Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezois
tag
Sziasztok! Meg tudná valaki mondani hogy a másodlagos sim kártyára ha rendelek netet akkor fogom tudni használni? Vagy csak az elsődlegesen lehet netezni?
-
todyor
tag
Milyen szenzorok vannak a mi telefonunkban?
Az oldal tetején olvasható összefoglaló szerint:
3 tengelyes giroszkóp
5 pontos multi-touch kijelző
Fénymérő
Gravitáció szenzor
Iránytű
KözelségérzékelőMinden stimmel a 3 tengelyes giroszkóp kivételében, ugyanis az nincs a telefonunkban.
Pl. az iPhone-okban van, de hogy milyen célból, és miképpen van megoldva, azt nem tudom, de az a telefon amúgy is egy másik kategória.
A giroszkóp klasszikusan egy tengelyen forgó tárcsa, amely igyekszik külső erő hatása ellenében megőrizni a tengelye irányát. Ezt a szerkezetet stabilizálásra szokták alkalmazni. Pl. helikopterek, hajók, kamerák billegő mozgásának megakadályozására. Bár az is igaz, hogy a 3 tengelyű giroszkópot mozgás, elmozdulás érzékelésére is lehetne használni, de arra van ennél egyszerűbb módszer is.Erre való a telefonunkban a gravitáció szenzor. Ennek működése körülbelül úgy képzelhető el, hogy van egy ún. poliszilikon kocka, aminek a közepében van egy kis golyó. Ez a golyó a telefon helyzetétől függően hol a kocka alját, hol valamelyik oldalát, esetleg (kijelzővel lefelé lerakva) a tetejét nyomja erősebben. Ennek mértékét méri, és küldi be a processzorba az érzékelő. A három tengely irányában mért értékekből, illetve azok arányából „tudja” meg a processzor a telefon helyzetét. Szokták még „accelerometer”-nek is nevezni (gyorsulás mérő), és tényleg, azt is lehet mérni vele.
Ez a gravitációs szenzor(vagy modul) általában tartalmaz még egy mágnesség érzékelőt is, ami hasonlóan működik, csak a poliszilikon kockában nagyon kicsi, mikroszkópikus tekercsek vannak kialakítva. A mágneses erőtér ezeken áthaladva feszültséget kelt. Ezt is három tengely mentén méri. Nekünk ebből a mágnesség érzékelőből az iránytű az érdekes.
A közelségérzékelő (proximity) szenzor és a fénymérő egy egységbe van egybeépítve.
Egy infravörös LED-et, és egy a látható, és az infra tartományban egyaránt érzékelő fotóérzékelőt tartalmaz.
Az infrarvörös LED által kibocsátott fény visszaverődését 1-2 centiméterről érzékelve működik a közelségérzékelő. A látható fény tartományában mérve pedig értelemszerűen a megvilágítást méri.Tehát van egy ls303 szenzor modul a telefonunkban egy 3 tengelyű gravitációs szenzorral, és egy 3 tengelyű mágneses érzékelővel, és van egy tmd2772 közelségérzékelő-fényérzékelő szenzor.
Ennyi, és ez éppen elég.
Kívánom mindenkinek, hogy ezek jól működjenek! -
todyor
tag
Ide tettem egy videót róla: [link]
-
todyor
tag
válasz
hari73f #6987 üzenetére
Töröltem, sőt az SD kártyát is formáztattam vele, hátha...
Egyik sem segített.
Viszont közben rájöttem a megoldásra:
A "Beállítások", "Tárhely és USB"-ben az SD kártyán megkeresem az applikációt, átmásolom a "Letöltések"-be.
Aztán a "Letöltések"-ből már telepíthető. Így sikerült kipróbálnom a GPS-t, mert nálam az alapkövetelmény.
De az iránytű nem működik. Most azt próbálom feléleszteni. Nehogy eltévedjek... -
todyor
tag
Üdv!
Felraktam a Slim 6 v0.9-et. Ezt: [link]
Ez ugyebár egy 6-os android.
Kicsi, gyors, ügyes beállítási lehetőségekkel. Magyar nyelv is van benne.
Csak az a bajom vele, hogy semmit nem enged telepíteni.
SD-ről indítva egy applikáció telepítését, azt mondja: "A fájlt nem lehet megnyitni".
Ha GooglePlay-ről telepítenék, akkor meg azt "Az alkalmazás hamarosan telepítve lesz", de nem lesz!
Tudtok erre valami okosságot? -
hari73f
aktív tag
Frissítés...
Továbbra is eladó megmaradt új akkum Op3ndott telefonhoz.
(Highscreen Zera S, 2000mAh)P.Ü. keressen, akit érdekel.
Gyors postázás -
hari73f
aktív tag
Majd' 2 év használat után meg kellett válnom Opendott telefonomtól.
Nem tudták javítani Wifi hibáját>>> csereigazolás.
Megmaradt tartozékok: újszerű kék és fekete TPU tokok.
ÚJ akku (Highscreen Zera S, 2000 mAh)P. Ü. keressen, ha érdekel valakit....
-
üszök
őstag
válasz
Dave Crank #6977 üzenetére
Szerintem nem érdemes foglalkozni vele. Jó állapotú működő képes példányok érnek vagy 15k-talán. A kijelző meg biztos van egy tizes. Mérd meg az akksit,ha 3,2 Volt alatt van valszeg kuka.
-
fant0mi
őstag
válasz
Dave Crank #6975 üzenetére
Tedd be az akksijat egy ejszakara a sima hutoszekrenybe. Utana probald meg tolteni, hatha felveszi igy a toltest.
-
Dave Crank
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy ilyen Open Dott telója, de kb 1 éve elrakta fiókba, akkor még működött, azt leszámítva, hogy egy esés/nyomás miatt betört a kijelző, és nem érzékelte az érintéseket, de képet adott, illetve ugye be is kapcsolt.
Most elővette, töltötte egy egész estét, de nem kapcsolt be.
Töltöttem én is, de semmi, amit észrevettem, hogy a telefon kicsit meleg volt a hátoldalán az akku csati környékén.
Valami ötlet, hogy hogyan lehetne feléleszteni? -
todyor
tag
válasz
bandee0817 #6973 üzenetére
Hi!
CM-ek (már amiket próbáltam) hibásak voltak, vagy ebben, vagy abban. A GPS pl.nem működött.
MIUI-ból innen választhatsz: [link]
Én a 6.5.5-öt használom most is. Már elég régen. Nálam bevált.
Ja, és legközelebb használd légyszi a "Link" gombot a hivatkozásnál! -
bandee0817
tag
üdv mindenki. gondom akadt a telefonnal, újraindításkor be boot loopol, kb 5-6. alkalomra sikerül úgy hogy bekapcsol. ezt szeretném orvosolni. gondoltam rá hogy e szerint: (https://prohardver.hu/tema/op3n_dott_tesco_gazdasagos/hsz_3269-3269.html) újra húzom a telefont de már akkor arra gondoltam megpróbálnék egy másik romot ami stabil. egyszerű rootolás nélkül, a linkelt módszerrel más romot tudok feltelepíteni? a lényeg hogy stabil legyen. néztem volna a miui.hu-t mert említettétek fentebb de nem nyílik meg az oldal. szóval összességében a linkelt folyamattal tudok egy másik fajta romot installálni? és ha igen melyik lenne jó és stabil amivel elboldogulnék még egy ideig?
-
todyor
tag
Még néhány gondolat az IMEI-ről és a sorozatszámról (rágjuk le alaposan a csontot!):
Az IMEI felépítése:
Az első nyolc szám a gyártó, és típus
Ez nálunk: (35596602)
- Manufacturer: CK TELECOM (HEYUAN) INC.
- Brand: CKT
- Model: CKT M2
A következő 6 szám a sorozatszám
Az utolsó szám pedig egy ellenőrzőszámVagyis az IMEI eleve tartalmaz egy sorozatszámot!
Viszont az alap Op3nDott a „sorozatszámomra” azt mondja: 59BYECJ76203JZ.
Ezt nem tudom honnan veszi…?
A MIUI 3.5.5 rendszer alatt pedig ugyanakkor azt mondja: 0123456789ABCDEF.De ha az IMEI-t (International Mobile Equipment Identity) komolyan vesszük, akkor az abban levő a hiteles.
Szerintem. -
freky2
csendes tag
Barátaim, köszönöm! A jjohn által linkelt egyszerű móddal. Próbálkoztam én a hétvégén is ezzel a módszerrel, de azt írta, hogy nem vagyok rá jogosult. Ma újra beléptem ide és akkor láttam a jó leírást, hogy a + után kell a szóköz. Az annya, hát működik!!!!! Érdekes, hogy a sorozatszámot nem írta vissza, de így is müxik. Valahol azt olvastam, hogy a sorozatszám nélkül nem fog működni. Már ott tartottam, hogy felkínálom alktrésznek a készüléket. Simkártya bedug és lehet telefonálni. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!!
-
todyor
tag
Félreértettél, neki írtam a választ, ne vedd magadra!
Sőt csináltam is egy lecsupaszított Op3nDott-os backupot is, amit restore-ral visszatölthet. Fel is tettem google-ra, twrp telepítővel (neki cwm van), meg engeneering mode-ot is. Ugyan kamu IMEI számokkal töltöttem fel a backup-ot, de hát így is, úgy is be kell írnia a sajátjait a fenti módszerrel. Még egy részletes leírást is küldtem privátban, hogy életet lehelhessen a telefonjába.
Eddig még nem volt reakció.Megjegyzem, a rendszer visszaállítás nagyon szemét, azonnal eltünteti a visszaszenvedett IMEI számokat, és kezdheti az ember elölről. És ez a neten fellelhető összes módszerre, programra igaz. Próbáltam szinte mindet.Jó, tudom, nem állítgatjuk vissza folyton a rendszert, de akkor is!
Ez van.
Kívánjunk magunknak IMEI hiba mentes szép holnapot! -
todyor
tag
jjohn #6958-as hozzászólásában jelzett módszer jól működik, azzal a kiegészítéssel, hogy az "AT+" után kell egy szóköz, hogy elfogadja és végrehajtsa a parancsot.
Tehát rábökni az AT parancs beviteli mezőre, "E"-t nyomni, erre feljön egy ablak, amiből kiválasztjuk az adott SIM kártyához való parancsot, ami beíródik az AT+ után. Ekkor visszapozícionálunk a + jel utánra, és nyomunk egy szóközt. Elmegyünk a parancs végére, egyet visszatörlünk (a záró macskakörmöt), beírjuk az IMEI számot, és lezárjuk egy macskakörömmel.
Tehát így fog kinézni a parancs:
AT+ EGMR=1,7,”123456789012345”
Ezután Send AT Command, majd reboot, és az új IMEI szám lesz a telefonban.
Megjegyzem, a "Gyári adatok visszaállítása" visszaírja az eredeti IMEI számokat.
Hogy honnan szedi megint elő, nem sikerült rájönnöm.
És azt, hogy ez az IMEI szám "természetes" meghibásodása után hogy néz ki a visszaírt IMEI, azt nem tudom, mert szerencsére ilyenem még nem volt. -
-
freky2
csendes tag
CWM-es backupot nem csak CWM-el leht visszatölteni? A memórikártyáról próbáltam, de sajnos az imei számokat nem rakta vissza. Van data mappa, de abban csak egy push deviceid fájl van. Ami linket jjohn adott az egyszerű visszatöltési módra, az nem lenne rossz, ha a beírt számsorra bejönne a mérnöki menü, de nem jön elő sajnos. Nem csak az imei számok törlődtek, hanem a szériaszám is. Találtam egy leírást, de ez a programmal csak az imei számokat lehet visszaírni.
-
todyor
tag
Fogjuk az Op3nDott telefonunk dobozát, és a cimkén található IMEI számot bepötyögjük itt: [link] ... és meglepetééééééés!
-
todyor
tag
Az IMEI számok (Itt kettő van, a 2 SIM kártya miatt) a /data/nvram/ könyvtárban vannak. Ha ez sérül, vagy törlődik, akkor vissza lehet tölteni, persze csak akkor, ha van mentés. Szerintem olyanod nincs.
Itt egy leírás arról, hogyan állítható ilyenkor helyre az IMEI: [link]
És itt egy videó róla: [link] -
freky2
csendes tag
Francba, korai volt az öröm. Sim kártyát helyezve a telóba, nincs hálózat. Azt írja, hogy érvénytelen imei szám. Sajnos mind a két imei szám és a sorozatszám törlődött. A simfoglalatokhoz 78-as számot ad imei számnak, a sorozatszámhoz pedig unknown van írva. Vissza lehet ezeket valami programmal varázsolni?
-
freky2
csendes tag
Végre sikerült újra éleszteni a telót. Viszont ez csak úgy sikerült, hogy a memóriakártyájáról beraktam az sp-be a userdata backup fájlt. Ekkor még nem volt tökéletes, de a helló buboréktól továbbjutottam vele, márbejött az asztal egy üzenettel, hogy hiányzik az app valami, reseteljem a készüléket és indítsam újra. Csináltam egy factori resetet és újraindítás után tökéletesen működött a teló. Tehát a telepítő fájlok közül hiányzik a usrdata, nem tudom miért, vagy csak én nem tudom, hogy hol található. Köszönet a segítségért és a türelemért.
-
todyor
tag
Kipróbáltam a MIUI 6.6.30-at.
Elsőre túl apró betűk, ikonok voltak. Visszaállítottam 240 dpi-re, úgy már nem húzta annyira a szemem.
Legalább 10-szer végigbogarásztam a beállításokat, de nem sikerült a képernyőzárat kikapcsolni, és a töltő ki-be dugdosásakor feltörő zeneszót megszüntetni.
De a legjobban az fáj, hogy nem sikerült életre kelteni a GPS-t, bár nálam ez elemi dolog lenne.
Ezek miatt visszatértem a 6.5.5-höz.Az akkumulátor használati időhöz:
Két SIM kártyával kétszeres a fogyasztás. Ráadásul a mobil rádió eszközök a legnagyobb fogyasztók a telefon hardverében. Még a képernyőnél is több áramot esznek.
Jó szolgálatot tehet a GSAM Battery Monitor, vagy más akkufigyelő alkalmazás. Ezekkel visszamenőleg kifigyelhető, hogy mi mennyit fogyaszt a telefonunkban.
Amúgy 1700mAh kapacitású akkumulátortól ne várjunk sokat. -
Laccoss
addikt
Megváltam a készüléktől. Mivel a tesco információnál azt mondták, csak akkor küldik szervizbe, ha nagyon erősködik a tulaj, és mivel nem akartam kínlódni, így 2 hónappal a garanciaidő lejárta előtt, így inkább visszakértem az árát.
Kicsit szomorú voltam, de azóta van már egy másik telefon, remélem az is legalább kitart másfél évig.
-
-
todyor
tag
válasz
Graphics #6947 üzenetére
Sok "gyártó" van a világon, aki kinéz magának valami eladható terméket, megrendeli a kínaiaktól kellően nagy tételben, saját logóval, és úgy árulja, mintha ő találta volna fel a spanyolviaszt. Persze ez nem csak a telefonokra igaz! Van egy Sony kamerám, amit egy az egyben lemásoltatott a Blaupunkt, persze az ő márkajelük virított a kamerán. Tudom, hogy tök azonos a kettő, mert mindkettő volt a kezemben!
Valószínűnek tűnik, hogy a Highscreen volt az első, aki megterveztette a Lenovo-val ezt a telót és aztán valamelyik kínai gyártóval legyártatta. Aztán jött az Aldi, aki a Medion-tól kért egy jól eladható "saját márkás" telefont. A Medion meg talán ismerte a Highscreen Zera S rev.S telefont, és úgy gondolta, jó lesz neki (vagyis az Aldi-nak) is egy ilyen. Aztán Tesco is piacra dobta ugyanezt a "saját márkás" telefont Op3n Dott néven. Hát valahogy így lehetett, vagy nem. Az alap gyári oprendszert viszont a Lenovo rakta össze.
-
-
-
Kérdés: Kiderült már ki valójában a gyártója eme készüléknek?
-
-
mici66
tag
Erről valami letöltő linket kérhetek? Kipróbálnám!
-
pakardo
tag
válasz
debianos #6914 üzenetére
miui eu-s verzióbol van [xiaomi.eu 6.5.5]
amúgy nagyon jó a pro energia takarékos is meg működik minden funkció
-
debianos
aktív tag
válasz
pakardo #6912 üzenetére
Hát lehet. Nem tudom. Az új MIUIPro-t nem néztem, magyarból a 6.6.30-cas a használható(a Letöltések appot kell csak kicserélni benne). CM-ből pedig arra értettem, hogy amikor megjelentek az első alpha verziók, akkor így kellett megoldani, azóta már kijavították. CM-ből én ezt a legújabb 5.1.1-es Temaseket használom egy ideje.
-
pakardo
tag
válasz
debianos #6910 üzenetére
[imei / nvram]
itt azt látom,hogy Nvram helyreállitás is van nem csak imei
Hát nem foglalkoztam annyira vele, jó hogy gyors de nem müködik a fenyképező rendesen ( autofocus )
úgy,hogy nem nagyon akarok foglalkozni vele
fel raktam viszont a miui pro 9.9.22 -t ezen viszont minden működik sajnos magyar nincs benne, meg kicsit lassú szerintemui : a cm 12.1 nálam csak az müködött mondhatni rendesen ki próbáltam már több cm et cm 13 gondolok de sim-et egyik sem látta , úgy,hogy nem vagyok nagy cm fan
-
debianos
aktív tag
válasz
pakardo #6907 üzenetére
Igen, ugyanúgy. 222dpi alapból, 240 a MIUI-s. Én is megnéztem este. Sajnos ez az új kernel miatt van. SIM-re találtál megoldást? Azt megköszönném, mert én egyelőre nem, az új kernel nem kezeli, legalábbis az oroszok szavaiból ezt vettem ki. Megpróbálok egy picit hegeszteni a kernelen, de nem sok esélyt látok rá.
Pedig ez egy baromi jó rom, nagyon gyors, natúr, semmi felesleges cucc.
-
debianos
aktív tag
Most jött ki AOSP, tehát gyári Google-ös 6.0, este tesztelem, írok róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Delta Force (2024)
- Raspberry Pi
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest