Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
linkelnél egy hordozható változatot? én nem találom az opera oldalán
vagy nem is ott kéne keresni?asszem közben találtam....
-
rétisün
veterán
üdv,
van rá valami módszer, hogy az opera ne a documents/appdata...stb mappát használja, hanem mondjuk a saját mappájába pakolja ezeket a dolgokat, mint pl. a chrome-nál a parancsikonban a "--user-data-dir=/elérési/útvonal" kiegészítés?
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
SimonJanos
üzenetére
Megvan: volt egy hosszú címlista a kapcsolatok között... és ezt nem tördeli, ezért lett ***hosszú a címzett mező!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
- hátha másnak is jól jön okulásul.
-
SimonJanos
aktív tag
Windows 7 x64 / Opera 12.17 x64:
vmi miatt (?!) az email kliens amikor email-t írok és beírnám a címzettet egy teljes képernyőméretet (2-3 monitoron is "keresztülmegy"!!!) átszelő sávot ad! Totál megőrjíti az Aero-t de amúgy is *** zavaró...
Kerestem de nem találtam - nem tudjátok ezt hol lehet beállítani?!Nem, nem használok új Opera-t, elég a Chrome és a Mozilla, IE (utóbbi csak munka miatt)! A régi Opera email kliense pedig még mindig a kedvencem!
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
albandy
üzenetére
A nagyság átka

Még az Adobe account-okat is hekkelték, szóval ez bárkinél előfordulhat.Én LastPass nélkül "nem tudnék dolgozni": több gép között váltva rengeteg jelszót kell kezelnem és nem akarok (vagy tudok) mindig vmi szoftvert telepíteni: így még kütyükön is elérem azokat... Ez meg amúgy biztonságosabb mint a Google, Mozilla jelszavak megjegyzése, szinkronizálása...
-
dqdb
nagyúr
Ctrl+Shift+E, aztán ahol szerepel a bővítménynél az Inspect views: background page sor, az azt jelenti, hogy az külön folyamatként fut. A folyamatok száma a listád alapján normális lehet, de a 75 MB-os memóriafogyasztás rengetegnek tűnik.
Nálam csak négy extension van telepítve, ráadásul ebből egy beéri background page nélkül, és nem érzem továbbiaknak a hiányát.
-
AtHoS
nagyúr
Hát nem tudom....de az Extensions oldalon 15 aktív bővítményt számoltam most össze
- Adguard AdBlocker
- Bookmarks by the Side
- Classic Tabs
- Ghostery
- Linkman
- MakeLinks
- Nimbus Screen Capture
- Select like a Boss
- Simple Bookmark Sidebar
- Sticky Password Autofill Engine
- Tab Bundler
- TabHamster
- V7 Notes
- Webroot Filtering Extension
- YouTube Center Developer BuildEbből mondjuk az egyik oldalsávos könyvjelzőkezelő leugorhat, illetőleg mindkettő igazából, mivel úgyis linkman-nal tárolom a könyvjelzőket (csak megnéztem az újításban milyen lett a könyvjelző kezelgetős rész), illetőleg a TabHamster-t sem igazán szoktam használni
Na majd meglesem hordozható verzióval is, hátha gubancos a profil
-
dqdb
nagyúr
A folyamatok száma rendben lehet, ha jól számolok, akkor: crash reporter + main process + 2 plugin container + üres fül + 7 extension szerepel a listában.
Ellenben a memóriahasználat az magasnak tűnik és túl egyformának. Nálam sokkal nagyobb különbségek akadnak (egy kisebb plugin, aminél van background page, és emiatt saját folyamattal rendelkezik, de nem végez bonyolult műveletet, az 6-8 MB-ot foglal csak).
Szokásos recept: hordozható telepítés friss profillal, nézd meg ott induláskor, majd telepítsd a bővítményeket, és nézd meg úgy is.
-
AtHoS
nagyúr
Mennyire normális indítás utáni ilyen memória használat? Egyetlen oldal sem lett még itt megnyitva, mindössze elindult az Opera 31
Az első oszlop a "commit size", a második pedig a "working set", harmadik a "threads", negyedik pedig "handles"

Szerk.
Ja igen. Az első sor a crashreporter, a többi opera.exe
-
dqdb
nagyúr
-
bnss
veterán
A 30.0.1835.52-ben ha Youtube-on átállítottam a minőséget, automatikusan megállította, majd a kiválasztott minőségben elindult a videó. Végre, ez egy hasznos funkció volt. No ez most a 30.0.1835.59-ben már nem működik, az én készülékemben a hiba? Különösebben nem túrtam bele az Opera lelkébe valami rejtett kapcsoló után kutakodva. Köszönöm a tippeket, ötleteket!
-
Orlin
addikt
Közben Otter-ből is van már egy beta...

-
albandy
tag
Ha valaki lastpass-t használna ....
-
lacoka007
tag
Üdv. Opera böngészőt használok, a legfrissebb kiadást. A képen látható hibajelenség egyre többet jön elő, de több oldalon is.

A segítséget előre is köszönöm.
-
MongolZ
addikt
Egyébként a topik a Vivaldival is foglalkozik, vagy csak az Operával?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
100%, hogy nem a memóriával kapcsolatos, hanem a magyarázat második felével. Akkor jön elő, ha túl gyorsan (2-3 másodperc alatt) nyitok meg túl sok új lapot (6-7) Ctrl+klikk segítségével.
De mókásan mutat ettől függetlenül

Számomra az Alt+D áll a legjobban kézre, közelebb is vannak a gombok.

Nálam a bal Ctrl lenyomása a gépeléshez felvett pozícióban a Ctrl+E esetében tenyéréllel megy, így elég a gyűrűsujjamat megmozdítani hozzá. Az Alt+D-hez már a hüvelykujj és mutatóujj párosa, a Ctrl+L-hez a jobb kezet is meg kell mozdítani, az F8-hoz ki kell esni a normál pozícióból és nyújtózni, így egyértelmű, hogy a lustaság nálam minek a használatát eredményezi, amióta tudok erről a kombinációról is (előtte Alt+D volt)
-
Sk8erPeter
nagyúr
"még a Ctrl+E is jó erre a célra, talán az áll a legjobban kézre"
Számomra az Alt+D áll a legjobban kézre, közelebb is vannak a gombok.
"Persze ez csak ezüstérmes bug lehet a lenti üzenet mellett, amit az egyik gépen 4 GB memóriával sosem láttam, de 16 GB-ra bővítve rendszeresen ..."
Ebben biztos vagy egyébként, hogy ez memóriával van kapcsolatban, és nem egy olyan buggal, ami kilövi a process-t (csak egyik környezetben nem jön elő valamiért, másikban viszont igen)? Csak mert a hibaüzenet akkor is ugyanez. -
dqdb
nagyúr
A teljes profilodat másold le (a két mappa helyét a névjegynél írja ki), és a következő telepítés előtt állítsd vissza.
Minden meglesz, de ha a beépített jelszókezelőt használtad, akkor buktad az összes mentett jelszavadat. Az okokról itt olvashatsz, kerülő megoldást itt találsz (élő linkek az utolsó hozzászólásban).
F_Zolee: még a Ctrl+E is jó erre a célra, talán az áll a legjobban kézre.
--------------------------------------------------------------------
A legfrissebb O31-ben "mókás" hiba, hogy egy idő után "elfárad" a billentyűzetkezelése, és nem reagál semmilyen lenyomott billentyűre, valamint az egérmozdulatok is megszűnnek. Két gépen is előjött az előző napokban több alkalommal is. Persze ez csak ezüstérmes bug lehet a lenti üzenet mellett, amit az egyik gépen 4 GB memóriával sosem láttam, de 16 GB-ra bővítve rendszeresen ...
-
zodo
nagyúr
30-as Operát használom, újratenném a rendszert.
Mit és honnan kell lementenem amit visszamásolva minden a régi módon fogad az új telepítés követően? -
dqdb
nagyúr
válasz
F_Zolee
üzenetére
Az Opera hülyesége, én egy bővítmény esetén küzdöttem ezzel a hibával korábban. Akkor feladtam, most megoldottam, de nem vagyok boldog, ugyanis egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy az új verzió átmegy majd az ellenőrzésükön ...
Ctrl+L, Alt+D vagy F8 leütésével kezdd a gépelést, ezek bármelyike a fókuszt a címmezőre teszi, és kijelöli a címmező tartalmát (kivéve, ha túl gyors vagy és eltalálod azt a pár századmásodpercet, amikor bugos az Opera, és a fókusz után a kijelölés nem történik meg, ekkor kell még egy bónusz Ctrl+A is ...), jobb workaroundot nem tudok jelenleg, ami nem egy fejlesztői bővítmény és az azt kiszolgáló külön program telepítéséből állna.
-
F_Zolee
nagyúr
Arra létezik megoldás ha egy nyitott lapnál megnyomom a Kezdőlap gombot akkor a kurzor a keresőmezőbe ugorjon? Mindig elkezdek gépelni egy címet ha úgy van de sosem teszi oda alapban(oda kell kattintani) csak ha új fület nyitok.
-
lacoka007
tag
Üdv. Opera böngészőt használok, a legfrissebb kiadást. A képen látható hibajelenség egyre többet jön elő, de több oldalon is.

A segítséget előre is köszönöm.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez zseniális, csak Ctrl+F2, illetve Ctrl+F1 szerepelt ott, Ctrl+Shift+Tab, illetve Ctrl+Tab nem, kézzel visszarakva működik. Miért? Még itt írtad ezer éve, hogy az előzőleg írt billkombók működnek erre itt is, de hogy én ezt manuálisan nem állítottam, az egészen biztos, és a korábbi verziókban működött a Ctrl+Shift+Tab, illetve Ctrl+Tab. Hirtelen a mostaniban miért nem? A default beállítás tudtommal az utóbbi.
Mondjuk eszembe juthatott volna nekem is ez a megoldás. Meleg van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindenesetre köszi, ez megoldotta!
(#24967) F_Zolee:
Neked is köszi, hogy megnézted.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ctrl+F12 > Configure shortcuts alatt a Cycle backward through tabs
és Cycle forward through tabs sorokban mi szerepel? -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nálam működik a tab-os váltás, szintén friss stable.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Opera Stable 30.0.1835.59-ben nem működik a Ctrl+Tab, illetve Ctrl+Shift+Tab. Ez másnál is így van, vagy egyedi probléma? Mellesleg a Ctrl+2, ill. Ctrl+1 működik a fülváltásokra, de megszoktam már az előbbieket.
Egyébként kifejezetten Opera-specifikusan tapasztalom a problémát, tehát más böngészők esetén működik, ahogy illik (ergo nem külső progi csesz el valamit, mellesleg az AutoHotkey-scriptemet is direkt pauséztam, hátha abban rontottam volna el valamit, de nem, nem az a gond, az a script hibamentes, amit viszonylag sok mindenre használok). Nálatok?Ja, egyébként Opera Developer 30.0.1835.5-ben, illetve az aktuális 31.0.1876.0-ban (most update-eltem) semmi gond, szokásos módon működik.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ittnemaz
üzenetére
Telepítsél egy hordozható változatot (normál telepítőt elindítod, beállítasz egy tetszőleges mappát, és a legördülő listában ki tudod választani ezt a lehetőséget), ha ott megy a hálózat rendesen, akkor érzékeny búcsút veszel a mostani profilodtól, és törlöd azt pár fontosabb fájl mentése után (keress rá a topikban a Bookmarks szóra a mentendő fájlok után, valamint a profil és névjegy szavakra a törlendő mappa helyét illetően).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Bocs, hülyeségeket beszéltem, úgy látszik, a frissítést követően nem indítottam újra...
Benéztem, sorry.
Tényleg teljesen degenerált dolog, hogy átkerült az említett helyre...
Miért nem volt jó a külön menüpont? Cseppet áttekinthetőbb. -
Dumi86
senior tag
Ui.: Egyébként ftp-n máris befigyel az új stabil
Kemény két nappal az előző után
[link]
Programon belül gondolom szokásosan holnap frissül majd
-
Dumi86
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nálam is ugyanott maradt
Kollegáknak kicsit jobban körül kellene néznie,ráadásul pont ugyanott ahol eddig volt 
-
-
MongolZ
addikt
Opera 30.0.1835.52
Most vettem észre, hogy eltűnt a bezárt lapok menüpont... másnál is????
-
Ittnemaz
aktív tag
üdv
nem tölt be weblapokat az operám.
valakinél csinált már ilyet?
(más böngészök mennek...) -
AtHoS
nagyúr
Melóban XP alatt automatán lefrissült az Opera 30-as verzióra (ezen eléggé csodálkoztam is), míg itthon 8.1 pro x64 alatt azt mondja a 29-es verzióra, hogy naprakész

-
dqdb
nagyúr
A régi (NPAPI) variánst már nem érdemes ajánlani. O31-ben, ha belegebed a felhasználó, akkor sem fogja tudni majd engedélyezni, jobb előre felkészülni a jövőre. És onnantól kezdve fog kegyetlenül szívni az, akinél a PPAPI plugin egyáltalán nem vagy rosszul működik. Például az egyik gépen nálam Flashben hardveres gyorsítással nézhetetlenül rángatózó videó lett a YouTube-on a végeredmény (olyan érzés, mintha összekeveredne a frame-ek sorrendje), HTML5 alatt egyáltalán nem megy a gyorsítás, míg a teljesen szoftveres Flash vagy HTML5 lejátszáshoz gyenge az a gép (FF + hardveres gyorsítású NPAPI jó, IE + hardveres gyorsítású HTML5 videó jó, bármi más rossz).
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tatabike
üzenetére
Esetleg azzal nem próbálkoztál, hogy Opera-tól függetlenül telepíted az Adobe Flash-t?
Én pl. a pepper verziót raktam fel belőle:
Adobe Flash Player Pepper 17.0.0.188
ebből elméletileg nem tud kijutni kártékony dologDe, ha mégis a régi hagyományos verziót preferálnád:
Adobe Flash Player FireFox, Opera 17.0.0.188 -
tatabike
őstag
Helló, az miért van, hogy a bővítmények weboldal nem töltődik be? Vagy mi a bánat... Konkrétan az van, hogy ha egy oldalon valamilyen mozgó ábrának kéne lenni, akkor ott megjelenik, hogy hiányzik a z AdobeFlas, és alatt egy link, hogy Plugin beszerzése, rákattintok, nyílik egy új fül, és elkezd betölteni valamit, ami eddig még soha nem töltődött be. Mikor 5 perc múlva ránézek, akkor is csak az üres oldal van, és nem reagál semmire, csak a bezárásra...
-
utas666
tag
Vivaldival szeretném .url formátumú fájlba menteni az adott oldal/oldalak címét a többi böngészőhöz (kivéve új opera) hasonlóan, de a html title helyett csak a domaint, vagy az url paraméter lista nélküli végét adja fájlnévnek, amivel folyton névazonossági ütközést csinál. Gondolom idővel majd megcsinálják ezt is, mivel amúgy a funkció működik, csak egy rendes parse kód hiányzik még. Viszont nekem már egyre kevesebb kedvem van tovább várakozni és keresnék valami alternatívát pl. extension formában, habár ott meg biztonsági okokból elég problémás a fájl írás. Gyakorlatilag csak az url meg a html title kéne hogy kijusson a böngészőből a fájlrendszer felé (nyílván nem copy paste notepad szinten, hanem programatikusan és gyorsan). Erre a rég fenálló problémámra bármi ötlet, vagy észrevétel?
-
AtHoS
nagyúr
Latest Security Vulnerability ‘Logjam’ Affects Most Browsers
Opera 29.0.1795.60 sérülékeny
-
dqdb
nagyúr
válasz
jozefgucci1
üzenetére
FinePrint vagy valamilyen klónja lehet a megoldás. Vagy telepítesz egy virtuális PDF nyomtatót, arra nyomtatod ki először az oldalakat, és utána azt a fájlt az Adobe Reader már tud nyomtati úgy, ahogyan szeretnéd.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Hát tényleg nem ezt kérdezted.

Itt nem tudok ilyen skálázási lehetőségről. Egyébként tudtommal más böngészőben (pl. Firefox, hogy konkretizáljuk) is csak az van, hogy ha kisebb méretre skálázod, akkor pl. a PH esetén középen lesz egy elég keskeny sáv, de függőlegesen valóban több tartalom fér el - ettől meg a nyomtatott cucc elég hülyén nézne ki (nagyon kis betűk, nagyon vékony sáv középen). Épp emiatt értelmesebbnek tűnik a nyomtató párbeszédablakán keresztül azt beállítani, hogy egy oldalra több lapot is nyomtasson (pl. A4-es papír esetén úgy méretezze a tartalmat, hogy egy eredetileg A4-es oldalból A5-ös legyen, így az A4-re két A5-ös fér el). -
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Jó akkor rosszul fogalmaztam ! A funkció mint nyomtatás megvan a gyorsbill is működik ,de ugye van pl 4 oldalam amit szeretnék csak kettőben kinyomtatni ezt hogyan ? Más böngészőben ha kicsinyítem a nyomtatási képet akkor csökken az oldalszám ,de itt nem !
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Pedig elég egyszerű, Ctrl+P, vagy Opera menü > Print (meglepő módon).
-
Sziasztok ! Opera 29.0-van a céges gépemen és nem jövök rá , hogy hogyan lehetne a nyomtatási kép funkciót elérni a böngészőben ?
-
mexel
veterán
Hmm. Érdekes volt az opera. Szándékosan nem akartam frissíteni, ezért az autoupdate.exe fájlt átírtam. A 24-est használtam mert nálam az volt a legjobb eddig. Ennek ellenére kiírta hogy az opera frissült ( 29-re). El tudom távolítani a frissítést valahogy?
-
zoli62
addikt
Nos a linuxos 32 bites dev változatban is megcsináltam a Local State-ben a location részben a hu módosítását us-re.Ez a megoldás egy ideig működött is. Tegnap óta keresésnél a google.com domain helyett ismét google.hu lett. Töröltem, illetve áthelyeztem az Opera/resources/ alatt a default_partner_content.json file-t, de ez sem segített.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja igen, most 1 másodperccel többet gugliztam

http://www.opera.com/download//?os=linux-x86-64&list=all -
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
zoli62
addikt
Az Opera Developer 32 bites linuxos változata egész használható.Kellemesen csalódtam.
-
slashing
senior tag
Mely könyvtárakat kell most másolnom Opera 29 alatt hogy megmaradjon minden könyvjelző password stb... egy win reinstall előtt?
-
F_Zolee
nagyúr
Mitől van az, hogy újratelepítés után 8.1-nél nem ajánlja fel a win alapértelmezett böngészőként? Vagy valaki tudja, hogy lehet beállítani? Operán belül hiába nyomom, hogy tegye azzá de az áruházat dobja fel vagy más telepített böngészőt. De az operát nem. -.- Ha uninstallálom meghagyja a könyvjelzőket?
-
mexel
veterán
Frissítettem, de ugyanazzal a hibával leáll.
Azt hiszem megy vissza a 24-es. 
-
mexel
veterán
brd: igen, azt már tudom hogy mik ezek elvileg, arra már kaptam választ, de mindig kikapcsolom a hibajelentést és ennek ellenére tele van. Csak azért kérdeztem ismét mert fura hogy másnak nincs ilyen, vagy nem zavar senkit. Lehet hogy ha valamit ki-be kapcsolnék eltűnnének, engem eléggé idegesítenek.
dqdb:
Igaz. Nem értem miért a bonyolultabb megoldást választom, egyszerűbb lenne úgy, megcsinálom. Köszi! -
mexel
veterán
Na közben lehet hogy tárgytalan, mert szinte minden oldal megnyitásánál most leáll és hibát dob, ezt:
"Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BEX
Alkalmazásnév: opera.exe
Alkalmazásverzió: 29.0.1795.47
Alkalmazás időbélyegzője: 5530644f
Hiba – modul neve: StackHash_5861
Hiba – modul verziója: 0.0.0.0
Hiba – modul időbélyegzője: 00000000
Kivétel – eltolás: PCH_4F_FROM_ntdll+0x0002E1A4
Kivételkód: c0000005
Kivételadatok: 00000008
Operációs rendszer verziója: 6.2.9200.2.0.0.256.48
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 5861
További információk 2: 5861822e1919d7c014bbb064c64908b2
További információk 3: f3d5
További információk 4: f3d5be0cad2787556264647dc02181c3"Az összes többi opera hibátlanul megy a gépen, azokkal nem volt gond

-
mexel
veterán
Ja, és még mindig minden megnyitáskor-böngészéskor teleszemeteli a profile mappát ssdfp fájlokkal. Pár nap alatt több száz lesz belőlük. ( ilyenek: ssdfp1792.6.1072843385)
Másnak nem csinálja? -
mexel
veterán
Eddig a 24-es operát használtam, most feltettem a 29-est, új usb telepítéssel. Az a baj, hogy hiába másolom át a favorites és favicons fájljait ( mindet) a gyorshívóban nem jelennek meg az oldalak. Ez már nem csereszabatos? A könyvjelzők jók.
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Operára van olyan kiegészitő ami 20 másodpercenként tölti újra a kívánt oldalt (reload every)
Csak olyat találtam ami 1 percenként engedi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vagy nem is ott kéne keresni?

Miért nem volt jó a külön menüpont? Cseppet áttekinthetőbb.

Kemény két nappal az előző után