- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Netfone
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Egy óra, két rendszer
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisskd
tag
válasz
Pelican #18674 üzenetére
Nem mentem anno nagyon mélyen bele, de kicsit más irányban nézegettem hasonlókat, és ott arra hívták fel többször a figyelmemet, hogy nagyon sok wifi adapter nem tud/szeret "access point mode"-ban működni, csak kliensként. Nem lehet ez a gond? Itt pl. találsz ilyen jellegű beszélgetést (és pl. linkelnek a dokumentációból is), de nyilván a kulcsszavakkal találsz még sok egyéb forrást is.
-
Pelican
őstag
válasz
Pelican #18657 üzenetére
Egy dolgot nem tudok sehogy sem megoldani: a szerver ethernet porton kapja a netet és ezt szeretném egy wifi AP-vel továbbosztani, hogy a szerver környékén lévő eszközök ide csatlakozzanak (a wifi router elég messze van) de ugyanerre az alhálózatra. Próbáltam különféle (hostapd) konténereket, de egyiken sem megy ki a net. A másik próbálkozásom, hogy magán az OMV-n csinálok egy bridge-et, de ez meg nem engedi hozzáadni a wifi interface-t, csak a vezetékeseket (van két vezetékes LAN port).
Merre induljak, mivel próbálkozzak? Működik ilyen valakinél? -
tama777
tag
válasz
Pelican #12420 üzenetére
Szerintem sincs baj az OMV alatt az USB-s HDD felcsatolással, nekem is működik. Amire én válaszoltam az nem a logikai hibára szólt, hanem arról, hogy nem tudja a megosztott mappák között kiválasztani az USB-s meghajtót! Ha megnézed TCr fórumtárs linkelt "fstab"-os képét láthatod, hogy az USB-s HDD nincs fölcsatolva az OMV alá, bár látszik a fájlrendszerben, hogy föl van csatolva, de nem az OMV csatolta föl magának. Ha Ő mindenképp UUID-vel akarja használni a külső HDD-t, akkor használja a "noauto" opciót. Ez most trükkös vagy nem, az már ott eldőlt szerintem, hogy "UUID"-t használ.
Megcsináltam addig, amíg TCr ft. csinálta:
"fstab"-ban hozzáadtam a saját USB-s HDD-m UUID-jét, ahogy neki javasolták, elmentettem, újraindítottam:Meg is jelent "fölcsatolva" az OMV/Fájlrendszerek menüpont alatt:
A Megosztott mappáknál viszont nem tudtam kiválasztani a meghajtót, ahogy Ő sem:
Ezután "fstab"-ban hozzáadtam a "noauto" opciót, mentettem és újraindítottam:
Ismét megjelent a OMV/Fájlrendszerek menüpont alatt, de már nem fölcsatolva:
Fölcsatoltam és már lehet is választania a Megosztott mappáknál a meghajtót:
Az "fstab"-ban pedig, ha megnézed már az OMV csatolta föl magának a meghajtót:
3 újraindítás illetve 1 leállítás+indítás után is működik!
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
Pelican #12337 üzenetére
Gondoltam arra, hogy:
1, Egyből a Media könyvtárba töltök, és nem nevezek át.
2, Egy Download könyvtárba töltök és X nap múlva áttöltöm és átnevezem.
3, Linket hozok csak létre a Media könyvtárban a Download könyvtárból.De még új vagyok a témában, ezért kíváncsi vagyok, hogy a többet tapasztaltak, hogyan csinálják
.
-
stigma
addikt
válasz
Pelican #12133 üzenetére
Hi, hát én kb 1 hónapja tettem újra a rendszert valami nem volt jó nálam sem, de nekem 5-ös ment csak az új 4.1.2X nem ment.
Igaz nekem Gemini Lake lapom van 4.1.22 óta van olyan UEFI-s támogatás a lapnál hogy tudom direktben erre a lapra telepíteni és nem kell debianra feltenni.Viszont régi hsz-ben írtam gondokat, de az a 4.1.3-as imagre vonatkozott:
Igaz VM-re de kb 2 hete tettem fel az 5-ös gyakorolni Portrainerrel, azzal nem volt baja, simán ment a telepítés.
-
Pelican
őstag
-
Balrog
tag
-
Kinsiinoo
senior tag
válasz
Pelican #10513 üzenetére
Szerintem ez túlzás, a dockerek nagyon jól használták nálam eddig mindig az erőforrásokat.
Nem beszélve arról mennyi extra "képességük" van, ha a klónozásukról, s a többiről van szó.
Akármennyit futtathatsz ugyan abból a dockerből anélkül is például, hogy összeakadnának. (Legalábbis nálam nem volt vele gond)
Persze lehet más userek mást tapasztaltak, mert ugye elég sok változó befolyásolhatja a felhasználói élményt. -
lovi27
addikt
válasz
Pelican #10510 üzenetére
Nem kell visszasírni, mert lehet használni, van megoldás, a Dockerben futtatás. Persze, először lehet nehezebb lesz egy plugin telepítése amíg begyakoroljuk a Docker paraméterek megadását, de a második már hamarabb fog menni. Az utána következő harmadik, tizenharmadik pedig már könnyű lesz, mert egy sémára megy a telepítés.
(#10511) g0dl
Azért nem eszik olyan forrón azt a kását...
Már bevett gyakorlat, hogy az OMV fő verzió váltásása a Debian váltását követi. A Debian 2005. óta két évente vált új kiadásra. Az idén júniusban jelent meg a Buster, a v10. Bár még nem tűzték ki a következő Bullseye megjelenési időpontját, de az várhatóan valamikor 2021. nyarán lesz. Addig még van elég időnk szerencsétlenkedni a v5-tel...Az meg természetes, hogy a fejlesztő már a következő kiadás újdonságaival foglalkozik. A jelenlegi ezen túl van, azt csak gatyába kell rázni...
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Pelican #10330 üzenetére
gyerekek, de dokkoló nélkül rendesen bekötve se látta az OMV csak először...aztán elkezdte formátozni/inicializálni... és nem emlékszem hogy szokta, de ezt rettentő lasssan csinálta... aztán behalt..
utána meg már semmi sem látja/látta rendesen...
És amúgy is ahogy bekötöttem valami furcsa kerregő hangot adott ki. -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Pelican #10025 üzenetére
Hát, a Synology NAS nem viseli meg különösebben, kapok egy üzenetet, hogy nem szabályos volt a legutobbi leállítás és ennyi.
(#10023) aicon
Csak torrentre használom, szóval semmi nem veszett el.
tárolásra ott a syno raid el.(#10021) szpeti40
Egy db 250 es ssd van benne, még ha ellenőrízné is, az sem tarthat egy fél napig.. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Pelican #9708 üzenetére
Ip címmel nézek lá,
\\ip címVan telepítve egy másik lemezen egy ubuntu server is.
És ott kilistázza a megosztásokat, amikbe engedély függvényében vagy be lehet menni vagy nem.
Nem értem, itt miért nem megy.Igen, Win 10 alol használom, névvel nem jön, de ehhez már hozzászoktam, mivel egyik gép sem jelenik meg a hálózatban, de ip címmel mindig elérhető.
Azt várnám el, ha beírom a \\omv_IP
akkor rámenjen, és látszódjanak a megosztások, amibe aztán az engedély függvényében vagy be lehet menni, vagy nem -
Imi1981
veterán
válasz
Pelican #9645 üzenetére
Nem. Azt hittem engedélyezem és már működik is. Akkor megvan a hiba. Holnap megint próbálkozok vele. Viszont amit hiányoltam, hogy nincs transmission torrent kliens! Nem találtam a telepítő csomagban sem. Honnan és hogy lehet telepíteni rá?
Közben olvastam az összefoglalóban, hogy az omv-extrák bővítmény telepítése után lesz telepíthető.
-
válasz
Pelican #9604 üzenetére
Nem mert amikor filmet néztem volna a családdal,akkor nem mindegy a tévére 25 perc alatt tudom átmásolni vagy 10 perc alatt
Mondanám hogy persze nem sok meg gondoljak előre.... csak emiatt elmaradt a filmezés mert nem számoltam rá hogy ez ilyen lassú. Meg lehet szokni,de direkt gigabites káryát is vettem,hogy a gigabit menjen. Szerettem volna ki is használni. -
DoItYourself
addikt
válasz
Pelican #9255 üzenetére
Az már leesett, hogy ez nem LE/CE
, a telepítőt csak a verzió miatt linkeltem be. Ha jól emlékszek az Update management teljesen üres volt, de most megnézni nem tudom, mert kipróbáltam egy újraindítást, nem jött neki össze, már el se tudom érni se webes felületen, se ssh-n.
Köszönöm a helpdesk-et neked és lovi27-nek is, még lehet, hogy jelentkezek. -
_Smooth
senior tag
válasz
Pelican #9148 üzenetére
Na oda már valóban gond nélkül felment, köszi mindenkinek. Bár nem kínált fel beállítási lehetőséget (hogy ez USB, nem HDD/SSD), csökkentve az írási kényszerét, kímélve ezzel a meghajtót.
(#9152) divan
Igazából funkcióit tekintve mindenre elég volt. A merevelmezek kapacitása és a vas erőtartalékai bizonyultak szűkösnek.
3*2TB ment tele, ebből 2*2TB a NAS-on belül, bővíteni már csak max USB-n lehetett volna, így inkább építek egy másik gépet, hátha a sebesség, leterheltségi szint is jelentősen javul.Transmission az utóbbi időben nagyon be tudott fagyni, idegesítő volt vele dolgozni, CPU folyton maxon járt.
Illetve remélem, VPN-es távoli elérésre is lesz némi hatása és nem a net sávszél volt a szűk keresztmetszet (SD tartalmat egész jól adta, de a HD-val már nem bírkózott meg).Ezen kívül nagyon másra nincs szükségem.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Pelican #8990 üzenetére
pont arra vagyok kiváncsi mi (esetleg miért) változott meg.... ha elolvastad volna amit írtam, akkor rájöttél volna. (meg azt is, hogy mind1, hogy 1x indul-e az OMV vagy nem u.a. hiba jött elő) a másik meg: lehetséges akkor, hogy a topic összefoglaló is helytelen (ideje múlt) lett.... ezért is kérdés, hogy másoknál hogyan viselkedik.
-
bvvitya
aktív tag
-
soldi3r
veterán
válasz
Pelican #8599 üzenetére
Kb 2 ev alatt elment 3 kartya, talan a 3 legnagyobb markatol. Lehet nezek egy High Endurance verziot es megprobalom.
A baj az, hogy igazabol nem ertem mi tortenik. 2 napja tokeletesen mukodik, pedig nem valtozott semmi, meg csak ujra sem inditottam. Ha konstans nem mukodne, akkor ugy rendben van, de igy -
lovi27
addikt
válasz
Pelican #7428 üzenetére
Így van, ez a legegyszerűbb és ajánlott módja. Nem kell sietni a particionálással, nem kell az első dolognak lennie. Most írom, az Összefoglalóba is beleteszem majd hogy kell, mert ez is olyan ami először gondot okoz.
(#7425) syler123
"Milyen dolog hogy legyalulja az egész lemezt telepítéskor?"
Múltból öröklött, amikor még 2 GB-os pendrive-ra volt szánva az egész rendszer. -
-
-
-
-
George8732
csendes tag
válasz
Pelican #6942 üzenetére
Igen ezt tudom hogy az azt jelenti elvileg és úgy kellene működnie ahogy nálad, szóval valami bug lehet nálam, különben nem kapcsolna le ha az órában 2 es van, azért kérdeztem te hányas OMV-t használsz, hátha az a gond. Időzóna Európa/Budapesten van ahogy a leírásban is.
Netán nincs valami parancssoros megoldás vagy valami hasonló? -
lovi27
addikt
válasz
Pelican #6914 üzenetére
De az is jó, csak amikor az Alkalmaz gombbal végrehajtatod a port cserét egy hibaüzenettel leáll a GUI. Onnantól nem tudod használni, mert már mindent az új portra küld (a nyugtázó üzenetet is). Egy kezdőt ez nagyon megzavarhat. A webGUI portját szerencsésebb egy külső alkalmazásból átállítani.
-
lovi27
addikt
válasz
Pelican #6903 üzenetére
"extra opciók mező ahova ha bármit írok, akkor nem tudom elfogadtatni a változást,"
Nem bármit, mert ezt például simán megeszi:A DefaultRoot nekem is hibával válaszol. Ott van a leírás, meg egy példa is amit meg kell érteni, hogy milyen feltételeknek kell teljesülni a parancs elfogadásához. Valamelyik feltétel hiányzik vagy hibás.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Pelican #6897 üzenetére
Amit te feltelepítettél az egy és ugyan az mint a LAMP. (Linux, Apache, Mysql v. MariaDB, Php) LAMP.
(#6898) lovi27: A script nem trükk. Semmi trükk nincs benne. Az ugyan az mint mikor parancssorból telepíted a programot. Persze kiegészítve egyéb ellenőrző rutinokkal. Ha szépen meg van írva akkor csak egy parancsot kell kiadnod és már települ is a kiválasztott program. Nem kell körmölni a parancssorban.
És melyik az a parancs amivel fel lehet telepíteni a Nextcloud-ot. Mert én még nem találkoztam vele. Na persze az nem azt jelenti hogy nem is létezik.
Másik. Sokan kérték itt a fórumon hogy kellene egy jó Nextcloud telepítési leírás. Én anno csináltam egyet saját tapasztalattokkal kiegészítve. Nekem működik is OMV3 és OMV4 alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Gumi és felni topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- BestBuy ruhás topik
- Nintendo Switch 2
- alza vélemények - tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest