Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victor Súgó
üzenetére
Szeretném azt mondani, hogy oké...
De a belvárosban már láttam olyant, hogy egy kocsiban ült két pasi laptopok előtt - azokba meg be volt kötve egy nyolc antennás szarvasagancs router!!! Biztos, hogy a CBA-ba mentek bevásárolni.
Szerintem loptak és törtek be ahová tudtak. Hazamentem és resetteltem én is a sajátomat. 30plusz router látszik a laptopon, meg töménytelen kis cég nevesített céges routerel. Bármi megtörténhet!
nem egyszerű az életünk.
-
Victor Súgó
tag
válasz
leviske
üzenetére
Akkor másképp fogalmazok: ha a digi szolgáltatást használnám, és az IP cím váltást követő 5-10mp-en túl próbálok kapcsolódni az opera vpn-re, akkor narancssárgára vált a VPN ikon és "Connecting..." állapotban marad.
Ha sikerül elkapnom azt a néhány másodpercet, akkor az opera bezárásáig működik, utána megint nem.
De... ha bekapcsolom a protonvpn-t, attól kezdve gond nélkül működik.
Szóval elég érdekes.
Ami plusz érdekesség, hogy ugyanez a helyzet akkor is, ha egy ubuntu live-ról próbálkozom, router nélkül.De ilyennel hiába megyek a digi ügyfélszolgálatához, mondván, ez nem az ő hálózatuk (mondták ezt akkor is, mikor tényleg külső szolgáltatásban okozott hibát a rosszul konfigurált eszközük a lépcsőházban
)
Szóval nem tudom, mit gondoljak.
És hát ez linuxos.
Majd még nézek valami nem ubuntus live rendszert is, hátha az más lesz... -
leviske
veterán
válasz
Victor Súgó
üzenetére
Működik a VPN a DIGI hálózatából.

-
Victor Súgó
tag
Konkrétan az oldalra keresve, amin a mall.hu-ra kattintáskor kiköt, adware-ekkel kapcsolatos találatokat kaptam. Meg tippeket, hogy hogyan lehetne eltávolítani.
@Polarstar: kérdeztem egy a témában nálam sokkal járatosabb ismerőst, azt mondja, addig nincs értelme újrahúzni, amíg nincs semmi konkrétum a behatolás módját illetően, mert újrahúzom és két perc múlva újra ott van, ha egyáltalán valóban van valami... még várom, hogy a mail szolgáltatóm visszaszóljon, hogy ők mit láttak...
-
dqdb
nagyúr
válasz
Victor Súgó
üzenetére
A fene gondolta,hogy az opera már gyárilag adware fertőzött.
Ez konkrétan nem igaz. A reflink nem adware. Nem szeretjük persze, de nem adware.A vpn-nek hazudott proxyjuk viszont azóta sem megy a digi hálózatából.
Ezen pedig erőteljesen csodálkoznék, ha általánosan igaz lenne.Azt nem árt tudni, hogy az alapértelmezett beállításokkal a gyári keresőmotorokat bekapcsolt VPN esetében sem a VPN-en keresztül éri el az Opera, erre van külön beállítás.
A VPN-jük egy proxynál azért jóval több, egy tunnelinget használó VPN-nél bizonyos esetekben kevesebb, szóval az ingyenes VPN szolgáltatások között még a jobbak között vannak ezzel is.
-
válasz
Victor Súgó
üzenetére
Szerintem van okod aggódni...
Rakd újra a gépet, gondjaid vannak!
-
Victor Súgó
tag
Nem tudom, lehet-e egyszerre két kommentre válaszolni, de köszi mindkettőtöknek. Ez azért már hajmeresztő

Nem akarom telespammelni a fórumot: pár nap alatt olyan dolgokat találtam a gépemen, amikből nagyon úgy nézett ki, hogy valami malware vagy egy "jóindulatú" szomszéd vendégeskedik a hálózatomon. Ismert ok nélkül módosult fájl, megkergült router, ismeretlen okból kiürült e-mail fiók, live ubuntu-ból sem működő oldalak, ha nincs router előtte, opera vpn nem működik hirtelen, a bookmarkjai adware fertőzésre emlékeztető módon átirányítanak stb. Mindezt nagyjából 3-4 napon belül egy olyan hálózaton, ahol tíz év alatt egyszer fordult elő vírusra emlékeztető jel, egyébként normálisan működött.
A fene gondolta,hogy az opera már gyárilag adware fertőzött.
A vpn-nek hazudott proxyjuk viszont azóta sem megy a digi hálózatából, csak valódi VPN-t használva, ami azért furcsa. -
dqdb
nagyúr
A magyar partneri csomagban pár gyári gyorshívó és könyvjelző nem használ analitikát (FB, YT, Yahoo), de a legtöbb igen.
{
"name":"Booking.com",
"real_url":"https://www.booking.com/?aid=1546906",
},
{
"name":"Amazon",
"real_url":"http://www.amazon.de/gp/switch-language/homepage.html/?tag=desktop_hu_bb-21&ie=UTF8&language=en_GB",
},
{
"name":"Mall",
"real_url":"http://clkuk.tradedoubler.com/click?p(145903)a(1996761)g(19854582)",
},
{
"name":"AliExpress",
"real_url":"https://redir.opera.com/speeddials/partner/aliexpress_hu_bb",
},
{
"name":"Facebook",
"url":"http://www.facebook.com"
},
{
"name":"YouTube",
"real_url":"http://www.youtube.com",
},
{
"name":"Yahoo!",
"real_url":"http://hu.mail.yahoo.com",
},
{
"name":"AliExpress",
"real_url":"https://redir.opera.com/speeddials/partner/aliexpress_com_hu",
},
{
"name":"Reserved",
"real_url":"https://clk.tradedoubler.com/click?p=273515&a=3049381&g=24337124",
},
{
"name":"Glami",
"real_url":"https://www.glami.hu/noi-ruhazat/?utm_source=Opera&utm_medium=Speeddial&utm_campaign=201811-wmn-clothesOpera",
} -
pc360
addikt
válasz
Victor Súgó
üzenetére
Én meg régebben néztem csak az asztali verzióban, hogy nem a pure facebook címre vezet először, hanem - gondolom - valamiféle analytics kódot tol el előtte. De nem kerül semmibe manuálisan felvenni a címeket, én legalábbis rászoktam arra, hogy intant törlöm a default kártyákat.
-
pc360
addikt
válasz
Victor Súgó
üzenetére
Az összes ilyen Opera által berakott link valami középső rétegen fut át. A sima Facebook se közvetlenül csatlakozik, ezért érdemes minden ilyen gyári gombot sajátra cserélni.
-
Victor Súgó
tag
válasz
Victor Súgó
üzenetére
Ha netán valakinek a toolbaron van Mall.hu "gomb"... megnézné, hogy valóban oda megy-e vagy előbb még meglátogat valami reklám szervert?
Már négy különböző rendszeren próbáltam ki, de az eredmény kétféle: vagy nincs egyáltalán Mall.hu vagy valami olyan reklámoldalra visz, ahol csak annyi üzenet fogad, hogy "itt nincs hirdető". A szép, hogy a jobb klikk az adott buttonon felhozza a címkét és az URL-t is, mindkettő rendben van, ha elmentem, akkor többé nem megy arra az adware site-ra. És csak a mall.hu-s ilyen, a facebook, amazon, ebay és társai jók... -
Krystal_s
addikt
Köszönöm, hogy írtatok. Nem tudom mi lehetett nálam, amit egy restart megoldott.
Facebookon viszont már sokszor volt ilyen gondom és nem tudtam mihez kötni, hogy egyszer elindulnak rendesen a videók, máskor meg elindulnak és azonnal megállnak. -
Krystal_s
addikt
Az imdb-s videókat is lejátssza nálad? Nekem hibát ír ki. Firefox alatt mennek rendesen.
-
Victor Súgó
tag
Sziasztok! Lenne egy gyors kérdésem: linuxon használ itt valaki operát, a beépített VPN-nel?
-
pc360
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
Az m.facebook.com mobil és desktop nézetben egyaránt jó. Egyből indítja a videókat, kinagyíthatók, és elforgathatók.
Ami nem jó, az a desktop nézet www.facebook.com-ja. Elindítja a videókat, de beleszakad a kép, ha bárhova áthelyeznéd, vagy kinagyítanád. Nyilván nem erre van kitalálva az oldal, hogy ilyen módon futtassuk.
-
pc360
addikt
válasz
Polarstar
üzenetére
Ne a Minivel szórakozz mondjuk, ha teheted! Az mindig is egy kényszerpálya volt csak. Annak legutoljára akkor vettem hasznát, amikor olyan készülékről volt szó, amin a teljes verzió nem futott nornálisan, több mint 10 éve...
Krystal_s: Örüljünk, hogy egyáltalán még beeged az oldal, és nem csak kliensből elérhető - ahogy így forszírozzák az emberre a dolgot. Nálam mennek amúgy a videók asztali és droidos Opera alatt is, bár a live videókkal néha meggyűlik a baja. Flash természetesen nincs fönt.
-
Nekem ahogy jött a Opera mini, úgy meg is szünt a gond.
Pár oldalt bezártam, és ennyi. Jó ez az opera!
-
Krystal_s
addikt
Androidos Opera (sima, nem mini) miért nem tudja lejátszani a Facebook videókat? Asztali nézetben elindul egy pillanatra és megáll. Mobil nézetben pedig csak fekete kép. Kb 1 éve használok Android Operát és mindig ilyen volt, tehát nem mostani dolog.
-
hopszi! Az opera mini jelszókezelés behorpadt. frissülés óta..
A mobilaréna jelszavát kb másfél perc után tölti ki...
Agyamra megy...
-
xy.zsolt
őstag
Hogyan tudom az "európai" helyett magyar lokalitásúra állítani a vpn-t? (remélve, hogy ez így már nem warez téma)
-
dqdb
nagyúr
Ha Ctrl+F-t nyomtál volna, azonban ehelyett úgy sikerül, hogy a D-F közé talált be az ujjad, és ennek hatására a Ctrl+D, Ctrl+F sorozatot ütötted le, akkor még azelőtt eltűnik a felugró ablak, hogy megjelenne. Laptop lapos kupakjain ezt már sokszor sikerült eljátszani.
Meg hát a könyvjelzőt nem is kéne neki gyorshívóra tenni.
Abba a mappába teszi a könyvjelzőt alapértelmezetten, ahová legutoljára könyvjelzőt tettél. Ha ez a gyorshívó volt, akkor azt ajánlja fel, hiszen a gyorshívó egy ideje csak egy mappa a könyvjelzőid között. -
dqdb
nagyúr
Állítólag már többször megoldották a bugot, és szerintük bug, nem feature, de ettől függetlenül rendszeresen jelennek meg szponzorált gyorshívó elemek nálam stabil és fejlesztői válozatban, több gépen, több profilban, legutoljára tegnap töröltem ilyet (fejlesztői változat).
-
Bodz
nagyúr
Másnál is van olyan bug, hogy nagy ritkán magától kitesz egy látogatott oldalt gyorshívóra?
-
pc360
addikt
válasz
gery14
üzenetére
Mentsd le az AppData / Roaming / Opera Software mappát, és az új rendszeren pakold vissza az Opera telepítés előtt, vagy után! Onnantól fogva már csak be kell jelentkezni elvileg az oldalakra, és a szinkron szolgáltatásba. Ha a jelszavakat is szinkronizálja, akkor kész is vagy. Ha nem, azokat előbb mentsd le (ha sok van, akkor a WebBrowserPassView-al tudod kilistáztatni), mert az még így, a profil mappával együtt sem használható egy új rendszer alatt. Meg amúgy sem árt egy ilyesmi backup.
-
gery14
senior tag
sziasztok hogy tudnám az opera-t lementeni hogy minden ugymaradjon mint ahogy van? win 10 pro 64 bit. ujrakel raknom a win-t opera fiokom van minden szinkornizalva van de a kedvenceimet a csempéknél(gyorshivó) ami fontos lenne sose tolti vissza csak egy mapát csinál az uj rendszeröl ami idegesit...

-
pc360
addikt
válasz
Polarstar
üzenetére
Windows 10 alatt, a legújabb videokártya meghajtóprogival nincs ilyesmi gondja. Ha nem frissül a VGA driver az update-tel (esélyes), akkor marad így.
A hardveres gyorsítás az Opera beállításaiban (
Ctrl + F12) ki-be kapcsolható (valahol az Advanced rész alja felé). Nincs mit elrontani rajta. Ha nem jobb, vagy esetleg rosszabb, akkor visszabillented a gombot, és ennyi. -
Srácok!
Az milyen már, hogy az opera indítása a desktopon lévő összes ikon látványosan csuklik egyet?!!
Egy napja meg a pdf-ek kivéve minden fájl képe elment - csak alapikonokat láttam, majd behalt az opera.
Újraindítottam, frissítettem, stb.... ma megint csuklik..
-
margithid
veterán
Olyasmi beállítás létezik opera alatt, hogy a böngészési előzményeket ne tárolja el egy-egy oldalról?
-
dqdb
nagyúr
Furcsa, valami nagyon elromlott nálad.
1. az Opera névjegye alatt nézd meg a profilod mappáját
2. lépj ki az Operából
3. készíts másolatot arról a mappáról és töröld le az eredeti helyéről
4. indítsd el az Operát, majd azonnal lépj is ki belőle
5. másold vissza a következő fájlokat: Bookmarks, BookmarksExtras, Login Data és Login Data-journal, hogy legalább a könyvjelzőid és jelszavaid megmaradjanak (mivel valami megsérülhetett nálad, ezért nem merek ennél több fájlt felsorolni)
6. indítsd el az Operát, és állíts be mindent újra, add hozzá a bővítményeket, stb. -
pc360
addikt
Nem.
Használsz valamilyen takarítóprogramot?
-
Janou
őstag
Sziasztok Srácok
Más is tapasztalja azt, hogy az Opera az összes benyitott fület bezárja? Beállításokban az van beállítva hogy "Folytatás ott, ahol abbahagyta". Ennek ellenére minden induláskor üres felület fogad...
-
margithid
veterán
Képek betöltésének tiltását hol lehet beállítani? Nem találom sehol.
-
dqdb
nagyúr
válasz
leviske
üzenetére
Nem fogod tudni meggyőzni. Jogi okokból az Opera nem tartalmaz H.264 dekódert (licencköteles), így az operációs rendszerét használná, ami jelen esetben nincsen. A Chrome-ba ezt a Google beépítette, így ők ezt használják direktben (nekik valószínűleg az On2 felvásárlásával és a szabadalmak közösbe dobásával nem kerül pénzébe a licenc, így megtehetik).
-
leviske
veterán
Sziasztok!
N-es Windows-t raktam a gépemre (Imagine) és ugye most kötelezne arra a Firefox/Opera/Vivaldi, hogy szedjem le a Microsoft Media Feature packet. Viszont észrevettem, hogy a Chrome alatt így is megoldott a codec probléma.
Van arra bármiféle esély, hogy meggyőzzem az Opera-t vagy a Vivaldi-t, hogy használja a Chrome codec csomagját, vagy egyszerűbb, ha váltok Chrome-ra? A MMFP-t nem szeretném felrakni, mert nagy frissítésenként pakolhatom újra.
-
Cr00py
senior tag
Ha jól emlékszem, ez a kérdés ( vagy hasonló ) már volt itt a topikban. Akkor nem lett megoldva?
-
dqdb
nagyúr
válasz
margithid
üzenetére
Akkor mit tudok csinálni?
Két lehetőséged van:
1. mindig rákattintasz, az igen, engedélyezem
2. szólsz az oldal üzemeltetőjének, hogy lépjen már, mert eléggé ciki lejárt tanúsítvánnyal szolgáltatni és ezt nem észrevenniMás böngészőnél sincs iylen lehetőség, hogy ezt figyelmen kivül hagyja?
IE-ben valaha volt, de úgy rémlik, hogy már onnan is kiszedték. -
dqdb
nagyúr
válasz
margithid
üzenetére
Szerencsére sehol.
Ez a figyelmeztetés más tanúsítvánnyal kapcsolatos üzenetek mellett fontos védelmi vonalat alkot a böngészőben a felhasználói hülyeség ellen. Arról nem a böngésző tehet, hogy a szerver üzemeltetője figyelmetlen/lusta az üzemeltetéshez (megfelelő rész aláhúzandó).
-
margithid
veterán
fél percenként automatikusan frissítek egy oldalt az operával.
Viszont msotanában az miatt nem frissít, hogy a tanusítványa lejárt az oldalnak. Ezt hol lehet kikapcsolni, hogy ne figyelje, csak töltse be az oldalt automatikusan? -
dragonfx
veterán
Opera mini.t androidon hogy lehet ravenni jelszavakat eltarolja?pl itt logouton.ne csak az a buzi autokitoltes menjen.
Kikapcsolom a netet vagy mas halozatra megyek ujra keri. -
dqdb
nagyúr
válasz
SG3rg0
üzenetére
A blogjukon megjelent cikkekben és changelogokban ennek nyoma sincsen (az alattuk lévő kommenteket nem olvastam mostanában). A beállítások egy része könnyen szinkronizálható lenne, a másik nem annyira, és szerintem nem akarnak keverni és egyenként felcímkézni mindent, hogy ez szinkronizálható, ez pedig nem, és a könnyebb utat választották.
Bővítményeknél ellenben megoldható lenne (persze a hivatalos helyről telepítettek esetében), és a bővítmények beállításainak szinkronizálása is sima ügy lenne, ha akarnák. Azonban úgy tűnik, hogy nem akarják, az androidos jelszó-szinkronizálásra is éveket kellett várni.
-
dqdb
nagyúr
A settings szó alatt valószínűleg a saját keresőket érthetik, azokat már a kezdetek óta szinkronizálják.
Mivel nem rémlett ilyen téren változtatás, ezért most Opera 50-ig gyorsan végiggörgettem a changelogokat, és nem találtam az asztali böngészőre vonatkozóan semmit (bugfix és UI változtatás volt persze).
Az egyetlen nagy változtatás mostanában az androidos kliens érintette, abba nemrég került be a jelszavak szinkronizálása (az általad linkelttel ellentétben az egyik hivatalos oldalon még ezt a változtatást sem követték le).
-
Bodz
nagyúr
Elvileg pedig szinkronizálja a beállításokat is.
-
-
SG3rg0
őstag
Miért van az hogy a opera beállítások nem szinkronizálódnak le 3 pc-re? Azt veszem észre hogy a syncből csak a könyjelsző szinkron működik jól.
-
dqdb
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Az Operának futnia kell ahhoz, hogy jöjjenek értesítések, és egyes oldalak megoldása megkívánja azt is, hogy egy fülön nyitva legyen az adott oldal.
Egyáltalán nem ismerem a feature-t működés közben, mert az első dolgom letiltani az egészet a location API-val együtt.
-
nincsnév007
addikt
üdv itt hogy lehet be állítani az asztali értesítéseket youtubra, meg twitchre? a beállításokban már beállítottam de nem jönnek az értesítések.
-
AssAssynn
addikt
Több alkalmazást is használok, nem mindet teljes képernyőn, gyakran sok fül van megnyitva, youtube is mindig mozi módban megy. Ezek miatt a böngészőre való váltáskor mindig lapfülre kattintok és ezért érint engem annyira. A lényeg nem is ez, hanem, hogy miért kapcsolódik be egy frissítés után, ha én azt előtte kikapcsoltam (meg hogy miért jelennek meg reklámok a gyorshívó sávomban...)
-
AssAssynn
addikt
Na már megint visszakapcsolták ezt a "Görgessen az oldal tetejére az aktív lapra való kattintással" opciót. Felettébb idegesítő kikapcsolgatni.
-
Cr00py
senior tag
Opera Touch jön ios-re, akit érint. Okt 1. Beta alatt már egész jó volt.
-
Debilon
addikt
üdv!
PC Desktopon a 55.0.2994.61-ben (vagy ha nem build specifikus) hogy lehet kikapcsolni, hogyha a lapfülre kattintok akkor a lap tetejére ugrik?
beállításokat átnéztem, de nem találtam erre vonatkozó beállítást
-
dqdb
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)