Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjohn
aktív tag
válasz
bandee0817 #6199 üzenetére
Én a miui mellet voksolok az van, minden műkszik vele.[link] itt nézd meg a verziót.
-
jjohn
aktív tag
válasz
bandee0817 #6194 üzenetére
Szia először legyen mentésed a saját romod rólezt ajánlanám iede leírtam [link]
-
bandee0817
tag
válasz
vigyori78 #6196 üzenetére
örök hála, ezt a hsz-t kerestem egy hete de nem találtam meg
na azt hiszem a folyamat lassan össze fog már állni és nem lesz gond vele, a másik kérdésem az hogy melyik romot lenne érdemes feltelepíteni akkor, a lényeg hogy stabil legyen és ne legyenek problémák, illetve hogy ahhoz a bizonyos ramhoz kell-e gapps? illetve ezeket hol tudom beszerezni vagy honnan tudom hogy kell gapps? találtam tegnap ugye a miui romot, a zip-en belül ha kell, benne van a gapps avagy azt manuál még én letöltöm hozzá?
-
vigyori78
őstag
válasz
-
kukinyo
addikt
válasz
Mint írtam én még nem csináltam olyat. Ha utána olvasnék, keresgélnék biztos nem jelentene gondot. De én inkább csak olyan tanácsokat osztogatok, amit ki is próbálok előtte. Butaságokat nem szeretnék írni.
-
kukinyo
addikt
válasz
bandee0817 #6192 üzenetére
Amit ajánlani tudok, hogy egyelőre hagyd a partícionálást, tegyél fel egy TWRP-t és próbálgasd ki a romokat.
Elég időigényes de így tisztábban fogsz látni hogy mégis mire van szükséged. Ha meg van a megfelelő rom, ráérsz az egészet véglegesíteni. -
bandee0817
tag
válasz
kukinyo #6191 üzenetére
értem
hát majd megpróbálkozok, de pont ezért kérdeztem hogy van-e aki együtt csinálta a kettőt hogy akkor el tudja mondani mit hogy kezdjek el sorban (rom keresés, sd-re rakás, előbb partícionálás aztán mehet a rom vagy ilyesmi). ha ajánlotok is romot, az is jó nekem, ahogy láttam a miui meg cm amiket legtöbben használnak, szerintem a miui jobb lenne nekem, de igazából nekem egy a lényeg hogy stabil legyen, szóval inkább egy stabil rom ajánlat érdekel
ha mindből van probléma mentes akkor miui inkább
-
kukinyo
addikt
válasz
bandee0817 #6190 üzenetére
Most ugyan ott vagyunk mint az előbb.
Természetesen a particionálással kell kezdeni de én ebben nem tudok segíteni (még én sem csináltam).
A romot (hogy milyet akarsz), neked kell eldöntened. Mi itt legfeljebb ajánlani tudunk. Rengeteg rom készült már erre a telefonra, kinek mik az igényei, felhasználói szokásai. -
bandee0817
tag
válasz
kukinyo #6189 üzenetére
elolvastam igen és nagyjából képben is vagyok, ami inkább kéne az az hogy sorba hogy kéne a 2 dolgot csinálni, illetve mit hogy készítsek elő ha újra partícionálni akarom a telefont hogy legalább 5gb legyen appoknak majd egy romot felrakni rá, itt jön a másik dolog, hogy melyik romot lenne érdemes rá telepíteni. az alapokat meg tudom csinálni, ott vannak a tutorialok, azt tudom követni, inkább az hogy partícionálással együtt mit hogy kell csinálnom illetve nem csinálnom, az nem tiszta még
-
kukinyo
addikt
válasz
bandee0817 #6188 üzenetére
Szia!
Első sorban olvasd el a topik elején lévő kinyitható összefoglalót. Ott sok alap kérdésre választ kapsz.
Utána (ha valamit nem értesz) konkrét kérdéseidet tedd fel itt a topikban.
Gyanítom hogy senki nem fogja helyetted megcsinálni, segíteni viszont annál többen.
De ehhez szükséges nálad is némi alapvető tudás, amit viszont olvasással megszerezhetsz. -
bandee0817
tag
Valaki be tudna supportolni nekem egy partícionálásba és rom telepítésbe hogy ne csináljak téglát a telefonból?
-
debianos
aktív tag
válasz
bandee0817 #6184 üzenetére
Írj privátban, este ráérek.
-
bandee0817
tag
üdv mindenki. valaki lenne olyan segítőkész hogy kontaktba léphetnék vele rom telepítéssel kapcsolatban? van egy ilyen csoda készülékem de már borzasztó ez a rossz partícionálás, azt is szeretnám megváltoztatni, illetve egy jó és stabil romot rárakni hogy még egy évig el legyek vele, aztán majd jön a nagy váltás
szóval valaki akit holnap valamikor bármikor zaklathatok?
-
szaboo41
csendes tag
Sziasztok Valamire rájöttem hogyan jelentkezzetek be: egy egyszerű megoldást! A highscreen zera s rev s orosz oldalára
1lépés kell a capcha szövege és nyiss egy google fordítót!
Az irkálós box alatti sorban van egy menü ott egy ceruza kattints a melette lévő nyilra és abban a menüben ott az orosz kézirás gomb amivel te irod le a ciril betűket capchat és másold be nehéz egy kicsit de könnyebb mint todyornak a müvénél igy ti is tudtok szabadon letölteni! -
nemreg
csendes tag
Üdv. Le lehet valahogy a telóról menteni a romot adatokkal mindennel együtt képernyő használata nélkül? (Meghalt a képernyőm vettem egy másik telót és erre szeretném áttenni az előző cuccait)
-
Muky_
tag
Sziasztok.
A mai naptól átköltöztem egy új készülékre (Redmi Note 2 Prime).
Köszönöm a segítséget amit itt kaptam a szakiktól
De visszatérek mert a családban marad a készülék és az esetleges frissítéseket innen (is) lesem.
Mindenkinek sikeres romolgatást
Pacsi -
kgyuri
tag
Köszi a visszajelzést.
Meg tudnátok adni, hogy melyiket rendeltétek meg az Aliexpress-ről az LCD+érzékelőből?
Előre tudnék kalkulálni, hogy megérné-e a berendelés, mert én biztosan nem kezdek el otthon barkácsolni az lcd leválasztásával. Erre vannak az ügyes kezű mobilszerelő guruk. -
Noctis185
csendes újonc
Valaki betudná linkelni a cm12 4.5 stablet ?
ami van link az nem működik
-
mekkGyver
aktív tag
Én mobil szerelő (is) vagyok. A gyerek összetörte a telefonját, és rendeltem hozzá érintőpanelt aliexpressről. Február 1-én rendeltem, a csomagkövetés szerint február 24-én adta fel a mocsok ferdeszemű! Szóval még várhatom egy ideig. De annyit azért jó ha tudsz, hogy már ebben is ragasztott LCD van, ami azt jelenti, hogy a kijelző és az érintő UV ragasztóval teljes felületben össze van ragasztva. Melegítéssel és spéci molibdénszálas vágóval le lehet szedni, de a mobilboltok nagy része inkább komplett cserét fog neked ajánlani, mert elég rizikós a művelet. Arról nem beszélve, hogy UV ragasztóval vissza is illik ragasztani, szóval aki nem szokott ilyet csinálni, ahhoz ne vidd, otthon pedig meg se próbáld szétbarkácsolni. Én is előbb bontottam, és amikor láttam, hogy sértetlen az LCD, csak akkor rendeltem meg az érintőt. Amúgy ha egyben rendeled, akkor kis műszaki érzékkel már otthon is cserélhető, és úgy sem vészes az ára, talán 30-35$ az érintő+LCD és akkor megspórolhatod a munkadíjat, és tuti folt és pormentes lesz a végeredmény.
-
kgyuri
tag
Sikerült cserélni a törött kijelzőt?
Mely típust kellene rendelni hozzá?Ismertek olyan ügyes kezű mobilszerelő szakit, aki emberi áron beszerzi és beszereli az új kijelzőt a telóra?
Sajnos a tegnapi napon a gyerkőc mobilkijelzője betört a suliban, így most használhatatlan. A felső 2 centin érzékel, lentebb "rózsásra" tört az üveg.
Előre is köszi a tanácsokat és a segítséget.
-
KorMil
csendes tag
Amióta nálam van a telefon (13 hónap) probléma, hogy az akkuszintmérő nem működik jól. Ha reggel a buszon zenét hallgatok és facebookozok, lezuhan pl. 45%-ra, aztán estig úgy marad, netán visszakúszik 90%-ra. Ebből kifolyólag sosem tudom, hogy éppen az akku milyen szinten van. Már volt 2-szer részben emiatt szervizben a teló, de ez a probléma nem oldódott meg. Valaki tapasztalt hasonlót, tud megoldás? (Múlt héten alaplapot kicserélték)
-
tidy
újonc
Üdv. Mindenkinek! Volt már valakinek olyan hibája a telefonnal, hogy tönkrement a bekapcsoló gombja? Mert nekem ha hidegebb van akkor erősebben jár, ha melegebb van akkor könnyebben jár, de néha ki is hagy. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
jjohn
aktív tag
kukinyo szaki leírta már, TWRP -ből, vagy még tegyél fel másikat frissebet.
Telepítés előtt:
Wipe > Swipe to Factory Reset.
Ha ez meg van, vissza nyíl, azután
Advanced Wipe > Dalvik Cache, System, Cache, Data, emmc-t ikszeld be > Swipe to Wipe. Megvárod míg végez.
Vissza a kezdőképernyőre és mehet az Install.
Elvileg így fel kell mennie.
A belső memórián ha van valami fontos adat, előtte mentsd le. -
Tusky
csendes tag
Sajnos ezt már nem tudom megtenni, mert már rég nem gyári állapotú a telefonom.
Jelenleg a Zera S can rajta. Ma reggel megint újraindult és már 1 órája folyamatosan ezt csinálja. Nem bír újraindulni rendesen, folyamatosan a kezdő képernyőt tölti be újra és újra (a sok képből álló mozaikot). A PIN kód kéréséig el sem bír jutni...
-
Tusky
csendes tag
válasz
debianos #6141 üzenetére
Az összes képfájl visszaállítás alatt ugye arra gondolsz, hogy a Zera S marad és nem a Tescóban vásárláskori állapotot tükröző összevisszaság az Op3ndott töltelékekkel? Amit belinkeltek nekem azt nem tudom, hogy melyik lenne a kettőből.
Persze a mentést elfelejtettem, tényleg jó lenne majd egy olyan leírás, hogy miként lehet a teljes gyári állapotot és unrootot visszaállítani, amennyiben mégis szervizbe kéne küldeni a telót.
Ez a Zera S kicsit stabilabbnak tűnik de lehet még hiányzik valami, ahogy említed is. Azért még néha újra-újraindul.
-
todyor
tag
Én nem tartom magam igazán hozzáértőnek, ezért is írtam, hogy annak kellene, aki tényleg ért is hozzá, mert már régóta foglalkozik vele. Vannak itt olyanok a fórumon. Remélem ír majd egyikük egy ilyen összefoglalót a visszaállításról, és megosztja velünk.
Addig is amiket találtam:
Debianos oldala, ha nem ismernéd: [link]
Elvileg ez [link] is használható. De azt nem tudom, mennyire állítja vissza a teljes, eredeti állapotot.
Feltettem Word-ben is. [link] -
todyor
tag
válasz
Noctis185 #6148 üzenetére
Jó kérdés...
Elvileg, ha az eredeti ROM van visszarakva és a root jog is vissza van állítva, érvényesíthető a jótállás. Amúgy meg szervizese válogatja. Van aki jóindulattal túllép ezen, nem törődik vele és megcsinálja.
A rosszabbik eset az, amikor nem sikerül semmilyen trükkel, varázslattal életre kelteni a telefont, így kapja kézhez a szervizes és neki sikerül, ráadásul rossz napja van.
Ha azért tégla a telefon, mert az alaplap végleg az örök vadászmezőkre költözött és nincs az a szervizguru, aki életre kelthetné, akkor mehet a szervizbe, mindegy mi van rajta, úgysem derülhet ki. De hát ki tudja ezt megítélni...Azokban az esetekben, amikor "kisebb" baj van, pl. villog a kijelző, recseg a hangszóró, nem elég érzékeny a képernyő (még a legszebb romantikus filmen sem érzékenyül el), akkor jól jönne egy pontos és részletes leírás, hogyan lehet visszaállítani a telefonunkat "szervizképes" állapotra.
Mert hát hiába a figyelmeztetés, hogy csak saját felelősségünkre töltsünk a telefonunkra főzött ROM-ot, és ne adjunk magunknak root jogot, mer ez a garancia elvesztésével jár, vagy járhat, mégis játszunk a tűzzel, és azonnal lecsapunk a legfrissebb verziókra.
Mert hát játszani jó.Gondolom, sokan vagyunk, akik örömmel vennének a hozzáértőktől egy részletes "szájbarágós" összefoglalást, leírást arról, hogy mit tegyünk a telefonunk eredeti állapotba való visszaállításához.
Hogy mit, honnan, hova és mivel kell visszatenni, mit kell törölni, hogyan kell a root jogosultságot eltüntetni.Debianos pedig valószínűleg fel is tenné a "Magyar Op3nDott Közösség" oldalára.
Talán nyugodtabban aludnánk! -
Noctis185
csendes újonc
ha a telót viszaállitom eredeti romra és visza állitom a recovery-t akkor a szervizben megsejthetnek vmit ? és a garit hoszabitják esetleg ?
-
KorMil
csendes tag
Köszi, megtaláltam!
Alapvetően az volt a teló baja, hogy az akku szint mérő össze vissza mért. PL zenét hallgattam és facebookoztam, akkor 5 perc alatt lement 45%-ra, utána egy fél napig úgy maradt. Majd az akku elkezdett haldokolni, előbb 80, majd 60, majd 35%ig töltött csak fel. Bevittem Tesco ügyfélszolgálatra, jó 3 hét után kaptam vissza tegnap.
-
KorMil
csendes tag
Telefon most jött vissza szervizből (alaplapcsere), a telefonszámomat ha hívok valakit nem jelzi ki. Hol lehet ezt beállítani?
-
Tusky
csendes tag
válasz
debianos #6137 üzenetére
Én is szoftverproblémára gondoltam első körben. Viszont akkor nem értem, hogy jött elő több különböző ROM esetén és miért csinálta az eredetivel is? Most vissza van rá téve a 2.13 és a hiba fennáll.
A teljes újrahúzást hogyan csináljam? Esetleg Miskolc, Kazincbarcika környékén nincs egy kedves fórumtárs, aki tudna nekem segíteni amennyiben elvinném hozzá a telót? Mondjuk ha teljesen step by step leírás van róla, akkor megpróbálom én is de téglásítani nem szeretném. Köszönök szépen előre is minden segítséget!
-
Tusky
csendes tag
Sajnos még mindig megvan ez a problémám, amit októberben is írtam:
Ez a telefon jó lenne ha stabil lenne. Nekem tökmindegy milyen Rom van rajta, állandóan újraindulgat.
1-2 naponta gondol egyet és újraindul. Visszatettem a gyári romot, a 213-at de az előzőből benne maradt egy indítókép. Sokszor ott megáll és nem is lép tovább a lila körig. Van, amikor 1-2 órát is vacakol és folyamatosan újraindulgat. Küldjem szervizbe szerintetek? Nagyon elkeserít, mert sokszor napközben emiatt nem tudnak elérni, ma reggel is arra ébredtem, hogy ezt csinálja. Ilyenkor csak az aksi pár másodpercre történő kivétele segít, azután egyszer csak valahányadikra jó lesz az indulása.
-
pakardo
tag
Sziasztok
Valaki be tudná nekem linkelni, a telefonunkra való miui.eu-s romot a forrását,hogy nymo. Lehessen követni,hogy van-e ujabb rom,mert telefonrol nem lehet frissiteni a heti frissitéseket -
zoty0
tag
-
todyor
tag
Ha van a kijelzőn kép, akkor nem alaplap hiba, hanem az érintőpanel halt meg. Ha el is törött, akkor biztosan azzal van a gond. Aliexpressen lehet jó árban rendelni hozzá (kb.3e Ft.). A Highscreen Zera S Rev.S típus jó hozzá. De csak az! Ügyes telefonműszerész kicseréli neked. És megint lesz egy jó telód. Garit ne erőltesd, mert nem valószínű, hogy a Tesco szóba áll veled, amint meglátja a törött telót. Ha nincs külső sérülés, akkor persze próbálhatod a garit is.
-
zoty0
tag
Szasztok,
mit tudok tenni akkor ha behalt az érintő panelom ( le eset ) ROOT-oltam a készüléket ( a rom az gyári ) + vannak rajta olyan fotók amik nekem kellenének, de a mobil usb opciónál csak töltésre volt állítva. Próbáltam már egeret rá dugni de usb otg funkció nincs benne. Az érintő kijelző sehol nem érzékel semmit . A készüléket elvinném a tesco-ba tánha gariban kicserélik .
Ha valaki tud segíteni annak azt meg köszönném. -
fejesg2
senior tag
válasz
diskeeper #6121 üzenetére
Leírod nekem, hogy TWRP-ből milyen lépésenként tudom frissíteni? Ja, van Stable 4.5
Változások Stable4.5:
1) A rendszer nem egy Álca, de a jelen cián
2) fix díj nélküli
3) Végül adjunk hozzá 2 verzió, FULL, és LITE.
4) És ami a legfontosabb: Javítva a videó késleltetés 5 másodpercig. -
fejesg2
senior tag
Elakadtam. Tudtok segíteni, hogy hogyan frissítsem a TWRP-t? 2.8.6.0 van most, a visszább linkelt 3.0.0.0-ra szeretném frissíteni, épp csak nem sikerül a flashify-al.
-
jjohn
aktív tag
válasz
lelkes73 #6114 üzenetére
Szia.
A következő driverek kellenek. Telepítsd előbb a drivereket fontos az ADB driver, illetve az USB ADB driver. Van lehetőség a telefonon lévők telepítésére.Az USB hibakeresés legyen bekapcsolva a fejleszőti menükben, a build számra 5 pöcintés és fejlesztő leszel, ha még nem csináltad meg.Driverek
http://adbdriver.com/
http://data.hu/get/6038855/Driver_Auto_Installer.zip
https://www.dropbox.com/s/44nhy6qx369ww20/usb_ADB_driver.rar?dl=0
Illetve ez az oldalahol total commanderrel látod. [link] -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Nem tudom érdekel-e valakit, de még télen elromlott a telefonom, és megmaradt a tokja.
Egy ilyen fekete színű szilikon tokot vettem (igaz, akkor még drágábban), de még a számlája is megvan
Egy darab ezresért odaadom ha az itt fórumozók közül vkinek szüksége lenne rá.
Fél évet használtam, egész szép állapotban van. -
todyor
tag
válasz
nyuszi123456 #6113 üzenetére
Jófogás: [link]
Keresés: "opendott", "op3ndott", "open dott", "op3n dott"
Többet is találsz... -
lelkes73
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségetek kérni,hogyan tudnám a telefont XP vel összekötni.
Próbálkozásaim nem vezettek eredményre,legyetek szivesek elmagyarázni mit kellene tenni hogy működjön a dolog.
Köszönöm -
nyuszi123456
aktív tag
Esetleg nincs valakinek eladó Op3nDott? Privben köszönöm.
-
szaboo41
csendes tag
Háát most is egy kicsit elcsesztem de most már nincs bootloop hanem csak nem tölt be hiába küldöm rá hiába formázom előtte nem indul el nem ír ki semmilyen hibát a flashtools sem pedig már nagyon jó drivereket használok.De ki tudja ha sikerül leírom valahova és azért hogy aki nem tudja nem menjen ugyanazon az úton keresztül mint én.Ja és a flashtools-t is felrakom mellé.És majd irja meg valaki honnan szerezzek vagy csináljak cache-t.
-
jjohn
aktív tag
válasz
szaboo41 #6103 üzenetére
Szia. Ne a cuccot hibáztasd, még ha belesem piszkálsz akkor is jó. Az hogy nem sikerült nem a vas hibája. Sokunknak sikerült felrakni rá más romot, és vissza is. Először is minden drivert fel kell tenni rendesen, akár flash toolsszal egy read back művelettel ellnőrizheted is, és lesz mentett saját romod is és nem okoz kárt. Ha ezek jól mennek akkor nem a vas a rossz hanem user hiba van.
-
szaboo41
csendes tag
válasz
#78388736 #6102 üzenetére
szia nem találtam meg még 4 oldal után sem de az a baj amikor flashelném vissza akkor minden hibát pl.most például a 6010 az ami a legjobban megy neki ir ki az a rohadt flashelő program a régi hozzá se nyúl még a piros csík se megy át! Szerintem rábasztam mikor ezt vettem meg de nem találtam ennél jobb teljesítményű cuccot ilyen olcsón.
-
törölt tag
válasz
szaboo41 #6101 üzenetére
A bootloop, az az android miatt van, es csak azt kell vissza flashelni, de amikor legeloszor irtam errol a problemamrol, az utani hozzaszolasba kaptam egy leirast, az lesz jo neked. (1 oldallal visszabb azthiszem). Es sajnos nemtudom elkuldeni, toroltem mar a backupot.
-
szaboo41
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.