- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
Hát, alapvetően fal- és / vagy csempebontással jár, szóval ott kezdődik, hogy akár százezres tétel is lehet.
Panel fürdőszobában valahol a kád környékén, az alatt megy a fűtéscső, ha azt még fel akarod vezetni a falra, az még külön ktg. Ha régi kádad van (a vaslemezes fedésű), akkor talán megoldható komoly bontás nélkül a dolog (csak leveszed az előlapot, és kivezeted, barkácsoltatsz egy másik fedőlapot, stb. Nekem ott is le van csempézve)Szóval, ha nem tervezel éppen egy teljes fürdőszoba-felújítást, én a helyedben hanyagolnám a dolgot.
-
DeFranco
nagyúr
üdv: Winner_hun
-
fokukac
nagyúr
It shan't
P.S:@PeterkeT: lockos a készülék?
add el az ebay-en, és költsd valami értelmesebbre.@Montoya: na, ebbe így még bele se gondoltam... 6 év alatt havi 5 ezret spóroltam azzal, hogy nem fizettem elő a kábeltévére? Sirály
Mondjuk ilyen erővel a gázt is ki kéne köttetnem, mert havi 1900 Ft gázátalányt fizettetnek velem, holott én ki se nyitom, a sok nyanya meg azzal fűt... -
venember83
nagyúr
Ár publikus?
Blackie: nemigen kellene beleszóljak, mert én toleráns vagyok és ki szoktam engedni az embereket ilyen helyzetben. Mondjuk itt egyszerűbb is a helyzet nálunk, mivel a rendszámon látszik, hogy idevalósi-e az illető vagy sem. Az "idegen" megyékből érkezettekkel általában toleránsabbak itt az emberek, ahogy tapasztalatom szerint a román rendszámú autóval szemben is azok a budapestiek, mivel nyilvánvaló a korlátozott vagy semmilyen helyismeret, ergo nagyobb a hibázás, megtévedés veszélye.
-
fokukac
nagyúr
főnök, backup6ja..!
Tildy: jó az.
a plazma meg nem erre való, bár ismerek olyat, aki monitorként használta, 1 perces képernyővédővel, gond nélkül. A plazma mozgóképre való, és ott szanaszét alázza az lcd-ket, lehet az akár 200 hz-es is. Istenem, a marketing... :-)
az edge ledes tévék homogenitásáról meg szót se ejtsünk. :-) -
fokukac
nagyúr
jajjmár, adom itt a jobbnál jobb ötleteket, aztán ez a hála..? :-) hát nem érnek meg neked ennyit..? :-)
ui. amúgy ez akkora, hogy akár ketten is eléférnek... :-)
uui. ja igen, amúgy lehet, hogy a Tildy-féle tévére rákötős megoldás a legjobb, ha a méret számít. meg az is lehet, hogy tv már van. -
fokukac
nagyúr
egy bazinagy 4K-s monitort nekik,
aztán ezt hajthatod síma fullHD-ban, símán 100 dpi-vel, és mégis tűélesek lesznek a betűk, mert ugye az pont a fele.Amúgy erre megoldás lehet akár egy 2560x1440-as monitor is, 1280x720-ban hajtva.
-
tildy
nagyúr
Ipad 1 van nekunk. Most neztuk meg, kb 40 ezer forintert vennek itt be.
Anno hazavittuk, bejott az osoknek, igaz nekik otthon normal pc van, de a tv-re kotve. Apu odagurul a szekkel aztan ott netezik, jobban latja. Valoszinu notira lesz hamarosan cserelve nekik, de azt is szerintem tv-re dugva fogjak hasznalni.
a masik, anno a desiret hazaadtam neki, bejon, hasznalja, fokepp viberre es skypera.
Szoval Ipad ketto jobb valasztas az egyesnel, ahogy irod is , mert az mar kameras, viszont szerintem erdemes megnezni a google tabletjeit. Az olcsobb picivel, es nagyon konnyu hasznalni. £150 korul van ilyet hasznaltam mar, bejott.
-
fokukac
nagyúr
hát nem tudom, én is egyetértek neduddkival, asztali gép, bazinagy monitorral.
VAGY noti, dokkolóval, és bazinagy monitorral.A tablet semmire nem jó, csak tapogatni, de megírni egy levelet rajta, az már egy kihívás.
Bár tudom, az alkotmányunkat is azon írták... (mondjuk ez látszik is rajta)
Amúgy az iOS tud már magyarul? az nem fog gondot jelenteni a szülőknek? (mert én eddig még csak angolt láttam, és ugye, az ékezetek se az igaziak)
@ Bleki: úgy hívják, hogy ciklon. mediterrán ciklon. Elég gyakran előfordul.
IGazából a hurrikán is egy ciklon, csak azt trópusi ciklon, és picit nagyobb erők vannak benne. -
kételkedem
addikt
Apósom és anyósom is ügyesen elboldogul! Film nézés, híroldalak böngészése és valamelyik farmos játék megy náluk. Sokkal több kérdésre és számítógép bütykölésre számítottam, de pozitívan csalódtam.
Természetesen nem tudom, hogy egy androidos vagy almás táblagép mennyire vált volna be. A nagy monitor mindenképpen jól jött. Náluk a helyszűke sem merült fel, a számítógép asztalon kényelmesen elfér minden.
@ concret_hp
Lucida Sans Unicode is kellemesen tágítja a teret! -
bobsys
veterán
Nem rossz egyebkent, nekem egyelore tetszik, hogy nincs ho, de neki itt se lenne jo
, mert meleg van (telen hajnalban par oraig van 15-16 fok), nyaron nagy a paratartalom, egy helyben ulve is tudsz izzadni.
Az eso legalabb nem hideg, igaz 2 masodperc alatt szetazol, de nem kapsz tudogyulladast tolefokukac Los Angeles idojarasa meg olyan mint Sydneye. Hajnalban telen, nulla fok kozeli homerseklet es nyaron van csak igazan meleg, tavasz meg az osz az reggel fazol delutan meg meleged van. Nekem nem tetszett a futetlen es szigeteletlen lakasok miatt
-
-
-
Viszlát
addikt
+1 az asztali gép + nagy monitorra. Az én szüleim mondjuk mindig is érdeklődtek a dolog iránt és sokrétűen használják, de a családban és egyébként is sok idős ügyfélnél azt tapasztaltam, hogy nem csak a látásuk miatt szeretik a nagy méretet alacsony felbontáson, hanem valamiért az úgy kézzelfoghatóbb számukra, hogy "élethű" méretei vannak a dolgoknak. Például egy levél írásakor úgy érzi, hogy akkora betűket jelenít meg a gép, amekkorákat ő is írna, nem pedig mütyürök jelennek meg a billentyű lenyomásokra. Nagynéném 62 volt, amikor az első számítógépét megvettük neki ajándékba, egy 19 colos AG Neovo tft üzemel nála és először a natív 1280x1024-es felbontásra volt állítva, de folyamatosan panaszkodott, hogy nem tudja megszokni a gépet. Áttettem neki 1024x768-ra, már akkor lelkendezett, de még utána is felhívott, hogy mennyivel könnyebb így használni, hogy normális méretek vannak. Nem zavarja, hogy torz a kép, a lényeg, hogy könnyen eltalálja az ikont az egérrel.
Szerk: egyébként meg Montoyának és Franconak is igaza van, a legfőbb kérdés a motiváció, ha az nincs, akkor igazából édesmindegy, mit varázsolsz.
-
DeFranco
nagyúr
Apósom hasonlóan állt hozzá (bár ő használta a gépet, de csak muszájból) amíg egyszer rám nem bízták a laptopvásárlást. Sikerült úgy beválasztani, hogy azóta ki sem lehet tépni a kezéből, állandóan azt használja, megy a TV és mellette ölében a lapos, sport, időjárás, origo, mindig megy valami. Igaz 15,6-os, nagy, látja, és a keze alá is konfiguráltam rendesen.
A Win7 ebből a szempontból már jó, abszolút felhasználóbaráttá lehet kapalálni egyszerűen.
Szerintem akkor fognak rákapni, ha van valami konkrét cél, amit elkapnak. Ez anyunál az volt, amikor nem kapta meg hetekig az eskövői képeket csak gépen, anyósomnál az, amikor kiderült, hogy a spanyolországi Tóni bácsival skype-on ingyen beszélhet, apósomnál meg amikor lett egy gép, ami csak az övé, különbejáratú és mindenki másnak coki.
Őket ez már l'art pour l'art nem érdekli, nem fogják megtanulni (az IOS-t sem) csak ha célt is adsz hozzá nekik. Onnantól kezdve meg van Win7-es vagy IOS-es rendszert adnék oda. Vizuálisan azok a legvonzóbbak főleg a konzervatív réteg számára.
-
Mawyx
őstag
Igen, ez az, hú mikre emlékszel.
Bevált nagyon
XP van rajta, az asztalon csak az van kint ami szükséges, így tudják mire kell kattintani.
Pl a képküldés meg nyomtatás még nehézkes, tehát amit ritkán használnak gyorsan elfelejtik. És ha a kinézeten bármi változik, az egyből megzavarja őket, hiába mondom, hogy az ugyanaz, nehezen fogadják el. A gmail kinézete is változott kicsit az elmúlt időben, volt ijedelem hogy most mi lesz. -
Mawyx
őstag
Én egy laptopot vettem anyuéknak és szerencsére rá is csobbantak, anyu kevésbé, de azért ő is. Egyszer írt nekem levelet, hogy te gyerek, az a gép egy csoda, írtam neked a billentyűzeten és ez a gép "bevette" amit beleírtam, megjegyezte és "odaadta" neked amikor munkából hazaértél és tudtál is rá válaszolni
Eleinte napi szinten írogattunk, annyira örültek, hogy tudunk kommunikálni, nem csak a drága telefon van ritkán. Utána már bátran kérdezte anyu milyen kaját kérek ha megyek haza? Mondom rántott húst. Erre visszaírt, hogy most már nem kell mindig rántott húst kérnem, már el tudja készíteni az akármit, mert múltkor is úgy csinált nekem különlegeset, hogy beleírta a googleba, hogy rakott zöldség és lám-lám, már nem volt gond hogy kell megcsinálni. Fater meg szerelési dolgoknak néz utána meg betegesek, rokkant nyugdíjasok, de minden leletüket ki tudják bogarászni, lassan ledoktorálhatnak
Azért arról kéne egy fénykép, ahogy fixre mint egy asztali pc be van állítva egy helyre, a másfél év alatt sose lett arrébb téve és kalocsai hímzett terítővel van letakarva
Amikor elnyomnak valamit, akkor megijednek, rám vár a feladat hogy visszaállítsam, de ritkán megyek haza, ezért pár nap múlva csak addig nyomkodják, hogy vagy még rosszabb leszvagy vissza sikerül állítani.
Ami még érdekes, hogy anyunak a tapipad jön be, az egeret nem szereti. Mondtam neki ez érdekes, én konkrétan idegbajt kapok a tapipadtól, nem tudom használni.
Facebook, gmail és google az isteni hármas nálunk, skype-ra gyenge a kis net alap csomag. -
EQMontoya
veterán
Nagymamam, meg elt (2010-ben hunyt el) egy rendes asztali gepet hasznalt. 2007 korul ugy dontott, hogy O akar rendesen netezni. Osszeraktunk Neki egy sima asztali gepet, meg akkoriban XP-vel, bekotve az alap UPC net, es megtanulta hasznalni. 67 evesen. De nem csak bongeszni, hanem konyveket rendelt netrol, emil, ilyenek. Mondjuk az a masik oldala a dolognak, hogy vegig szellemi munkat vegzett eleteben, nagyvarosban elt, tehat nyitottabb volt az atlagnal.
A masik nagymamam pedig vilag eleteben falun lakott, egyszerubb korulmenyek kozott elt, es arrol is nehez meggyozni, hogy azt a nyamvadt monokrom kijelzos Siemes C35-ot ugyan kapcsolja mar be, legalabb amikor varhato, hogy hivjak rajta...
Szoval szerintem nem az eszkoztol fugg, hanem a habitustol, nyitottsagtol. Ha nem akarjak, akkor felesleges eroltetni.
-
DeFranco
nagyúr
Nem merek többet inni, mert akkor meg aludni nem tudok (ez is a korral jött, 28 éves korom óta csak lefelé van
előtte agyon sem lehetett ütni, most meg már egy délutáni kávétól is rosszul alszom este
) és utána meg ördögi kör. A kialvatlanságot meg kifejezetten rosszul viselem, beszélni sem tudok, szédülök, agresszív és használhatatlan vagyok aznap. Éppen ezért napi 8 óra szigorúan, pedig sajnálom rá az időt piszkosul.
-
parandroid
félisten
Sajnos azt kell mondjam, hogy engem nem nagyon érdekel, a jó oldala viszont az, hogy nem is zavar. Az egész ügyről azért tudok csak, mert mind az origo, mind az index folyamatosan címoldalon tartja a könyv miatt - gondolom nem árt a reklám. Ezzel együtt Szepesi Nikolett felőlem azzal él szexuális életet, akivel akar, és nyugodtan könyvet is írhat erről, nem vagyok célközönség.
Viszlát: Amikor előkerülnek a bőrszíjak is, akkor kezdhetsz aggódni.
p
-
fokukac
nagyúr
De Te érted ebben a rációt? Mert én nem.
A XIII. kerületi szakasz nagypaneles, és 20 éve épült, azért ilyen szar.
A Kerepesitől délre lévő szakasz sokkal újabb, modernebb, jobb állapotú, kb. 2001-ben készült el, már nem nagypaneles technológiával.
Na mindegy, ez van.ui. amúgy a 2-es villamospótló most a kedvencem, ha még valaki nem látta volna:
-
fokukac
nagyúr
közben már megoldottam, köszi.
ez volt az éjjel 1-es csellendzsem.az a baj, hogy úgy látom, hogy a fejlesztések teljesen rámentek a 2-4 magos mobilokra, és az ilyen őskövületeken, mint ami nekünk van, ezek már nem mennek jól.
Amúgy chrome-om is van a mobilon, mióta megjelent, de elképesztően megizzasztja szegény nexus s-t. Az opera meg lemásolta, egy az egyben.
PEdig eddig kicsi volt, és jó.
-
FehérHolló
veterán
Végre be lehet úgy kurvaanyázni, hogy semmi nyoma nem marad pár perc múlva, ha meggondolod magad. Erre vártam egész életemben.
Ma elintéztem az osztrák bankszámlát, aláírtam a munkaszerződést, de sajnos az albérletet nem sikerült elintéznem. Holnap vissza kell utaznom Bécsbe.
Legalább már van munkám. -
concret_hp
addikt
a beszállókártyán nincs rajta
úgy értettem, és mivel már módosítani nem lehet semmin, ha kéne, gondolom korábban kellett volna megadni
jah barcelona. már csak az a kérdés, hogy a reptérről hogyan jutunk be a városba, minden oldalon más infót találok
bár az airport busz gondolom megy, de ha van public transport 1€-ért, nekem az is jó, csak ahhoz nem ártana előre megnézni, hogy hol akarok átszállni róla a metróra
46os buszt írnak több helyen, de a googlemaps tervezője az istennek se akar azzal vinni
-
EQMontoya
veterán
Ferihegy egyebkent Europa egyik legnormalisabb reptere szerintem.
-Ingyen van a wifi. (Pl. Munchenben nem hogy ingyenes, de semmilyen nem volt. Free Wifi Zone tabla alatt mindez. Vegulis jogos, csak Wifi-free zone volt.)
-Van kaja, meg 6 elott is. Igen, ez exkluziv dolog. A madridi repteren de. 11-kor nem sikerult ennem. Egyszeruen minden kajalda zarva volt.
-A Leroyban egesz olcson lehet sorozgetni, asszem, 1000 alatt van egy korso. -
FehérHolló
veterán
Akkor miért kell aláírnia a hosszabbítást? Nem bírja addig ki?
Az általános eseteken kívül a határozott idejű munkaszerződést a munkavállaló csak indoklással mondhatja fel, és ezt az indoklást a munkaadó megtámadhatja a bíróságon. Indok lehet bármi, ami útközben derült ki, és ellehetetleníti a munkaviszonyt, illetve hátrányosan érinti a munkaadót.
(Általános esetek pedig nagyjából azok, amikor a szerződés kötésekor az egyik fél átvágta a másikat.) -
ClayMore
aktív tag
-
parandroid
félisten
Tudok adni hangmintát, épp a falszomszédnál csinálják a konyhában az új vízvezetéket, délután jönnek ide is. Hetek óta ezt hallgatom, egyre hangosabban, ahogy közelednek. De a héten végre talán végeznek. Utána majd a ház másik oldala jön, ott duplaennyi lakás van, ellesznek vele egész nyáron. Viszont vadas új csővezeték lesz végre, aminek ideje, mert amióta itt lakunk, vagy háromszor volt csőtörés a házban, olyan jó kis rozsdás vascsövek voltak.
p
-
-
Mawyx
őstag
Én 6 km-től konkrétan meg akartam halni
Ráadásul olyan büdös voltam egész nap, hogy nem birtam a saját szagom. Hazafele még rosszabb volt, félútig toltam, azóta se vettem elő a bringát. A Combino a legjobb, fél 7 és háromnegyed 7 között még fel is lehet rá férni, hazafele már neccesebb, mindig nagy a tömeg.
Van aki 900 méterre is kocsival jár, más meg 15 km-t biciklizik, elég nagy különbségek vannak. -
DeFranco
nagyúr
Teljesen igazat adok neked és a videónak (meg is osztottam FB-n, lol, mentségemre legyen mondva, hogy idén kb. ez volt a 3. posztom), magamon is nagyon durván tapasztalom gyakorlatilag minden egyes mondatát. Jó ezt így kívülről látni, akkor is, ha kb. 3 hónapja megfogalmaztam ugyanezt a problémát és ugyanezt a megoldást. Megerősít.
@emvy: amire hivatkozik 0:28-nál?
-
BlacKSouL
addikt
Hálistennek ájfón közelébe sem kerültem soha, így nem ütköztem ilyen problémákba. A szar ZTE, HTC, a fos Nokia, a tolvaj Samsung, meg még nemtom mikkel futottam össze, meg meglepő módon kommunikálnak egymással. Meg a hp laptoppal, meg az Asussal, meg a Lenovoval. Meg a GPS-emmel. 2013-ban. Persze mind hulladék az ájhoz képest, meg olcsó műanyag gagyik, ugye, dehát az áj az egy felsőbbrendű világ, azt nem megérteni kell, hanem megfizetni és elfogadni.
-
BlacKSouL
addikt
az összes ájfón modell Mobilarénás tesztjéből telibe pontosan egyetlen egyet sem olvastam el
mindenesetre ha én csinálok egy fényképet, és azt valakinek a ájfónjára akarom eljuttatni, kopirájt ide vagy oda, akkor én azt ne tegyem. küldjem el ímélben, töltsem föl fizetős epöl üzemeltetésű internetes előfizetést igénylő tárhelyekre, és akkor az nekem mennyire nagyon jó
szóval amit itt megspóroltak, azt költik a perekre..értem. -
fokukac
nagyúr
Te nyilván nem vagy ájfonsznob, mert nyitott vagy mindenféle rendszerekre.
Ellenben az ájfónos barátaim nem azok, amit nem steve csinált, az nekik nem menő, és tök mindegy, hogy mit tud, vagy mennyire logikus / praktikus. Őket az almás világ beszippantotta, és boldogan fizetnek is érte. -
Viszlát
addikt
Én is úgy fogalmaztam, hogy ezért is. Sem frusztrált, sem agresszív ellenőrrel nem találkoztam még, de ez körülbelül annyira érdemi megállapítás, mint a tiéd a lerobbanásokkal kapcsolatban 2 nap használat után, én is köbö évente 3-4 alkalommal használom csak a pesti metrót.
Egyébként minden oké, jól érzitek magatokat? Remélem nem csak metróztok fel s alá.
-
Viszlát
addikt
A londoninál tágasabb, egyértelműen, szélesebbek a kocsik, ami az ülések közötti folyósó szélességéből egyértelműen látszik és nincs lekerekítve a tető, amitől a magyar nekem már érzésre is szellőssebb. A légkondit azért írtam, mert ott SINCS, tehát emiatt nem lehet jobb. Nem védeni akarom a magyart, de eltartana egy darabig ha ki akarnám másolni a facebook falamról a londoni ismerősök panaszkodását, hogy megint el vannak akadva a metrón.
A zajt aláírom, de nekem az ellenőrökkel nem volt soha bajom, mert nem blicceltem és többször is elláttak hasznos információval tájékozódás kapcsán, kifejezetten segítőkészen álltak hozzám. De az biztos, hogy a beléptetőrendszeré a jövő, már csak a sok ingyen utazó semmirekellő miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest