- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black&White
addikt
válasz
szasza7103 #21031 üzenetére
Ugyanezt kapom egy friss telepítés után én is.
Nálad lett megoldása a dolognak, vagy elengedted és TM-re váltottál?systemctl start qbittorrent-nox
Job for qbittorrent-nox.service failed because a fatal signal was delivered to the control process.
See "systemctl status qbittorrent-nox.service" and "journalctl -xeu qbittorrent-nox.service" for details. -
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #21026 üzenetére
Sziasztok!
A laggolás probléma megoldódott. Az NVME ssd megadta magát és oda töltötte le az befejezetlen torrenteket a rendszer. Kikapcsoltam ezt a funkciót a transsmission.json-ban és minden helyre állt.
-
Pista0001
addikt
válasz
szasza7103 #21033 üzenetére
OMV-re tetted fel? OMV telepítés, vagy Debian, és arra OMV? Annó keresgélem, az utóbbira írták, hogy lehet plussz dolgokat tenni az alapot adó Debianra, ha az OMV telepítővel csinálod, akkor nem annyia. Én végül különválasztottam teljesen a kettőt. Proxmoxon az egyik virtuális gép az OMV, a másik egy headless Debian, rajta a qbittorrent démon. Az OMV megoszt egy "torrents" és egy "downloads" könyvtárat NFS-en és SMB-n, az NFS share-ek fel vannak csatolva a headless Debianba, a qbittorrent figyeli a "torrents" könyvtárat, ha bekerül oda egy torrent fájl, elindítja a letöltést a "downloads" könyvtárba. A SMB megosztásokat érem el a többi gépről. Hibátlanul működik így, a headless Debianra is lehet fukciót tenni, de plussz virtuális gépekkel is bővíthető.
-
válasz
szasza7103 #21033 üzenetére
Milyen parancsot adtál ki előtte?
-
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #21030 üzenetére
qbittorrent-nox.service - qBittorrent Command Line Client
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/qbittorrent-nox.service; enabled; preset: enabled)
Active: failed (Result: signal) since Tue 2024-11-12 09:04:19 CET; 2min 48s ago
Process: 852 ExecStart=/usr/bin/qbittorrent-nox -d --webui-port=8081 (code=killed, signal=ABRT)
CPU: 19ms
nov 12 09:04:19 T730 systemd[1]: qbittorrent-nox.service: Scheduled restart job, restart counter is at 5.
nov 12 09:04:19 T730 systemd[1]: Stopped qbittorrent-nox.service - qBittorrent Command Line Client.
nov 12 09:04:19 T730 systemd[1]: qbittorrent-nox.service: Start request repeated too quickly.
nov 12 09:04:19 T730 systemd[1]: qbittorrent-nox.service: Failed with result 'signal'.
nov 12 09:04:19 T730 systemd[1]: Failed to start qbittorrent-nox.service - qBittorrent Command Line Client. -
Multibit
nagyúr
válasz
szasza7103 #21028 üzenetére
Hmm. Érdekes. Nálam hasonló rendszer fut, legalábbis úgy gondolom. J4105 CPU 8GB RAM-mal. NVMe Samu SSD, mint rendszermeghajtó + enterprise
Samu SSD, mint adatlemez.amint kikapcsolom a windowsban a remote gui-t helyre áll a rendszer
Akkor nem a daemonnal van gondod? Remote GUI nélkül nem laggol az OMV, megy gond nélkül a le/feltöltés? -
Multibit
nagyúr
válasz
szasza7103 #21026 üzenetére
Nálam nem laggol a TM. Milyen hw konfigon fut az OMV-d?.
-
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #19832 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Belső ip helyett megadtam a nyilvános ip-t és a routeren port forwardoltam a 873 portot.
Tökéletesen teszi a dolgát.
-
Horvi
őstag
válasz
szasza7103 #19830 üzenetére
Van hozzá jogosultsága írni a backup drive-ra?
-
Horvi
őstag
válasz
szasza7103 #19826 üzenetére
Akkor szerintem azt tudod csinálni, hogy van az OMV-ben rsync funkció és azt használod. Célhelynek meg megadod a másik OMV megosztott mappáját. A forrás OMV-n viszont kelleni fog hozzá a remote-mount plugin.
Lehet a többieknek van más/jobb ötletük. -
válasz
szasza7103 #19824 üzenetére
“B gép dinamikus ip címmel rendelkezik.”
Ezt javítanám hogy itt is fix IP legyen. “Szerver” gépeknél nem dinamikus címezünk.Erre én syncthing-et használok, de pl rsync is jó. Van pár alkalmazás erre a célra.
-
Horvi
őstag
válasz
szasza7103 #19824 üzenetére
A rendszert kellene bitről bitre vagy csak a tartalmat ami az OMV-n van a megosztott mappákban?
-
válasz
szasza7103 #18909 üzenetére
Incomplete mappát bekapcsolod és beállítod az ssd-re. Persze odaadod ezt a mappát a dockernek.
-
amargo
addikt
válasz
szasza7103 #17628 üzenetére
KVM alatt tudsz pl: [link]
-
stigma
addikt
válasz
Hi, én inkább visszakérdezem, mert szerintem nem pontosan fogalmaztál:
Dockerbe lehet telepíteni windows 10-et? =>Nem, a válasz amit írt szpeti40 fórumtárs is
Viszont, te nem telepíteni szeretnél Windows-t hanem használni/virtualizálni nem?
Mármint az OMV-s NAS képes e arra, hogy egy Windows 10 elfusson a háttérben.
Ha ez a kérdés akkor egy nagyobb telejsítmányű gép + sok ramra lesz szükséged és menni fog szerintem, mert omv-extraknál van KVM plugin amivel tudsz virtuális gépet futtatni, vagy gondolom dockerben is van valami.Hogy tudok e segíteni benne? Sajnos nem, mert én egyenlőre nem használok virtuális gépet OMV alatt.
-
válasz
Nem, a docker alkalmazások futtatására való.
-
stigma
addikt
válasz
szasza7103 #17107 üzenetére
Hi, a hozzászókás hosszú lesz de ezeket nézd meg kérlek, mert dbtech videoja nem annyira lett pontos. Sokáig én is passzív voltam, észre sem vettem, most aktív vagyok, tehát az alsú navigációs sátuszablakon egy zöld konnektornak kell lenni akkor jó vagy.
Amiket meg kell nézned:
1. NAT-olva vagy vagy sem? Az általad megírt https://www.canyouseeme.org/ címen megnézed az ip-d, majd belépsz a routerbe és megnézed ott is mit ír ki WAN IP-re. Ha megegyezik akkor pipa, nem vagy natolva.2. Qbit stack:
Docker esetén az alap docker-compose fájlod/stack adataitban az alábbit konfigurálod:
ports: - 6881:6881 - 6881:6881/udp - 8080:8080Itt a 8080-as a GUI felületed, vagy amire átállítottad, a másik kettő a portod ami nagyon fontos.
Ha a Gui felületre belépsz, milyen port van megadva neked oda?
Qbit felületén: Eszközök / Beállítás /KapcsolatokTegyük fel oda van egy random portod beállítva hogy 41125, akkor ezt kell beállítanod a stackba is:
ports: - 41125:41125 #régi:6881:6881 - 41125:41125/udp #régi:6881:6881/udp - 8080:8080
3. Port nyitás: A routerben azt a portod ami a Qbit felületén és a stackben megadtál azt kell kinyotnod. Routerben a WAN menüpontban találsz egy porttovábítás menüpontot ahova fel kell venned egy sort:
NASIP , portnak az általad Qbittorrentben írt port, majd ha kér protokollt akkor Both(mindkettő) vagy épp csak azt adod meg amin töltesz Qbittorrentben (UDP vagy TCP)Ha ezt mind megcsinálod tuti aktív vagy és beállítások után Bármely port checker-es oldalt nézed mennie kell aktívan.
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
szasza7103 #17112 üzenetére
Mint ahogy agent_k kollega is mondta , rakj már fel légy szí egy képernyőképet,
és még egyet a qbitról főleg az ablak alja érdekelne.Tisztelettel
-
agent_k
őstag
válasz
szasza7103 #17110 üzenetére
docker compose yaml -re vagy képernyőképre gondoltam a portainer (ha azt használsz) qbittorrentes port szekciójáról.
-
válasz
Miből gondolod, hogy passzív az állapotod?
-
agent_k
őstag
válasz
Hogy telepítetted? Megmutatod?
-
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #17092 üzenetére
Üdvözlet.
Valamit elbénáztam. Nem a letoltes mappába rakja a letöltött adatokat.....
Kijavítottam.
-
Kenderice
senior tag
válasz
szasza7103 #17073 üzenetére
Én is szenvedtem vele az elején.
Stigma fórumtárs segített.
Felhívott telefonon és teamviewer segítségével megcsinálta és elmagyarázta.
Keresd meg, hátha tud segíteni. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
szasza7103 #17067 üzenetére
Szerintem nem nálad lesz a hiba, tegnap lefrissítettem a qbittorrent container-hez tartozó image-t (linuxserver/qbittorrent), és azóta pontosan ugyanezt tapasztalom. Ez nálam nem egy friss telepítés, hónapok/évek óta fut már, és a container beállításain nem változtattam.
Próbaképpen ugyanezekkel a beállításokkal visszadeployoltam a régi image-ből (14.3.8.99202110120741-7429-1bae770b2ubuntu20.04.1-ls158) egy második qbittorrent containert, és az gyönyörűen működik..
-
stigma
addikt
válasz
szasza7103 #16937 üzenetére
Hi, örülök, hogy sikerült beállítani, viszont írom az észrevételeimet:
Lecsökkenést bármi okozhatja, mert kis torrent, illetve qbittorrent-et az alap beállításokon kívül még "reszelgetni" kell egy picit, hogy jól menjen, de 100% gyorsabban töltesz le vele mint TM-el. Itt is már szerintem kihangsúlyoztuk, hogy TM 1 szálon tölt, Qbittorrent kihasználja a több magot.
Lecsökkenést még okozhatja ha passzív letöltő vagy, (NAT-olva vagy, vagy nincs routerben portod nyitva a Qbittorent-re) illetve az hogy ilyen kis torrentnél épp akor kevés volt a feltöltő.Ha minde eszközöd gigabites, akkor 1Gb/s-es neted van, jó a 110Mbyte/s letöltés mert akkor ha 880-ra kimaxoltad amit lehet, ez nem rossz szerintem.
TM-et engedd el, mert neked max 20Mbyte/s sikerült kihoznom belőle és belassította a gépet.Egy dolog nem tetszik, hogy nem látom a peereket => Pedig ott van
File /settings /Layout / és kattintsd be a Peer-t illetve még amit szeretnél.Ezenfelül itt a Bittorrent topic, ahol leírhatod a panaszaidat, viszont írj le mindent, hogy milyen gépet használsz (pontos spec), OMV+Docker+Qbit illetve a pontos verziója és hogy ez a nyűgöd bajod + Natolva vagy vagy sem illletve hogy a portot kinyitottad vagy sem.
-
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #16936 üzenetére
Egy electorrent nevű windows platformú program szépen lekezeli. 110Mbyte/s sebességgel megy a letöltés. Szerintem a merevlemez és a pufferként használt ram korlátozza. Mivel egy 10Gb teszt letöltésnél kb 60%-nál belassult a felére. A TM 13-15 Mbyte/s sebbességnél lehal sajnos. Egy dolog nem tetszik, hogy nem látom a peereket. Ha van másik QB gui program akkor ne tartsátok magatokba! Szívesen vennék egy tm-gui szerűséget.
Köszönöm!
-
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #16918 üzenetére
qbittorrent ssh-n telepítve. dbtech leírása alapján.
létrehoztam egy csoportot és egy usert is neki. adtam jogosultságot a tm által használt letöltés mappára, majd a tm-gui-ból az elérési utat ctrl+c és qbittorrent webguin ctrl+v. Ennyi volt a beállítása.
Most nekilátok egy remote gui telepítéshez a qbittorrenthez. 6 pc és 8 android eszköz.Szép napot!
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
szasza7103 #16932 üzenetére
Azért ellenőrizd le az alaplapon PCI-expresszt hogy passzol e, mielőtt megrendeled
Tisztelettel
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
szasza7103 #16928 üzenetére
-
McDuglas
aktív tag
válasz
szasza7103 #16915 üzenetére
Én egy Dell Perc H310-es (~LSI 9211-8i) kártyát vettem, IT módra flashelve. Igaz, így nem raid vezérlő kártyaként funkcionál, hanem "közvetlenül", SMART-al, mindennel látom a diszkeket. (tehát gyakorlatilag egyszerű portbővítésként) Cserébe Ha RAID-et akarok, akkor azt OS oldalról kell megoldani. SFF8087 portból van rajta kettő, erre lehet pl. 4-4 SATA eszközt kötni, vagy SAS-t.
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
Akkor még egy kérdés kell a RAID is, vagy SATA portot akarsz bővíteni?
Mert nem mindegy?Tisztelettel
-
stigma
addikt
válasz
szasza7103 #16921 üzenetére
Hát akkor nem én leszek az embered sajnos, mert ezekre már nem emlékszem, mi hol van.
Addig míg nem tud neked segíteni valaki ahsználd a keresét és a szokásos megnevezéseket:
Transmission,TM,Qbittorrent, QbEzek alapján bíztos szűr 100-200hsz-re amiben szerintem meglesz a megoldás.
-
stigma
addikt
válasz
Hi, egy picit pontosítani kellene, hogy tetted fel, Docker vagy pluginból?
Alapértelmezett portokon( TM-nél 9091 asszem, QB-nél 8080) eléred a progikat?Qbittorrent-nél ha pluginból tetted fel, akkor passzolom, ha dockerben tetted fel akkor a docker-compose fájlban vagy a stacknél.
Itt van egy leírás amit csináltam, már többeknek ment elsőre, már ha docekrben vannak: Link
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
szasza7103 #16915 üzenetére
Adat lemezt akarsz RAIDbe kötni?
Hány darabot?
Hányas RAIDbe?Tisztelettel
-
maratti
friss újonc
válasz
szasza7103 #16800 üzenetére
Kevés a vas. Gigás netnél full sávszélen teljes letöltésnél nem akad ki. Mondjuk a proci ilyenkor eléri a 43 celsiust
-
törölt tag
válasz
szasza7103 #16813 üzenetére
Van.
- WEBGUI
- Remote control -
Kenderice
senior tag
válasz
szasza7103 #16793 üzenetére
Transmission helyett inkább qbittorrent-et használj.
Sokkal gyorsabb és stabilabb. -
maratti
friss újonc
válasz
szasza7103 #16797 üzenetére
Próbáltam pendrivere rakni a rendszert de nálam egy örökkévalóságig tartott. Feladtam. Mini pcmen egy winchester van és 16 giga a rendszernek a többi meg minden másnak. Tökéletes. Volt mikor majdnem 200 torent futott gond nélkül. Ráadásul laptop winyó 500 gigás.
-
gery2123
őstag
válasz
szasza7103 #16800 üzenetére
Rakj fel qbittorentet az több magot is használ míg a transmission csak egyet. Ezért fagy le a webgui.
-
gery2123
őstag
válasz
Mennyire lassú? Mert én is usb3 hdd töltök és az 500- as netem simán megvan, de ilyenkor már a web GUI hal be sokszor. Így én korlátoztam 35mb-ra. Ettől nagyon letöltés meg minek, egy 20gb kb 15 perc.
-
maratti
friss újonc
válasz
Van megoldás. Amire a rendszert telepítetted azt a meghajtót a leírásnsk megfeldlően átméretezed. Én 15 gigàra csináltam. A többit ext4-re formáztam és arra ment minden. Erröl megy a dlna ftp, kicsi torrent, saját felhő ftp. ( intel atom proci, 2 giga laptop ram ) simán megy akadásmentesen.
-
Horvi
őstag
válasz
Csak egy ötlet. Cseréld meg a dolgokat. Az omv menjen egy usb3.0-s pendriveról és a sata portra meg kösd rá az sshd-t.
-
stigma
addikt
válasz
szasza7103 #16475 üzenetére
Hi, akkor szerintem ezzel lesz a gond, mert így kell kb kinéznie:
Illetve lövök még pár képet neked segitságképp miket lehet beállítani: [kép] [kép] [kép]
Az utolsó képen pedig a /mnt/WD_PURPLE/Torrent mappa ahova szedtem régen, a Z:/ meghajtó pedig az a meghajtó betüjele ahova felvettem a Windwos-os gépen meghajtóként a NAS-t.
Ez egy régi linuxos HTPC-s Transmission beállításom volt, neked a /mnt/WD_PURPLE helyett a /srv/dev..... elérési utat kell majd megadnod.
-
stigma
addikt
válasz
szasza7103 #16472 üzenetére
Hi, amikor a Windwos- os GUI.-ban karsz csatlakozni akkor hogy csatlakozol? oda hogy írod be az ip--t?
Windwos GUI-ban valahogy így van:
Távoli Host: Ide csak az ip kell => 192.168.1.XXX (nem tudom mi a NAs címe)
Port: 9091 (ez az alapértelmezett)
Autentikáció : pipa
Alatta meg beírod a jelszót és felhasználónevet ami a belépéshez szükséges.Így próbáltál belépni?
-
stigma
addikt
válasz
szasza7103 #16448 üzenetére
Hi , menjünk sorban, igaz páran már válaszoltak, de kérdésem az alábbi lenne, hogy:
1. telepítés: docker vagy plugin?
2. WEgbui-t eléred akkor ugye? http://NAS-IP:9091 => nasip helyett a 192.168.xx.xx-et beírod és megy a webes felület? kér felhasználót és jelszót?
3. Windwos-os gépen milyen remote gui-t használsz? 5.18 vagy régebbi?
4. A hibáról tudsz egy screenshot-ot nyoni?
Én kb 10-12 éve használok/használtam TM-et és eddig nem volt gond semmivel sem.
Használtam Windows-os HTPc-t daemonnal + remote Gui, használtam linux-os daemon + windows GUI , most meg NAS-on Dockerben + windows Gui és hibamenetsen megy. -
válasz
szasza7103 #16453 üzenetére
Hát az elég valószínű...
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #16451 üzenetére
Összefoglaló:
"...a helyi hálózaton egy böngészőben a címsorba írva
http://NAS-IP:9091
elérjük a Transmisson webes kezelőfelületét." -
törölt tag
válasz
szasza7103 #16449 üzenetére
Üdv.
Próbáld igy "http://nas ip cime".
-
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #16448 üzenetére
Fejlemény.
Ha külső címet adok meg ( dns szolgáltató) akkor megy a gui hibátlanul. Belső ip-vel azonban továbbra sem.
Üdv!
-
Horvi
őstag
válasz
szasza7103 #16373 üzenetére
Esetleg ezt próbáld meg. Nem teszteltem a dolgot, még nem volt igény KVM-re.
-
válasz
szasza7103 #16373 üzenetére
Ha kell virtualizáció, akkor inkább Proxmox VE-t ajánlom és azon mehet egy OMV-s VM és mellette még amit akarsz.
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15734 üzenetére
Sajnos, kezd gyakorlat lenni, így pedig nehéz segíteni...
Ha kérdésed a settings fájlra vonatkozik, akkor ki kell ábrándítsalak, mert nem a konfig fájlban van a megoldás, ennél összetettebb dolog. A világhálón titkosítva kommunikálunk, a hozzáférésre a 443 portot jelölték ki. Alapból a TR a 9091 portot használja, a qB pedig a 8080-at. A két port között kapcsolatot kell teremteni (hogy elérhető legyen a torrent kliens).
Ezért olvasható a fórumon olyan csúnya szavak, mint reverse proxy vagy nginx proxy manager, vagy traefik, vagy titkosításra a Let's Encrypt.
A fordított proxy elvileg "csak" konfig írás, de... ha, ha, ha.Ezek telepítésében (is) nagy segítség a docker. Kis gyakorlat megszerzése után szinte gyerekjátékká válik. De legalább is nem kell szakembernek lenni, elég csak néhány egyszerű szabályt bemagolni. A docker és menedzselő telepítését az OMV fejlesztők elénk rakják. Jó, néhányat azért kell kattintanunk. A telepítő fájlok használat készen letölthetők, a részletes magyarázattal ellátva. Igaz angolul, ami néhányunknak okozhat gondot. Utána nekünk azt a néhány paramétert kell csak módisítani, ami egyedül a saját hardverre a jellemzők. Ilyenek az elérési utak (path, volumes) és a környezeti változók (environment). Végül egy egyszerű paranccsal, de akár újabb kattintással is telepíthető az alkalmazás.
Ugye, nem is olyan bonyolult?
-
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #15732 üzenetére
Sajnos a saját figyelmetlenségem áldozata lettem... megint elütöttem pár karaktert a dev/disk-by-uuid után.
Mostmár majdnem tökéletes.
Ha belső ip helyett egy *.asuscomm.com címről szeretném a transmission daemont elérni akkor gondolom csak be kell írnom a .json file megfelelő sorába.
qbittorrenthez van olyan gui ami nem webes és elérhető androidra is?Köszönöm!
-
válasz
szasza7103 #15720 üzenetére
Az átírt letöltési mappára is meg vannak adva a megfelelő jogok?
-
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #15720 üzenetére
A /dev/ didk- by-uuid megoldás nem működik.
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15707 üzenetére
Oszd meg a másik merevlemezen a mappát ahová töltenél.
Onnantól meg kell ismételni a 3.ponttól a lépéseket, csak a /media/NASHDD1/ helyett úgy fog kezdődni a mappa elérés út, hogy /srv/dev-dsik-by-UUID.... -
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15705 üzenetére
Jó kérdés. Elvileg igen, de még nem használtam, nincs vele tapasztalatom.
Miért nem jó ha direktben a másikra írod? Cserélgetnéd a linket? -
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #15704 üzenetére
Mappa elérési út elírás történt a nano editorban.....
Teszi a dolgát most.
Most az a kérdésem, hony ezzel a omv symlink pluginnal át tudom irányítani a letöltéseket egy másik merevlemezre?
Köszi!
-
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #15703 üzenetére
Teszteltem mielőtt a letöltős mappát átírtam volna. Letölti a torrentet de nem helyezi át a complete mappába. Letiltottam a félkész mappa használatát. Erre a következő torrentnél már azt írj ki, hogy acces denied. Gondolom a mappa jogosultsággal van némi probléma.
-
szasza7103
tag
válasz
szasza7103 #15702 üzenetére
Megszületett.. Alig 4 estét szenvedtem vele.....
Beléptem a webes felületen.
Most megpróbálom átirányítani a mappákat a megfelelő partícióra.Kemény meló ez...
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15697 üzenetére
Azért ennél többet árulj már el, hogy hol akadsz el.
Mi a hardvered, mivel próbálkoztál, natív módon vagy dockerben próbálod telepíteni? -
válasz
szasza7103 #15697 üzenetére
Kezdetekben használtam még transmissiont, mielőtt megismertem a dockert. Akkoriban ezt a leírást követtem és működött: [link]
Tudom nem ez volt a kérésed, de esetleg ha még nem próbáltad adj egy lehetőséget a linken leírtaknak. -
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15666 üzenetére
Értem, de emlékezz (nézd) vissza, ezt írtam:
"Az ntfs-t használja más is, csak korlátozottak a lehetőségek...."
Nem véletlenül írtam, mert az ntfs-nek más a szerkezete mint a Linux fájlrendszereknek.
Már írtam, hogy mivel a Microsoft foglalkozik a Linuxszal van esély, hogy megnyitja teljesen az ntfs-t is a Linux közösség számára, mert eddig sem a tudáshiány, hanem licenc problémák akadályozták a teljes ntfs kezelést a Linux alatt. Ugyanis nem nyitott fájlrendszer. -
válasz
Tényleg hanyagold az ntfs-st linux alatt
-
Vektor77
tag
válasz
Felejtsd már ezt el, Debian alá nem rakunk NTFS particiót max olvasásra ideiglenesen. Ezért tiltja a használatát. Ha meg megállna az omv ami nem jellemző akkor telepítesz egy másikat vagy a windows vagy a total commander alá is van ext4 kiegészítő.
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15639 üzenetére
Szereted ostorozni magad, de nincs rá ok. Szimpatikus ahogy kitartóan próbálkozol és lassan jönnek is az eredmények. Biztos lesznek még hibák, de csak az elért eredmény a lényeg.
Néztem az L2J szervert, de játékkal nem foglalkozok. Viszont a telepítését nézve nem lesz egyszerű. Nem kezdőknek való, ha egyáltalán erről van szó.
Ahogy a neve is mondja, szerintem a hálózaton lévő másik gép mappáját lehet vele az OMV-hez csatolni, ami lehet SMB vagy NFS vagy WebDAV típusú. [kép]
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15637 üzenetére
Nem értem mik ezek a host mappák, de ha telepíted a sharerootfs plugint (ami rögtön az első), akkor az OMV-ben már a rendszer gyökérmappa könyvtárait is meg tudod osztani. Remélem ott megtalálod ezeket a host mappákat.
Az ntfs-t használja más is, csak korlátozottak a lehetőségek. De, persze meg kell próbálni.
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15635 üzenetére
De, ha már fent van a Debian 10 csak 3 parancs az OMV telepítése és ha már majd megy minden újratelepíted - ha akarod. Ez gyors megoldás a próbához. Lásd az Összefoglalót.
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15617 üzenetére
Nincs érthetetlen, csak nem látható a minidlna, mert nincs grafikus ablak hozzá, ezért a konfig fájlt kell írogatni ha megosztást akarunk hozzáadni. A pluginban ezt megcsinálták nekünk a fejlesztők.
Nincs szükség CD-re, pendrive-ot lehet használni helyette.
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15611 üzenetére
Ha majd telepítetted a MiniDLNA-t sokkal jobban fogod értékelni az OMV fejlesztőket!
-
válasz
szasza7103 #15611 üzenetére
Azért egy sokszerveres környezetben megnézném mire végigkattintgatja a rendszergizda a dolgokat, igen leesik a szemöldöke
De erőforrás kihasználtság miatt se érdemes szerverre gui, mivel úgyis távolról van vezérelve.
Persze nem mindenhol, de a nagytöbbségnél szerintem. -
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15601 üzenetére
Feldobtam egy Debian 10-t és jó hírem van, a Transmissiont alapból telepítette, természetesen a Debian által támogatott v2.94-et. A MiniDLNA-t pedig a csomagok között megtalálod, például ha a Synaptic csomagkezelő keresőjébe beírod: [kép]
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #15599 üzenetére
Használd a Debian saját grafikus update managerét. A rendszer alkalmazások között találod.
De mintha volna olyan is, hogy Software Center vagy hasonló nevű. -
válasz
szasza7103 #15579 üzenetére
Kezdetben nekem se volt szimpi a linux, de a suliban elkezdtük tanulni, hálistennek szerintem jó tanárom is volt, meg elkeztem itthon is foglalkozni vele, így lett egy szerver gyakorolni, aztán magamtól kezdtem el még jobban foglalkozni vele és egyre több mindent a szerverre átrakni.
-
stigma
addikt
válasz
szasza7103 #15579 üzenetére
Hi, olvasgasd ezt : [link]
Elég sokáif irtam , illetve logouton jeress rá a portainer alapokra.
-
válasz
szasza7103 #15577 üzenetére
Hát nemtudom te hogy csinálod, de nekem kb 2-5p egy konténer felrakása, kis google kereséssel együtt.
Ha nem lenne kiforrott nem lenne használva nagyvállalatoknál semSzerintem itt valami más lesz a gond.
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
szasza7103 #15526 üzenetére
Kötözködés nélkül, megkérdezhetem
miért használsz virtualizációt?
Miért nem direktbe OMV? -
válasz
szasza7103 #15494 üzenetére
Igaz, kvm-el virtualizálsz?
Amúgy én nem tapasztaltam ilyet
1-8-ig megy rendben. -
válasz
szasza7103 #15492 üzenetére
Engedélyezve van a bios-ban a virtualizálás?
-
válasz
szasza7103 #15490 üzenetére
Van
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
szasza7103 #15488 üzenetére
Szia!
Az OMV egy ilyenen fut [link] ezen egyenlőre nem is szeretnék variálni(de ki tudja
)
a HP T620 +-ra opnSense vagy pfSense megy de addig még sajnos nem jutottam el.
De azért köszönöm neked ezt a kis "szépséget" -
tradeelek11
Topikgazda
válasz
szasza7103 #14148 üzenetére
1., megoldás szerintem
Munkahelyi gép(gondolom nincs a hálózatban, nevezzük távolinak)+ Omv akkor szerintem VPN server+kliens
Otthoni gép+OMV Rsync
2., megoldás szerintem
Felteszed ezt az otthoni és a távoli gépre is : [link]
Ez titkosítva szinkronizál a 2 win géped között.
Ennek van docker változata is és akkor megvan az OMV is.Ha a dockeres nem jó akkor marad a sajátgép+OMV között
az Rsync. De ne ijedj meg tőle, azt nézd meg (ha jól emlékszem neked
4es OMV-éd van) hogy van e benne pluginok között olyan hogy:
openmediavault-remotemount.
Ezt telepítsd fel. De ahhoz hogy fel tudd csatolni, az otthoni win-eden
kell megosztanod a 2 mappát, SMB-én ebben viszont nem tudok segíteni mert én Mac-ezem.
Innentől már az OMV-én belül kattintgathatod az Rsyncet.
Ha nincs plugin akkor olvas visszább pár oldalt és lovi27
leírta hogy kell SMB-ét csatolni Debianra.Ez csak az én véleményem, hátha nálam okosabbak valami egyszerűbbet írnak
De ha esetleg kérdés van csak nyugodtan. -
tradeelek11
Topikgazda
válasz
szasza7103 #14030 üzenetére
Az otthoni és a munkahelyi mappa ugyanaz?
Tehát 2 külön mappa 2 külön gépről? Vagy ugyanaz, 3 helyen a cél? -
Chuck Norris
senior tag
válasz
szasza7103 #13991 üzenetére
Szia, a qbittorrent-et leírtam, hogy kell telepíteni itt: [link] remélem segít.
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #13991 üzenetére
Az Összefoglalóban vannak linkek az írásos vagy videó segítségekhez - angol nyelven.
Az FTP és az SMB/CIFS az alaprendszer része, a minidlna plugin pedig megmaradt. Tehát csak a virtuális gép és a transmissionbt telepítéséhez kell valami más mint eddig.
Ha telepítve az OMV5 az Extrák menüben telepítsd a Dockert és utána a Portainert. Én újra szoktam indítani az OMV-t a kettő telepítése között. Arra figyelj, hogy akkor sikeres a Portainer telepítése, ha egy hosszú számsorral fejeződik be.A dockerben többféleképpen lehet telepíteni egy alkalmazást: Terminálban paranccsal, yml kiterjesztésű compose konfigfájl szerkesztéssel és a telepítő paranccsal. Előnye, hogy elmenthető a konfig fájl. De a Portainerben is lehet compose fájlt szerkeszteni és telepíteni a stack-ben. A legegyszerűbb ha megnézel egy tutorial vedeót és mindjárt világosabb lesz.
De természetesen a natív telepítés továbbra is rendelkezésre áll.Amúgy torrentre most a qbittorrent a sláger, de a mérsékelteknek, a kiegyensúlyozottabb használatra továbbra is a transmissionbt az ajánlott. De majd te eldöntöd. Biztos lesz ajánlat.
Hogy el tudj indulni egy-egy példa: transmissionbt docker-compose vagy natív módú telepítése. Mivel nem élesben ismerkedsz a dockerrel bátran állj neki, bajt nem tudsz csinálni. -
pankotain
tag
válasz
szasza7103 #12526 üzenetére
nem ez csak parancssorba, webes nincs, vagyis nem tudok.
-
pankotain
tag
válasz
szasza7103 #12522 üzenetére
apt install lm-sensors -y
sensors -
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #12489 üzenetére
Nem csodálom! Sejtettem, ezért kérdeztem.
Én az internet szolgáltatóm szerverét használom erre a célra, de megcsináltam a gmail-re is. Biztos másokat is érdekel.Az OMV4-ben még csak kapcsoló van az SSL/TSL titkosítás engedélyezésére, remélem az is elég a működéshez. Az OMV5-ben már módot is lehet választani.
Ami viszont engem is jól megszívatott, hogy a gmail fiók biztonsági beállításában amíg nem engedélyezzük a Kevésbé biztonságos alkalmazások hozzáférését, addig a Google nem fogadja az OMV-től a levelet. Pontosabban nem továbbítja, mert az engedélyezés után az addigi összes próbálkozást rám zúdította.Ha valami még mindig nem érthető nyugodtan kérdezz. A Felhasználó/Jelszó az a gmail azonosítói. A címzett nem csak gmail lehet.
Még egy jó tanács! Az Értesítéseknél csak a nekünk hasznos legyen kiválasztva, mert különben rengeteg, számunkra felesleges levéllel fog zaklatni.
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #12481 üzenetére
Sikerült az értesítés beállítása?
Ha a készítéskori állapot visszaállítása megfelel, akkor igen. Csak elérhető helyre mentsd el, ami nem törlődik. -
Flowtation
őstag
válasz
szasza7103 #12476 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott.
Én sosem használtam virtualbox alatt az omv, igaz nekem van külön vas rá.
Az email küldésre EZT találtam, ez ugyan angol nyelvű, de nem hiszem, hogy rakétatudomány lenne.
Külső IP-ről szerintem VPN-en keresztül tudod elérni, az talán a legegyszerűbb.(?) -
Flowtation
őstag
válasz
szasza7103 #12469 üzenetére
Hát én ezt a mappát még az életben nem néztem. Alatta van a /srv, azon belül ilyenek, hogy dev-disk-by-label-megosztás neve, abba menj bele, ott kell lennie a megosztott mappáknak. Én mindig azt használom, onnan törlök is ha kell, ilyesmi. Melyik verziójú OMV van neked? Az enyém régebbi, talán 4-es, de még az is lehet, hogy csak 3.x és emiatt nincs nekem olyan mappa. Délután megnézem.
-
Flowtation
őstag
válasz
szasza7103 #12463 üzenetére
Hol keresed a shared foldereket?
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #12461 üzenetére
És, úgy nem látsz semmit vagy már sikerült?
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #12459 üzenetére
Ha mint root lépsz be?
-
Pelican
őstag
válasz
szasza7103 #12268 üzenetére
Usb hdd-ről lehet működtetni a rendszert?
Lehet.A Kodi mennyivel jobb mint a minidlna?
Sokkal. Kapsz egy szép skinezhető felületet film, sorozat borítókkal zenéknél album képekkel, stb. -
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #12240 üzenetére
A telepítő monitoron SSH se kell, ott próbáld meg az omv-firstaid paranccsal a belépést javítani.
(#12241) A_ScHuLcZ
Ha tudom, hogy te is valami virtuálison használod megkíméltelek volna.Köszönöm!
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #12231 üzenetére
Az OMV az első kiadásoktól kezdve atom stabil. Így a v5 sem lehet stabilabb, mint az előzőek voltak. A hibák nem stabilitási problémákból erednek.
-
válasz
szasza7103 #12223 üzenetére
a flashmemory plugin telepítve van?
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #11181 üzenetére
Tessék egy pdf leírás. De bátran keress rá a barátunknál (Google :-) mert található több leírás is magyarul a fail2ban használatáról.
Az OMV-ben kezdetektől van szoftveres tűzfal védelmi lehetőség. Beállítása itt a fórumon még nem volt téma. Én régen kipróbáltam egyszer és jól védte a NAS-t.
Egy stabilan beállított, nem piszkált rendszer kell hozzá, ahol a rendszergazda jól ismeri a használt portokat, mert különben hamar blokkolni tud vele egy használt szolgáltatást. -
footy
addikt
válasz
szasza7103 #11158 üzenetére
Nem ugyanazt a portot probalod forwardolni ket kulonbozo IPre(OMV-Asztali gep)?
A fenti formaban nem fog mukodni. Kulon port kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest