), és szinte minden megvan benne, amit az új Operából hiányolni szokás, azaz
* panelok,
* letöltéskezelés megnyitással,
* fülek rögzíthetősége mind a a négy oldalon,
* tab stacking,
* könyvjelzőknél nickname,
* levelezőkliens,
* jegyzetek,
* kuka ikon,Ami nincsen:
* Wand nincsen
* az egérmozdulatok sem mennek,
* nincsenek telepíthető bővítmények, de ami Chrome bővítmény rendszerszinten telepítésre került, az megy
* keresőkMegfelelő CEO, megfelelő méretű csapat (10+ fejlesztő), ebből jó termék lesz.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
O27-ben mi lett a gyorshívóval? Pedig már teljesen megszoktam a csempés kinézetet, erre kiveszik
. Valaki le tudja írni, mi is változott a könyvjelzőkben, hogy a promó szerint annyival jobb lett? Én például besorolatlan könyvjelzőket még mindig nem tudok mappába tenni, például. -
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Gondoltam, alkalomadtán összedobok egy jQuery plugint, mert annyira értelmetlennek találom én is ezt a kódot, de megelőztek

-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
áhá, ez a konami iddqd -ja
na meg most már az operáé is 
-
amadeus11
senior tag
Az új verzióban, ha új lapot nyitok villog a speed dial. SSD-n! Én nem tudom ezek vakok, hogy nem veszik észre? Nagyon zavaró! Ezt már jelentettem desktop blogon pár hónapja, de nem javították, sőt ebben a verzióban még rosszabb :S
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Egyébként mihez, mikor találták ki ezt a konami kódot eredetileg? Lehet valami fanatikus került Opera-nál a "fogaskerekek" közé
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
CTRL+F12 mit mond neked?
Le kell nyomni ezt a bill kombinációt
TAB mit mond neked?
Le kell nyomni ezt a billentyűt
Ha láttál már billentyűzetet, akkor menni fog a többi is (B és A nem kell, hogy nagybetű legyen
)Szerk.
Ha még mindig problémás, akkor ezt linkelte korábban LonGleY [link] -
Dumi86
senior tag
Új stabil verzió jelent meg ma: [link]
Egyenlőre programon belül még nem frissül.
-
anorche1
őstag
válasz
LonGleY
üzenetére
Ja okés

flag -ben ezt találtam, letiltva:
Disable hardware-accelerated video decodeKözben kipróltam más böngészőt is, chrome alatt ugyanúgy a procit eszi, firefox alatt meg meg sem jelennek a 720p fölötti felbontások.
Egyébként eredeti win 8.1, összes frissítés felrakva, és az intel driver is a legfrissebb. Az opera pedig 26 -os.
-
LonGleY
veterán
válasz
anorche1
üzenetére
Utólag jöttem rá, hogy Intelről van szó, nem AMD/Ati-ról, és az IE-s példán valahogy átcsúsztam (szelektíven látom az IE-vel kapcsolatos dolgokat :]).
Be van kapcsolva a hardveres gyorsítás? Merthogy van ilyen a beállításokban. Azt most nem tudom hirtelen, hogy a sima, a flags-es vagy a konami kóddal előcsalogathatók közt, de ott van az opció (alapérelmezetten amúgy be van kapcsolva).
-
dqdb
nagyúr
Mondjuk itt felmerülhet az a probléma, hogy nagy méretű letöltésnél amíg töltődik lefelé a fájl belebaromkodhat, ha nincs zárolva a letöltés alatt álló fájl.
Szinte esélytelen az ilyen hiba, épeszű fejlesztő vagy sharing nélkül hozza létre az írt fájlt, vagy másoknak csak olvasásra megnyitást enged, ameddig nem fejezte be a letöltést. A régi Opera így csinálta: olvasásra meg tudtad nyitni, de írásra és törlésre nem.Az új Opera is, ráadásul a letöltés befejezéséig a fájl kap egy extra .opdownload kiterjesztést is (többen reklamáltak is emiatt, mert így nem tudják a letöltés alatt álló filmet elkezdeni nézni, mert más a kiterjesztése).
A mappafigyelés megoldható, de az a probléma vele, hogy a letöltés során a két fontos információ (fájlnév, mime type) közül a mime type elveszik. Egy natív komponenst is tartalmazó bővítménnyel lehetne megoldani az automatikus, mime type és kiterjesztés megnyitást, mint a régi Operában, de a chrome.downloads API limitáltsága miatt vagy a megnyitás miatti ideiglenes letöltéseket kellene átmozgatni a normál mappából a tempbe, vagy a mentett fájlokat a tempből a kiválasztott helyükre.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Mondjuk a kérdés nélkül letöltést simán be lehet állítani, viszont minden ugyanoda fog mentődni kérdés nélkül
Szerk.
Mondjuk torrent fájlok esetén ez nem lehet probléma, mert ott a kliens szépen el tudja pakolni megfelelő helyre, viszont egyéb esetben ha a program nem kínál ilyen lehetőséget, akkor....hmm....nincs véletlenül olyan program, ami figyel egy mappát és a beállított (az egyszerűség kedvéért legyen kiterjesztés alapján) elpakolgatja az odakerült fájlokat a beállított "csoportoknak" megfelelő helyre?Mondjuk itt felmerülhet az a probléma, hogy nagy méretű letöltésnél amíg töltődik lefelé a fájl belebaromkodhat, ha nincs zárolva a letöltés alatt álló fájl.
Esetleg valami értelmesebb letöltéskezelő talán meg tudná oldani, ha tud integrálódni az Opera-hoz
-
tibbike01
addikt
Sziasztok!
A régi operában be lehetett állítani hogy bizonyos típusú fájlok letöltésekor mit csináljon automatikusan.Pl egy .torrent kiterjesztésű fájl kérdezés nélkül töltse le pl: a c:/data/torrent/ mappába.
Most újra raktam a win-t és az új operában nem találom ezt a lehetőséget.
Tudja valaki a megoldást?
-
LonGleY
veterán
-
törölt tag
Hi , mit kell letölteni, hogy a sakk-hu- és hasonlo oldalakon az opera ne 1 külön tabot nyisson hanem a többi meleéé nyissa azt is?
köszi
-
LonGleY
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Annyira jó, hogy ezt linkeltem neked legutóbb, de kérdezd még meg ezután is háromszor!
-
spammer
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
#24218 (Power user settings
) -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
28-as verzában alakítanak a gyorshívó dolgain. Talán ezen is változtatnak...vagy nem...Addig annyit tehetsz, hogy leszeded a keresőmezőt, így a gyorshívóelemek fentebb kerülnek így elég sok helyet kitakarva a fehérített területből
-
AtHoS
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
Átsiklottam a halvány fehér sáv szöveg fölött, csak a linkelt képen bekeretezett keresőmezőre koncentráltam

Egyébként tegyél be fehér hátteret és nem látod majd a fehér sávot
Az alapértelmezett témák között van egy Szürke nevű. Na azzal nem veszed észre a fehéres átmenetet
-
AtHoS
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
Mi hogyan néz ki?
Saját témánál is csak egy háttérképet tudsz berakni illetve függőlegesen tudod picit igazítani a megadott képet hogyan jelenítse meg.
konami kódot beütve nálam is megjelent a kereső mező eltávolítása. Érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

...). Be kell másolni a dll-t a plugin könyvtárba ("place it inside program\plugins inside Opera installation directory") és engedélyezni a böngésző opera:plugins belső lapján. A megfelelő verziót

Csak idegesítésképpen jeleztem, hogy XP alatt ....gmail gond van

O27-tel a gmail oldala összhányja magát XP alatt

)