- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
FehérHolló #40524 üzenetére
várj, megmondom. VÁRTAM baszki...
a fél pult üres volt és 36-an voltak előttem.. plusz beesett egy szerencsétlen fogyatékos srác, akinek úgy segítettünk, elhagyta a személyiét, és ő kapásból másfél órára lefoglalt a maradékból 1 dolgozót. és birka türelemmel végig csinálta és ő is ott segített és magyarázott és vitte tovább..
a bodzaszedők, az agyonvert csontkollekció nők, a vonyító kis purdék, a hőgutát kapó idősek, a fogatlan sarki 100 kilós széttetovált állatok, soroljam még mi volt itt? parádé.. -
dragonfx
veterán
válasz
FehérHolló #40420 üzenetére
lap ram proci winyo...ugyanaz nem?ugyanugy windows van rajta max még dvdíro meg ssd lehet benne
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #40370 üzenetére
Arra célzol, hogy ezért a poénért Matolcsy szemeinek kereszttüzében kellene elégnem?
-
Integra
titán
válasz
FehérHolló #40357 üzenetére
szemei, hogyan állnak?!
-
válasz
FehérHolló #40337 üzenetére
grat
így kell bemutatkozni
-
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #40337 üzenetére
Nem, egyáltalán nem rémlik a neve. Miért?
Más: grat!
-
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #40247 üzenetére
Nincs hitelem, nincs közmű tartozásom, nem várom el, hogy bárki megmentsen. Élhetetlen, lúzer, pancser vagyok-e?
-
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #40260 üzenetére
Már nem emlékszem, mire jutottunk?
Nem akarom megvédeni a túlvállalókat, nem is értek egyet a tervezettel, csak az általánosítás ellen ágálok. Sört nem iszom, de egyébként semmi akadálya részemről.
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #40260 üzenetére
hi!
láttam most bécsi állást is, szóval majd lehet, hogy járok arra... -
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #40254 üzenetére
mert a többség hülye
(nem feltétlen a deviza hitelek kapcsán, hanem általánosságban)szerintem aki devhitelt vett fel és rábaszott, az így járás és pont, magáncsőd intézménye meg bizony eléggé hiányzik a jogrendszerből.
-
Viszlát
addikt
válasz
Az a probléma ezzel, hogy azt sugallod, hogy aki deviza alapú hitelt vett fel, az meggondolatlanul és csak úgy beleugrott, mert óccsó. Baromira nem így van, ha lesz egyszer egy szabad órád, mesélek szívesen.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Atya ég...
És megint mennyire hülyén...Egyetlen egy dolgot tartottam volna jó ötletnek az ingatlanos devizahitelekkel kapcsolatban: ha megtiltották volna plusz fedezet bevonását vagy a fedezeten túli tartozás végrehajtását az adós más vagyontárgyán.
Mert ha a bank adott egy lakáshitelt, aminél több év hitelfizetés után is nagyobb a tőketartozás, mint az ingatlan piaci értéke, akkor ott valaki elkúrta a kockázat kalkulálását a hitel folyósításakor. Az meg vigye el szépen a balhét.Maximálisan támogatom ebben az amerikai modellt a magánszemélyi csőddel. Meggondolja a hitelintézet, hogy kinek ad hitel. Viszont akinek ad, annak olcsóbb, mert nincs annyi bedőlt, amit a nem bedőlőknek kell megfizetni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
csak mondom, hogy nem a forinthitelesek pénzéből, hanem az összes adófizető pénzéből.
Amúgy pedig az egy teljesen tudatos és racionális döntés volt 2005-2007 között, ha valaki devizahitelt vett fel, lévén, hogy harmadannyi (!) volt a kamata. EGy 10 éves hitelnél - ami mondjuk 2005-ben indult - még a mostani árfolyam mellett is jobban járt a delikvens, mint ha kinyögte volna az évi 13% kamatot plusz 1% kezelési költséget a forinthitelére. (Pláne, hogy az annuitásos hitelnél ugye előbb a kamatot fizeted)
Az én CHF-hitelem THM-je amúgy 5,9% volt, cakkumpakk. Ilyet a forinthitelek még most se tudnak.
A felelős gazdálkodás tehát nem az lett volna, hogy forinthitelt vesz fel, hogy majd egyszer talán lecsökkennek a forint-kamatok, hanem az lett volna, ha egyáltalán nem vesz fel hitelt, hanem spórol, vagy pedig úgy vesz fel devizahitelt, hogy az ne veszélyeztesse a jövedelmét, azaz ne a jövedelmének a fele legyen a törlesztője, stb.
De amíg emberek bruttó 200 ezer ft-os magyar átlagfizetéssel tízmillió Ft-okat vettek fel hitelnek, úgy, hogy még meg is kellett volna élniük a pénzükből, úgy mit lehet tőlük várni.?
-
bobsys
veterán
válasz
Ha ez igy lesz akkor en vagyok a hulye, hogy nem vettem fel lakashitelt, 0% onerovel, kimaxolva a teljes fizetesemet
-
fokukac
nagyúr
válasz
ahogy nézem az árfolyamot, szerintem ezt még nem fordították le angolra.
meg az is lehet, hogy a politilógus úr nincs tisztában a fogalmakkal, és az árfolyam-marzsra gondolt, nem az árfolyam külöbözetre... (leglaábbis este még erről volt szó)
-
Integra
titán
válasz
azokkal mi van, akik betyár becsülettel visszafizettek mindent?
-
válasz
méginkább irány anglia... nevetséges ez az egész.
-
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #40216 üzenetére
HI!
hat igencsak alulkepzett vag vegyszlyanyok teren enyje bejnye:- (((
udv
neduddki
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló #40216 üzenetére
Ez olyan előítéletes. Nem minden vegyészlány kormos, és/vagy véres a kísérletektől...
p
-
válasz
FehérHolló #39994 üzenetére
ma senki nem tud szöveget értelmezni?
vagy velem van a baj, és félreérthetően írok. nem azt írtam, hogy lerakjuk, hanem azt, hogy lelakjuk. tehát a beköltözkéskor, februárban befizetett két havi pénzt nem visszaadja kiköltözéskor, hanem nem fizetünk lakbért az utolsó két hónapban. így már csak tiszta
és akármilyen meglepő is, de tudom mire való a kaució
-
Dylen
senior tag
válasz
FehérHolló #39965 üzenetére
én kérek elnézést
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #39857 üzenetére
Egyik lengyelországi kolléga Grzegorz, de meglepő módon Gregként írja csak alá a leveleit.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #39857 üzenetére
Mikor a ZTE-hez hívtak dolgozni, ott volt az összes kínainak ilyen "felvett" amerikai neve. Gondolom, tökük tele volt, hogy itt senki nem tudja kiejteni.
Nem is mentem oda.
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #39677 üzenetére
na jó, egy utolsó...
de aztán semmi buzulás..! :-)Bandus: szerintem is kb. 30-40 k az az összeg, amit zakóra megérheti elkölteni.
A sportzakózóknak meg üzenem, hogy a öltönyzakót is lehet külön venni, nem csak egyben. Sőt, ha egybeöltönyt veszel, a nadrág sokkal hamarabb tönkremegy. ezért is árulnak külön is.
Az öltöny szvsz kénhelmes viselet, de ha minden nap hordod, és nem vigyázállásban ülsz, akkor mindegyik anyag megnyúlik... nekem fél évig tart egy öltönynadrág, aztán vehetek másikat...
Szóval az, hogy milyen drágát érdemes venni, az attól függ, hogy minden nap hordod-e, vagy csak eseményhez kell.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #39600 üzenetére
mert ha kiírják valahol, hogy H-Turul, akkor egyesek másra fognak gondolni, és mennek majd büszkén
-
fokukac
nagyúr
válasz
és, hogy mondanák?
töröl?
Nincs jó név, ami nemzetközileg is klappolna...
vagy esetleg lehetne NER / NAIR, nemzeti együttműködés rendszere légitársaság..?
-
Integra
titán
válasz
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #39597 üzenetére
nekem nem sürgős. a szomszédaim erkélye lesz vizes, nem az enyém
lehet, hogy ráér holnapig, azt' majd megoldom valahogy.Vicces a helyzet amúgy.Integra
-
Csyppa
senior tag
válasz
FehérHolló #39584 üzenetére
Esetleg majd legközelebb, a következő beszélgetés alkalmával:
-Szia, tudod hova mennék el szívesen a nyáron?
-Hova?
-A szádba!ps: én kérek.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #39567 üzenetére
ikeásnál szarabb, igazi kisipari magyar termék
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló #39492 üzenetére
Ahogy látom, ezen mindenki alaposan elgondolkozott.
p
-
DeFranco
nagyúr
válasz
FehérHolló #39404 üzenetére
filóztam a baconbe göngyölt csirkemellnyárs sült lilahagymával és a tengeri herkentyűk között...
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #39246 üzenetére
Altalanossagban irtam, hogy mindent szigoritanak, mindent a sajat uralmuk ala akarnak terelni, kamu indokokkal fiatalok szorakozasat akarjak megakadalyozni, kiveve , ha epp a szervezo tomi a zsebuket. Mindemellett qrvara nem akarnak kulonbseget tenni konnyu es kemeny drogok kozt, barkit, aki egy spanglit is elsziv siman bortonbe vaghatnak, ha veletlen megegyszer elkapjak akkor tuti, leven nem vlaszthat elterelest.
Ha valos veszelyt jelentene a tarsadalomra, megertenem. Igy csak ujabb idiota okorseg.
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #39243 üzenetére
Azt hiszem sikerult osszemosnod dolgokat. Nem mondtam, hogy egy party csak futol lehet jo, de bocsanat, nem hinnem, hogy bunozok, akik elszivnak egy spanglit. A tavalyi Ozora utan pedig elegge megnehezitettek a partyk szervezeset, mondhatni ellehetetlenitettek, minden szir-szarba belekotnek.
Amikor en jartam otthon partyra akkor ilyen meg nem volt. -
Integra
titán
válasz
FehérHolló #39182 üzenetére
megkocogtatnám a fejét a járdakőben...
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #39182 üzenetére
Hát b+
Mindent felforgattak fenekestül, semmi nem is működik, és még büszkék is rá.Jó hét volt:
- megszűmt a myugdíjpénztáram
- kivetettek még 75 milliárd adót arra a szektorra, amiben dolgozom
- a főnök közölte, hogy kért nekünk fizetésemelést, de a nagyfőnökök nem hagyták jóvá (nem is értem, miért) -
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #38999 üzenetére
Reklámoznak a tv-ben valami extra menő légfrissítőt, ami elnyomja a döglött hal szagát is és csak a friss mezei virág illatot érzed! No abból veszel kettőt, a sajt meg had érjen!
-
Integra
titán
válasz
FehérHolló #38967 üzenetére
leginkább javasolt? ki javasolja? az egészség és az élsport két teljesen különböző történet
én sem futok aszfalton, de pl ff-ben simán elsétálok végig egy napot városban aszfalton is, már rég megszoktam azt is, meg se kottyan. -
Integra
titán
válasz
FehérHolló #38961 üzenetére
ez pontosan így van, ahogy mondod.
és ennek egész egyszerűen az az oka, hogy a sarokfutás úgy káros, ahogy van, mindegy, hogy milyen terepen futsz, amíg sarkon futsz és rosszul futsz. és azért futnak az emberek sarkon, mert cipőben futnak. teljesen természetellenes a test számára.. nem véletlenül 2x akkora a talppárnád mint a sakrad.. arra kell érkezni futásnál és nem sarokra.. vedd le a cipőd és fuss mezítláb. azonnal, ösztönösen talppárnára fogsz érkezni, mert ha sarokra érkeznél, fájna kegyetlenül. azért fáj, mert nem úgy kell futni. zseniális jelzőrendszer a test amúgy, csak oda kell rá figyelni, hallgatni ráés azonnal azt is észreveszed, hogy teljesen furcsán futsz, és úgy érzed, mintha bohóckodnál.. nos, igen, egész életedben nem futottál még 4 métert sem ahogy kellett volna..
tulajdonképpen az ember saját maga teszi tönkre magát, ez a nagy igazság.
ebben a videoban minden benne van, ami a lényeg. -
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #38961 üzenetére
nincs olyan sport ami hosszú távon ne csinálná ki valamidet
utóbb évtizedben azért elég sokat fejlődött ez is
-
válasz
FehérHolló #38901 üzenetére
volt már rá példa
most sajnos egyedül vagyok, úgy nehéz, de du. jön vissza a zasszony bp-re, úgy már mindjárt könnyebb lesz kivitelezni
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #38894 üzenetére
itt is van a lépcsőházben midnen fordulóban 2 ablak. csak nyitni nem lehet őket (ééés gondolom nyilván nem azért, mert így X forinttal olcsóbb volt és hát X * 6 emelet * 4 társasház az sok pénz)
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #38887 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #38735 üzenetére
Ezt már az üzleti rész után mondod ugye?
-
Lortech
addikt
válasz
FehérHolló #38657 üzenetére
Biztos forrásból tudom, hogy van még legalább egy másik cég is ott, amely nagyságrendben össszevethető velük.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Az a cég úgy tud másnap ösztönből megfingatni, ha egy kicsi kis fingatni valót is talál, hogy előző este még azt hitted életed legjobb barátját találtad meg.
Persze ha nincs rés a pajzson akkor király. De ezek elektronmikroszkóppal keresik a rést.
Mondjuk erről híresek. -
EQMontoya
veterán
válasz
Kicsi a világ, ezek szerint Te is az autóiparban...
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #38655 üzenetére
Ennyire jól megy a német, vagy mélyvíz, majd belejössz?
Ingolstadtba ahhoz a céghez?
-
föccer
nagyúr
válasz
FehérHolló #38529 üzenetére
Ezt hogy: "jé, megjött a net, hmm, büdös a lábam, meg kellene mostni... :-/"
üdv, föccer
-
válasz
FehérHolló #38268 üzenetére
meg két fejjel alacsonyabb. tökmindegy, mindennek van határa, nem kell heti 7 nap itt dolgoznia a munkásoknak... biztos jó lesz az új tulajnak is így beköltöznie, hogy mindenkivel sikerül megutáltatnia magát, még mielőtt itt lakna. miért nem lehet ezt normális keretek között megoldani, nem is értem. szóval aki a hét minden napján 7-től, meg 8-tól újít lakást, arról más nem lehet a véleményem, csak, hogy igazi kretén. főleg, ha a házirendben is világosan le van írva, az ilyen jellegű munkák végzésének a megengedett időszaka.
-
válasz
FehérHolló #38254 üzenetére
Képet meg nem raksz ki róla, ejnye no
Az első igazi nyári nap, mármint a hőfok szerint is
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #38254 üzenetére
Rápróbálsz, ha engedi seggbe, akkor valszeg az első.
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #37974 üzenetére
Lehet erdemes lenne couchsurfinget vagy wimdut megprobalni, ez igy nagyon nem hangzik jol.
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37979 üzenetére
Ezt még lehet, hogy az unokáidnak is fogod mesélni
Ui. Nagyapám 1948-ban disszidált Ausztriába (18 éves volt, elszökött otthonról).
Menekülttáborban tartották pár hétig, sokakkal együtt, aztán valami burgenlandi gazdaságban kellett dolgoznia.
Végül hazaszököttde sokat mesélt róla
A másik nagyapám pedig amerikai hadifogságba esett, de ő is hazajött -
Viszlát
addikt
válasz
Bécs melyik környékén keresel szállást (mi lenne az ideális)? Van néhány ismerősöm, futok egy kört...
-
concret_hp
addikt
válasz
viszonylag kemény világban élünk
mennyi a szállás / nap ha lehet kérdezni? -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #37976 üzenetére
Ezt küldeném, visszautalva az albérletkeresésnél tapasztalt viszontagságaidra.
A szekre: csak nem olvasod Zsombor blogját? (Ys)
-
Dylen
senior tag
válasz
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló #37930 üzenetére
Most cseréltettük ki Katica SIM-kártyáját microSIMre. Azonnal cserélték, fél órán belül aktív volt az új kártya, természetesen a szám sem változott. Fel sem merült, hogy fizetni kelljen érte, de mondjuk ez itt egy másik ország. Nem mintha én otthon nem borítanám rájuk az asztalt, ha ezrt pénzt mernek kérni, különösen, ha egy olyan telefonhoz adnak normál SIM-et, amihez microSim kell.
p
-
válasz
FehérHolló #37925 üzenetére
nemjónemjó.
van x sornyi adat, árakkal.
alatta egy sorban mennyiségekkel.
ez alatt pedig még egy sor, ami a kettő szorzatát tartalmazza, vagyis a teljes költséget. és azt szeretném, hogy a teljes költség képletében mindig az x adatsorból az éppen kiválasztottal számolja az összköltséget nekem a program. az oszlopok meg az éveket jelölik, ilyen üzleti terv féleséget próbálok kreálni. -
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37727 üzenetére
és, nem mondtad be, hogy te egy szőke nagymellű vagy?
agyrém... -
DeFranco
nagyúr
válasz
FehérHolló #37727 üzenetére
Ez diszkrimináció.
ami nekem szólt: oda nem megyek azóta sem
-
Mawyx
őstag
válasz
FehérHolló #37701 üzenetére
Ez azért már elég durva
Menj valami turistaszállásra, aztán majd melóhelyen az új kollégáktól tudsz segítsget kérni, ajánlást vagy valamit. -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #37706 üzenetére
Azert ez eleg kemeny... Becsbe sem megyek dolgozni ezek utan.
Asszem, ha kulfoldre megyek, marad a Skandinav resz. -
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37703 üzenetére
menjél a leopoldstadtba.
az tele van bevándorlókkal, és közel van a belvároshoz is, pár villamosmegálló az egész.
igaz, kicsit józsefváros fíling, de azért annál sokkal jobb. -
Lortech
addikt
válasz
Mindez a fejlett, felvilágosult EU-ban.
Persze megértem őket, csak mire föl ez a képmutatás. S persze a mágyárok a rásszista idegengyűlölők. ([link])
-
válasz
FehérHolló #37703 üzenetére
és mennyire húzós a külvárosi rész? legalább olcsóbb
-
válasz
szivesen, és az igen... lehet, hogy egy ideig érdemes lenne mondjuk sopronból bejárnod, vagy ilyesmi.
-
válasz
FehérHolló #37681 üzenetére
több helyen is működik, először az eu-n belül vezették be, 2005-ben. a lényege, hogy a legnagyobb szennyezőkre (vegyi üzemek, erőművek) meghatároztak egy összesen kibocsátható mennyiséget, majd ezt valamilyen módon szétosztották közöttük. ha valaki kevesebbet ereget a levegőbe, mint szabadna neki, az eladhatja annak, aki többet eregetne
persze ez az egész azért van, hogy segítsen elérni az EU klímapolitikai céljait, nyilván csökken a szennyezési kedv, ha az pénzbe kerül. a telejs EU kibocsátás kb 45%-a van lefedve a kvóták által. és egy szép idézet saját diplomamunkámból: "A kereskedelmi rendszer követi azokat a közgazdasági és környezetgazdasági elveket, melyek szerint a véges természeti erőforrásokat az használhatja fel, aki a legnagyobb árat hajlandó ezért
megfizetni, és jelen esetben a tiszta levegő is ilyen erőforrásnak tekinthető."más kérdés, hogy egyesek szerint kb 150 eur/t árra lenne szükség, ahhoz, hogy jó legyen a levegő a jövőben, ezzel szemben a jelenlegi ár 6-7 eur/t-nál mozog
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37676 üzenetére
És miért ilyen köcsög?
Mindegy, fel a fejjel, keress valami olcsó motelt, aztán ottani ismeretségekkel majd találsz valamit 1-2 héten belül.
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37593 üzenetére
van.
asszem.
(Audigy 2 ZS hangkártya, NAD erősítő, Mordaunt Short hangfal) -
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #37590 üzenetére
"Mindig jó ide benézni..."
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37570 üzenetére
mind a 21 nő rokon volt?
akkor bocsi. -
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló #37570 üzenetére
Kivéve mondjuk uralkodói, vagy egyéb nagyon előkelő családokban.
p
-
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #37552 üzenetére
Akartam, de mondtak, hogy nem szabad, az a jo ha minel nagyobb a kihivas a tanulonak.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #37537 üzenetére
50km/8h?
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37530 üzenetére
Ha arról van szó, Blacksoul szerintem átveszi ingyen....
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #37530 üzenetére
Mondtam én, hogy "pöcs".
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #37521 üzenetére
pina..
mindig csak nekem kell kimondanom végül
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #37521 üzenetére
Négybetűs, nem?
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #37519 üzenetére
Pöcs?
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #36257 üzenetére
viszont szó sincs (!) az Árpád-híd környéki szakasz bármilyen felújításáról...
szóval ennyi. -
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37499 üzenetére
innen lehet Magyarországra is (Ki kell választani a legördülő listából), és ők maguk írják, hogy vám nincs (számtech kütyükre asszem, valóban nincs)
We are excited to now ship Kindle to Hungary. Customers in Hungary will enjoy:
Books in Under 60 Seconds: Think of a book and you could be reading it in under a minuteGrowing Selection: Over 1,920,000 English-language books to choose from; plus U.S. and international newspapers and magazines are available for your country. Because publishers give us eBook rights on a country by country basis, available titles for your country will vary from our current U.S selection. We are actively working with publishers to get the rights to all titles for every country and adding this selection every day. Check the Kindle Store to see available titles.
Low Book Prices: New York Times® Best Sellers and New Releases are $11.99 to $13.99 (prices include VAT), unless marked otherwise. You'll also find many books for less - over 110,000 titles are priced under $5.99
Learn more about Kindle features on the Kindle product page
Important Product Information for Your Country
Your international shipment is subject to VAT. This is the same VAT rate you pay when you buy products in your country. There are NO customs duties or any other fees. We will show you the estimated VAT upon checkout. Learn more
Kindle ships with a micro-USB cable for charging your Kindle via a computer USB port
Kindle books, newspapers, and magazines are currently priced and sold in United States dollars
Kindle includes a 1-year limited warranty. See details
Use of the Kindle is subject to the Kindle License Agreement and Terms of Use -
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37497 üzenetére
síma kindle-t lehez az amerikairól is, csak közlik, hogy mivel áfá-t kell fizetni, felszámolnak még 27%-ot.
-
válasz
FehérHolló #37494 üzenetére
Egyszeruen nem ertem, hogy miert nem tudjak kiadni ujra.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #37433 üzenetére
En is felmondtam a mult heten, de nem leszek munkanelkuli.
-
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #37433 üzenetére
HI!
TeNked nem skandinaviban kene baxnyi a lyanyokat ma????
udv
neduddki
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37428 üzenetére
Nem vagyok szakértő a témában, de nekem olyan info-im vannak (de majd a szakértő Bandus úr kijavít), hogy a nemzetközi áramtőzsdén az árak amúgy is jelentősen (30-40%-kal) estek az elmúlt 1-2 évben. De az MVM ezt nem igazán érvényesíti az áraiban. Az áramszolgáltatók pedig az MVM-től veszik az áramot. Tehát, akár úgy is lehetne rezsit csökkenteni, hogy lekövetjük a piaci árváltozást, de akkor az MVM profitja csökkenne, ami nem megengedhető, lévén, hogy ez a cég az állami fejőstehén, aminek az eredménytartaléka bármit elbír, pl. az állam általa akart mobilszolgáltatót grundolni, az mvm vette meg az e.on-t is, stb. amiben az a szép, hogy állami vállalat, de nem az államháztartás része, így az állam rajta keresztül avatkozhat bele a gazdaságba, úgy, hogy az mégse jelenik meg direktben pl. az államadósság-adatban.
Amúgy támogatom Némethné ötletét, én szívesen vennék közvetlenül Pakstól áramot, mintegy 10 Ft-ért kilowattonként.
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #37409 üzenetére
én értem, de ezzel most csak arra akartam rávilágítani, hogy nem csak makro, hanem mikro szinten is így működik az ország.
Valaki kitalál valami faszságot, jellemzően olyan, aki még a büdös életben nem járt arra, aztán az megvalósul, tök mindegy, hogy okos ötlet, vagy baromság, akit érint az meg le van szarva. -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #37406 üzenetére
Persze, teljesen érthető. Sok sikert hozzá! Illetve áruld el, hogy hogy lehet megtanulni németül, mert ritka undormány nyelv.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #37398 üzenetére
Micsoda önvallomás.
Amúgy szerintem tökéletesen felesleges fejlesztés volt (bezzeg a netbook-oknál csak ~ 3 éve nem képesek a HA-n betenni egy rohadt címkézést gyártók szerint
), de akkor is viccesen nézett ki a "szerkesztés" felirat az elküldött privátom fölött.
-
tbs
addikt
válasz
Rajtad meg átsiklok. Grat nagyon..! Jöjjön be durván..!
-
EQMontoya
veterán
válasz
Nem tudom, merre vagy Bécsben, de ha nem túl bent, akkor akár a Sopronból átjárást is megfontolnám. Lehet, hogy olcsóbb.
-
válasz
grat és sok sikert az új helyen
meg persze reméljük, hogy nem a híd alól kell dolgozni járnod pár hétig
-
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló #37360 üzenetére
Heh, pesten csak a torokoknel, araboknal vagy albanoknal eri meg valtani
-
válasz
FehérHolló #37358 üzenetére
az kemény, pedig az még annyira nem is rossz környék
én mindig a móriczon váltok a correct change-nél, általában ott a legkedvezőbb az árfolyam, az sm lett volna sokkal messzebb neked.
-
jeges
senior tag
válasz
FehérHolló #37345 üzenetére
a medve utcai központban biztosan van 20ezres
máshol még nem találkoztam vele -
Winner_hun
félisten
válasz
FehérHolló #37337 üzenetére
Náluk a legnagyobb a 10k-s ha jól tudom.
-
válasz
FehérHolló #37331 üzenetére
rettenetes az inkompetenciája ennek a nőnek, botrány az egész...
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #37315 üzenetére
Racing-bazar.hu es duen.hu, keress rá Almera bontásra. Btw ha 2003-as Almerában váltót kell cserélni, az gáz, ott valakinek irgalmatlanul fából volt a lába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest