- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz
Chuck Norris #14212 üzenetére
Hiába nyomkodom az F5-t, én nem tettem white list-ba.
De nem is akarom, mert a PC-n nem kell vele variálnom és mégis jól működik. A Pi-hole-nak is tudnia kell. -
válasz
Chuck Norris #14195 üzenetére
" Ezen kívül ha még azt meg tudták volna még oldani, hogy a youtube reklámokat blokkolja a youtube programban akkor azt mondanám, hogy tökéletes."
"Sajnos", a reklámok is ugyan arról a domainről jönnek mint maguk a videók, így azt DNS szinten "lehetetlen" szűrni. Ha szűröd, akkor videót se tudsz nézni, azt is blokkolod.
-
stigma
addikt
válasz
Chuck Norris #14123 üzenetére
Hi, örülök hogy tetszik.
Igen relatíve elég könynen testreszabható a felület. Én nemrég tettem újra a gépet, akkor már volt PiHole v5 ami újabb verzió picit letisztuéltabb de mégtöbb beállítási lehetőségvan.Ezekszerint nekem sincs jól beállítva 100%-an a pihole mint kiderült, de a napokban utánajárok.
Jó hogy említed a Merlint, mert ha jól nézem már van satabil a routeremre (AX58U)
Akkor lehet azt is feltenni -
lovi27
addikt
válasz
Chuck Norris #13812 üzenetére
Működik, mert évek óta használom. Két fajta értesítést engedélyezek csak (SMART és Szoftverfrissítések), mert különben sok lényegtelen üzenetet küld.
A frissítések jöttét a v5 jól jelzi, a SMART-ra még sohase küldött egy üzenetet se. -
akipapi
tag
válasz
Chuck Norris #13812 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
lovi27
addikt
válasz
Chuck Norris #13729 üzenetére
Írtam, hogy nem használom, így velem nem tudjátok megbeszélni, + nem is a fórum témája.
Azért még két olvasni való, amik segítenek dönteni:[HowTo] SnapRAID in OMV - - - - - - - Helyreállítás HDD hiba után
-
válasz
Chuck Norris #13729 üzenetére
diszk nem döglött meg, de volt, hogy elment az áram, és a raid egyik lába nem állt fel a lemeznek önellenőrzés miatt, de a raid-et rendesen berakta read-only-ba és mindkét lemez újraellenőrzése (és restart) után már ment megint rendesen.
illetve egyszer előfordult ez "rendes" működés közben, amikor kb 10-15 percig 100% CPU volt IOWAIT miatt (docker/pihole/transmission összeveszett egymással, ezért cseréltem a transmission-t qbt-re), ekkor eldobta az egyik lemezt és akkor is elment read-onlyba, de ez csak a logokból derült ki később, akkor kézzel újra kellett indítanom a raspi-t amin az egész fut.
-
válasz
Chuck Norris #13722 üzenetére
Én szoftveres Raid 0-t használok, nem volt még vele gond.
-
lovi27
addikt
válasz
Chuck Norris #13722 üzenetére
Semmi gond a szoftveres RAID-del. Többen használták valamelyiket és nem panaszkodtak rá. A hardveres megoldás drágább konstrukcióba való és úgy tudom ha elszáll a kártya minden adat elveszik. De mivel nem élek vele, így inkább abbahagyom.
Viszont van fórum ami kimondottan ezzel foglalkozik: RAID fórumAzért még valamit. Mielőtt eldöntöd melyik szoftveres legyen itt többen a MERGERFS-t használták. Pluginnal támogatja az OMV. Nézz, olvass utána melyiknek mi az előnye, hátránya és úgy válaszd ki a neked megfelelőt.
-
lovi27
addikt
válasz
Chuck Norris #13692 üzenetére
Üdv az OMV táborban! Nekünk is tetszik. Ráadásul te már egy szerencsésebb időben csatlakoztál, mert most úgy látszik, hogy a dockerek használatával hosszabb időre megoldódik az eddig kilengéseket mutató plugin kérdés. Aki most valamennyire beletanul abba a világába, az majd hosszabb időn át kamatoztathatja megszerzett tudását.
Az jó, ha segítesz. De igyekezzünk a tudást segíteni. A forrást ahonnan az információ származik minden OMV-ésnek ismernie kell. Ezért adjuk meg. A telepítési formula egyik forrásból sem másolható egy az egyben. Ezért elég ha felhívjuk a figyelmet, hogy mely paramétereket kell módosítani a telepítéshez. Így rövid magyarázatokkal, átláthatóan segíthetünk egymásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest