Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
-
Mobilarena
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
cstibi73
tag
MIUIHU-ból melyik a legfrissebb, amin minden stabilan működik?
-
BubuMad
csendes tag
Tudtok vmit segiteni az érvénytelen imei-ben? Idegesítő h nem tudom használni kártyákat...
-
AndrewTdi
addikt
Srácok!
nem tudjátok csuklóból, hogy eme telefon mérete melyik más nevesebb gyártó telefonjának méretével egyezik meg kb? Olyan univerzális (bőr) tokot keresek neki, amibe fentről becsúsztatható.
-
BubuMad
csendes tag
Sziasztok!
Régóta követem az oldalt és sikerült is párszor rom-ot cserélni a telón... De aztán tegnap jött egy bökkenő... Nem indult el telo... Végig csináltam slash tool-al mindent... nem is egyszer... aztán ma délelőtt sikerült fel éleszteni... de azóta a sim-eket nem hozza elő, érvénytelen imei miatt. Láatj a telefon, de nem indul be a hálózat. Most 213-as gyári van rajta...
-
szaboo41
csendes tag
Szia tudna nekem valaki miui 7 global-hoz magyar language packot mert csak angol nyelv elérhető mert az közelebb áll hozzám mint a kínai és cm 12.1 -hez linket dobni megköszönném!

-
fejesg2
senior tag
A CM12.1 V2-höz melyik GAPPS-t töltsem le? Play Store melyikben van? Nano, micro, stock... Ja, BÚÉK all!

-
jjohn
aktív tag
Root nélküli teljes ROM mentés SP FlashTools-al
Ugye mindig azt mondják a NAGYOK, hogy mentés nélkül és a SAJÁT RENDSZERÜNK MENTÉSE NÉLKÜL NE ÁLLJUNK NEKI SEMMINEK ÉS EZ ALATT A SZŰZ ROMOT KELL ÉRTENI MÉG MIELŐTT BELEPISZKÁLTUNK, VOLNA. Milyen való igaz olvasom, sokaknak néha befigyel Murphy, pedig mindent jól csinálnak. Igaz van fent mentett ROM a telóhoz, de mint fent olvasható a sajátunkat ajánlják.
Megpróbálom a legérthetőbb módon leírni saját mentésem, természetesen más forrást is igénybe vettem. Nálam SIM és Memóriakártya bent volt végig a telefonban.Telepítsd előbb a drivereket fontos az ADB driver, illetve az USB ADB driver. Van lehetőség a telefonon lévők telepítésére. Illetve ha kell USB VCOM driver. Hozzá kell tenni mindenkinél másképp, működik a számítógépe a driverek tekintetében.
Műveletek előtt az akkumulátor legyen feltöltve teljesen.Driverek
http://adbdriver.com/
http://data.hu/get/6038855/Driver_Auto_Installer.zip[link]
https://www.dropbox.com/s/44nhy6qx369ww20/usb_ADB_driver.rar?dl=0[link]
http://data.hu/get/9374122/PreLoader_USB_VCOM_Driver.zip[link]
Kell hozzá a saját scatter fájlod ezt MTKDriodTools -v2.5.3-al tudod lementeni csak simán, csatlakoztatod a telefont, de előtte ADB driver-t kell telepítened a gépre, illetve USB hibakeresés bekapcsolva a telefonon.
Leszedhető [link]1. Futtasd rendszergazdaként a DroidTools-t.
2.Várd, meg míg betölti a telefonod infóit. Nálad a hardware MT6582 lesz és a többi szöveg is telefonodhoz való lesz. Mással ne foglalkozz, a képernyőn csak kövesd a leírást, természetesen, ha hiba üzenet jön, akkor azt figyeld, de ha minden driver fent akkor semmi probléma nem lehet, kivéve ha „Murphy” beles hozzád.
3.Kattints a Blocks Map gombra.
4.Itt a Create scatter file gombra.
5.Ebben a párbeszéd ablakban mentsd, el a fájlt ahova szeretnéd. Ne tévesszen meg a képen látható szöveg.
Ha nem akarod MTK DroidTools-al csinálni, akkor, leszedheted, van benne scatter fájl recovery is.
https://mega.nz/#!2dpBlJKZ!VGEblRnr2LwQRWP4j9T6WJrS2LqCK3dW7dTAfTySZ-0
Töltsd le a SP Flash Tools programot innen http://androidmtk.com/smart-phone-flash-tool
Ezt használtam SP_Flash_Tool_v5.1436.
Kapcsold ki a telefonodat, vedd, ki az akkut majd vissza kell tenni az akksit. A telefon kikapcsolva és nincs csatlakoztatva.
1,Indítsd el a Flashtool-t.
2, Tallózd be a scatter file-t.
3, Kattints a readback fülre, majd az "Add" ikonra.
4, Klikkelj duplán a jelzett helyre a hexa számokra, hogy megadd a kiolvasni kívánt memóriarész adatait.
5, Nevezd el az, amit le akarsz menteni (pl. recovery.img, vagy boot.img)Ésszerűen nevezd el őket, nehogy magad is összekeveredj a végére! Én a scatterben használt nevet adtam.
MEGJEGYZÉS: alapértelmezetten egy "ROM_" név ugrik elő célszerű ezt az előtagot megtartani, és utána írni a saját elnevezésedet)6, Ez a kép fogad, EZ FONTOS! Itt kell majd megadni a memória kezdőcímét és a hosszát.

7,Ehhez is kelleni fog a scatter file, abból kell kivenni az adatokat!
8, "Leokézás" után ez fogad:

A többi részt, amit le akarsz menteni ugyanígy, kell, tovább kell csinálni
9, Jelöld ki az a sort, amit szeretnél lementeni, majd kattints a "Read back" gombra.
Ha ez megvan, akkor most csatlakoztasd kikapcsolt állapotban a telefonodat a számítógéphez USB-n keresztül!.
Ekkor indul be a gépezet, a preloader betöltésével.
10, A folyamat folytatódik a tényleges adatkiolvasással
11, Ha végzett, ez fogad:
Ezzel le lehet menteni gyakorlatilag az egész ROM-ot, a scatter megfelelő értékeit beírva.Ezeket a fájlokat találod majd mentés után.
A BMTPOOL-ról nem lehet mentést készíteni, de ez nem gond.
-
cstibi73
tag
A gyári 213 rommal eddig két problémám van.
1. Fényképek, főleg kevés fénynél gyenge minőségűek.
2. Kihangosítóval használva a telefont, a másik fél rosszul hal engem (a mikrofon értékeit loudspeaker mode-nál 255-re állítottam, de még így is).
Valamelyik custom rom javít ezeken?
(MIUIPRO 5.12.17 nálam bootloop, CM12.1-hez a GAPPS-ot nem tudta telepíteni TWRP 2.8.6 http://op3ndott.ucoz.hu/blog/rom_telepitese/2015-12-29-4 oldalról) -
vipviform
senior tag
válasz
debianos
üzenetére
Nálam a MIUIHU 5.11.12. van fent. A magyar frissítést eddig megkaptuk "vagyulától", nagy köszönet "vigyori78"- nak. Kicsit lassú még ez, de talán lesz gyorsabb is. Nekem régebben is is XIAOMI telóm volt MIUI-val, talán azért lobbizok mellette, de ezen a telón se volt még semmi bajom vele, GAPPS, GPS, felhő, minden a helyén van.
-
debianos
aktív tag
válasz
vipviform
üzenetére
Igen, nálam is a stabil működés a legfontosabb, ezért hagytam ott a MIUI-t
Az utolsó frissítések már nagyon véreznek. Igazából ha találsz egy jó kiadást, akkor oké, de én nem bírtam megállni, hogy ne frissítsek.
Viszont nem sokáig lesz szerintem már MIUI a Dottra. A magyart fizetőssé akarják tenni, de szerintem a Miui 8 már nem fogja támogatni a Kitkates készülékeket, mert már térnek át a Lolira, de már a hatosra is. 
-
törölt tag
@jjohn: Akkor a SP Flash Tool-al való ROM lementés (readback) működik?
Mert nekem a cappa féle leírásban szereplő MTK-Droidtools-os nem megyUSB VCOM drivert hol lehet találni hozzá? Vagy ez ugyanaz ami az MTK-Droidtools-hoz kellett h felismerje?
-
vipviform
senior tag
Szeretném a saját tapasztalatomat leírni. MIUI-t használok, hiba nélkül. Olvasom itt a fórumban, különböző ROM próbákat, de valahol mindig valami nem százas. Nem kötelező, csak ajánlás, mert hosszú tapasztalat, de ha stabilan jól működő telót akartok akkor MIUI. Ez az én véleményem, és természetesen nem akarom senki kedvét elvenni a kísérletezéstől, de én folyamatosan használom a telót és a stabilitás nagyon fontos.
Boldog ÚJ Évet Mindenkinek!
-
kukinyo
addikt
A Highscreen Zera S rev.S 213 egy nagyon stabil, fürge valószínűleg jól megírt (mármint a telefonhoz) rom.
Én mindig ehhez térek vissza. Igaz hogy én belepiszkáltam. Kiszedtem a számomra felesleges app-okat, hangokat betűtípusokat, stb és beletettem a sajátokat, illetve az általam használtakat. Átírtam egy kicsit a build.prop fájlt is. Nyugodtan próbáld ki, szerintem meg leszel vele elégedve. -
agy73p
senior tag
Highscreen Zera S rev.S 213 vagy CM12 v2 vagy MIUI romok közt most mi a különbség bluetooth, fülhallgató, tárhely használat, gps vagy egyéb hibák szempontjából?
Nekem CM12v2-nél az FM rádióm jack audio kimeneten produkál hülyeséget, nem lehet a hangerőt változtatni. BT jó, GPS is, úgy tűnik. A kamera a CM gyenge pontja, a régi Ace-emel is az volt. Képeknél géptípusnak azt írja, hogy WIKO RAINBOW a fényképező típusa
.
Ehhez képest a Zera miben más? Kipróbálnám, de nem merem.
-
jjohn
aktív tag
Innen letöltöd a TWRP-t [link].
Majd a SP flashtools-szal felrakod.
Driverek fent.
Teló kikapcsolva.
Betallózod a scatter fájlt.
Betallózod a recoverybe a letöltött fájlt.
Rákat a download gombra, gyorsan csatlakoztatod a telót és majd egy OK lesz ha kész.
És ha minden igaz mehet fel majd a ROM. -
sacaba
újonc
Köszönöm a gyors választ, a rom telepítésénél és a helyreállítás próbájánál is csak a leírtakat követtem. A preloadert nem tudom, hogy mi, nem pipáltam be semmit, nem emlékszem ilyenre. Amúgy melyik programban kellett volna ezt a pipát keresni vagy kivenni, a helyreállítóba vagy amikor az új programot telepítettem fel és ott a recovery módban?
-
sacaba
újonc
válasz
vigyori78
üzenetére
Sziasztok!
Romot cseréltem a leírtak alapján. Az első a CM 12.1 stabil verzió. Működött, szuper volt minden... Mit nekem rom csere gyerünk a másodikat.. SlimFresh V11. nem indult, de a recoverybe vissza tudtam csinálni a cm 12.1-re. Én hülye, akkor legyen még egy csere
ios 7 rom felrakása. Minden simán ment, ám a bekapcsolás után a high srceen felirat után sehova nem lép a telefon, ki-be kapcsolgat és semmit nem tudok vele csinálni. Sem recovery sem a vigyori 78 által leírtak sem működnek azért, mert látszólag a telefon ki-be kapcsolgat, a már egyszer feltelepített drivereket nem ismeri fel. Kérlek titeket segítsetek! -
jjohn
aktív tag
debianos a dott oldalon van e olyan bejegyzés nem kerestem rá csak kérdezem, hogy a sp flashtools-al rendszer mentés a read back opcióval, ha nincs szívesen segítek ahogy én mentettem a rendszert egy leírás alapján.
Nem kell a root, tiszta szűz mentés, és vissza is lehet rakni a saját mentést, mert van aki nem akar rootolni először. -
debianos
aktív tag
Vajon a CM12 V2-t elég frissíteni, vagy wipeolni kell? Mert nincs kedvem újrarakni az egészet...
-
jjohn
aktív tag
válasz
debianos
üzenetére
Megnéztem a két scatter fájlt, hát ott az eltérés. Nem ott kezdődnek az EBR-ek és nem ugyan olyan hosszúak és a hexa cím is. Másik scatter kellene más partíció kiosztással, de 6582-nek ez van a 6592-nek már más stb. De ugye más scatter nem jó.
Az meg nagy munka lenne és nem biztos hogy sikerülne a scatter-t átírni más kiosztással, ahhoz jól ismerni kéne a vasat.
Csak ennyit akartam még agyalni. Amúgy szuper lesz az oldal. -
cstibi73
tag
Rom cserénél mindenképpen ki kell szedni az SD kártyát és a SIM kártyát?
-
agy73p
senior tag
Szuper a Cyanogen. Mint a szél. Egy óra alatt felraktam. Akku szazalek kijelzest hogy kell bekapcsolni?
-
szaboo41
csendes tag
válasz
debianos
üzenetére
Bocsi. Én még új vagyok nem rég regisztráltam erre az oldalra és láttam már a kommentjeiteket hogy vannak rá bizonyos romok és én is belevágok a rom cserébe tudsz küldeni egy olyan instrukciót amivel tudom flashelni a romot mert néztem de nem olyan könnyü mivel és hogyan tudnám lecserélni de én egy backup-ot is készítenék előtteszóval ha nem nagy gond tudsz segíteni?

-
Muky_
tag
válasz
fejesg2
üzenetére
Gondolom raktál fel másik recoveryt. Pl. TWRP -t
Telefont kikapcsolt állapotban a power és a hang+ egyszerre nyomva tartásával indítod, majd megvárod míg betölt a recovery és elengeded. Majd a Backup gombal lemented az SD kártyára a jelenlegi romot.
Erröl a linkről letöltöd az 5.1 nano v. micro GAPPS-t. -
Muky_
tag
válasz
debianos
üzenetére
Köszi.
A V2 tapasztalataim.
Teljesen jól müködik :-). Nem dobálja a hálózatot.Akadás nélkül vált WIFI és 3G között.
Gyors és stabil. Eddig tényleg szuperül szuperál :-)Egy kis kérés. Ha lesz rá időd a 4pda oldalon letölthető egyéb pachek (amiket csak reggel lehet letölteni) is feltölthetnéd az oldalra.
-
törölt tag
válasz
fejesg2
üzenetére
Üdv,
Én még vasárnap rootoltam ki a Kingoroot-al a múlt hétfőn kalandos körülmények között Dunakeszin megvásárolt opendottot.
Simán a kingoapp.com címről letöltötted az apk-t és többször leokéztad h telepítsen ismeretlen forrásból stb. utána indítottad el? Mert nekem így simán lement a root, biztos h sikerült mert azóta már leszedtem a telről a dott saját sz*rjait meg 1-2 apróbb dolgot ami zavart (google searchbar, mtk-s időjárás widgetek)MÁS: fájdalommentesen lecserélhető a dott-os lockscreen valami másikra úgy h ne kelljen új szoftvert feltenni?
Mert nekem egyelőre nincs bajom a gyárival, és csak ezért nem akarok másik romot+recoveryt rátenni. -
debianos
aktív tag
-
Sanyi9889
csendes tag
Én ezt a gapps packkot használom mindig a cm 12.1-hez és ezzel nekem kiválóan működik:
http://opengapps.org/
ARM--->>>5.1---->>MINI
A nagyobakkal mint pl full már nem boldogul a telefon, mert kírja a recovery hogy nincs elég tárhely(Nekem 6 GB-os ra van partícionálva)de a MINI változatot még simán felteszi. TWRP 2.8.6.0 gond nélkül felteszi csakúgy mint a cm12.1 stable v2-öt is.A lényeg hogy a GAPPS telepítése után csinálni kell egy wipe cache , wipe dalvik cache , wipe data , és wipe android secure-t a twrp recoveryben,csak ezeket.Utána nekem gond nélkül megy a rendszer.
Szerinetm idáig ezek a legjobb GAPPS csomagok,a cyanogenmod.org-on is ez van meg egy másik verzió ami közül választani lehet.https://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps
-
vigyori78
őstag
válasz
debianos
üzenetére
jól alakul az oldal.
Eme csodás leírás alapján mentettem meg egy telót ha gondolod ezt is felrakhatod
-
debianos
aktív tag
PARTICIONÁLÁS MENETE is fel lett töltve.
KÖSZÖNET ÉRTE VIGYORI78-NAK! -
debianos
aktív tag
Változások Stabil:
1) Ne essen le a mikrofont
2) Hang OK, nem sziszegéstől és croaks
3) Laghi videó 1080 kitisztult
4) Az útvonal a doboz
5) Simcoe úgy látszik, nem esik le
6) GPS javult, és úgy találja, 10 műholdak hidegindítás 20 -40 másodperc (mivel használt más módszert a SELinux)Tud magyarul természetesen. Én viszont még ezt nem rakom fel, mert nálam a V1 is szinte tökéletes. Inkább várok pár hetet, míg kiforr az egész, hátha jön ki még pár javítás.

-
fejesg2
senior tag
KingoRoot nem rootolja a telót...
leírás szerint végigcsináltam a folyamatot, írta is, hogy root success, de ha bármilyen screen recorder progit futtatnék (kitkat-hez valót), kérik a root-ot. Titanium Backup sem látja a root-ot... -
Muky_
tag
válasz
vigyori78
üzenetére
És miket módosítottak vagy javítottak benne?
Most MIUI van a telón mert az atom stabilan kezeli a két kártyát.
Az előző "javított" 12.1 is dobálta a térerőt, igaz csak nagyon ritkán. Főleg a WIFI/3G váltásnál voltak gondjai.fejesg2 Sztem ugyanúgy tud magyarul mint az előző verziók.
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgatós találkozó
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Temu
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ios 7 rom felrakása. Minden simán ment, ám a bekapcsolás után a high srceen felirat után sehova nem lép a telefon, ki-be kapcsolgat és semmit nem tudok vele csinálni. Sem recovery sem a vigyori 78 által leírtak sem működnek azért, mert látszólag a telefon ki-be kapcsolgat, a már egyszer feltelepített drivereket nem ismeri fel. Kérlek titeket segítsetek!