Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
Kivéve, ha mondjuk a Google oldalain vagy, ahol a kényelem érdekében a fejlesztők létrehoztak gyorsbillentyűket. A kereső például a lenyomott billentyűket automatikus a keresési feltételhez írja, hiába nem azon van a fókusz (a Le és Fel billentyűvel lehet ugrálni a keresési lista elemei között, ez rém hasznos, aztán Ctrl+Shift+Enter a háttérben megnyitáshoz), és a Reader is lefoglalta ezt a két billentyűt

Ettől függetlenül 1 + 2 rulez, na meg a billentyűzetről való navigálás a linkek között a Shift+kurzor gombokkal

-
olivera88
veterán
Melyik billentyű kombinációval lehet az egyik fülről másikra váltani?
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok.
A Youtube nálatok is szokott akadni? Mi lehet a gond?Olyan mintha lassan töltene pedig nem lassú a netem,turbo mód kivan kapcsolva.Mi lehet a megoldás?
-
fatal`
titán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Beállítások az appdataban vannak, localban is van cucc meg a roamingban is (localban asszem csak a kiegek és azok beállításai), mentsd ki mindkettőt.
Középső gombra alapból másik tabon nyílnak a linkek, kedvencek, sőt közvetlen egész mappát is nyithatsz vele (ilyenkor minden kedvencet megnyit egy külön fülön, ami a mappában volt).
-
Köszönöm. Kérdeznék még. Azt hol tudom belőni, hogy az elmentett oldalaiamt is középső gombra hozza egy másik tab-ra? Van egy link a mappában és arra kellene egy középső gomb és úgy megnyitá az oldalt. Erre valami? Én nem találtam eddig.
Meg ha belőttem az operát, mit kellene kiszednem, vagy tennem, hogy a beállításokat meg az oldalakat + a jelszavakat csak kimásolom, exportálom és a következőkor csak import és minden menne.
-
Hali!
Kérdésem lenne, hogy, lehetne beállítani az operát, hogy a középső gombal a linket egy új ablakban nyissa meg?
-
dqdb
nagyúr
válasz
olivera88
üzenetére
Igen. Ha az alapértelmezett csere helyett máshová telepíted, akkor csak ugyanazt a profilodat fogja használni (és ír bele dolgokat). Ha csak ki szeretnéd próbálni, hogyan fut nálad, akkor a telepítőből a hordozható módot válaszd ki, ekkor sem a mostani telepítésedhez, sem a mostani profilodhoz nem fog hozzányúlni.
-
olivera88
veterán
Ha letöltöm 12.00 alpha verziót akkor az stabil verziót fogja átírni?
-
dqdb
nagyúr
válasz
olivera88
üzenetére
Véletlenül* az Opera nem állította át a Ctrl+F12 > Haladó > Biztonság > Jelszó kérése beállítást Egyszer indításonként értékről valami másra? Amúgy nekem a mesterjelszót a jelszavas profilomban nem induláskor, hanem az első jelszavas belépéskor szokta kérdezni (azaz akkor, amikor először szükség van rá).
* lehet, hogy valamelyik új verzióban módosult az alapértelmezett érték, és neked azon volt
HTML5 Drag and drop:
Támogatni fogja az oldalon belül fogd és vidd műveleteket az Opera, valamint lehetőség lesz arra (a legutolsó Labs buildből ez a része a támogatásnak még hiányzott), hogy kívülről is be tudjál dobni fájlt vagy mást a böngésző felületére. Ha ez bekerül, akkor webes levelezőprogramokban is tudsz majd úgy fájlt csatolni, hogy a megfelelő helyre behúzod őket Intézőből, nem kell tallózással bajlódni.WebGL:
Az OpenGL egy részhalmazát fedi, amit JavaScript segítségével lehet használni, lényegében 3D grafikát jelent a böngészőben, amit hardveres gyorsítással is illik megtámogatni a böngészőgyártóknak, hogy értelme is legyen.Persze mindezt nem az április elsejei kamurelease-ben fog megjelenni

-
olivera88
veterán
Mesterjelszót használok, induláskor szokta kérdezni, de egyszer csak megváltozott és mielőtt belépnék egy oldalra akkor kérdezi, pedig nem álitottam át semmit. Amúgy 3 napig stabilan ment a 11.62 aztán volt 1-2 ilyen h nem válaszol a program, de spontán összeomlás még nem volt.
A 12 verzió mikor fog megjelenni és milyen újdonságok várhatók? -
Nagymelák
senior tag
Sziaszok.
Az Operához létezik olyan kiegészítő mint a Chrome-hoz,ha ráviszem a kurzort a képlinkre akkor megjeleníti a kép előnézetét,így nem kell klikkeléssel megnyitni.
-
Armahun
addikt
Urak!
Azt hol tudom kikapcsolni, hogyha megnyitok egy képet akkor azt kinagyítja képernyőméretre, és bele kell kattintanom, hogy tovább tudjam nagyítani?
Nagyon idegesítő.
-
válasz
Nagymelák
üzenetére
1. Chrome-ból exportálod a könyvjelzőkezelővel egy html fájlba, aztán ezt a fájlt importálod Operával (Fájl - Importálás és exportálás - Firefox könyvjelzők importálása).
2. Operában a címsorba beírod: opera:config#UserPrefs|CacheDirectory4
Itt pedig megadod az új elérési útvonalat. -
Nagymelák
senior tag
Sziasztok.
Új vagyok még az Opera használatban,két kérdésem lenne:
1,Chrome-ból a könyvjelzőket hogy tudom az operába beimportálni?
2,A gyorsítótárat hogyan tudom áthelyezni másik meghajtóra?Köszönöm a válaszokat.
-
válasz
troland26
üzenetére
Szerintem a ClearType okozhatja, kapcsold ki (vagy be) a Vezérlőpult - Képernyő - ClearType szöveg beállítása alatt. Ahogy látom a Windows is nagyítva van (125%), de ennek nem szabadna bezavarnia (kipróbáltam, nálam nagyítva is éles marad az Opera UI-ja és a weboldal is).
Esetleg nézd meg egy hordozható módban telepített Operával is, hátha csak beállítási gond. -
troland26
őstag
sziasztok
Operán szoktam használni a PH-t , de időnként IE-t is használom . Az miért van , hogy IE-n sokkal élesebbnek tűnik a szöveg mint Operánál ?

-
kispx
addikt
Erre valaki? Vagy inkább Opera alatt a Hotmail felejtsem el.
-
olivera88
veterán
A kísérő fül készítése az mire jó?
-
ludla
őstag
Sziasztok! Abban kérnék tanácsot az mitől lehet, hogy egyes Youtube videók teljes képernyőre váltásnál csak a böngészőn belül teszi ki nagyban nem az egész képernyőre.
kép a problémáról -
erdoke
titán
válasz
M_AND_Ms
üzenetére
Én használom, és működik. Kb. 2 éve kuszálódtak össze a kedvenceim, és akkor rendbe kellett őket tenni online, illetve vagy kétszer nem működött a Speed Dial szinkronizálása béta verziókban. Ezen kívül semmi gondom vele, pedig 4 gép és 2 iPad (Opera Mini) között ügyködik. Az egyik pont most új, a héten írtam kapcsoltam rá a Linkre, minden szép és jó, a másikat nemrég frissítettem Win7-re, és ott se volt gond a friss telepítéssel.
-
válasz
Predator2
üzenetére
Nekem a speed dial-t kavarta ösze-vissza, a jelszavaimat és a feljegyzéseimet. Lett egy csomó duplikátum, és ha valamelyiket töröltem, akkor eltűnt mindkettő a másik oldalról.
Egy megoldást találtam rá: amit lehet, kimentettem, majd töröltem mindkét oldalról mindent, ezután a website-ról is töröltem, amit tudtam, majd újra installáltam mindkét helyen az Operát, és az egyikbe visszaraktam a cuccokat, és csak azután állítottam be a Link-et.
Azóta csak a jelszavakat kavarja össze, de nem zavaróan. -
Predator2
addikt
Mit lehet csinálni az Opera Linkel h ne kavarja össze állandóan a könyvjelzőimet?
És egyáltalán miért csinálja? -
csinturi
tag
Üdv!
Windowsban lementettem a "wand.dat" fájlt. Linux alatt az Operába hova, illetve hogyan lehet bemásolni. Ubuntu 10-et használok.
Vagy az is jó, ha valaki megmonja, hogyan lehet importálni a jelszavakat a két op.rendszer közt. -
kispx
addikt
Üdv,
Valaki megtud nyitni egy email a hotmailben? Mert nekem csak a fejlécekig jut el, és akárhogy kattintok rá nem nyitja meg az emailt. -
M_AND_Ms
veterán
Mert a jelszómódosítás annyira mindennapi és sokszor használt funkció, hogy hotkey-t kellett hozzárendelniük. Emlékszem az Elmű ügyfelek nagy tömegekben vonultak az utcára és követelték a CTRL+ENTER kombinációt. Ha jól emlékszem ez 2006-ban volt, még a MTV székháznál is volt valami balhé, meg gyújtogatás.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dqdb
nagyúr
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
FF -nél ki van töltve a mező, de a belépés gombra rá kell kattintani ugyanúgy. Operánál meg csak a kulcs ikonra kell kattintani.
Mindkét esetben egy művelet kell.
És mi van ha több user van eltárolva az adott mezőhöz?
Operánál a kulcsra kattintáskor feldob egy listát a userek nevével és abból kiválasztva már megy is a belépés.
FF-nél meg ilyenkor be kell lépni a mezőbe, elő kell csalni a listát, ki kell választani, majd rákattintani a belépés gombra.Melyik az egyszerűbb?
-
brd
nagyúr
válasz
Brutális eb
üzenetére
Sajnos néha unalomból egy-egy verziócserénél véletlenszerűen átállítgatnak a fejlesztők (pontosabban az általuk készített program) egy beállítást, valamilyen beteg viccnek szánva talán...
-
brd
nagyúr
válasz
Brutális eb
üzenetére
Címsorba: opera:config#Multimedia|ShowAnimation?
-
Brutális eb
addikt
Hali!
Van egy kis gondom.
Egyik naprol a másikra nem mozognak a gif animációk a böngészömben(pl az itteni "arcocskák sem).Mi lehet a gond?
Ma jött a 11.62 update telepítése után sincs változás.
Köszi.
Nyers cucc semmi kiegészítőt nem használok ha ez segít. -
fatal`
titán
válasz
w.miki
üzenetére
Nem. Biztonsági okai vannak, hogy nem írja bele magától. De ctrl+enterrel is be tudsz lépni.
Cserébe megjegyzi az űrlapelemeket is, ellentétben az FF-fel. Esetleg szinkronizálhatod lastpassal a jelszavaid, abban azt hiszem be lehet állítani, hogy lépjen be magától, de 4rd party cégre bízni a jelszavakat, nem ajánlott.
-
amadeus11
senior tag
-
w.miki
veterán
Operában (11.61) meg lehet csinálni valahogy (akár kiegészítővel) hogy TÉNYLEG megjegyezze egy oldalra beírt felhasználónevet, ÉS jelszót, mint az FF-ben? Vagyis ha betöltődik egy oldal automatikusan ki legyen töltve a két mező, és csak a Belépés gombra kelljen kattintani.

-
melan
senior tag
Sziasztok!
Frissítettem a minap azOperát, és ma tűnt fel (tegnap nem is, nem értem, hogy hogy nem) szóval villódzik az egérmutató a böngészőfelület alatt. A menünél nem, csak az ablakban. Ha megáll az egér, akkor eltűnik. Nagyon zavaró. Találkozott már valaki ezzel, vagy egyedi eset? -
válasz
Namelesske
üzenetére
Köszi, ezt ismertem, csak nem ugrott be, hogy ezzel is megoldható.

-
Namelesske
addikt
Nagyon király lett az új Opera mini 7 Androidra. Arról írok most B-)
-
válasz
Namelesske
üzenetére

Esetleg a másik kérdésre valaki tud választ?

-
Sziasztok!
Az összes sütit hogy lehet egyszerre törölni?
Ha egyenként törlöm őket, az 3 évig tart és néhány újra visszamászik akkor is ha nem látogatok meg egy oldalt sem. :/A másik kérdés, hogy van-e oylan kiegészítő, ami a sütikezelést hasonlóvá teszi, mint pl. a Krómnál van, hogy pl. alapból tiltok mindent, és a címsorban lévő ikonnal tudom engedélyezni ideiglenesen, vagy véglegesen az adott URL-re vonatkozó sütit?
köszi!
-
válasz
Engineer086
üzenetére
Süti: Eszközök - Haladó - Sütik, itt kikeresed a Prohardvert és a lapcsalád többi tagját, majd törlés.
Gyorsítótárat a Ctrl+F5-tel tudod újratölteni.Ami még kelleni fog: [link]
címsorba másold be: opera:config#UserPrefs|EnableCookies Ha itt az érték nem 14, akkor írd át rá és mentsd el.
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Opera alatt, ha be vagyok jelentkezve a PH!-ra, és mondjuk a fórumból átlépek a hardverapróra, akkor újra be kell lépnem a felhasználónevemmel és a jelszavammal, ugyanez visszafelé is. Ajánlották nekem, hogy a Prohardveres, Logoutos stb sütiket és a gyorsítótárat tötöljem/ürítsem ki.
A kérdés pedig a következő: Hol tudom ezeket megtenni? -
amadeus11
senior tag
Kiadták a 11.62 -t.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

köszöntem ez ki is ment a fejemből.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hónapokig tartó mérgelődés után sikerült rájönni erre hotkeyfüggőként ...