Hirdetés
-
Mobilarena
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
denta58
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Letöltöttem #vipviform -nak a romját és megpróbáltam fölrakni a Team Win Recovery Project v2.8.6.0 segítségével. Ám azt írja ki hogy "This operation may install incompatible software and render your device unusable ."
A http://op3ndott.ucoz.hu/blog/rom_telepitese/2015-12-29-4 oldal leírását követtem.
Most mitévő legyek ? -
fejesg2
senior tag
CM-nél egy újabb bugot véltem felfedezni. Amikor PC-hez csatlakoztatom és átváltom MTP-ről újraindul a droid, de a droidfejnél tovább nem jut. Csak az akku ki-be segített, és vissza kellett állítanom MTP-re...
-
vipviform
senior tag
Sziasztok, tényleg már többször írtam, hogy ha stabil romot akar valaki a dottra, akkor MIUI. Semmi bajom a CM rommal, de olvashattátok itt a fórumban, is, hogy sajnos nem igazán műkszik tökéletesen csak a kifejezetten erre delegált telókon. Nagyon nagy tisztelet az orosz fejlesztőknek, de ők sem tudják átugrani a saját árnyékukat. Lehet, hogy gyorsabb, de bugos, itt ott mindig valami akadozik. Ha a gyárinál jobb és stabilabb romot akartok használni, akkor én továbbra is a MIUI-t ajánlom, de hát ez az én véleményem, bár hosszú tapasztalat alapján felvállalom.
-
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
A GPS kinél, hogy műkszik a cm12-ben offline módban? Néha lassan talál holdat. -
fejesg2
senior tag
Egy nem idevágó kérdés: pc-ben elnémult a hangkártyám. A dottot vajon tudnám használni hangszóróként bluetooth kapcsolattal? Kerestem erre való infót (google a barátom), de eddig még nem találtam. Hátha itt valaki tud valamit...
-
fejesg2
senior tag
válasz
Sanyi9889
üzenetére
Valóban, csak bekapcsolva lehet tölteni, de ez igazából nem zavaró. A kikapcsolva ébresztés sem hiányzik, mivel teló mindig bekapcsolva van. Viszont ha csak átporolt is, látványosan javult a sebesség és stabilitás, a legidegesítőbb bug (akkujelzés) pedig eltűnt. Nyilván nem lesznek ezek a romok soha olyanok mint a "gyáriak", de ahogy írtad ezekért is hálásak vagyunk, mivel a gyártó az eladott darabszám után el is felejtette a vevőit...

-
Sanyi9889
csendes tag
válasz
fejesg2
üzenetére
Az a baj ezekkel az átportolt rendszerekkel,hogy legtöbbször csak a gyári rom az alapja,vagy egy másik telefon cm12-ét veszik alapul és azt portolják át.De ez még hagyján,leginkább kernel szinten jelentkeznek a bajok,pl a telefon nem ébreszt kikapcsolva a cyanogenmoddal,és a töltést sem veszi kikapcsolt állapotban,pl ha kikapcsolva töltöre dugom,akkor elindul a cm 12 v2-(ezt használom jelenleg) és ha megnyomom a bekapcs gombot közben akkor pedig kikapcsol a teló.A gyári rommal ébreszt kikapcsolva is,és veszi a töltést is.Persze örüljünk hogy orosz kisbarátaink ilyen rendszert is csinálnak nekünk a sok fáradtságos munkájukkal,köszönet is érte.
Egészen más a helyzet az olyan telefonokkal mint pl Sony(az op3ndott melett amit melóban használok Hegesztés,köszörülés,vaspor stb szóval nem éppen tiszta helyen,de vízálló tokban tartom) van egy Z5-öm,előtte Z1-em volt,hogy csak egyet említsek amivel volt tapasztalatom,ahhoz van hivatalosan kiadott cm változat amit a cyanogenmod honlapjáról le lehet tölteni,na az egy más világ,mert a hivatalos cyanogenmod verziókat teljesen az android alapjairól írják ujra a forráskódtól kezdve.Abban sokkal kevesebb a hiba,veszi a töltést,ébreszt is ugyanúgy kikapcsolt állapotban is,a mobiladat sem vacakol,és ha onnan a cm 13-at tölti le az ember akkor az biztos hogy Android 6.0 vagy már ami a legújabb a 6.0.1 alapú.
Hát nagyjából ennyi a különbség a hivatalos és a portolt változat között.+ a Sonynál a kernelt külön kell a cm12 előtt kicsomagolni a zip-ből és felflashelni adatkábellel.+ott a boot.img-ben ami a kernel,már benne szokott lenni a legfrisebb cwm recowery ami hibátlanul elsőre felteszi azt az adott zip-et amit letöltötünk.De uajbban a Cyanogenmod oldaláról már letölthető az ő saját Cyanogenmod Recovery-változat is ami simán felteszi az adott telefonra a kiválasztott hivatalos cm romot,így néz ki,ha valaki még nem látat volna:
cm 13 és melette a hozzávaló recovery
http://download.cyanogenmod.org/
-
agy73p
senior tag
-
zizitompi
csendes tag
Nálam akár be van kapcsolva a WIFI, akár nem, mobilnet nincs.
Mindig a 2. képen látható állapotban van a mobilnet visszajelző,
így nem tudok átkapcsolni a kettő között.
Újra telepítettem a ROM-ot, wipe data és wipe cache után, de semmi változás.
A MIUIHU és a gyári 213-as ROM-mal mindkettő működik. -
agy73p
senior tag
-
Muky_
tag
Szia.
Olvasd el az összefoglalót. Ott le van írva a menete.
"Alapvető dolog, mielőtt neki állsz a lenti dolgoknak, végezz el egy biztonsági mentést. Cappa72 tökéletesen leírta a menetét."
-
kwd
csendes tag
Sziasztok,
A CM telepítés előtti teljes mentés menetéről tudtok korrekt leírást?
Köszönöm! -
trebrona
nagyúr
válasz
fejesg2
üzenetére
Ha ennyi kérdésed van: CyanogenMod topic
A hívószám azonosítást a tárcsázóban tudod ki/bekapcsolni: beállítások - további beállítások - hívóazonosító.
-
agy73p
senior tag
Ez lehetett gondja másoknak is.
Itt mutatják a megoldást és le is lehet tölteni.Még nem próbáltam, majd csak ezután fogom.
Fejesg2: már keresem, de még nem leltem

-
fejesg2
senior tag
Tudja valaki, hogy hogyan tudom beállítani a saját számom kijelzését a CM-nél? A hívás beállításoknál mint pölö a gyári 213-nál nincs ilyen...
-
agy73p
senior tag
válasz
zizitompi
üzenetére
Tegnap meglepve tapasztaltam, hogy nem volt mobilnet kapcsolatom az otthonom és a mhelyem közti úton. Aztán rányomtam a legördülő menüben a Telenor HU (neked biztos Telekom) mobil hálózati ikonra és meglepődtem, mert ki volt kapcsolva. Bekapcsoltam és működött. Most itt tudtam ismét reprodukálni: kinyomtam a wifit és ismét nem kapcsolt be a mobilnet. Kézzel kellett bekapcsolnom ismét.
Ez lehetett nálad is sztem.Erre megoldása vkinek?
-
jjohn
aktív tag
válasz
debianos
üzenetére
Szia!
Tennék egy javaslatot, ha lehet a készülő oldalra fel kerülhetnének a ROM cserekor, rootolásnál fellépő hiba leírások, és orvoslásuk látom sokaknak segítene.
Persze csokorba szedve, hogy ne keljen mindenkinek a fórumban keresgélni.
Mert az első ijedségkor nem biztos, hogy rá talál a megfelelő megoldásra. -
zizitompi
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem én is a CM12.1-t, de nem működik a mobilnet.
Wifi van, de a mobiladatba nem tudok életet lehelni (Telekom).
Ha visszarakom a gyári 213.-t, akkor rendben működik minden.
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszi. -
vigyori78
őstag
ROM: 8GB (Belső tárhely: 3GB, Telefon memória: 3,13GB) :
1: +a maradék a rendszer amit nem látsz.
2: A belső tárhelyet mindegyik romnál látja.
A telefon tárhelyet csak akkor ha nincs bent sd kártya, miui-nál ha pc-re kötöd akkor a telefon tárhelyet is látja oda is tudsz pakolni valamit és a telefon fájlkezelőjében is látod. cm-nél úgy rémlik nem de már nem tudom.
3: cm és miui: Ha van bent SD kártya is akkor: belső tárhely van + az sd és erre tölt le alapból mindent. -
fejesg2
senior tag
Én is kérdeznék még 1et: a saját számom kijelzését hol tudom beállítani a CM-ben?
-
Gatya2
csendes tag
Mit csinálok rosszul?
Nekem már a factory reset közben csomó hibaüzenetet dob.
Főként ezt:
E: Unable to mount "/emmc"
E: Unable to mount "/cache"
E: Unable to mount "/data"
E: Unable to mount storageEgyébként a mount menüben a storage: emmc (0MB)
-
agy73p
senior tag
Cm12.1 v2-ben hogyan kell előcsalni azt funkciót, hogy rezegjen a telefon, ha felveszi a hívást a hívott fél?
-
agy73p
senior tag
válasz
kukinyo
üzenetére
A Zerát is úgy ugyanúgy kell telepíteni, mint a CM12-t? TRWP - wipe - install?
Szerk:
És még egy:
kérlek magyarázzátok el a tárhely dolgát ennek a telónak.
Gyárilag: RAM: 1GB (963MB)
ROM: 8GB (Belső tárhely: 3GB, Telefon memória: 3,13GB)
+ Micro SD kártya hely 32GB-ig.De itt én nem látom ezt.
Vagy nem értem. -
bluepulse
csendes tag
Sziasztok.
Köszönöm azt a rengeteg információt amit megosztottatok
itt a fórumon. A CM 12-tőt sikerült nekem is feltenni a telefonra.
A névjegyzéket, hogy kell a sim-ről bekérni?
Király nagyon a 6 Gb adat partíció. Kipróbáltam a miuihu-t is.
Indító animáció végteleníttet változatáig jutottam.
(miuihu_Zera_S_5.12.10) -
kukinyo
addikt
válasz
fejesg2
üzenetére
Csinálsz az SD kártyán vagy a telefon memóriájában három mappát. Alarms, Notifications, Ringtones és értelemszerűen belehelyezed a hangfájlokat. Ébresztő, Figyelmeztető hangok, Csengőhangok.
Ezután azt hiszem (most nincs fent CM romom) a névjegyzékben, a névjegy szerkesztése opción belül tudod megadni az egyedi csengőhangot. Így már fel fogja ajánlani az általad mappákba tett hangokat. -
fejesg2
senior tag
Hát egy-két dolgot nem találok még a root beállítás mellett... sd-n lévő egyedi csengőhag beállítás, névjegyhez rendelése... hangbeállításnál is kerestem, de nincs ilyen opció. Csengőhangnak sem kínál fel plusz lehetőséget a gyáriak mellett. Rossz helyen keresem vagy másoljam be a zenéket a teló memóriájába?
-
fejesg2
senior tag
Aha, köszönöm! Így már érthető.
Fejlesztőiben melyik opció lesz? Épp kutakodom... -
fejesg2
senior tag
Sima restart után magyarra váltott a legördülő minden eleme is. Tetszik a rom, láthatóan gyorsabb a készülék, és eltűnt végre az ocsmány lila "hello" indításkor. Az normális, hogy a rom telepítése után a KingoRoot apk-val nem tudom rootolni?
-
kukinyo
addikt
válasz
fejesg2
üzenetére
Igen, az a jó verzió a mi telefonunkra.
Ezt érdemes lenne beletenni az összefoglalóba, mert úgy látom már többen belefutottak ebbe a hibába.
Nálunk nem árulnak(tak) Highscreen Zera S rev. A verziónak megfelelő telefont.
Más hardverrel rendelkezik mint az Op3nDott.
A Highscreen Zera S rev. S verzió viszont teljesen ugyan az a készülék, csak más régióban, más néven dobták piacra. -
fejesg2
senior tag
-
Muky_
tag
válasz
fejesg2
üzenetére
Amennyiben az orosz oldalról szeded a CM Romot figyelj oda, hogy nekünk a Highscreen Zera S rev. S verzió kell!
Már belefutottam abba ,hogy nem voltam elég figyelmes és véletlenűl a rev. A romot flasheltem a telóra. Oly annyira ,hogy bootlop-ba esett és a recovery sem jött be!
Még jó ,hogy volt bizt. mentésem amit vissza tudtam tölteni.
Érdemes elolvasni az összefoglalóban ,hogy is készítsünk biztonsági mentést!
-
Muky_
tag
Szia.
Eddig beton stabil. Én a V2-t használom mert az előző verzióknál sürün fordult elő, hogy dobálta a térerőt.
Egyedüli negatívum, hogy a kamera beállítás nem működik. Helyette szedtem le egy másik kamera appot (Google Kamera ami ua :-) ) a playből.
Hogy miben más mint a gyári?
- Más a rendszer (gyári 4.4.2 , CM 5.1.1)
- Stabilabb és gyorsabb
- Akku kijelzési gond megszűnt ( MIUI-nál szintén)
- Jobban testre szabhatóHirtelen ennyi. Nem bántam meg, hogy felraktam. Elötte MIUI-t használtam azzal sem volt bajom, az is beton stabil (kivéve 1-2 verziót ami bugosra sikerűl).
-
kwd
csendes tag
Sziasztok,
nem tudja véletlenül valaki, hogy ennél a telefonnál lehet a 2 sim kártyához eltérő csengőhangot beállítani?
Köszönöm! -
fejesg2
senior tag
Még egy kérdésem lenne. Install után az új rom kér PIN kódot? Mert én már nem emléxem a kódomra...

-
vipviform
senior tag
A letöltéshez regisztrálni kell a MIUIHU- n, utána : http://miui.hu/update/test/miuihu_Zera_S_5.12.10.zip
-
debianos
aktív tag
Igazából nem értem hogyan, de működik. Tárhelynél kétszer mutatja a 6GB-ot. Viszont fájlkezelőben, meg gépen is felismeri(Persze csak egyet). Nem tudom, hogy ez így a jó, így van megírva és múltkor nem volt valami jó, amikor először csináltam, vagy most ment valami félre és véletlenül lett jó.

-
AndrewTdi
addikt
köszönöm a válaszokat fiúk / lányok! (A megfelelőt válasszátok ki)

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszönöm uram, ez a megoldás!
.

Vagy nem értem.