- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
egen, főleg online tananyagok videók/padf/slideok formájában, meg könyvek, tehát én is inkább a 8" felé húzok, csak abból nagyon kicsi a választék: ipad mini, samsung és acer van a nevesebb gyártók közül, na meg rebesgetik a nexus 8-at is. nekem is az ipad mini a legszimpatikusabb, viszont a jelenlegi 80k-s ára úgy a plafon, amit kiadnék egy ilyen eszközért, az új ipad mini (retina, vagy mi a fene
), pedig gondolom 20-30k-val drágább lesz,
Montoya: persze, hogy nem érted, amikor oda-vissza munkába menet egy lexusban mereszted a segged
más, ha van az embernek napi 4*20 perce a bkv-n. a telefonom olvasni kicsi (4"), nagyobbat meg nem akarok. egy ilyen subnotit azért mégse olyan kényelmes hordozni, meg előkapni a hév-en, mint egy tabletet.
-
Integra
titán
az az igazán komoly ebben (szerintem), hogy lassan a végfelhasználó is simán hozzáfér azokhoz a megoldásokhoz, erőforrásokhoz, amikhez eddig csak a tőkeerős nagyvállalatok. a keretedben, a laptopodról képes vagy szinte ugyanazt megcsinálni, a világ táján bárhol, amit rahedli ember nagyvállalatban finanszíroz.
-
tildy
nagyúr
Erre gondolsz? [link]
Ertem mirol beszelsz, a thunderbirdot es mailt pedig user oldalon irtam.
Nekem a levelmegjelenitessel van gondom. Leven nekem kell olyan email-builder rendszert keszitenem, amit ez a kliens is hajlando "kozel -normalisan" megjeleniteni. Es meg akkor sem lehetek biztos.A "kis" startupunk pedig egy multi resze mar.
FeherHollo: mint irtam, rengeteg marketing emailt keszitunk. Amit kuldozgetunk egymasnak is. Az alairasban szinten van kep. Lehet valasztani, siman be tudom allitani, hogy marketing-emailbol a felhasznalo csak plain-textet lasson, nem gond, csak erdemes-e?
-
tbs
addikt
Kedvelem az Exchange dolgait, de a felvázolt funkcionalitást elég könnyen gyakorlatilag akármivel össze lehet ravaszkodni. Az exchange egyetlen előnye, hogy utánfutóként a hasznosabb dolgokat rakják bele. 2008 óta kifejezetten elégedett vagyok vele (az első komolyabb patch + a 2007-es exchange). Csak ne akarjon a júzer 60e leveles fiókokat hagyni benne.
Meg ne akarjuk egymagában üzemeltetni KKV-nél.
Ahol nem tudnak legalább 3 vasat finanszírozni (amiből legalább az egyik fizikailag is külön darab), ott nem is érdemes előadni az exchange-t mint megoldást, mert előbb-utóbb halál lesz a vége.
Most épp a Zentyal felé nézelődöm, az egyik kedves ügyfelem kinőtte a 12(!) éves cyrus imap postfix sieve amavis clamav ical webdav infrastruktúráját (aminek a funkcionalitását 2008ban érte el az exchange
)... (A poén náluk az volt, hogy egy "exchange"-t váltottam erre a komplexumra és az outlook-ok maradtak a kliensoldalon - erősen korlátozva a lehetőségeket.
)
-
tildy
nagyúr
Dolgoztam par munkahelyen, megha exchange is volt maga a rendszer, szerencsere nem volt kotelezo az outlook hasznalat.
Nem, a startupunk tobbnyire thunderbirdot es Mail-t hasznal.bobsys: nem hinnem. User interfeszrol beszelek jelen esetben. Eleg sok levelezokliens tudja az ms exchanget.
-
Elims
veterán
Igen sok féle kávét ittam már.Ezért merem ráírni,hogy a legjobb.
Van több nagyon finom kávé,pl. van vagy legalábbis volt a profiban vmi black nevezetű kávé,egy irodában ittam rendszeresen és a takarítónő mondta,hogy ez egy olcsó "kilós" kávé a profiból.
Ez kb. 10éve volt,de ma is emlékszem,hogy nagyon jó volt.
Vmint ami egy igazi Élményt tud okozni -kávéról beszélek,nem nő vagy cucc- az Mátrafüreden egy faházban van. Pár 100Ft. (200-300) de nagyon komoly!! :-)
Ha vki bármikor arra jár,kérem kóstolja meg és utána folytassa a kirándulást.Én a lakóhelyemnek "köszönhetően" elég gyakran megyünk fel a Mátrába,de azt a csodakávét soha nem hagynám ki!
Olyan szinten emel endorfint,hogy vmi hihetetlen egy legális élénkítőtől. (Majdnem mint a "bogyó"..,persze csak gyengén)Kapszulásban is ittam már jót,egy budai tesco expressz mellett van egy orosz bolt,csak orosz dolgok vannak ott,hal/édesség/kávé/stb. Igen finom és jó "hatású" kávé a zöld kapszulás -ha jól emlékszem-.
-
fokukac
nagyúr
+80% 2013.11.07 16:59
45,1 dolláron indult a kereskedés a Twitter részvényeivel a New York-i tőzsdén, ami 73%-os emelkedésnek felel meg. Az első percekben tovább szárnyalnak a papírok, jelenleg már 48 dolláron járnak, ami 85%-os emelkedést jelent a kibocsátási árhoz képest.
Kivételesen úgy tűnik, hogy jól jártak az IPO-sok...
mondjuk ezt a hype-ot nem értem. IGaz, én a twittert magát sem értettem, hogy ebben mi a jó.
-
bobsys
veterán
Nem te vagy az egyetlen aki szerint jobb a McDonaldsos kave, szerintem is finomabb es sok kollegam is ugyanezt mondja es a Dunkin Donutos kave is jobban izlik nekem.
Itt ugye minden sarkon van Starbucks, sokan szerintem azert szeretik, mert fancy nevei vannak a kaveknak/italoknak es mindegyik agyon van cukrozva. Meg a sima tejes kave cukor nelkul is edesebb mint egy rendes (mintha cukroznak a tejet vagy nemtudom).
Itthon pedig en ilyenen fozom a delutani espressotIlletve neha ezzel, szinten eros kavet tud csinalni, de egy kicsitt tobb vizzel
-
fokukac
nagyúr
ja, persze, biztos van ennél sokkal jobb is, de magyar viszonylatban nekem ez így tök jó.
Amúgy a kávéval az a baj, hogy veszít az aromájából, és ha egyedül vagy otthon, akkor egyszerűen nem fogy el a síma kávé. Erre jó a kapszula, hogy az le van zárva, amikor berakom, akkor friss, tehát kis tételű fogyasztásra is alkalmas.------------
Amúgy más téma, visszatérve a Nexus 4 akku-idejére:
mindjárt 1 óra van, és még 80 %-on áll.Azért ez nekem parádés, a Nexus S ilyentájt általában már 50-60% között volt.,
-
-
én büfészak alatt azt értem, amivel gyakorlatilag nem állítasz elő értéket. persze ez sem egzakt fogalom, mert a kiállítások szervezése is érték valakinek, az ebből befolyó összeg pedig megjelenik az eredménykimutatásban, gni-ben (asszem ebben, kevés közgázt tanultam), de azért mégsem összehasonlítható egy termelésben dolgozó által előállított értékkel.
amit említesz az angolul a central limit theorem?
-
tildy
nagyúr
Gratulalok, hogy ertekeled a mondandom mogott levo dolgokat is.
Foleg, hogy amikor a 800ast kiadtak 2 eve, a nokia csucsmodellje volt. A golf emlekeim szerint sosem volt a VW csucsmodelje. Tevedek-e?
Ha mar hasonlitani akarsz, akkor egy ket eves phaetont hasonlits a mostani VW golfhoz.
Na jo, legyen 5 eves phateon, autoknal 2 ev nem avulas.
-
EQMontoya
veterán
C++-os vagyok én is.
Mindenesetre az öltönyösködést és hasonlókat szerintem nem fizetnék meg a jelenlegi helyemhez képest. Annak ellenére sem, hogy tanultam azért némi közgázt, tehát elvben elég sok kompetenciám lenne hozzájuk. Valahogy annyira nem szimpik. Inkább jól érzem magam, az többet ér.
-
EQMontoya
veterán
Nem megy az át lóf@szon sem. Tököm kivan sokszor a wifivel.
Volt egy Linksys WRT160NL-em, az mindig lassult wifin: 2 nap után veretes 1 mbit/s-et tudott, miközben 50-es a net. (Azóta már 60)
Lecseréltem egy TP-Link 1043-ra. Ez nem lassul, de tök random meghal benne a DNS szerver. Ez önmagában kevéssé fájna, de megfejelve azzal, hogy a mobilokon nem lehet beállítani külön DNS címet (DHCP adatokból szedi ki csak), valamint hogy a Win7 is mindig elfelejti ezt a beállítást, a kombináció már azért kissé fáj.
Az análisan felhelyezett sóderes pepperonit az adja meg, amikor a routerre USB-n kötött vinyó írása közben az egész összeomlik.Ennek is meg vannak már számlálva a napjai, de azért az valahol szánalmas, hogy 15-20e árú routerek ekkora foshalmok. A Cisco logoval megáldott Linksysnél ezért külön péklapáttal végrehajtott vállveregés járna a fejlesztőcsapatnak.
Jah, és az 53nm-es kecót átlőni normálisan egyiknek sem megy, a megszámlálhatatlanul sok (2) szoba közül a másikban max 15-20mbit/s.
Néztem inSIDDerrel, nem zavar bele különösebben semmi. Egyszerűen ennyit tud...
-
tildy
nagyúr
A L-t max bolt polcain lattam eddig, nem ismerem, nem tudok nyilatkozni rola.
A C tudomasom szerint nem hagyomanyos szajviz, nem lehet hosszutavon hasznalni, max egy hetig, es utana hosszu szunetet kell tartani.
Nekem sajnos minden hazautamkor rendszeres latogatas a fogorvos, mert bar nem szuvasaka fogaim, de van egy, ami rossz helyre nott ki, figyelni kell folyamatosan.
fokukac: szerintem meg mindig jobb hetvegen, este 10 utan csendrendelet van sok helyen, nem tehetne.
-
meg lattam amit kiszerkesztettel
majd gep elol megnezem akkor alaposabban, most csak telorol probalkoztam. kivinnem az asszonyt tavasszal, lattunk itt egy reklamot a show me c. tancos eloadasrol, es marha jonak tunt, megneznenk. ha kozel vagy berlinhez ajanlom neked is, meg persze ha erdekel az ilyesmi
-
bobsys
veterán
-
Integra
titán
nem mondom 100%-ra, de azt hiszem, ha németországban szül a párod, nem lesz automatikusan német állampolgár, hanem magyar marad, mivel te is magyar vagy.
és területi elv alapján sok évvel később kérhetitek a német állampolgárságot, ami ha van munkaviszonyod, állandó lakcímed etc, akkor kb 8-10 év legalább.
de van olyan barátnőm, aki németországban szült az akkori német férjnek és 20 év után kapta meg a német állampolgárságot (20 éve ott is él és dolgozik), a lánya pedig német lett, mert ha német az egyik szülő, akkor választhatnak, hogy német vagy magyar vagy kettős állampolgár legyen. tehát a ti esetekben szerintem magyar lesz a lurkó
ha nincsen felmenőd bizonyíthatóan németországban születési kivonatok alapján, akkor nagyon hosszú idő a német állampolgárság és marad a területi elv alapján a kérvényezés.
uniós csatlakozás óta így van asszem. -
tildy
nagyúr
Az Exchange Rate Adjustment 2.75% sem ?
Nekem is volt silver account, de a exhange fee azon is van. ( elvileg az neked is kellett legyen: http://www.hsbc.co.uk/1/2/customer-support/card-services/using-your-card)
Egyelore jo az ingyenes account, kocsink nincs, utazbiztositas joval olcsobban van ket emberre, telefonra meg nem kellett biztositas.
-
hát ez elég szépre sikerült csomó
többségében vékonyabb nyakkendőim vannak, ha már ez a trendi, azokból könnyen lehet duplát is kötni. de pl az ilyen stílusúak is marha jók szerintem: [link]
ami hagyományos, vastagabb nyakkendőm van, azt meg itt vettem: [link] ajánlom mindenkinek, aki nyakkendőt keres, nagyon jó minőségű cuccokat árulnak
egészségpénztár téma:
én a vitamin ep-nál vagyok, szerintem jók, viszonylag gyorsan kifizetik a számlát, amit leadok nekik, meg sok helyen lehet a kártyával is fizetni.
-
& Viszlát & Integra: köszi a megnyugtatást, nem szívesen vittem volna vissza, mert baromi szép szerintem, még annak ellenére is, hogy eléggé slim dizájn. eddig minden nyakkendőmön volt ilyen bújtató, szóval nem is értettem, hogy erről hogyan maradhatott le, bár nem hermes, vagy lanvin
csomónak meg mindig double windsort kötök, bár fogalmam sincs mi a különbség közte, meg a sima windsor között
NoLF: varrni se tudok, meg nem merném megszurkálni amúgy sem ezt a szép anyagot
de így, hogy elég megnyugtatást kaptam, már nem izgulok rajta, a lényeg, hogy jól nézzek ki a diplomaosztón
-
fokukac
nagyúr
Kinek mi a fontos, ugye.
Én az első fizetésemből gitár-erősítőt vettem (16 éves voltam)
Aztán az első igazi munkaviszonyomnál (21 évesen) kapott első fizetésből pedig szexi fehérneműt az akkori barátnőmnek.
Persze, volt biciklim is, amiért egyszer meg kellett verekednem, hogy ne nyúlják le (vasárnap délután, Budán a KArinthy-n) , de aztán pár évre rá csak ellopták, de az már egy másik sztori
-
Csyppa
senior tag
Ott helyben hulyet kaptam volna, az biztos.
Ez is a baj, hogy nem tudnam lakasnal se sehol tarolni, csak kint a korfolyoson, ami nem annyira veszes, de azert megsem egy zart garazs/pince. Meg aztan nem biztos hogy en lennek a szomszed neni kedvence, ha nem ferne el reggel a maga utan huzhato taskajaval.
Egyetem detto, bar nem tudom mostanaban mennyire lopkodjak a bringakat (feltetelezem tovabbra is elegge).
-
concret_hp
addikt
tacx flow, de a pedálfordulat mérő b@szik működni
(szerelési útmutatója külön poén egyébként
)
1x próbáltam (még lehet azért kint is menni), az alattam lakó csaj nem tudja megfelelően kezelni a hangerő szabályzót, amiért már szóltam neki, szóvalgarmint én alapból nem rétem miért használják az emberek, szerintem rohadt drága. van egy sima alap polar órám amivel lehet pulzust mérni, azt viszem néha bringázni meg futni. amúgy is elég sok poénzt el leeht költeni ilyen-olyan cuccokra
persze ha szükségét érzem akkor veszek majd.
edzesonline-n írogatom a dolgokat azt' kész + van pár arc akiktől tudok kérdezni mindent -
Integra
titán
ez a szerencse egy érdekes dolog és szerintem egyáltalán nem baj, hogy nincsen a felsorolásban. ugyanis a szerencse egészen addíg nem találja meg az embert, amíg fejben már nem úgy él, ahogy kell. mert nem a szerencséből fakad minden, hanem az emberből magából és ha megérett rá, akkor fogja a szerencse is megtalálni, de egészen addíg nem.
továbbá azzal is egyetértek, hogy a szerencse nélkül is elkötelezve meglehet csinálni, az általad említett jómód felé is. ugyanakkor meg mégis összefolyik a kettő valahol, mert ha már itt tartasz, úgyis szerencséd lesz -
tildy
nagyúr
Van benne valami, egeszen pontosan amikor "kijavitasz" probalod ugy beallitani a mondandom, hogy nem mondtam igazat, hulyenek es hozza nem ertonek probalsz beallitani. Igen, ezert kulonosen szolok, foleg ha mindezt arrogans hangnemben teszed. Beismerem, az ilyentol valoban el tud szallni az agyam.
Azt meg hozzatennem, lattam odahaza mindenfele fejlesztot, akiknek eleg nagy nevuk volt, 10-15 eve a szakmaban voltak. stb. De oszinte leszek, vagy piszok jol titkoltak, vagy egyeb, de nem tudok egyrol se, aki olyan szferaban mozgott volna, hogy 64-80k kanadai dollar per ev . Biztos rossz a meritesem.
-
Ja. meg mielott valaki felreertene: szerintem _irtozatosan_ nagy szerepe van a szerencsenek az ember eleteben, joval nagyobb, mint amekkorat az emberek 99%-a vahaha is elkepzelt. Ugyanakkor van olyan, hogy regression to the mean, aminek folytan az emberek nagy tobbsegenel a dolgok kiegyenlitodnek idovel. Van, akinel nem, de az ugye fekete hattyu.
Tildy: sosem 'alaztalak meg' semmi miatt, foleg nem amiatt, hogy hol tartasz (miert, hol tartasz? semmi szegyellnivalod nincs, sot, a barati korom nagyresze nalad sokkal 'sikertelenebb'). Az egyetlen, ami miatt ruhellsz, az az, hogy amikor az onigazolasi kenyszered torzitja a mondanivalodat, akkor kijavitalak (merthogy ez tipikusan akkor fordul elo, amikor 'tanacsot adsz', es a - szerintem - torzitott tanacsok melle jo a masfajta nezopont is). Ezt te sertesnek elted/eled meg, es igyekszel belem kotni ott, ahol tudsz. Jo szorakozast hozza.
-
tildy
nagyúr
-
Viszlát
addikt
Elképzelhető, bár jó néhány londoni állással is megkerestek már, ott is így volt. Inkább szakmai területtől függhet szerintem, legalábbis ez tűnik egyedül logikus lehetséges oknak az ennyire eltérő tapasztalatokra.
Az, hogy mondanak egy ajanlatot elore, meg nem jelenti azt, hogy ne fizetnenek esetleg tobbet.
Ez nem tudom honnan jött, de egyetértek vele.
-
Viszlát
addikt
IT területén van csak tapasztalatom, ez tény, ahol nem jellemző a teljesítmény alapú bérezés. Azok az állások amikkel kapcsolatban engem megkerestek, kivétel nélkül mind fix fizetésűek voltak és mindig elmondták előbb a beszélgetések során, hogy mi az ajánlat és csak utána kérdeztek rá az előző fizetésemre (másik változat, hogy előre megkérdezik mennyi a fizetésigényem, de mivel tisztában vagyok a bérekkel, eddig még nem lőttem mellé). Otthon kellően érzékeny lettem erre a dologra, úgyhogy külön figyelem a dolgot.
-
tildy
nagyúr
Nekem majd 8 ezer kolunbseg van a bonuszos meg bonusz nelkuli kozt. Most melyiket irjam akkor be? Hm?
Gondolom egyeb opcio nem volt @-nak, kulonben irta volna. BAr szerintem tenylegesen a fizura rakerdezni interjun gyokerseg. Inkabb az elvart fizut szoktak kerni, mint a volt fizut. De ez meg csak az agency kor.
Mindegy, tudod nagyon jol, hogy utalok hazudni ( ha eddig meg nem tunt volna fel) , de mint az esetem is peldazza, igencsak nagy kulonbsegek lehetnek, barmelyiket irom be, nem hazudokEn meg olyat nem hallottam visza senkitol, hogy konkretan a fizura rakerdeztek volna. Volt mar par bg checkem, de csak az volt a kerdes, tenyleg ott dolgoztam-e, miket fejlesztettem, stb. Fizut nem kerdeztek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- BMW topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TKL formátumú, vezetékmentes "Fekete Özvegyet" dobott piacra a Razer
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Hobby elektronika
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Tőzsde és gazdaság
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest