- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Multibit #20613 üzenetére
& #20615szpeti40
Nem lenne rajta folyamatosan, csak amíg átnézem az összes terrát, letörlöm a többször meglévő fájlokat, csinálok egy offline backupot. Egy ssd maradna benne NAS-nak, az is csak arra, ha valami nincs nálam és másik országban vagyok akkor elérjem - se torrent, se streamre nem lenne használva. Ami még jó lenne - bár ez sem feltétel -, ha az okos eszközöket rá tudnám tenni HomeAssistant-ra, mert az RPi3b nekem nagyon nem jött be, azt valszeg el is fogom adni, már ha van még egyáltalán kereslet rá...
Közben nézegettem, hogy mit kellene rátolni a Dell Wyse-ra és őszintén megtetszett a TrueNAS, mert annak az egyszerűsége nagyon bejött - pláne, hogy simán fel lehet rá rakni a HA-t -, de ez a vas nem bírná. A linux egy kicsit messze van tölem, ha esetleg van itt aki jobban ért hozzá, mit tegyek fel, amire rámegy az OMV és a HA is? Illetve van topik amit ajánlanátok, hogy hol olvasgassak hasonló kihívásokról és megoldásokról, akkor azt megköszönöm.#20614tradeelek11
hali
-
-
válasz
Multibit #20567 üzenetére
Ahogy írtam is, "egyéni igény és probléma". Azt a részét nem értem, miért számít, hogy milyen rendszert használsz, mert egy brave elérhető bármelyik rendszerre, vagy ha jobban tetszik, akkor ott a chrome is ublock-al.
Az utolsó mondatodra nem tudok sajnos tapasztalat hiányában reagálni, mert nem tudom hogy a pihole szempontjából milyen részét használod és hogyan tud pontosan ez segíteni. -
Gabesz87
veterán
válasz
Multibit #20323 üzenetére
Azt megköszönném!
#20331szpeti40:
Ha feloldod a duckdns domainedet
Ezt nem egészen értem, hjogy őszinte legyek.Log ezt mondja:
Could not determine an IP for (...) --> DuckDNS domain áll itt
'' is not a valid IPv4 or IPv6 address
found neither IPv4 nor IPv6 address
Asus AX56U-m van. Hm, nem tudom, van-e ilyen és hol (gyári fw-ben is van?), sosoem használtam, valószínűleg mert azt sem tudtam, mi az.
-
benceyce
tag
válasz
Multibit #20298 üzenetére
Igazából az áramfogyasztáson szeretnék faragni
Nekem végső soron mindegy milyen tablet, eszembe jutottak ilyen windowsos tabletek az Asustól a Transformer vagy a MS-tól a Yurface amik önálló tabletek csak rájuk lehet pattintani egy billentyűzetes talpat és onnantól 2:1-ben gépként funkcionál. Igazából nem baj ha csak a kijelző egységen van az OMV és esetleg nem kezeli a billentyűzet részt, a lényeg az alacsony fogyasztás lenne meg hogy egy valamekkora háttértárat ki tudjon szolgálni. Érdemben csak hálózatról játszanék le róla filmeket TV-kről SD minőségben, de arra van már egy működő OMV-s Atom 330-as 1000 éves gépem amit a filmezés erejéig bekapcsolunk, szóval ha csak annyit tudna, h egy szinkronizálható háttértárat kiszolgálna családi fotóknak de azt 0-24-ben, alacsony fogyasztással már az is előrelépés lenne.
Köszönöm -
Gabesz87
veterán
válasz
Multibit #20185 üzenetére
Digi, ahogy pár HSZ-al lentebb említettem is.
"Szükséged van egyáltalán DDNS-re?"
Na erre meg nem tudok válaszolniMásképp hogy használjam a WireGuard-ot? Igazából tudok nélküle élni, mert eddig még soha semmit nem csináltam vele igazság szerint. HomeAssistantot elérem bárhonnan Nabu Casa-val, Plex megy szintén bárhol, mást meg nem tudok most mondani, amit nekem távolról kéne intézni.
#20186 szpeti40:
ahha. Na ez is új nekem. Köszönöm, meglesem. -
-
stigma
addikt
válasz
Multibit #19705 üzenetére
Hi, hát én is már mindet ,,is" kipróváltam...
Kőkorszakban RaspberryPI2 + külső HDD, majd éptett HTPC(Ubuntu + Kodi Vaapi), majd OMV épített gép évekig és most Syno...Igazából sokba került betonstabil, de majd ha lesz időm valamikor akkor már szerintem vagy Xpenology vagy CasaOS lesz a befutó szerintem.
Most pár évre elleszek a Syno NAS-al amire kell, arra tökéletes nekem. -
wd.taz
aktív tag
-
Gabesz87
veterán
válasz
Multibit #19561 üzenetére
Én ha jól emlékszem, Nvidia Shield-en próbáltam ki Kodiban, nagy nehezen, sokadik próbálkozás után sikerült elérni valahogy. De aztán cseréltem egy Shield Pro-ra, és Plexet használok. SMB is megy jól. Úgyhogy nem volna rá szükség.
Szerintetek próbálkozzak be a lenti linken lévő folyamattal? Fsck futtatása a rendszerlemezen. Csak rohadtul fosok hogy hazavagom a rendszert. Mondjuk van biztonsági mentés, csak mondjuk azt sem tudom hogy kell visszatenni, de ne is legyen rá szükség.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Multibit #19485 üzenetére
Köszi! Akkor inkabb így.
Viszont még egy kérdés, melyik bejegyzésben tudom megadni, hogy a metafájlokat hol keresse? Csak a folyamatban és a befejezett mappákra találtam bejegyzést."download-dir": "/srv/dev-disk-by-uuid-8110ccf1-3f30-4a64-9131-365acd65778c/Public/Torrent/Befejezett",
"incomplete-dir": "/srv/dev-disk-by-uuid-8110ccf1-3f30-4a64-9131-365acd65778c/Public/Torrent/Folyamatban",
-
válasz
Multibit #17497 üzenetére
VPN-t használom, így akkor jó tudni, hogy nem támogatja, köszi.
#17495stigma, #17496cigam
Nem tudtam pontosan mire jó, ezért tippeltem csak.#17498KaiotEch
Nem akarok megint mindenkit fárasztani, mert már végig rágtuk a témát, szóval csak röviden: pi4-et használok amin 1Gbit-et nem tudom kihasználni, nextcloud lassú (képmegosztás is tudja fogni a hardvert stigma tesztje alapján) és még wordpress-t nem is futtatok rajta. Synology-ban nem gondolkozok. -
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
Multibit #16882 üzenetére
Ebben sajnos igazad van
De azért azt is lehet okosan(okosabban)
Például netre VPN, illetve saját VPN is.
Illetve az adatok szinkronizálására
nem "gyári" cloudot, hanem sajátot használok.
Mivel "almás" vagyok nekem pl.
ez miatt is fogtam hozzá: [link]
a megvalósításom hasonló lett
azért itt ott módosítva.
Illetve itt egy hasonló link:
[link]Tisztelettel
-
vmk
tag
válasz
Multibit #16835 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a két frissítés közül okozta valamelyik a problémát, mert közben azért frissül ott más is a háttérben, csak gondoltam leírom, hogy hogy állt a dolog.
Plusz lehet, hogy csak az én hardveremmel lett "inkompatibilis" valamelyik frissítés során.
Nem találtam ilyen jellegű tömeges problémát a 5.6.22-1 -el kapcsolatban, szóval meg vagyok lőve, hogy mi okozta a gondot valójában.Nektek az energiagazdálkodásnál a processzort teljesítmény szabályozása engedélyezve van?
-
TGWH
őstag
válasz
Multibit #16591 üzenetére
Na igen, ki hogy nézi. Netre nem mindenki meri kiengedni. Nekem pl. eddig külön router sem volt, csak modemmel egybe minden.
Dlna működik, egyszerű. Más Linux-on nagyon nem tudták megmondani mi baja, miért nem fut a démon...
Airshare van ami jó lenne helyette, iEast mást nem fogad.
Dedikált lejátszó eszközre + net share-re van konkrét példa?
Gyors egy VLC playert néztem, most a YouTube link sem jött össze, de tablet, mobil, lejátszik mindent VLC-vel. De a streaming-re tovább gyúrok, egyelőre lan-on belül. -
TGWH
őstag
válasz
Multibit #16583 üzenetére
Úgy tűnik, választhatok.
Airshare mint ha a minidlna-n alapulna, legalábbis úgy tűnik. Vagy mindkettőt ugyan azt a technológiát használja.
Feltettem az OMV 5-öt. Ment minden elsőre. Utána frissítettem Debian 11-re, megint nem működik...
Persze, elvileg én vagyok a hülye. Abból a szempontból biztosan, hogy Windows 10 alatt már régen futna minden... De hogy ne lehessen beállítani egy frissebb oprendszer alatt, az azért kicsit vicces. Mert eddig akárhol, akármilyen disztro alatt próbáltam, akármilyen leírás alapján, sehogy sem akart működni. Persze, mert nem értek hozzá. De innentől azért csak meg kéne kérdezni hivatalos fórumon is, ha már ennyit szivattak... -
stigma
addikt
válasz
Multibit #16237 üzenetére
Hi. Én igaz csak OMV4 óta használom a rendszert, de ezek ésszerű változtatásoknak tűnnek,melyeket írsz. Én szinte mindent Dockerben oldok meg, itt tűzfalazni nem nagyon kell, mert auto minden.
Kernel mivel Debian 11-re fog épülniúj lesz, GUI felületet is elég jól dizájnozták, de sok újdonságot a videoban amit tradeelek11 fórumtárs is írt nem igazán láttam, max azt hogy plusszban 1-2 HDD típust is támogat a rendszer pl.: BRTF, meg valami XFZ vagy micsoda.Én amire használom telejs mértékben tökéletes az OMV, igaz van összehasonítási alapom Synogy DMS-el (Xpenology), mert van egy épített NAS is backup feladatokra.
A 2 rendszert összehasonlításába nem megyek bele, mert egyik ingyenes NAS OS, másik meg jól átgondolt nagyobb támogatottsággal és fejlesztőcsapattal rendelkezik mint az OMV.Az biztos ha valaki NAS-t akarna építeni előbb ajánlanék neki OMV-t, utána Xpenology-ot mert kisebb a hibázási lehetőség OMV esetén pl.: HDD csere, frissítéskezelés, stb.
-
Celtis
veterán
válasz
Multibit #16080 üzenetére
Nálam még 5.6.6-1 volt. Frissítettem én is 5.6.7-1-re és most már mennek a filmek, igaz nagyon lassan lehet elindítani. Viszont a médiatár frissítés 0%-on áll mint a cövek. Ha viszont elindítok egy filmet, akkor a háttérben a frissítés is fut. Ha leállítom a filmet, ott megáll a frissítés is.
Szóval itt az OMV-ben van még valami probléma. -
Celtis
veterán
válasz
Multibit #16067 üzenetére
Milyen CE verziót használsz most?
Windowsos PC-n 19-es Kodival nincs gond. Viszont a boxaimon 9.2.x-es CE-van 18-as Kodival. Mindkettőn elképesztően lassú az nfs. A médiatár frissítés 5 perc után sem megy 0% fölé, egy filmet kínkeservesen elindítva pedig csak kép és hangfoszlányok vannak.Egyébként tegnap kipróábltam és a boxon linuxban felmountolva az nfs megosztást, megfelelő a sebesség. Anno amikor a NAS-t költöztettem fel is merült bennem, hogy eleve így csinálom, mert akkor egy esetleges NAS módosítás esetén nem kell tartanom attól, hogy az adatbázisban át kell írni a fájlok elérési útjait, hisz bármit felmountolhatok ugyanarra az elérési útra. Aztán elvetettem, mert ha a box indulásakor a NAS épp nem áll rendelkezésre, akkor sikertelen a mount és nem lesz elérhető a megosztás, csak egy újabb restart után.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Multibit #16067 üzenetére
Nekem is van/volt gondom NFS(OMV) - Kodi (RPi, Amlogic box, Libreelec/Coreelec-en) témakörben, szintén érthetetlen lassulások. Végül azzal kerültem meg a dolgot (amitől nekem még furcsább), hogy az NFS megosztást nem Kodiban csatoltam fel, hanem az alatta levő CE linuxon és Kodiban már a CE-ben felcsatolt "helyi" meghajtót használom. Fura módon így jó...
-
stigma
addikt
válasz
Multibit #15929 üzenetére
Hi, köszi az infót.
Tudtam, hogy mindkettő hálóazti protokoll szabvány, illetve hogy NFS unix alapú, de azt nem hogy lehet ilyen különsbég, hogy akadhat nagyobb bitrátájú film.
Ismerösömnek Zyxel NSA325v2 van, Illetve valami fullos Dune lejtszója (Android-os) amivel igaz nem volt baja, csak régebbi Dune-k esetén panaszkodott nekem ilyesmivel, de nem gondoltam volna, hogy ez lesz a megoldás. Köszi érte, rá is írok, hogy fennáll e a probléma, mert akkor tudok neki segíteni.
Android alapja is Linux kernel, egy próbált megér. Win esetén is én csak azért használok SMB-t mert néha kell 1-2 dolgot másolgatnom, és elég kényelmes. -
stigma
addikt
válasz
Multibit #15927 üzenetére
Hi, csak érdekelne, miért jobb egy NFS mint a sima SMB protokoll?
SMB esetén tisztában vagyok a kockázattal (Régi sebezhető SMB1.0-es) protkoll Win esetén, viszont OMV-ben ilyen probléma nincs tudtommal.
FNS esetén gondok lehetnek az ékezetes karakterekkel ugye? (Magyar nyelvű filmnevekre gondolok)Nálam is ez a felállás mint nálad, de mivel 2 TV-m és 2TB boxom van ezért nálam kellett Plex, hogy mindkét Tv-n ugyanazt lássam és ugyanonnan tudjam folytatni.
Nekem így néz ki : OMV => PLEX => Coreelec (Khadas VIM3L mindkettő) => PlexKodiConnect addon.Ha csak 1TV-m lenne akkor OMV => SMB => Coreelec volt a felállás, és az elmúlt 3-4 évben nem volt vele problémám.
-
Faby
senior tag
válasz
Multibit #15901 üzenetére
Szia, igen, pontról pontra, betűről betűre azt csináltam, ami az összefoglalóban van.
A régebbi verzió - 3.x - telepítésével nem is volt gondom, kb 5 évvel ezelőtt
Most a telepítés lemegy hibaüzenet nélkül, a gondok a webgui indítása után vannak.
Miközben ezt írom, csinálom harmadjára... -
-
tompyka
csendes tag
válasz
Multibit #15832 üzenetére
Konkrét okom nincs rá.
Teljesen süti vagyok a Linuxhoz és elkezdtem olvasgatni a témában. Valahol azt olvastam, hogy ez így jobb.
Meg a Homebridge is Dockerben megy, a Plexet is csak így tudom feltenni, ha minden igaz. Gondoltam egy helyen legyen minden. Engedjem el? -
válasz
Multibit #15676 üzenetére
Bármelyik jól seedelt torrent jó szerintem, bármit néztem eddig a TM többet nem tudott és a webui is fagyott.
#15677g.gergo:
Na ezt az appot viszont nemtudom, hogy nem láttam eddig, láttam van ingyenes verziója is, felraktam gyorsan, hát tényleg teljesen használható, ezer köszi#15678stigma:
Igen, elég esetlen telefonon asztali nézetben is. Nekem is ez az app volt fent, de hát szerintem katasztrófa, de amit g.gergo ajánlott az eddig nagyon tetszik.Köszi mindenkinek!!
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest