- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- HMD Skyline - jó szerelés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
Arra próbáltam célozni, hogy az egyszeri külföldi beírja a keresőbe, hogy airport shuttle, elsőnek kidobja őket, azt ennyi. Meg nem mellesleg a hotelnek, ahol dolgoztam, és az összes közeli konkurenciának is csak az airport shuttle-lel volt többé-kevésbé formális szerződése reptéri taxiztatásra.
Jelentős hányaduk nem pöcsöl az árral.
-
tildy
nagyúr
En szerettem vonattal menni, mert a nyugati nagyjabol elerheto volt, barmelyik ismerosnel is szunyaztam.
Mostanaban mint irtam inkabb kinn alszom a repteren. Sz.r , de ez van.
Mondjuk az vicces, hogy Farringdonbol Gatwickig 8-10 fontbol kinn vagyok, vonattal, kenyelmesen, azt es megiscsak a mocsok draga London.
Ha valaki arrafele lesz es osszefutna velem, Kolnbe megyek hosszu hetvegere
-
-
FehérHolló
veterán
Airport shuttle a külföldieknek szól, nem neked.
Más: Itt csücsülök a Pension Lehrerhausban Bécsett ([link]), harmadik körös állásinterjú imminent. Fura egy hely, egy régi pesti polgári bérház kolesszel keverve, hotelszerű elemekkel megbolondítva. Mindenkinek ajánlom, aki aránylag olcsó szállást keres kényszerből pár napra.
(Költséghatékonyságból zuhanyzó nélküli szobám van, de az épületben még nem találtam meg a közös zuhanyzót. Azért csak van valahol. (Elvileg van.)) -
Mawyx
őstag
Én is néztem a Wizz transzfert is, de mondom mire eljutok a Deák térre, akkor annyi erővel inkább a reptér fele veszem az irányt. A taxi azért nekem pl drága, de 2 főnél már is barátságosabb a dolog.
Utóirat:
szeretlek, jah nem ezt akartam$ $ a szememben mint Dagobert bácsinak, taxi ár alatt kiviszlek
(#36454) fokukac: elég is lehet meg nem is. Mi máskor majdnem lekéstük, mert elromlott egyik átvilágító gép, pedig kint voltunk időben.
-
tildy
nagyúr
Erdemes esetleg ugy menni, hogy vonattal ki ferihegy 1-ig , ott meg felszallni a 900as/200as buszra.
En egyebkent egyszer Mawyxtol mentem , akkor a Corvinnal szalltam fel egy ejszakai buszra, es szolt a sofor hol kell atszallni. Le tudom rajzolni amugy, mert at kell batyogni egy masik megalloba.
Igaz , en szinte mindig a reggel hatos geppel megyek, de eddig egyszer mertem csak bevallalni a 900as buszt. Honvéd utca-nal kell atszallni ra.
-
parandroid
félisten
Az egész sárga csekkezés egy vicc, én évek óta utaltam a csekkeken szereplő összegeket, álljon sorba, akinek hét anyja van, nekem ott a netbank. Szerencsére itt nem is találkoztam a sárga csekkel (szerintem ha elmesélném, mi ez, nem is értenék, és ez nem azért van, mert még mindig csúnyán töröm a németet), itt mindenki küld egy számlát, és megadja az utaláshoz szükséges adatokat. Aztán persze ha a delikvens úgy érzi, hogy márpedig ő nem utal interneten, akkor befárad a bankjába (nem a számlavezető fiókba, hanem az adott bank bármelyik fiókintézményébe) egy kitöltött átutalási megbízással, és ott megcsinálják neki teljesen ingyen - de ilyet sem láttam még élőben.
Nem mellesleg egyébként pénzt felvenni itt is tudok a postán (mondjuk valószínűleg azért, mert Postbank ügyfél vagyok), ráadásul díjmentesen, sőt egy csomó benzinkúton is, ha nem találok a közelben automatát. De nemigan van szükség készpénzre, nagyítóval kell keresni olyan helyeket, ahol nem lehet kártyával fizetni.
p
-
parandroid
félisten
Nekem is volt így egyszer valami 1000, vagy 500 Ft értékben plusz okmánybélyegem, hasonló okból, mert az ügyintéző nagyobb összeget mondott, mint amennyibe a dolog ténylegesen került. Félretettem, hogy jó lesz majd a következő ügyintézés alkalmával, ennyivel kevesebbet kell majd venni, de mire odáig jutottam (talán egy, vagy max két év telt el), már csekken kellett befizetni a díjakat.
Ez is vicces dolog egyébként, először kivárod a sorodat az ományirodán, hogy elmondhasd, mit szeretnél, kapsz egy csekket, befizeted a postán, és megint kivárod a sorodat. Amikor az ügyintéző szólítja a következőt, és meg mered jegyezni, hogy te csak egy csekket szeretnél kapni, akkor vissza vagy zavarva a sor végére. Mondjuk ehhez most már azt is hozzácsapták (idéntől, ha jól tudom, de most már biztosan így ment), hogy először rabosítanak (kihallgatás, ujjlenyomat, fénykép), és csak utána kapod meg a csekket, nehogy le tudj lépni vele. A követező rész a befizetéssel és az újbóli sorbanállással már maradt. Persze a postán történő sorbanállás is komoly időt vesz el az életedből. Itt, Németországban, ha valamiért fizetni kell ügyintézéskor, akkor ott a bankkártyaleolvasó, és 2 kattintással el van intézve a dolog. Egyszerűen nem értem, hogy mi ebben a bonyolult, egy kártyaleolvasót még egy betanított munkás teszkópénztáros is tud kezelni (nem támadás a teszkópénztárosok felé, inkább vegyék magukra a rendszert megtervezők).
p
-
Pisztillus
senior tag
Ó, az 1-es villamos vonalán (a Puskás Ferenc Stadion és a Bécsi út között) úgy ugrándozik a sín, hogy a szöcskék könyörögnek a receptért... Már régen fel kellett volna újítani ezt a szakaszt (ha már a rendszeres karbantartást le....ák), de még mindig csak a közbeszerzéssel vacakolnak. Őszintén, én mindig elcsodálkozom azon, hogy ilyen pályára rá merik engedni a villamost - na meg azon is, hogy nem volt még siklás, de ne is legyen!
-
fokukac
nagyúr
ja, az opera mini még mindig olyan nálam is, fekete képernyőzik.
volt múlt héten frissítés, de még mindig csinálja. most nzétem, hogy tegnap is jött rá frissítés, de még nem raktam fel, nem volt időm.engem nem a tördelése zavar amúgy. A ph pl. úgy néz ki, hogy a hozzászólások szövege kb. kétszer-de lehet, hogy háromszor akkora, mint az összes többi szöveg. tehát el tudom olvasni a hozzászólást, de hogy ki írta, azt már nem látom; oldalt a kedvenceim listáját sem látom, illetve rá tudok arra is zoomolni, de akkor a hozzászólás betűi kb. 2 centisek
Régen tök jól működött. -
fokukac
nagyúr
én mostanában lassúbnak érzem a nexust, lehet, hogy rendszert kéne frissíteni.
Nem igazán értem, tavaly ősszel még tök gyors volt.Amúgy nyilván az egyes appok fejlesztői okozzák, amikor a frissítések egyre nagyobbak lesznek, és egyre több erőforrást követelnek... és foglalják a memóriát, akkor is, amikor kilövöd őket. pl. a kis b*zi facebook konstans 30-35 MB RAM-ot foglal, ha nem tiltom le manuálisan.
ui. amúgy az opera mini kb. 1 éve lassan használhatatlan. pl. most már iszonyat idiótán mutat rajta a ph is...
csak akkor használom, ha csak edge van.
csak opera mobile, illetve doplhin. -
fokukac
nagyúr
jól mondod, soha nem volt elhalálozott pendrive-om, sem pedig memóriakártyám.
Sőt, egész életemben eddig három pendrive-om volt összesen, és eddig sosem volt egyiknek se semmi baja.memóriakártyából volt vagy 10, de azokkal sem volt bajom.
bár, most, hogy mondod, 2003-ban egyszer vettem valami noname memóriakártyát, ami néha hibásan mentette el a képeket, de az az első pillanattól olyan volt. Akkor tanultam meg, hogy ezen nem szabad spórolni, és vettem helyette inkább egy kingstont.
-
fokukac
nagyúr
ezt hívják moral hazard-nak, aminek a várható (Számukra csekély) hatásai, az önzéssel együtt tükröződnek a viselkedésükben is.
Egyszerűen az erősebb kutya b.szik, mert megteheti, a kisebb meg ne ugráljon.
A természetben ez így működik, minden élőlény előbb vagy utóbb tisztában lesz az önnön korlátaival.
Ez alól csak a biciklisek kivételek. Ja, meg az éppen aktuálisan kormányzó párt(ok). Meg a turbómagyar idenekünk mindentdeingyenésmost szavazóik
Ui. Nem csak a kormány mögül, minden nap gyalogolok kilométereket is, és úgy is látom őket.
-
fokukac
nagyúr
sokszor lejátszottuk.
És igen, az autósok többsége se normális (senki nem az ebben az országban, láttad már kik kormányoznak kétharmados többséggel..?)
És benyomásaim alapján minden második telefonál.
De! És itt jön a különbség - őket megvédi a vas. Meg ha másik autónak mennek neki, azokat is. Ha gyalogost ütnek el, azokat nyilván nem... de az új autóknál már rájuk is vigyáznak valamelyest.De a biciklisnek egyetlen egy hibalehetősége van, és utána vagy game over, vagy egy életre nyomorék maradhat. És ha biciklist üt el egy autó, őt nem dobja fel a motorháztetőre, hanem beeshet a kocsi alá, és onnan eleve rosszabb helyzetből indul...
És ennek ellenére mennek így.
Én meg attól félek, hogy egyszer átmegyek egy ilyenen véletlenül, és engem ítélnek el. PEdig.
-
fokukac
nagyúr
Én biztos a rosszabbik hányaddal találkozom arra, amerre járok
Bár néha, elvétve látok olyat is, aki tényleg jobbra húzódik, tényleg szétnéz, és tényleg jelez a kis kezével, és olyankor elismerően és udvariasan beengedem, kikerülöm, stb.
Csak százból egy élményem ilyen.Alapvetően rossz a koncepció, hogy összeengedik az autókat és a bicikliseket, mert teljesen más súlycsoportban vannak, má sebességre képesek. Az autó 50-nel mehet. A biciklis 20-30-cal tud, esetleg 40-45-tel, de azt csak a hajtáspajtások.
Az autóból nehéz kilátni, a biciklis jobb lenne, ha abóbl indulna ki, hogy láthatatlan, ha már ott megy a nagyok között.
A biciklis védtelen. Lehet itt bohóckodni biciklis rucival meg bukósisakkal, de ha beesik az autó elé, és átmegy rajta egy 1 tonna, akkor hiába van rajta bukósisak....
És pont ennek tükrében nem értem ezt a kurva nagy bátorságot, hogy mennek mindenhol.
És mindegyiknek lóg a füléből a fülhallgató, de rendszeresen látok olyat, akinek ilyen kurvanagy stúdiófejhallgató van a fején. Mit hall az a forgalomból?
A másik kedvencem a kapucni. Bazzeg, nem lát egyik irányba se, de megy a főúton.
Kaotikus, olyan basszus, mint a hangyák.És mondom ezt úgy, hogy én rohadt sokat bicikliztem ebben a városban, de sosem jutott eszembe, hogy főúton közlekedjek.
Most meg ott mennek, mert az jobb, hiába van ott 10 méterre a bicikliút... Újabban olyanokat látok, hogy a sportember a Hungária körúton meg a Szentendrei úton megy, a 2x3 sávos úton, a 70-nel menő autók között, és nem bántja. Sőt, sportemberek, feltekernek a felüljáróra is.
A legfőbb probléma az, hogy nincsenek elszeparálva. Úgy kéne, mint Koppenhágában, ahol MINDEN utcán fel van festve egy másfél méteres sáv, a bicikliseknek. Vannak rendesen sávok, kereszteződéseknél kanyarodósávval, biciklislámpával, és sorban állnak a dánok, mert szabálykövetőek!
A másik probléma az az, hogy teljes jogú közlekedőnek gondolják magukat, de felelősség nélkül. Tehát, a jogok járnak nekik, a kötelességek nem. Ezért mennek át a pirosnál, 90%-ban.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Nem teljesen ellenkező értelmű, de nem volt teljes, az biztos. Azt viszont azóta is fenntartom, hogy a bűntudatra nevelés vallási alapokon nyugvó dogmái mérgezik a lelket, és ehhez képest a távol-keleti hozzáállás a hibázás-alapú fejlődést illetően sokkal konstruktívabb.
Itt ragadtam, mert kiderült, hogy alapjában tök értelmes emberek vagytok.
-
fokukac
nagyúr
az usb-s wifi-s stick-kel többnyire símán működik, de a HD azért már nem jön át.
De volt olyan rokonnál, hogy nagy ház, nas az egyik felében, médialejátszó a másik felében, közte bridge, na, az haláli volt, sokat szoptunk vele, aztán inkább áthúztuk a kábelt a padláson, és voálá, működik. szenvedjen ilyenekkel, akinek két anyja vanAmúgy biztos függ a szomszédok wifi-terhelésétől is, hogy mely frekiken mekkora a sűrűség...
-
Tim82
félisten
"Árnyékolás nem lesz" = jelen pillanatban egy ajtónyílás és oda feltéve egy elválasztó függöny a határ a két helyiség között (az egyikben a router lenne, a másikban meg a médialejátszó + a régi router).
Kábelezés azért nem játszik még, mert még tuti lesz itt festés, parkettázás, bútorcsere stb., amíg ezek le nem zajlanak, nincs értelme.
Amúgy emlékeim szerint Te valami USB-s wifi stick-kel próbálkoztál, annál meg ez a megoldás mindenképpen gyorsabb és stabilabb.
-
BlacKSouL
addikt
-
fokukac
nagyúr
Én meg kértem, de nem hozta, mert félreértettük egymást
@Concret_hp: látom, már Te is megírtad a bitcoint
azért hihetetlen, hogy az emberiség milyen lufikat fúj magának, és bármit el lehet adni, olyan az egész, mint valami mlm-rendszer, bámulatos. Aki meg korán beszállt, nem tudom, miért nem adja el, amikor 10-szeres, 100-szoros nyerőben van. Greed is good, said Gordon Gekko, júnó, pekidzs.Ui. Ezt a csodás nicknevet honnan szedted amúgy?
A betonhoz van közöd inkább, vagy a HP-hez? -
Tim82
félisten
Nem másol túl gyorsan USB-ről a belső vinyóra, de amúgy meggyőző a képminősége. Ráadásul nem is TV-re van kötve, hanem a 24" monitoromra és úgy...
Vasárnap meglesz a NAS-om is, jövő héten meg új router és akkor az itthoni hálózat idei fejlesztése kipipálva. (Na jó, nem ártana még egy dual-band wifi adapter sem a majdnem befejezett desktop géphez.)
-
BlacKSouL
addikt
Köszönöm a választ.
Nem a DC része volt fontos, vagyis tudom, hogy annyit nem hoz a duál, mint a mennyiségi bővítés. Tehát jobban járok az 1 helyett 3 Gigával még akkor is, ha a duált cserébe fel kell adnom.
A lényeg most inkább az lenne, hogy a 3 féle memóriát két féle méretben bepakolva egyáltalán működik-e rendesen mind ahárom. Azaz négy.Ami még bezavarhat, hogy évek óta 200 helyett 214 körül megy az alaplap, és a jelenlegi memóriák bírják, még a szűkebb időzítés mellett is, de ezt nyilván alapra teszem majd, és csak utána kezdek esetleg kísérletezni.
-
Viszlát
addikt
Ha nem sürgős, akkor lehetséges megoldás, hogy jártamban-keltemben átadod nekem, Fehérváron megtöltetem (merthogy ott tudok profi, megbízható töltést), aztán jártamban-keltemben visszaadom.
Szerk: tudom, hogy pöstön kerestél, azért nem szóltam idáig, de mivel úgy tűnik, hogy nincs jelentkező én meg többször is megyek mostanában arra, gondoltam merészelek egy nagyot.
-
parandroid
félisten
Jó döntés. Annyi, hogy pihentnek kell lenni, ez nem olyan rágógumi a szemnek/agynak, mint egy tetszőleges Big Bang Theory epizód. Minden megérdemelt szuperlativuszt félretéve is korszakalkotó a sorozat (én is csak a 2005-ös szériától láttam), soha semmil sci-fi már nem lesz olyan utána, mint előtte volt. Van néhány epizód, amin napokig lehet agyalni, annyira ütős. Ja, és don't blink!
Ui.: Gondolom első epizódok már megvoltak, mekkora már az első, vagy a második részben a Toxic?
p
-
Viszlát
addikt
Kíváncsi leszek, az eddigi dátumokat nézegetve már itt kéne lennie a párjának is, a hétvégén pedig jönnének a tojások. Nagyon drámai az életük, olvastam, hogy az előző tojó 3 éve nyáron áramütést szenvedett, de nem keveset küzdenek az időjárással is.
Nolf: hehe, én is szóltam otthoniaknak, hogy keressék elő.
Ja amúgy nyitottam blogot, nem akarom ezzel szétoffolni az ON-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest