Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szevaszok!
Melyik gomb kombinációval lehet resetet csinálni a gépen?
Köszi!
-
troller
senior tag
-
Nicaeus
csendes tag
Sziasztok!
Elérkezett nálam is az akkucsere ideje. Felhívtam a magyar MEDION szervizt, ott pedig kérdés nélkül annyit mondtak, hogy vigyem be az akksit, és kapok egy újat. Nem fognak méregetni, hogy tényleg vacak-e a cucc, vagy sem. Mivel messze van Budaörs, megbeszéltük, hogy jó lesz postán is, csak másoljam le a garancia levelet/blokkot, és tegyem a levélbe, küldjem a központi címre, és írjam még rá a boritékra, hogy szerviz.
Ha megkaptam az új akksit, jelentkezem. -
mekkGyver
aktív tag
válasz
closedown
üzenetére
Egyrészt a 2000mAh-ra címkézett akku is nagy valószínűséggel csak 1800-as (vagy annyi sem), másrészt ez egyfajta kapacitás, ami azt jelenti, hogy egy óra alatt mekkora áram meríti le, de mivel a telefon árama nagyjából konstans, így a lényeg, hogy minél nagyobb, annál később merül le, tehát nem okozol vele kárt.
Más kérdés, hogy a LiPo cellák térfogata is eléggé behatárolt, ezért nem nagyon fog senki ugyanakkora méretű aksit nagyobb kapacitással legyártani, főleg ilyen olcsón. -
debianos
aktív tag
válasz
closedown
üzenetére
Persze, jó bele. A népszerű telefonokhoz szoktak ilyen kiegészítő cuccokat gyártani. Márpedig a Zera S nagyon népszerű Oroszországban, ezt mutatja a 4pda-s topik aktivitása is. Ha a feszültség megegyezik(3.7V), akkor jó. Egy picit nehezebb lesz a telefon, de annyi változás lesz.

-
debianos
aktív tag
válasz
vigyori78
üzenetére
Meg SGS3 Minit is találtam, de ezt nem a Medion honlapján.
Ezzel a két build-számmal nem tudom mit akarsz bizonyítani, de érdekes, hogy a Zera romja is v213 névre hallgat. A többit meg, hogy nem kommentálod azt értem, mert nem tudod cáfolni.
Jó Lenovozást, én meg elvagyok itt jó pár emberrel a HighScreenes közösségi támogatással. 
-
vigyori78
őstag
válasz
debianos
üzenetére
A Medion a Lenovo tulajdonában van. Szóval sántít.
Ezért is övék a telefon.A Medion mindig is árulta a telefonjait a P4502-t is.
Gondolom azt te sem hiszed el, hogy a világ két pontján, Angliában és Oroszországban is készítettek egy teljesen azonos telefont. : Ki beszél itt Angliáról ?
Melyen mit ad isten egymás szoftverei is futnak. Ezt te sem gondoltad komolyan

OP3NDOTT/SLFQPLUS13B-S22A_MEDION_L13EN_213_141119
MEDION/SLFQPLUS13B-S24A_MEDION_L13EN_503_141111Szerinted egy sikeres orosz cég - akinek vannak gyárai - miért vásárolna licenszeket egy brit cégtől, aki valószínűleg mással gyártatja le, mert neki nincsenek gyárai?
erről ki beszélt ? Én nem a Highscreen-ről írtam ,hogy Medion.A többit nem kommeltelem mert látom felesleges, meg nem is akarok vitatkozni, ha azt szeretnéd, hogy a telefonod Highscreen akkor legyen nekem ezzel nincs semmi bajom

Amúgy ezt akartam elkérni : ( Ez már tényleg a vége nem akarom szétoffolni a topikot )

-
closedown
csendes tag
válasz
debianos
üzenetére
AliExpress-en van Highscreen Zera S akkumulátor 2000 mAh, ezek szerint ez esetleg jó lehetne hozzá???
Meg az eredeti képeken a blogodon is az Zera-nál 1800 mAh akkumulátor van.Mi történhetne, ha egy ilyen 2000-es akkumulátort beletennék?? Elszállna a telefon, nem tudnám feltölteni, hibásan jelezné ki a töltöttséget, töltéskor zárlatos lenne?? Lehet, hogy ez hülyeségek, de nem tudom, hogy melyik adat számít.
-
debianos
aktív tag
válasz
vigyori78
üzenetére
A Medion a Lenovo tulajdonában van. Szóval sántít. Nem lepődnék meg, ha azt sem tudták melyik telefonról van szó. Gondolom azt te sem hiszed el, hogy a világ két pontján, Angliában és Oroszországban is készítettek egy teljesen azonos telefont. Melyen mit ad isten egymás szoftverei is futnak. Szerinted egy sikeres orosz cég - akinek vannak gyárai - miért vásárolna licenszeket egy brit cégtől, aki valószínűleg mással gyártatja le, mert neki nincsenek gyárai? A HighScreen 2014 augusztusában adta ki a telefont - ez már a javított verzió, az előzőt meg májusban. A Medion meg 2015 januárjában. Másrészt miért nem lehet kapni a Lenovo, vagy a Medion shopjaiban? Mert az Aldi forgalmazza, ők csak szervizelik ott. Az, hogy a support mit mond az semmit nem ér. Odaültetnek valakit, aztán jól van. Elmondta az általános dumát - mert amúgy a Lenovos telefonoknál tényleg így van - aztán ennyi. A munkáját jól végezte, elhitted neki, nem hívtad őket többet. Tőlem az almások supportja akarta már kivetetni az aksit öt percre.
De nem akarok én senkit meggyőzni. Ha nem hiszed el, az a te bajod. Nekem rosszabb nem lesz tőle. 
-
mekkGyver
aktív tag
Nemrég vettem egy szinte karcmentes OpenDott-ot, hogy a két gyereknek egyforma legyen (ne veszekedjenek), erre a másikat újra összetörték (szerencsére nem ragasztottam vissza az érintőt, ezért könnyű lesz cserélni), de mivel most megint csak egy működik, kaptak 1-1 akciós samsungot ütésálló tokkal.

A lényeg, hogy ha valakit érdekel, van most egy eladó tökéletes állapotú, gyári, sosem piszkált szoftveres és majd lesz egy javított kijelzős eladó telefonom. Akit érdekel privátban keressen. -
vigyori78
őstag
válasz
debianos
üzenetére
Ez is ki volt már tárgyalva, amúgy én személyesen beszéltem a Medionnal, hogy szükségem lenne a romra , de erre csak aszt írták ,hogy nem adhatják ki, utána beszéltem a német Lenovoval mert 2011 óta ők adják a telefonokat a medionnak build.prop ezért is írja lenovonak ,de mondtákb hogy ők csak a nyers telefont adták a medionnak az androidot nem ők húzták rá ezért nincs is meg nekik.
-
debianos
aktív tag
válasz
vigyori78
üzenetére
Nyilván én tudom rosszul.
A HighScreen az egyik legelterjedtebb telefongyártó Oroszországban. A Medion egyébként nem is gyárt telefonokat. Az ő mobilrészlegük már inkább csak szervizel és intézi a garanciális ügyeket a Lenovo számára. Ezt az oroszok gyártják, de mivel nem léptek be Európába, így eladogatják más cégeknek. Valószínűleg nem ez az egyetlen modell, ami HS gyártmány, de más cég égisze alatt van árulva. Rendelésre gyártanak Európa számára. S mivel már a saját modelljükhöz meg van a gyártósor így sokkal olcsóbban meg van az egész, mert azt a pár apróbb változtatást könnyebb végrehajtani. Pl. a más színű kamerakeret, a hátlap dombornyomása, vagy az, hogy az eu-i igényeket kielégítő 8GB ROM belekerüljön. -
vigyori78
őstag
-
debianos
aktív tag
-
debianos
aktív tag
A telefon nem német, hanem orosz eredetileg. HighScreen gyártja. A Medion csak szervizeli Európában.
-
closedown
csendes tag
Ha cserélem az SD kártyám nagyobbra, elegendő-e ha a kisebb tartalmát egy az egyben áthúzom a nagyobbra?? Meg fog mindent találni ugyanúgy?? Már úgy értem pl. hogy a HERE térképeket, és az egyéb programok által az SD kártyára mentett dolgokat, fényképeket, videókat??
-
user112
senior tag
Sziasztok!
A telo memóriakezelésével kapcsolatban szeretnék kérdezni (nem volt ROM csere).
SD nélkül:
3G belső és 3G telefon memória (sdcard0) látszik melyből elérhető 1,36G ill 1,07G.
A Clean Master 2,4G szemetet talál (gyorsítótár 812M (ebből letőltött apk 773M), visszamaradt fájl 769M, elavult apk 773M, hirdetési hulladék 4M, memoria gyorsítás 167M.)
Normális, hogy ennyi szemét van rajta? Simán törölhető?16G sd kártyát behelyezve, mintha a telefon memória átköltözne az SD-re (vagyis az elérhető hely nem változik) és 14,45G-ból 13G elérhető. Most az új SD kártya lesz az sdcard0 és a telefon memória az sdcard1.
Ez is jól van így? Vagy kell trükközni valamit?
Így már 3G a szemét. -
debianos
aktív tag
válasz
fejesg2
üzenetére
Debianos már nem javasolja.
Nekem eddig tartotta a romolgatós korszak. Jó kis telefon ez, mert a megfelelő hardver mellett ki lehet próbálni sok rendszert. Viszont egyik sem stabil, de együtt lehet néhánnyal élni. A Mokee is ilyen. Viszont nekem már olyan szinten megreccsent a rendszer, hogy már alig bírta az aksi. Ugrált állandóan a töltöttség, sokszor lemerült egy félóra alatt az utolsó hetekben. GPS is elég bizonytalan volt még a hatos MIUI-s korszak végétől egészen idáig. Ja, meg amúgy elkezdett vibrálni is. 
Szóval újrahúztam mindent a gyári orosz fájlokkal, aztán visszaraktam egy stabil 2.8.6-os TWRP-t, meg az orosz Zera romot. Ez meg úgy visszaadta a telefonomat. Baromi gyors, meg hát stabil is. Megy minden.
Visszatehettem volna a CM-et is, mert az is jó, meg szép, meg új, de ez a legstabilabb, ez direkt erre van kihegyezve. Ez meg nálam most főprioritás lesz, mert ha minden jól megy, akkor egy hónap múlva veszek egy Idol 3-at, ez pedig megmarad "telefonálós" telefonnak. Szóval nincs értelme szétkontárkodnom a továbbiakban.

Egyébként egy hete lett visszarakva ré ez az orosz gyári rom, de hát nem tudok rá rosszat mondani. Minden villámgyors, semmi megakadás, kamera baromi gyorsan fókuszál, egész szépre ki is tudtam "festeni", szóval otthonos.Jó kis telefon ez, amúgy nem is cserélném, de most lesz egy lehetőségem a Telekomnál, így kihasználom.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Mintha a partíciók meggárgyultak volna. Azt hiszem a twrp recovery nem boldogult ezzel a helyzettel nálam, CWM-re volt szükség a nem mountolható területek helyreállításához, h minden igaz. Aztán vissza lehetett rakni a twrp-t, mert a cwm meg romok felrakásához nem túl jó. Szóval próbáld meg a cwm-es recoveryben a wipe dolgokat először.
A flashtool-ban mit pipáltál be? Tegyél fel egy képet róla, mert az eléggé fontos.Amúgy lehet, hogy neked is azt kell csinálnod amit nekem is kellett, mikor az egyik szervizben összeborultak a partíciók a telefonon: [link], ez gy.k. újraparticionálta, aztán már rá tudtam tenni a gyári romot, onnan vissza tudtam írni az IMEI-t, majd végül fel tudtam tenni egy kulturált programot a gyári helyére a twrp-vel.
-
törölt tag
Miért írja azt a recoveryben hogy:
E: Cant mount /cache/recovery/command
E: Cant mount /cache/recovery/log
E: Cant open/cache/recovery/log
E: Cant mount /cache/recovery/last_log
E: Cant open/cache/recovery/last_log???

-
törölt tag
Hát így 10 óra küszködés után sem sikerült. Nem értem mi lehet a gond. Egyszerüen nem megy fel rá a rendszer. Megakad az logo-nál. Ja SP tools nál meg az nem gond hogy amikor betöltöm a fájlokat nincs mindenhol fájl?!
-
trebrona
nagyúr
válasz
fejesg2
üzenetére
Engineering mode: A tárcsázóba üsd a következő kódot: *#*#8612#*#*
Válaszd ki: Hardware testing - Audio
Csörgés: LoudSpeaker Mode >> Ring
Hívás: Normal Mode >> Sph
Hívás kihangosítva: LoudSpeaker Mode >> Sph
Zene hangerő: LoudSpeaker Mode >> Media
Hívás a fej/fülhallgatóban: Headset Mode >> Sph
Zene a fej/fülhallgatóban:- Headset Mode >> Media
Mikrofon: Normal Mode >> MicÓvatosan állítgasd, lépésről lépésre!
-
törölt tag
Ne elindult... igazad volt... a régebbivel fel ment... végzett bekapcsoltam... volna ha lehetne.. most meg már bekapcsolni sem engedi.... megőrülök...
-
törölt tag
Esetleg egy CWM et fel lehet dobni ilyenkor valahogy? Az a gáz hogy a gyári recovery nem látja a külső sd-t. A CWM meg ha jól tudom látja a külsőt is.
-
törölt tag
Helló! Segítséget kérnék. Van egy open dott telóm. Elindítottam rajta a gyári szoftver frissítést és azóta nem működik. Letöltötte, újra indult, elkezdett recovery-ben dolgozni, ott kiírta hogy nem lehet telepíteni. Újraindítottam és azóta azt írja hogy android is upgrading... optimizing app 1 of 45... vártam már 1 órát is de nem megy tovább. Olvastam itt a fórumon egy leírást amivel lehetne ügyeskedni, de valahogy nem jön össze. http://prohardver.hu/tema/op3n_dott_tesco_gazdasagos/keres.php?type=-&stext=t%C3%A9gla&submit=%C2%A0 Letöltöttem a flash toolt... a fájlokat is.. elindítom hogy download és itt megakadok... kikapcsolt állapotban kell rádugni a telót? Vagy kapcsoljam be... esetleg a recoverybe vagy a factoryba lépjek be? Mondjuk végig próbáltam mindent és semmi. Ötlet? Fontos lenne mert kedden költözök Finnekhez és ott kéne a teló mindenképp...
-
fejesg2
senior tag
Már emlékszem erre. Ezt nem lehet flashify-al telepíteni... egyéb ötlet?
-
fejesg2
senior tag
Uraim, hadd kérjek ismét segítséget TWRP ügyben. Tudna valaki linkelni egy dotthoz passzoló 3-as vagy feletti verziót? Eddig még nem jártam sikerrel ez ügyben. Vissza olvastam bőven, de működő link nincs.
-
lócitrom
őstag
igen, működik így. viszont úgy nézem az adatokat vissza kellene valahogy írni. az IMEI ugye továbbra sem látszik külső program számára. nem tudom gyárilag volt-e sorozatszáma a telefonnak, de most az sincs. azaz nem egyedi, csak fel van töltve számokkal. aztán most leesett a router kezelőfelületét babrálva, hogy más a MAC-címe is. nem tudom még mi hiányozhat/változott meg, de vissza lehet írni maradéktalanul mindent?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
lócitrom
üzenetére
Igen, mindenkinek kell az AT után szóköz, csak néhány más telefon fogadja el egyben.
Most, hogy újra van IMEI számod, először is mentsd ki az MTK droidtools-al, mert a tapasztalataim szerint minden romcsere után vissza kell állítani. A wifi listában valszeg látni is fosz egy olyat, ahol nvram hibát ír, de attól még megy jól.
-
lócitrom
őstag
válasz
vigyori78
üzenetére
ezzel nekem is sikerült, DE csak és kizárólag gyári firmware alatt. és akkor is csak úgy, ha az „AT” után nyomok egy szóközt. ráadásul hiába írta azt a telefon, hogy ez az IMEI, a gép már nem látta ezt. ráadásul CM van rajta és CM alatt nem enged odáig eleve: „Cannot find EngineerMode App”.
természetesen a partíciókat visszaállítanám, de nem tudom mi volt az eredeti kiosztás.
-
lócitrom
őstag
válasz
vigyori78
üzenetére
@jjohn mivel ahogy említettem Linux alatt is ugyanezt produkálja, ezért ez teljes mértékben kizárható. de azért köszönöm az eddigieket.
@vigyori78 igen, úgy tűnik ennek a telefonnak vagy lapnak ez a sajátossága. formázás oldotta meg az egészet. ez meg is történt. formázást követően visszaraktam SP Flash Tool-lal a gyári firmware minden elemét (cache userdata kivételével) azzal a különbséggel, hogy 6GB-os EBR-t raktam fel.
ezzel egészen addig nem volt gondom, míg rá nem jöttem, hogy az IMEI-k is törlődtek. mivel nem voltam arra felkészülve, hogy azt külön is mentsem, így külön fájlba NVRAM-ot nem mentettem ki. MTK Droid Root & Tools-szal ettől függetlenül csináltam még korábban egy mentést, de nem tudom hogy lehet becsomagolni azt, hogy használható NVRAM-ot kapjak. megpróbáltam ezután alkalmazásokkal átírni. ez valamilyen szinten működött, de csak mobilnetezni tudott a kártya. aztán. eszembe jutott, hogy az MTK Droid Root & Tools tud szerkeszteni talán. azzal beírtam, elméletben most működik és már kezeli a hívásokat is, de a program továbbra sem látja az IMEI-ket, és gondolom ez így nincs még rendben.
mivel a "gombsor" nem világít a telefonon, így valószínűleg hardveres problémája van és emiatt garancia keretén belül vissza szeretném küldeni. emiatt gyári állapotra szeretném visszaállítani a telefont. ez kivitelezhető valahogyan? vagy legalább annyira, hogy ne akarják tüzetesen átvizsgálni a telefont szoftveresen annyira, hogy belekössenek abba, ha valami eltér.
-
lócitrom
őstag
nem igazán hagyja magát a telefon
kipróbáltam Linux alatt is, ugyanezt a hibaüzenetet kaptam. PMT changed for the ROM; it must be downloaded. -
mekkGyver
aktív tag
válasz
kisCsirek
üzenetére
Mindkettő jó lehet, bár az utóbbi kerettel együtt van, az nem tudom kompatibilis-e teljesen, de ha igen, akkor az a jobb választás, mert akkor csak átrakod a panelt meg az apróságokat,visszacsavarozod a hátlapot és készen vagy. Így megspórolod a ragasztást, és tuti nem potyog ki később a kijelző.
Ezt a videót nézegesd. Nem nagy ördöngősség a csere, de azért van 1-2 apró buktató. -
grafikus17
senior tag
Sziasztok!
Betörött a telefonom kijelzője, a kijelző bekapcsol, de nem reagál semmire. Hívtam a szervízt, a 1/848-06-76 szám ki sem cseng, a 06/40180-102 számon efi nem kapcsolható. Emilre 2 hete nem válaszolnak.
Szerettem volna megtudni, hogy mennyibe kerülne egy kijelző csere, megérné-e?
Valaki tud segíteni infókkal -
lócitrom
őstag
amíg a többi kérdésre nem kapok választ azt valaki meg tudná mondani, hogy hogyan és mivel érdemes visszapakolni a gyári firmware-t? hardver hiba kiszűrése miatt először azzal szeretnék próbát tenni. megjegyzem firmware mentésem nincs.
-
debianos
aktív tag
Amúgy ha valakinek van eladó törött kijelzőse, akkor érdekelne, mert nekem eléggé megkopott a drága. Megtört egy picit a hátlap, meg karcos a kameraüveg is.

Szóval akinek van eladó törött, az írjon privátban!
Köszi. 
-
kisCsirek
csendes tag
válasz
mekkGyver
üzenetére
Szia! Cserélnem kéne a kijelzőt, mert végigrepedt a "gomboknál".
Ez jó lesz hozzá?http://www.aliexpress.com/item/4-5-For-Highscreen-Zera-S-Rev-S-Full-Lcd-Display-Touch-Screen-Digitizer-Assembly-fit/32569942445.html?spm=2114.01010208.3.246.2gfmnw&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_3_10017_10021_507_10022_10020_10009_10008_10018_10019,searchweb201603_6&btsid=ded9a620-f58e-4710-a5aa-8dd3bb308943
vagy ez:
http://www.aliexpress.com/item/Sinoton-Wholesale-For-Highscreen-Zera-S-Cell-Phone-Assembly-LCD-Display-15-22251-44482-and-Touch/32323543218.html?spm=2114.01010208.3.220.uzoYMl&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_3_10017_10021_507_10022_10020_10009_10008_10018_10019,searchweb201603_6&btsid=ded9a620-f58e-4710-a5aa-8dd3bb308943
Van fönt egy rakattal... én komplett cserélném, mert nincsenek meg a megfelelő eszközeim, hogy csak az előlapot cseréljem.

A csavarokat kiszedtem, a keretet vagy mit leszedtem, de a panelokhoz nem mertem még hozzányúlni. Tudsz segíteni nekem, hogy szedjem szét?
A 2 panel ragasztóval van rögzítve az lcd-hez?(anno Blackberryket raktam össze, azok de pöttyet másmilyenek belülről.
) -
üszök
őstag
Van ehhez a telóhoz stabil gyári bepattintós tartó?
-
debianos
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nálad van a hiba, mert nálam az összes CM jól kezeli - beleértve ezt is. Sőt tovább megyek az általam próbált összes ROM jól kezelte. Egyedül a MIUI-nál voltak gondok, de ott sem az SD-vel, hanem a telefon tárhelyével.
Pár CM-nél fordítva érzékeli az SD-t meg a belsőt, Mokee-nál ez is javítva lett, rendesen érzékeli.
-
debianos
aktív tag
Sziasztok! Élek, virulok, csak sok a dolgom.
Rengeteg privát üzenetet kapok, de sajnos most lehetetlen mindre válaszolni.Azért szinten tartom magam. CM12-t használtam, a V4.5-öt, aztán picit kipróbáltam megint a MIUI-t. Nagy hiba volt. Nem voltam itthon egy hónapig, azalatt azzal szenvedtem végig. Szar az egész, hogy finoman szóljak. Teljesen rossz irányt vettek. Amit régen imádtam benne, az az ellenkezőjére fordult. És most ezt nem is lehet arra fogni, hogy egy tákolt fork van ezen a "hulladék" telefonon. Ugyanis a Xiaomikon is egyre rosszabb, sokan panaszkodnak. Nálam értesítések nem jöttek meg, pl. messenger csak akkor jelzett, ha meg volt nyitva. Ha esetleg gépen beszéltem, akkor utána telefonon megkavarodott az egész. Az appok fagyogattak, a ram elfogyott, aksi kijelzés is megkavarodott. Hagyjuk is.
Néztem a 6-osokat is, de egyelőre nem tanácsolom senkinek a felrakását.
Amit most javasolni tudok az a Mokee OS. ez egy 5.1.1 CM12 alapú cucc, a Lenovo A536-os modeljéről portolták. Teszi a dolgát rendesen, egy picit belenyúlt CM, optimalizálva van egy-két plusz fjúcsörrel. Az új CM-kamerát is megkapta ami egész jó, bár még nem tökéletes. Sok hasznos funkciója van. Mindenesetre nálam egyelőre kiváltotta az általam eddig használt SnapCamerát. Aztán meglátjuk. Dobok egy linket is: ÍME

-
lócitrom
őstag
több problémám van jelenleg a telefonommal. a gyári ROM-ot lecseréltem, ha miden igaz a fentebb emlegetett orosz fejlesztők által összetákolt CM-et pakoltam fel rá, tavaly decemberi kiadás (12.1-20151230-THL4400) kiadás. nem tudom, hogy ennek a hibája lenne-e, vagy hardveres hibákról van szó. tehát:
1. a gombsor sosem világít mióta ez a ROM rajta van.
2. egy ideje eltűntek a főképernyőn az alkalmazások nevei.
3. a memóriák neveit felcserélte, tehát a belsőt írja SD-nek és az SD-t meg belsőnek.
4. a videókat kizárólag álló módban jeleníti meg.
5. beakadnak a videók a legelején, mintha gyorsítótáraznának és elcsúszva, de idővel egyszer csak belódulva utoléri a kép a hangot.
6. a videók elhalkulnak.
7. adathordozó üzemmódban a belső memóriát nem lehet megnyitni Windows alatt. csak a meghajtót mutatja.nem tudom ezek mennyire általános jelenségek, de nagyon bosszantó így már használni a telefont és újratelepítésben gondolkodom. érdemes feltenni a fentebb említett 4.5-ös CM-et, vagy az is hasonló problémákkal küszködik? vagy ha nem a ROM okozza ezeket, akkor mi? és hogyan orvosolhatóak? és még valami. mitől Lite a Lite és mitől Full a Full?
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vigyori78
üzenetére
Hát, a 6-os MIUI egyik SD kártyát se kezelte, egyik elérhető fájlrendszerel sem, mindegy mire volt formázva. A belső 2. tárhelyet sem látta.
Ez az 5-ös már jobb ezen a téren, mert legalább próbálkozott valamit csinálni a kártyákkal, villogott a menü. Végül rájöttem, hogy csak a FAT fájlrendszerű kártyákat kezeli, de legalább volt itthon egy 16GB-s kártyám ami elég nagy, de még lehet FAT-ra formázni. Ha ez kell neki, akkor ez kell neki...
Azt most legalább jól és gyorsan viszi.Ez a telefon el van átkozva. Amúgy mióta visszarktam az IMEI-t, azóta minden rom telepítés után vissza kell töltenem a backupot. Mindegy, remélem ez a rom örökös marad a telón. Köszi a linket!

-ZeeZee-: inkább a kábelek végén a pici karmok szokák megadni magukat. Mindenképpen kipróbálnám egy új, normális kábellel.
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Tavaly nyár végén (2015. augusztusában) vásárolt telefon az utóbbi időben a következő jelenséget produkálja. Az USB csatlakozója egy kicsit "kitágult", a kábel amivel eddig töltöttük a telefont, az most "lötyög" benne. Ennek ellenére érzékeli a töltést 1másodpercre, majd mintha nem is lenne bedugva a kábel, töltést nem vesz fel. Próbáltam többféle kábellel is, volt amelyik nagyon stabil volt benne, de mégsem töltötte, csak 1 másodpercre. Először akkumlátorra gyanakodtam, hogy esetleg tönkrement, de... Próbáltam megtisztítani a csatlakozót, hátha csak elszemetesedett, de nem jártam sikerrel. Viszont amikor kiszedtem az akksit és visszatettem, akkor a laza kábellel is töltött a telefon. Tegnap megint hasonlót csinált. Először semmivel sem töltött, tisztítás, semmi, majd akksi kivétel után töltött. Ha jól emlékszem ez már a 3. alkalom volt, hogy sikerült így tölteni. Pár napig tölt, aztán eljön a probléma.
Valakinek van tippje, hogy mit lehetne ezzel kezdeni?
-
vigyori78
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Sajna a miui-k 4.4 esek ,viszont nagyon megbízhatóak

Az egyik legstabilabb régi MIUI 5.9.26 én ezt használtam mindig atomstabil. Nem mindig engedi letölteni csak ha ezt másolod a címsorba : http://miui.hu/update/test/miuihu_lcsh92_wet_jb9_5.9.26.zip
Ez egy újabb van benne magyar alapból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 97% akku 2 év garancia
- Módosítva! Makulátlan Iphone 16 pro 128 Black gari 2027.12.24-ig részletek leírásban!
- Honor 400 Pro 12/512 GB
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezért is övék a telefon.

A HighScreen az egyik legelterjedtebb telefongyártó Oroszországban. A Medion egyébként nem is gyárt telefonokat. Az ő mobilrészlegük már inkább csak szervizel és intézi a garanciális ügyeket a Lenovo számára. Ezt az oroszok gyártják, de mivel nem léptek be Európába, így eladogatják más cégeknek. Valószínűleg nem ez az egyetlen modell, ami HS gyártmány, de más cég égisze alatt van árulva. Rendelésre gyártanak Európa számára. S mivel már a saját modelljükhöz meg van a gyártósor így sokkal olcsóbban meg van az egész, mert azt a pár apróbb változtatást könnyebb végrehajtani. Pl. a más színű kamerakeret, a hátlap dombornyomása, vagy az, hogy az eu-i igényeket kielégítő 8GB ROM belekerüljön.
Nekem eddig tartotta a romolgatós korszak. Jó kis telefon ez, mert a megfelelő hardver mellett ki lehet próbálni sok rendszert. Viszont egyik sem stabil, de együtt lehet néhánnyal élni. A Mokee is ilyen. Viszont nekem már olyan szinten megreccsent a rendszer, hogy már alig bírta az aksi. Ugrált állandóan a töltöttség, sokszor lemerült egy félóra alatt az utolsó hetekben. GPS is elég bizonytalan volt még a hatos MIUI-s korszak végétől egészen idáig. Ja, meg amúgy elkezdett vibrálni is. 
kipróbáltam Linux alatt is, ugyanezt a hibaüzenetet kaptam.