-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz A_ScHuLcZ #18280 üzenetére
Nekem nem volt vele gondom max minimális. Valamiért nem akart menni az upgrade command de utána megoldódott.
Maga a frissítés gond nélkül lement. Előtte megnéztem, hogy milyen pluginek vannak nekem most illetve van-e megfelelője OMV6-on.
Utána ellőttem a parancsot és simán megcsinált mindent. Konténerekkel sem volt semmi gond pedig van 10-15. Persze előtte azért nem árt róla mentés.Hello darkness, my old friend...
-
stigma
addikt
válasz A_ScHuLcZ #18280 üzenetére
Hi, ahogy kérdezte szpeti40 is, tudni kéne miket futtatsz rajta pluginból vagy dockerből.
Én most frissítettem nemrég omv5-ről 6ra, kb 3-4 óra volt a frissítés, mert:
- docker-t használok, config fájlok a HDD-n maradtak
- pár docker konténert 2-3 paranccsal kimentettem (pl.:plex, qbittorrent, pihole) így nem kellett újra konfigurálnom ezeket vagy újra betölteni a trackereket.
OMV5-re elvileg a hivatalos oldalon azt írják nem ajánlott a upgrade 6-ra, de próba cseresznye 1-2 ember már próbálta. Max ha összeomlik akkor tutira telepíteszViccet félretéve a sok idő neked max nem is a telepítés lehet és a konfigurálás, hanem a HDD-k backupja.
Én mindenképp tiszta telepítést csinálnék, utána apt-update && upgdrade hogy frissüljön fel minden a legújabb verzióra és utána dugnám/formáznám csak meg a meghajtókat.Ha docker-hez a 2-3 parancs kellene, hogy mentsd ki az egyes konténereket, szívesen leírom.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #15372 üzenetére
Tárgytalan, container leállít, újra elindít, és most már ott van minden. Az a fura, hogy ezt egyszer már eljátszottam még a hozzászólás előtt, de akkor nem segített..
Nem szeretem az olyan hibákat, aminek nem tudom az okát (még utólag sem).
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
sztanozs
veterán
válasz A_ScHuLcZ #12719 üzenetére
Ahogy nézem pont azon a könyvtáron nincs SUID bit (a gyökér), ahol kellene, de a javaslatom is túl sok volt (fájlok is kaptak setuid jogot). Ezeket futtasd le szép sorban:
sudo chown -R dockeruser:users /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads
sudo chmod -R -s /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads/.
sudo chmod ug+rwx /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads
sudo chmod g+s /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads
sudo chmod -R g+rw /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads
sudo find /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads -type d -exec chmod g+s {} \;JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz A_ScHuLcZ #12697 üzenetére
Igen, közös groupba (pl users) kell tenni a remote access felhasználót és a qbt usert (pl torrent) és a letöltő könyvtárra be kell állítani a suid jogot:
cd \letöltő-mappa-útvonal\
sudo usermod -a -G users torrent
sudo chown -R torrent:users .
sudo chmod -R g+rws .mod: hogy kicsit konkrétabb legyen a példa
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #12432 üzenetére
Nem, nem erre gondoltam. Az OMV menedzselésére a hozzá készített webGUI felületet kell elsődlegesen használni, és csak akkor mást, ha abban nem megoldható valami.
Tehát mivel a diszkek fel voltak csatolva, a Megosztott mappáknál kérdeztem rendben megvannak-e az összes addigi megosztások. És így tovább haladva megtalálni hol tűnhettek el a megosztások. De közben szerencsére kiderült nem itt volt a hiba.
-
A_ScHuLcZ
addikt
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #12429 üzenetére
Mennyi az a memória ami elfogyott? És a swap?
Ez a lista a felcsatolt diszkek, és ebből nem derül ki mi van a megosztott mappákkal. Azok rendben?(#12428) Nagymelák
A Calibre ismert, ingyenes és nyílt forráskódú. Miért nem próbálod ki, a Dockerben nem nehéz feltenni. Belenézve a fórum inkább az olvasókról szól, de attól lehet jó tippjük.
Addig is itt összeszedték a szerintük 10 legjobbat: Top 10 eBook Organizers -
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #12139 üzenetére
Nem is kell, de ha annyit meg tudnál tenni, hogy engedélyezed a szolgáltatást. Nem kell beállítani semmit hozzá. Annyi volna a kérdés:
- sikerült-e elsőre, ill. hányadikra sikerült mire a zöld pöttyel jelzi, hogy fut a szolgáltatás?
- újraindítás után még mindig fut? Vagy újra kell engedélyezni?Ha ez megvolt csak tiltsd le és felejtsd el az FTP-t.
Ja, és mi a hardvered? Arm vagy Intel alapú? -
ht42
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #11940 üzenetére
A Snapraid + Mergerfs fényévekkel jobb a nassolóknak sztem. Akkor előnyös elsősorban, ha a file-ok nem nagyon változnak (filmek, képek, ritkábban változó adatbázisok, mint pl. a Kodi sql file-ja). Én használom vagy 4 éve, azóta volt egy vincseszterhalál (3-ból 1 elhalálozott), vinyócsere után a Snapraid simán helyrehozta az állományokat.
Naponta éjszakánként megy nekem a snapi szinkronizálás. Ez az új file-okat felveszi a paritáslemezre.Előnyök.
Naponta csak egyszer szívatja az összes lemezeket , nem minden írásnál.
A vinyók bármikor kivehetők a rendszerből és másik gépbe tehetők. A lemezeken normál file-rendszer van ugyanis. (pl. ext4)
A Snapraid, vagy a Mergerfs bármikor kikapcsolható, bekapcsolható, az adatlemezeken semmi változás nem történik.
A Snapraidnek van undelete funkciója. (kipróbáltam, múködik)Hátrányok.
Ha éjszakánként szinkronizál, akkor csak éjszaka lesznek "biztonságba helyezve" az ÚJ file-ok, nem azonnal, mint a szoftveres raid-nél.
A Mergerfs megszivatja a gyengébb gépeket (atom, cerka) képes 30-40% processzorterhelést produkálni íráskor, mert nem kernel szintű.Kipróbálni mindenképpen ajánlott, hiszen bármikor kikapcsolható. Részemről a Mergerfst nem javaslom. Nem különösebb előny egy vinyónak látni 2-t, 3-at vagy akármennyit, ahhoz képest, hogy lelassítja a rendszert. Én már lendületből használom, de ha újra kezdeném, akkor inkább egyik lemezre a sorozatok (abból az asszony miatt sok van ), másikra a többi, oszt jóvan. A 3. meg a paritás.
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #10136 üzenetére
A tanuláshoz nem szükséges teljes disztribúció. Elsősorban feladat, motiváció kell, hogy akkor se adja fel valaki, gyötörje tovább magát amikor úgy érzi képtelen megcsinálni. Egy bizonyos szint után amikor már programot fejleszt, fordít, debuggol, az egy másik helyzet. De NAS üzemeltetéséhez amihez az OMV készül nincs szükség.
(#10142) enginev3.0
Szia! Nem tudom mit értesz "rendes" qbittorent alatt, de a pluginok között nincs. Ott csak egy van a Transmissionbt. Persze a Dockerben sok minden telepíthető.(#10143) stingy2
A fordított eset, hogy a PC szinte minden lejátszik, míg más lejátszók válogatnak gyakori. Ez kivétel lehet ami erősíti a szabályt.[ Szerkesztve ]
-
-
Faby
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #10048 üzenetére
Nem kérdés, biztonság.
Csak arra utaltam, hogy lesz olyan, akinél nem megoldható a vpn. Ott akkor ij.
Viszont abban kérnék segítséget, hogy merre induljak vpn ügyben.
Úgy értem, nagyjából elolvastam, amit a telepítésről találtam, tudom, hogy kell saját kulcsot generálni, azt telepíteni. Amit nem tudok, hogy hogyan működik a mindennapi életben? Pl az ftp mellett van plex is, illetve kell távoli elérés is, jelenleg vnc-vel. Ezeknek per pill mindnek van port nyitva, vpnnel ez hogyan működik?
Tudom, ez már nem OMV specifikus, de hol találok erről egyszerű, érthető leírást? Nem baj, ha angol, csak érthető legyen.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
doberman
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #9906 üzenetére
a vírus (mármint az emlegetett zsaroló) win bináris. ha fel is másolódik a nas-ra ott nem tud futni.
win környezet kell neki. tehát ha win környezetben aktiválódik akkor a rendelkezésre álló meghajtókat veszi sorra keresve a cél filéket amiket lekódol. Tehát ha van felcsatolt nas meghajtó akkor ott is. Ennek a tovább fejlesztett változata ami már tud hálózaton megosztásokat keresgetni és ott vandálkodni.Valahol láttam egy cikket, hogy egy tűzfal nélküli XP-t kitettek a net-re router nélkül egy megosztással... 5 perc után a megosztott mappa tartalma le volt kódolva.. jobb félni mint megijedni. Ami fontos azt védjük.
8lnu
-
addikt
-
doberman
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #9545 üzenetére
nézz utána pontosan- a host (ESXi) rendszer által használt rendszerfeltételeknek... főleg felhívom figyelmedet a hálókártyára... 5+ évvel ezelőtt üzemeltettem ilyen esxi rendszert - roppant jól működött 2x4 magos xeon processzoron 16 gigabájt rammal... + 5 terra hdd-vel mindenféle raid tömbbökkel. de volt egy nagyon bosszantó tulajdonsága: 2-3 féle hálókártyatipussal volt hajlandó működni... virtualizálva futtatott omv, szép feladat. ha a host már megy akkor szerintem semmivel nem különösebb üzemeltetni az omv-t.
8lnu
-
_Smooth
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #6442 üzenetére
Sziasztok!
Ugyanolyan hibaüzenetet kaptam, mint a kolléga az általam most megválaszolt kommentben.
Annyi a különbség, hogy nekem eleve egy SATA merevlemezre próbálkozna települni.Sajnos csak 4db SATA csat. van az alaplapon, és 4 SATA merevlemez is menne bele (+1-2USB).
Így SATA-s meghajtót nem tudok a rendszernek elkülöníteni, mindenképp az egyik merevlemezről kellene fusson, de mellette a fennmaradó helyet (közel 2TB) is szeretném adatoknak meghagyni. Gondolom, ez nem kellene, hogy gondot jelentsen.Próbáltam keresgélni a topicban, de csak a hivatkozott kommentet találtam (meg az arra adott válaszokat), de nem sokat javult a helyzet. Próbáltam én is lehúzni a telepítés idejére az USB-t, de semmi.
Ja és a konfig:
Asrock Q1900DC-ITX + 4GB RAM + WD20EARX
Korábban egy SSD-vel (HDD nélkül) ez a rendszer már évek óta hibátalnul üzemelt HTPC-ként.Közben most 2-3. próbálkozás után (miután az USB-t is lehúztam) kiírt egy újabb hibaüzenetet, amiben arra hivatkozik, hogy a lap EFI bootra van beállítva, amit talán nem támogat a HDD.
[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
vadkörte
addikt
válasz A_ScHuLcZ #8109 üzenetére
Ráfrissíteni is lehet, nem kell feltétlenül újratelepíteni, de inkább CLI-ben és ne GUI-n végezd. Hely kell neki rendesen, ha kicsi a rendszerlemezed ne erőltesd, akkor tényleg a reinstall a megoldás. Nem létkérdés a váltás, pláne ha elégedett vagy a jelenlegivel.
Én váltottam az első stabil 4-es kiadás megjelenésekor, de a mindennapi használatban semmi különbséget nem vettem észre.Üdv. V. Körte
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6552 üzenetére
Sejtettem, hogy végül úgyis én leszek a hibás...
Fontos! A különböző verziókhoz készített bővítmények csak az adott verzióval használhatók. Nem telepíthetők más verziókhoz! Idézet az Összefoglalóból. Így legalább egy kérdést megért volna a dolog.
A v4 ha rajtam múlott volna még itt nem lenne téma, megvártam volna vele az első ajánlott kiadást. Hivatalosan még a fejlesztők sem támogatják. De ha már előre szaladtunk - megfogadva javaslatodat - módosítottam a linket az Összefoglalóban és előrébb hoztam a figyelmeztetést is. Így hátha nem lesz több félreértés.
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6548 üzenetére
"Melyik telepítőt javaslod egyébként, a fullosat?"
Én semmiképpen! A minimális, csak annyi telepítés híve vagyok amennyire épp szükségem van, amennyit használok. A netinst image-t szoktam letölteni. Ez csak egy "keretet", alapot tartalmaz, a többi részt az internetről tölti le a kiválasztás után. A print szerverre nincs szükségem, az SSH szerver fontos, hogy a pc-ről azonnal elérjem a nas-t (ha nincs telepítve, az OMV úgyis megteszi) és kell még egy ablakkezelő. Én gnome-mot szoktam, 3 vagy 4 féle van, KDE nevű a Wiindows utánzat. Ennyit.A hozzászólásokból néha úgy jön át mintha a Debien egy megváltó lenne. De ez nincs így. Attól függ. Például az én NAS használati szokásaim szerint semmi előnyt nem jelent! És szerintem egy átlag NAS, hálózati adattárolót üzemeltetőnek se. Nekem most épp fent van a Debian, de csak onnan tudom, hogy szerencsére olyan host nevet adtam neki, amiből ez kiderül. Mert különben csak a PC-ről kezelem. Onnan meg semmi különbséget nem veszek észre, hisz csak a webGUI-t használom és esetleg nagyon-nagyon ritkán az SSH terminált.
Jól át kell gondolni mire akarja valaki használni a NAS-t, ebből mit fed le az OMV és utána elgondolkodni esetleg a Debian használatáról.
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6548 üzenetére
Egy hibát már látok. Minden verziónak csak a saját extra plugin-ja telepíthető! A töbiekkel nem kompatibilis. OMV-Extras letöltése.
A parancssori upgrade után ellenőrizted a webGUI frissítési menüjében is, hogy van-e még frissíteni való? Mert a parancssori nem teszi fel az összeset!
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6531 üzenetére
A v4-hez most jött meg a Transmission plugin, nekem már csak a OpenVPN hiányzik a valós gépen a használathoz. De szerintem a pluginokon túl még mindig csak annak való, aki elviseli és le tudja kezelni a kisebb hibákat.
Nem, amikor a Debian-ról beszélünk, akkor azt a saját webhelyéről letöltött ISO-t telepítjük és akkor kapunk egy Windowshoz hasonló ablakos operációs rendszert. Ebben az esetben az OMV-t már csak parancsokkal, mint egyik alkalmazást kell telepíteni. Persze az OMV is a Debian-ra épül, de csak a nélkülözhetetlen elemei vannak benne. Például grafikus ablakkezelő hiányzik. Röviden. Az OMV egy kiherélt Debian, elsősorban fegyelmezetlen, Windowshoz szokott felhasználóknak.
Ha először telepíted a Debiant és arra az OMV-t, akkor a Debian csomagkezelőjében biztosan ott van a VirtualBox is és akkor nem mint egy plugin, hanem mint egy másik alkalmazást telepítheted. De hogy úgy biztosan fog-e nálad működni? Persze, előbb-utóbb igen. De a kezdők szerencsétlenkedésén ott is át kell esni, mint itt az OMV-nél. A tanlópénzt meg kell fizetni, nem lehet megúszni. A fórum csak csökkenteni próbálja.
Talán valami nincs jól beállítva a VirtualBox-ban és azért nem működik. Azért holnap feltelepítem és kipróbálom azzal is.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6529 üzenetére
Nálam nem voltak az ACL-ben alapból engedélyezettek, de ez most mindegy.
Most még feltelepítettem a 4-esre is és ott sem volt semmi gond. Mind a kettőnél csak azért óbégat, hogy a plugin az 5.0.x verziójút telepíti és manuálisan frissítsem a v5.1.26-ra, de nem akarok vele tovább foglalkozni.
A v4-nek elég nagy rendszer diszket hagytál? Nemrég azzal szívtam, hogy neki 5 GB nem elég. És még annyit, hogy nem a Debian alá vannak telepítve az OMV-k, csak egyszerűen az ISO-ról.
[ Szerkesztve ]
-
doberman
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #6523 üzenetére
sőt "megfejelném" Patice nagyúr hozzászólását: egy régebbi Jessie-t telepítenék, ahol még nem a systemd az "atyaúristen", hanem a régi init... de ez is csak egy ötlet. (a logrészlet elején a systemd panaszkodik egy service-re)
aztán ha müködik majd frissítgeti önmagát.[ Szerkesztve ]
8lnu
-
doberman
senior tag
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6464 üzenetére
Megnéztem, és a v4 gond nélkül települt az NVMe meghajtóra. Ezek szerint valóban a régi kernel verzió az ok a v3-nál. Bár a 4 már alapból a backports-ot tartalmazza, és ha a 3-ra is fordítanának egy backports kerneles telepítőt, akkor azzal sem volna gond.
Én kb. 5-6 éve vásároltam 2 db HD204UI 2TB-os wincsiket, amelyek most kezdik megadni magukat. Karácsonykor a PC-émben ment tönkre az egyik. Jobb híján gyorsan felszabadítottam a NAS-ból a másikat, de van program ami azt írja, hogy ez is túl sokat futott már, bár még jól működik.
Csak azért írtam, hogy figyelj arra a két Samsungra és ne tervezz velük hosszú távra! Nem mai darabok.[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6461 üzenetére
Én emiatt nem adnám el ha már egyszer megvetted, mert csak buksz rajta. Ha már sikerült a bootot megoldani a további működéssel nincs gond.
Volt megoldás is ott ahol ezt írták, amit meg is csináltam, csak az utolsó utasítással gondja van, de akkor nem keresem az okát, mert könnyen gumicsont lehet belőle...
Amúgy manuálisan feltelepítették a backports kernelt (amit később az OMV is megtenne) és a grub-efi-t, végül úgy a grub-bot. Szóval nem lenne vészes. -
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6454 üzenetére
Annyit találtam nem megy fel a jessie grub2 egy NVMe SSD-re automatikusan a kernel miatt. A jessie-ben alapból a v3.16-os van és állítólag a 3.19-től támogatott rendesen. Ezért manuálisan kell telepíteni a grub2-t.
Ha már megoldottad a telepítést jelezd, mert akkor nem ölök bele több időt, mivel nekem most nincs szükségem rá. Az OMV4-ben meg már újabb kernel van, így abban nem szabadna egy NVMe-nek gondot okoznia.
-
Dadan01
senior tag
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6449 üzenetére
Nekem nincs ennyire új alaplapom, de itt erről írogatnak, hátha...
(SOLVED) Installing Linux on an M.2 SSD -
ht42
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #6409 üzenetére
Természetesen. Transmission Remote GUI winfoson, vagy pl. a Transmission Remote androidon is lehetőséget ad a hely megadására. Mikor letöltöd a torrent file-t aztán megnyitod a Remote-tal, ott rögtön még indítás előtt megadhatod a letöltés útvonalát, ha a Tr Rem GUI-ban beállítod a "Letöltési opciók megadása új torrent hozzáadásakor" opciót.
Egyébként már futó torrentnél is változtatható az útvonal, és át is mozgatja a cuccot (F6 gomb)
Szükséges lehet a hálózati utak beállítása a TRGUI-ban, az Alkalmazás beállításai -> Elérési utak pontban.
Pl. ilyesmi/media/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/Downloads/=\\my-nas\Downloads
/media/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/Filmek/=\\my-nas\Filmek
/media/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx/Sorozatok/=\\my-nas\SorozatokA sok x a vinyó UUID-je vagy labelje, OMV verziótól függően.
Az = bal oldalán a linuxos, jobb oldalán a windowsos útvonal van.Na baszki ezzel a válasszal jól elkéstem
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz A_ScHuLcZ #6409 üzenetére
Szia!
Transmission esetében nem tudok ilyen lehetőségről, esetleg külső script-tel lehet a már letöltött állományt áthelyezni, másolni másik mappába, de ez már nem tartozik az OMV-hez, azaz, kézzel kell mindent beállítani.
Esetleg nézz meg másik klienst, hátha annál több lehetőség van (én az rTorrent-et használom Ubuntu server alatt).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
vadkörte
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6379 üzenetére
Csatlakozok Flowtation olvtárshoz. ACL-t kuksidz meg! Ott lészen az eb elhantolva
ui.:
A hétvégi hiba védül megoldódott... Egy teljes reinstall segített. Igaz aznap este már nem filmeztem... Viszont meglepődtem a HW képességeihez (dual Atom 330, SiS chipset 4GB (3,2???) DDR2 RAM) mértem mennyire gördülékenyen fut rajt a 64 bites live Ununtu 17. (SSD utólagos átpartícionálásához kellett)
Tanulság? Fstabot nem piszkálni és ránctalan lesz a homlok.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
Flowtation
őstag
válasz A_ScHuLcZ #6377 üzenetére
Jó, akkor ezt benéztem mint szódás a lovát. Esetleg elírás nem lehet az elérési utakban?
Ja mégegy. Ha nfssel osztasz meg, akkor azt így lehet elérni: ip.cim:/export/megosztás neve/
tehát 192.168.1.1:/export/filmek/ például.[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Flowtation
őstag
válasz A_ScHuLcZ #6375 üzenetére
Az IP cím nem jó a két képen. Az egyiknél 55 a vége a másiknál 50. Próbáld ki úgy hogy egyforma. Az OMV nél, az nfs-ben a client is 55 legyen, aztán meglátjuk. Ha esetleg IP/24-et írsz be, akkor mindenki eléri az nfs megosztást.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6371 üzenetére
Találtam egy plugint (openmediavault-remotemount), ami erre alkalmas lehet, de még nem jöttem rá, hogy hogyan tudom bevarázsolni a rendszerbe.
Az omv-extras kiegészítőt már hozzáadtam, de ezt követően a keresés nem hozza ki a kívánt bővítményt. (tuti én csinálok rosszul valamit, még nem ismerem a rendszer működését)
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6331 üzenetére
Szia!
Az adat HDD-ékat biztosan fogod tudni használni. Csak fel kell majd csatolni és a megosztásokat megcsinálni és máris elérhetők lesznek az adatok. A beállítások megőrzéséről majd talán olyan valaki, aki már csinált olyat. Én mindig friss telepítést csinálok.
Közben arra is kaptál választ.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz A_ScHuLcZ #6308 üzenetére
fogadjon 6TB méretű lemezeket is (itt esett ki a HPE microserver gen10)
Nekem 2 vagy 3 generációval régebbi kiadású HP Mikroszerverem van, ami a leírása szerint 4x2TB HDD-t fogad. Ezzel szemben 4 és 6 TB-os HDD-k működnek kifogástalanul benne. A legújabb kiadásúban még inkább működnie kell. Szerintem még gondold át újra. Rakok össze PC-ket, de én inkább a HP-t, vagy ha van hasonlót vennék.
Van külön fórum ami ezzel a témával foglalkozik: Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest