-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Értem írásod alapján a blokkolás működési elvét ...szerencsére hébe-hóba YTozok (bár a múltkor belecsaptam a lecsóba az előadók stílusának csekkolásával ) így csak teszt kedvéért nézegetek néha rá. Amennyit én használom, arra a Ghostery által bedobott linken privát ablakban megnyitás sem kényelmetlen számomra
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz kazsmerlaca #29734 üzenetére
Nálam is fizetős AG van használatban így ebben biztosan nem különbözünk, viszont filter lista nálam tuti jelentősen másabb, mint amit Te használsz, de Edge alatt nem volt gond, ha fut az Adguard, míg Vivaldi alatt is volt amikor nem volt gond, de most Vivaldi alatt már problémás volt, hogy futott, .... ám most, ebben a pillanatban ránézve, megnyitva ugyanazt a YT vidit futó AG mellet sem jön be a hirdetések engedélyezése figyelmeztetés Vivaldinál sem. Na erre varrjunk gombot
Amúgy Te is be vagy jelentkezve YT fiókba?
Aha, így megvan
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz kazsmerlaca #29724 üzenetére
Érdekes, mert múlt héten több tucat zenekar YT videójára ránéztem (mikor írtad, hogy Adguard azóta sem vérzett el), hogy tetszik-e a stílusuk (Vivaldi, aktív AG és Ghostery kieggel) és egy vidinél sem volt probléma.
Tegnap és ma viszont ellenőriztem volna, hogy most is működik e figyelmeztetés nélkül, de már az első megnyitásnál bedobta, hogy engedélyezzem a hirdetéseket.Vivaldiban összes kieget letiltottam, Vivaldi újraindít és ugyanúgy ott a hirdetések engedélyezése figyelmeztetés. (Vivaldi saját blokkolója tiltva van és korábban is tiltva volt)
Adguard-ot DISABLE-re rakva (pl. főablakban vagy óra melletti ikon jobbklikkes menüjéből) és egyből indul a kérdéses videó (ghostery + többi kieg engedélyezése mellett is)
Viszont AG DISABLE nélkül EDGE böngészőben (AG asszisztens kieg telepítve hozzá) szintén probléma nélkül indult a videó
GG fiókba természetesen be vagyok jelentkezve Vivaldi és Edge alatt is
Opera alatt is rendben ment a videó, de ott nem is vagyok bejelentkezve GG fiókba, plusz semmi kieg nincs telepítve. Még nosztalgiából fent van az opera a gépen hordozható verzióban, de nincs használatban
Engedélyezett Ghostery-nél a hirdetések engedélyezése figyelmeztetés megjelenésekor Ghostery be is dob egy figyelmeztető ablakot, melyről 1 kattintással privát ablakban megnyitható a videó és gond nélkül - hirdetésengedélyezés figyelmeztetése nélkül - lejátszható.
Amit még Adguard-hoz hozzátennék:
Nemrég volt egy kis anomáliám Adguard működésével kapcsolatban. Hibajelentést követően kiderült, hogy a stabil Adguard problémásan kezeli a certifikációkat [link] amit béta verzió használata old meg. Adguardból v7.16.0 (4542) (CL 1.13.115, DL 2.4.37) fut most nálam
(mondjuk a certificates probléma hozadéka volt, hogy bizonyos oldalakon a reklámok eltüntetésekor ottmaradó üres - helyfoglaló/placeholder - reklámterületek is eltüntetésre kerültek, tehát kikozmetikázott lett az oldal megjelenítése, míg a béta verzióval ezek a helyfoglaló területek újra megjelentek)
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz kazsmerlaca #29329 üzenetére
Ezt meglesheted, egyéni fülezést is tud (mint pl. a Vivaldi)
Speed Dial [FVD] - New Tab Page, 3D, Sync...read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Mtbsrác #29286 üzenetére
Pedig azt írták a hírben Linux Mint új verzió: soha nem volt ilyen egyszerű Linux-ra váltani!, hogy minden pofonegyszerűen működik...ezek szerint mégsem?
-
AtHoS
nagyúr
válasz tordaitibi #29147 üzenetére
Viszont Opera tud html-be exportálni, tehát mi is a probléma?
-
AtHoS
nagyúr
válasz littlemamba #29099 üzenetére
Végig kellene gondolni mi/hogyan tárolja az aktív bejelentkezéseket -> sütik talán? Na errefelé keresd a megoldást
-
AtHoS
nagyúr
válasz MostaPista #29073 üzenetére
Igaz nem Opera, de nálam is ugyanez van most a kérdéses oldalnál
-
AtHoS
nagyúr
válasz MostaPista #29056 üzenetére
Természetes, hogy az Ő dolguk, csak ez normál esetben túlzás, egyszerűen fogalmazva: hülyeség.
Reklámok blokkokását be kell állítani megfelelően, ami többféleképpen is megoldható.
pl. beépített reklámblokkoló megfelelő konfigurálásával vagy külső reklámblokkoló bővítmény/extension telepítésével ÉS annak megfelelő konfigurálásával. De ezt bizonyára vágod, mert az összes többi böngészővel ugyanez az eljárás....ja várj csak, már amiben van lehetőség beépített reklámblokkolót használni, különben csak a külső 3rd party reklámblokkoló bővítmény telepítése/konfigurálása marad. álá ublock origin, adguard és társaik
-
AtHoS
nagyúr
válasz MostaPista #29051 üzenetére
Hivatalos oldali telepítőben nem bíznak...igazuk van...netet is kapcsolják ki
Látom alacsony a kerítés arrafelé is
Le kell tölteni az Offline telepítőcsomagot a hivatalos oldalról [link] és telepítés közben ki kell választani a Telepítés módjánál az Önálló telepítést
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
No és mi az a tevékenység ami miatt feltétlenül alapértelmezettnek kellene lennie? [link]
-
AtHoS
nagyúr
Hordozható verzióként telepítve saját telepítési mappájában tárolja a profil-t, máshován nem pakol.
Én úgy trükköztem vele anno, hogy felraktam hordozhatóként pl. D partíció Opera nevű mappába, elindítás után létre is hozta a profil mappát és rendszerét.
Ekkor kilépve az opera-ból átneveztem a mappáját pl. Opera-USB-re és feltelepítettem normál módon ugyanazt a verziót az átnevezés előtti nevű mappába és útvonalra, ekkor a win10ben regisztrálásra került ahhoz, hogy alapértelmezett böngészőként lehessen használni.
Majd kilépve ezt a mappát is átneveztem pl. Opera-normal névre és az előző Opera-Usb-t visszaneveztem Opera névre.Így kaptam egy w10 rendszerben regisztrált, de hordozható verzióként működő Opera böngészőt.
Ám lehet elegendő csak az
installation_status.json
fájl elmásolása a hordozható telepítésből, majd normál telepítés után ennek visszamásolásaszerk.
De ám az eredeti kérdésre válaszolva: ha ugyanazon winen kellene végrehajtani a műveletet, akkor normál uninstall az Opera-ra és ha rákérdez személyes fájlokra, akkor azokat meg kell hagyni, majd telepíteni normál módon egyéb helyre, mivel alapértelmezetten ugyanazt a profil mappákat fogja használni, mint az előző telepítés és ha a profil mappák nem lettek leszedetve uninstallkor, akkor egyből fogja is kezelni.
Bár biztos ami ziher alapon uninstall előtt készítenék biztonsági másolatot a roaming appdata és local appdata -ban található Opera mappákról[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Mindkettőnél esetleg a default szinkronizált verzióból kinyerni?
Opera alap könyvjelzői fájlban tárolódnak a profil mappában, FVD-t nem tudom hogyan/hol tárolElső blikkre a korábbi Opera verzió használata OKnak tűnik. Profil mappát nem érintő a verzióváltás
-
AtHoS
nagyúr
Csak úgy függ össze, hogy bizonyos AV-k védett alkalmazások kezelése károsan hat pl. Opera működésére és ezt a jelenséget produkálja ilyenkor az Opera. pl. webroot esetén ezt megtapasztaltam
Én mondjuk nem kerestem az Opera lelkivilágában, mert webroot-ban átpattintva a védett mód kezelését Opera esetén nincs ez a gond, de ránézek erre a Locat State fájlra mi újság vele[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz szanozs #28668 üzenetére
Amikor létrehoztad bizonyára figyelmeztetett az Opera, hogy ezt bazira jegyezd meg, mert rajtad kívül senki sem fogja ismerni, tárolni. Szóval mivel ezzel a biztonsági/adattitkosítási jelszóval lettek elkódolva az adatok, akkor anélkül soha az életben nem fogsz hozzáférni az adatokhoz, emiatt egyéb utat kell válassz -> mivel nem használom az Opera szinkront, így tipp, hogy a meglévő adataidat egy új biztonsági jelszóval kellene ismét felszinkronizálnod, a régit pedig törölni az Opera fiókon való tárolásból. Ezt az új biztonsági/adattitkosítási jelszó jelszót pedig jegyezd majd meg, mert ugyanígy fogsz járni, ha mégsem
junior11
Jaja, jól gondolod
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Ilyet akkor szokott művelni bármelyik progi amikor prgfiles mappában tárolódnak a konfig/ini fájlok. Na ott a win nem enged írogatást UAC engedély nélkül.
Nézd meg hol van a profil mappa:
Menü -> Súgó -> Az opera névjegye -> lentebb a Profil: mögött találod
Véletlenül nem hordozható az opera telepítésed és kézzel be lett vágva a prgfiles mappába?
-
AtHoS
nagyúr
válasz Krystal_s #28629 üzenetére
Szia!
Ez melyik tűzfal lenne?
szvsz. Opera kinéz netre, hogy mi az utolsó verzió az még nem egyenlő a frissítéssel, de amúgy ezt a PORTABLE telepítés automatán végzi vagy el is indítottad kézzel az Opera-t?
Előbbi esetben elég érdekes a jelenség
-
AtHoS
nagyúr
Erre gondolsz? Opera Desktop FTP
szerk.
Átvinni jelszavakon kívül (illetve arra is van megoldás működő win esetén) mindent át lehet, de pont a beállításokat nem ajánlott. Amúgy milyen antivirnyákot használsz? Az tud ám meglepetést okozni pl. nem induló programok
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Cr00py #28328 üzenetére
Option for "File System" folder cleaning in Google Chrome and Opera
Simán kézzel törölhető a tartalma, előtte azért zárd be az Opera-t, de linken olvasható, hogy a CCleaner-t felkészítették rá extra Winapp2.ini-vel
-
AtHoS
nagyúr
válasz Cr00py #28326 üzenetére
Ha belenézel, akkor megtudod melyik almappa tartalma fogja a sok helyet...mert azért lesz ott még benne jó pár mappa, de első blikkre a cache
Tudtad? CTRL+SHIFT+DEL -> Böngészési adatok törlése -> Alap vagy Speciális -> kiválasztod, amit törölni akarsz, majd Adatok törlése -> ismét megnézed a mappa helyfoglalását, hátha rendbe lett rakva
-
AtHoS
nagyúr
Le lehet tiltani az extension-ök auto update-jét?
Az is jó lenne, sőt!! ha egyesével ezt meg lehetne tenni, mivel csak egynél kellene kikapcsolni az auto frissítést, aminél a legújabb verzió nem működi, de egy régebbi OK - sticky password tavaly májusi verziójával nem megy a legfrissebb bővítmény, viszont Vivaldi-val a legújabb sticky password nem működik, így az alapprogi frissítését inkább hanyagolnám
-
AtHoS
nagyúr
válasz tordaitibi #28173 üzenetére
Hibamegoldásban esetleg kis segítség lehet [link]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Daemos #28161 üzenetére
Én nagyon régóta egy CIBtől letöltött 1636 bájtos .jnlp java alkalmazást használok a CIB online bankoláshoz. Na ez böngészőtől független és eddig működik, hordozható, nem kell telepíteni sem. Viszont most látom, hogy 2019. jan 30-al valami változni fog (jön a java11, amivel nem fog menni a böngészős felület, ahhoz java 8 kell [link] viszont van már új asztali alkalmazás a java 11-hez. Hát én remélem, hogy a mostani is működni fog még, mert ezzel legalább nem volt eddig sem gondom
-
AtHoS
nagyúr
Nálam vivaldi alatt gond nélkül megy a Magic Actions for YouTube 7.3.4.9 verzióval a scrollos hangerő állítás most is. Szépen lehet ki-be kapcsolni ezt a funkciót és reagál is rá
Esetleg ezt megnézheted, hátha ki tudod lőni a material design-t: [link]
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Ez elég triviálisnak tűnő alap megoldás és ilyen kérdéseket olvasva azért el szoktam gondolkodni, hogy csak én szoktam pakolászni a könyvjelzőket egyik mappából másikba, ami miatt ilyen alap kérdések fel sem merülnek nálam
Eszembe is jutott egy lassan 20 éves történet, mikor egy szomszéd srácnak telepítettem a gépét vírusfertőzést követően, majd miután elvitte fél óra múlva ismét itt volt, mert megpróbálta átparticionálni a winyót és sikeresen letörölt egy adatokat tartalmazó particiót, amire a VolkovCommander is volt rakva és a backup winyóról nem tudta visszamásolni az adatokat. Akkor kérdeztem rá, hogy a copy paranccsal mi újság? az sem megy? Hát nézett is rám, azt hitte káromkodom.....No mindegy, csak meglepő, hogy a könyvjelző pakolgatás sem megy még saját kútfőből sok esetben, de hát ez van....főnökömnek is naponta többször kell elmondanom a ctrl+c, ctrl+v rejtelmeit, pedig az MS billentyűzetén ez még rá is van írva a C és V billentyűkre inkább megyek iszom valami feszültségoldót, nehogy ezzel álmodjak véletlenül
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Redneck #27480 üzenetére
Melyik kék sávról beszélsz? Asszem színtévesztő vagyok, mert bakker kék sávot akárhogy nézem nem látok a beszúrt képen
A zöld buborékokról nyöszörögsz? De kiegyezhetünk kékes zöldben, mert R: 0 G: 150 B: 136 a kódja
A Képek szöveg és annak aláhúzása viszont valóban kék
De, hogy ON is legyek: Vivaldi alatt is ugyanígy néz ki, tehát nem te vagy helikopter
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
A 13-as verzió biztos nem Opera volt. v15-tel nyitott az új szféra ha jól emlékszem
FF-nél sem minden fenékig tejfel azért. Van nálam egy gép, melyen 57-es FF indítása után 100% procihasználatot eredményez. Feladatkezelőből kell lelőni a FF folyamatot. Downgrade 56-ra és megszűnik a jelenség
-
AtHoS
nagyúr
Amit javasoltak vivaldi beállítási lapon
vivaldi://settings/search/
google.com-hoz mi van nálad a lekérdezési URL-hez írva?
Nálam ez és nincs gond az auto kiegészítéssel:{google:baseURL}search?q=%s&{google:RLZ}{google:originalQueryForSuggestion}{google:assistedQueryStats}{google:searchFieldtrialParameter}{google:iOSSearchLanguage}{google:searchClient}{google:sourceId}{google:instantExtendedEnabledParameter}{google:contextualSearchVersion}ie={inputEncoding}
-
AtHoS
nagyúr
Ennyit a Flash-ről: Itt a vége: az Adobe megszünteti a Flash támogatását
-
AtHoS
nagyúr
Even faster Opera for Windows with PGO
Beállítások -> Böngésző -> Kezelőfelület -> Felugró keresőablak engedélyezése szöveg kijelölésekor: pipa ki
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz himpike #26808 üzenetére
Mondjuk az más kérdés, hogy van-e értelme SSD "védelem" miatt RAMdisk-en kívül bármi egyébre átrakni a cache mappákat.
Nálam 1 év alatt 5 TB adat íródott az SSD-re, ami igen messze van a garos 75 TB-tól, szóval cahe nem lett bántva böngészőnél és más egyéb sem, amit javasolgattak még pár évvel ezelőtt "kímélés" címszó alatt
-
AtHoS
nagyúr
válasz himpike #26805 üzenetére
Win alatt szinte bármelyik mappát egyszerű átirányítani más helyre, ehhez nem kell, hogy maga program kínáljon lehetőséget
- Opera ne fusson,
- helyezd át (ne másold!) a mappákat a cél helyre (amelyiket át akarod rakni máshová)
- szerkeszd át a nálad megfelelő útvonalakra az alábbi parancssorokat, majd rendszergazdai parancssorból indítsd külön-külön ezekből amelyiket át akarod irányítani (tipp: egy .cmd fájlba elmentve egyszerű szerkeszteni és későbbre is megmarad)pl.
Cache
mklink /j c:\eredetriutvonalutvonal\opera\profile\data\cache\ d:\Cache\
GPUcache
mklink /j c:\eredetriutvonalutvonal\opera\profile\data\GPUCache\ d:\GPUCache\
MediaCache
mklink /j "c:\eredetriutvonalutvonal\opera\profile\data\Media Cache\" "d:\Media Cache\"
Szerk.
volt már erről korábban is értekezés
[link1], [link2]
profil mappák útvonalátopera://about
oldalon tudod megnézni[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz #38314240 #26801 üzenetére
Be kellene nézned a beállításokba (első oldal, legteteje, még csak keresni sem kell) -> "Reklámok blokkolása, és böngészés akár háromszor gyorsabban"
Szerk.
De lehet erre lesz szükséged: "Előugró ablakok" (keresőbe írd be ugr és dobja is találatba
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Véletlenül nem Chrome bővítményekből pakoltad tele az opera-t? Ahhoz meg ezt kellene előbb felraknod Download Chrome Extension
-
AtHoS
nagyúr
válasz Norby86 #26776 üzenetére
Nálam épp 46 füllel nyit a stabil ágú böngésző és korábban kikapcsoltam a háttérfülek betöltésének késleltetését, mert néhány fejlesztéssel ezelőtt SZÁMOMRA elbaszarintották a működését (nekem ne akkor töltögessen, mikor rákattintok, hanem töltse be az első 10 fület indításkor, majd egyesével a háttérben a maradékot is, ahogy ez korábban volt), így most indítás után megáll az élet Opera-ban és kb. fél perc után tér csak magához, de ilyen hibával nem találkoztam eddig amit írsz
Szerintem hálózati késlekedés okozhatja, pl. AV, tűzfal program, stb.. közbelépése, de nem kizárt az opera hiba sem.
Amúgy egy érdekesség jutott most eszembe. W10 CU frissítését követően beszólt a Win, hogy memleak-es az Opera és kínált volna valami megoldáskeresést is rá, de melóban nem volt időm éppen foglalkozni vele és kilőttem. Viszont azóta nem jelentkezett ismételten, hogy jobban megvizslassam. Minden esetre kicsit meglepődtem az üzeneten
-
AtHoS
nagyúr
válasz Csontbrigád #26723 üzenetére
...vagy a weboldal folyamata más okból állt le
Mivel nem a memória elfogyás esete van nálad, így a tájékoztatás második része lesz inkább a mérvadó.
Próbáld meg kikapcsolt VPN-nel használni, hátha az akaszt be náladread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Akkor viszont nem értem nálam miért működik egymás után 31-szer is az egér vissza gombja (most éppen 43.0.2442.1144 (PGO) alatt) a MAG-on úgy, hogy nem láttam még az említett hibaüzenetet/figyelmeztetést, szóval F5-öt nem kell nyomogatni visszalépés után 31. alkalom esetén sem (ja és nem vissza-előre adta a 31 alkalmat, hanem 31 egymás utáni visszalépés)
Úgy érzem az erő velem van, khm....akarom írni a nálam működő Opera-ban
-
AtHoS
nagyúr
Áruljátok már el, hogy az említett "egérmozdulatos lapozás" miben különbözik a MAG-on való böngészéskor a normál esetű "kattolok az x-y tartomány szövegen"?
Csak mert - mint korábban is jeleztem már - nálam utóbbi esetén 31 oldalváltást követően is sikerült visszalépni Opera-val a legelső oldalra és a kérdéses hibaüzenetnek még hamvát sem láttam?
Valaminek csak másképp kell működnie az egérmozdulatos kialakítással
-
AtHoS
nagyúr
válasz oszi666 #26622 üzenetére
AMD driveres topikban hasonló téma megy éppen.
Nálam pl. a hirtelen megnézett 10+ videóklip hibátlanul lejátszódott az ott hibásnak vélt driver társaságában Opera 43.0.2442.806 verzióval w10 x64 alatt, úgy, hogy nincs flash a gépen telepítve
Valakinek régi nem ReLive verzióra visszaállással javult meg a helyzet, de írták, hogy Chrome-os topikban is jelezték a youtube hibát
-
AtHoS
nagyúr
válasz makoss #26491 üzenetére
Ha jól értem, akkor visszalapozás esetén jön elő a kérdéses hibaoldal, amit gyakorlatilag a böngésző címsorának vissza gombjával is el lehet érni.
Nálam egy Logi G500 egér van használatban, amin van dedikált előre és vissza gomb.
Most próbából visszaléptem 31-et - a kérdéses torrent oldalon - a dedikált egér vissza gombbal és egyszer sem dobta be a linkelt hibaüzenetes oldalt. Próbából előre is megléptem - a visszalépegetést követően - a 31 oldalváltást és ugyanúgy nem dobott hiba oldaltHogy mitől függhet mennyi visszalépést enged? Valószínű erősen köze van a gép memória mennyiségéhez, mert ahogy brd is írta https oldalak nem kerülnek disk cache-be.
64 bites 42.0.2393.94 verzióval néztem a visszalépegetést
Amúgy O12-nél sikerült belőni a gg user agent-tel való átverését, hogy a képkeresés az új kialakítással jelenjen meg?
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz makoss #26489 üzenetére
Szerintem erősen elbeszélünk egymás mellett és még mindig fogalmam nincs, hogy mit értesz ez alatt:
"Tehát az kell nekem a többi böngészőnél (chrome, firefox, új opera) hogy tudjam úgy lökdösni az egeremet lapozáshoz"
Beugrasz az oldalra, kattolsz a letöltések linken, ahol bejön az 1-25 oldal (vagy amennyit beállítottál tartománynak), majd ..... mi a frászt csinálsz amire a linkelt hibalap jön be?
Mert nálam ha kattolok a következő oldaltartományon (26-50), akkor bejön a köv oldali listaread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz makoss #26486 üzenetére
Szia!
Ez alatt mit kell érteni?
"normálisan lehessen egérrel lapozni"
Ha az egér vissza előre gombjaira való lépegetést a már meglátogatott tartományokon, akkor nálam az működik
A google képtalálataihoz régi Operára tedd fel ezt: User Agent Changer
Ez semmi mást nem csinál, csak gyors hozzáférést ad az O12 beépített useragent részének módosításához.
A custom user agent mezőbe rakd be ezt és mentsd el
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.1
Ez mondjuk W10 x64 rendszerre van építve és 50.1-es FF verziót hazudik majd. Működik vele a GG sűrű képmegjelenítés
Innen szerezhetsz némi "ihletet" más rendszerekhez: [link]
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Opera Web Browser 42.0.2393.94 [link] 64 bitest verziót is le lehet innen szedni (igen, a stabilból is)
-
AtHoS
nagyúr
válasz Robokutya #26429 üzenetére
Fogalmam nincs, én nem kerestem ilyet, de nézelődhetsz [link] (szvsz. nincs)
Szerk.
Mondjuk hazudok, mert olyan lehetőség van, hogy rákérdezzen hová mentsen , de megnyitni nem fog semmit, csak a letöltés indításakor kiválasztott mappába menteni
Beállítások - Böngésző részen jobb oldalt a Letöltések részen a megadott mappa alatt ki lehet pipálni: A letöltés előtt kérdezze meg, hová mentse az adott fájlokat
[ Szerkesztve ]
-
-
AtHoS
nagyúr
Nyilván így is van, mivel nálam is pont ezt művelte ha kikapcsoltam a késleltetést, de 40+ fülnél kellett fél pérc kb, mire észhez tért.
A normális proci + SSD nem hinném, hogy problémás lenne ez esetben, viszont akkor valami más okozhatja a fél perces tökölődést Bár jobb szeretném, ha megszüntetnék a 12 füles korlátozást és úgy működne ahogy frissítés előttig
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz #27441408 #26248 üzenetére
OK, de ettől még számomra ez az "új" indulásgyorsítás fícsör visszalépés és nem fejlesztés. 3 oldalnál miért kell késleltetni? Ott késleltessenek, ahol szükség van rá és ne úgy, hogy a 12. fültől kezdve már nem tölti be késleltetve sem a tartalmat.
Kikapcsoltam a Háttérfülek betöltésének késleltetését, de így odavágja az összes proci magot 100%-ra és kell neki kb. fél perc, mire használható lesz, de ilyenkor az összes fül azonnal használható. Ha rákattintok ott a betöltéskori tartalom és nem akkor kezdi el betölteni, mikor odaváltok
Szóval ahogy látom a reklám videóban sem véletlenül használtak 12 megnyitott fület. Ha kikapcsolom a háttérfülek betöltésének késleltetését, akkor pontosan ugyanolyan lomha lesz, mint a vidiben látható előző verzió. Lényegében alapértelmezetté tettek egy fícsört és most ezerrel reklámozzák, de legalább elbaszták a működését. Hát ehhez csak gratulálni tudok
Még ezt a lazy sessin dolgot megnézem a flags-ben, hátha kikapcsolt állapotban változik valami
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Ez hatalmas gyorsítás az induláson nálam okoz nem kevés lassulást, mivel az első 11 fület szépen betöltögeti a háttérben, de onnantól kezdve az összes többi csak akkor töltődik be, ha aktívvá teszem a kérdéses fület, tehát akkor még várakozhatom az adott fülön lévő oldal tartalmára, míg betöltődik.
Valahol lehet ezen kapcsolgatni, hogy ne csak az első 11 fület legyen hajlandó betölteni a háttérben, hanem pl. az összeset
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #26221 üzenetére
Régebben volt olyan probléma, hogy "beakadt" a GPU gyorsítás miatt a VGA órajel és nem kapcsolt fel magasabb terhelés igény esetén sem (AMD). Szóval egy driver frissítés esetleg megoldhatja a problémád
Legfrissebb Crimsonnal nincs gond D3 alatt
-
AtHoS
nagyúr
Az utolsó Opera frissítés óta néha megzakkan a böngésző és új fülön nem hoz be egyetlen oldalt sem, csak teker a kis karika a fülön (mondjuk megnyitott fület lehet közben frissíteni és szépen frissül is ). Ha ilyenkor kilépek belőle, akkor egy opera processz bennragad a memóriában, amit a feladatkezelővel sem lehet kilőni (win10x64) és nem is lehet elindítani a beragadt processz miatt. Géprestart persze megoldja.
Két egymástól teljesen különböző gépen is tapasztaltam, bár mindkét gépen win10x64 az OS
-
AtHoS
nagyúr
A jelszavakat szinkronnal át tudja vinni, csak ugye itt volt egy kis galiba a múltkoriban, bár az pont a jelszavakat nem érintette komolyabban a titkosítás miatt
Egyébiránt ha megtalálja a konkrét profil mappa útvonalát, amit a Névjegyet lekérve seperc kideríteni, minden gond nélkül költöztethető akár gépek között is, figyelembe véve, hogy a jelszavak ezzel a módszerrel nem hordozhatóak. Arra muszáj a kényelmesebb szinkronizálást vagy a kényelmetlenebb átpötyögést választani, de esetleg külső jelszókezelő is szóba jöhet.
Én a hosszabb távú kényelem miatt az utóbbi kialakítást használom és nem használom az Opera jelszókezelőjét
-
AtHoS
nagyúr
Sajnos nincs több ötletem
Más
Google translate egy ideje ezzel örvendeztet meg, ha a beállított keresők közül próbálok fordíttatni vele:
403. That’s an error.
Your client does not have permission to get URL / from this server. (Client IP address: xx.xxx.xxx.xx)
That’s all we know.Mi kínja van a klienssel?
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
A névjegynél láthatod a Profil mappa helyét, abban találod a kérdéses fájlokat, pl. Bookmarks
A gyorshívó a könyvjelzők között van tárolva, de a jelszavakat nem hordozható verzióban tárolja, mivel Operációs rendszer függő kódolással van titkosítva, tehát más OS alatt (pl. nálad most újratelepítés után) nem használható.
Szinkronizálni kell Opera fiókba, amit nemrég éppen feltörtek, bár a jelszavakat a titkosítás miatt nem tudják visszafejteni, viszont minden mást titkosítás nélkül tároltak
Ja, és új verzió jelent meg a stabil ágon Opera 40.0.2308.54 ingyenes korlátlan VPN szolgáltatással
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Lehet olyan kialakítást eszközölni, hogy bizonyos webcímeket automatikusan Turbo-val nyisson meg az Opera anélkül, hogy kézzel kellene kapcsolgatni?
pl. nálam a http://videocardz.com oldal nem nyílik meg Turbo nélkül (DNS filter van aktiválva routerben [link]), viszont bekapcsolt Turbo-val meg tudom nézni.
Jó lenne egy fehérlista szerűség a Turbo használathoz, de túl sok mindent nem találtam a beállításokban ehhezread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Opera Stable 39.0.2256.71 update
DNA-51595 Deadlock when closing a bubble opened by touch
DNA-54019 [VPN] [Mac] Current flag goes dark when clicking country selector ☣
DNA-55876 [VPN] [Mac] Bad string on FTP disabled VPN dialog ☣
DNA-55883 Provide translations for additional (VPN-related strings) for O39 ☣
DNA-55890 [CAT] Crash in opera::FreedomProxyConfigurationImpl::RetrieveProxyServers ☣
DNA-55954 [Mac] You have unlimited VPN data string cut off for some languages ☣
DNA-56005 [VPN] No temporary or permanent error when unable to connect to API server ☣
DNA-56006 [Mac] Crash when pressing Opera menu when all tabs closed
DNA-56060 [Mac] Double clicking dropdown toolbars minimizes window
DNA-56062 Some requests bypass the proxy on startup (again) ☣
DNA-56097 [Linux] Hints are cut off if they fall outside the main window
DNA-56163 SE-Proxy-Authorization header revealed for HTTPS ☣
DNA-56242 Whitelist some AV software certificates
DNA-56467 Store custom user agent postfix in registryread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Lacpac #26058 üzenetére
A jelszavak legalább megfelelő titkosítással voltak tárolva, elméletileg azokkal nem lesz probléma.
A gondot az esetleges könyvjelző, gyorshívó adatok jelenthetik, ahol a gondot az okozhatja, ha az elnevezésbe esetlegesen beleszerkesztett valaki bizalmas információt
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest