- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android szakmai topik
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
neduddki #42325 üzenetére
ha akkor van kész, amikor felkelek, akkor cseszhetem, mert még tűzforró, vágni sem lehet
ha kihűlik (-lik?) mire felkelek, akkor meg tiszta paccs lesz a héja, az úgy nem jó. ha megsült, akkor egyből ki kell venni az üstből, akkor lesz jó omlós-ropogós a héja. egy órát a szabad levegőn hagyni, aztán eltenni (jól szellőző lenvászon zsákba ofc.)
este is jó a sülő kenyér illata
szerk: és akkor most jelentsd be légy szives, hogy a teka kenyérsütődnek külön beépített héjhűtő funkciója is van
-
ladybug
őstag
válasz
neduddki #41827 üzenetére
Itt nálunk olyan hajnali 1-2 felé kezdett igazán bedurvulni. Mostanra kellemes 21-22 fok van. Viszont pocsékul aludtam, és valószínű a lehűlés miatt fáj a fejem is, durván.
Kis megjegyzés az előbbi témához: a szingli nők ugyanazt mondják, amit a szingli pasik. Valamiért ugyanaz a probléma áll fenn mindkét részről és már eleve egy megbélyegzéssel indul mindkét részről az ismerkedés. 30-on felül egyre jobban megvan mindenkinek a jól (vagy kevésbé jól) bejáratott élete, és nehezen oldható meg, hogy két élet eggyé váljon, mert mindkét fél ragaszkodik a sajátjához és nehezen változtat. Ezt pont azokból a beszélgetésekből szűrtem le, amikor szingli férfiak és nők panaszkodtak nekem, hogy miért nem tudnak ismerkedni, hosszú távú kapcsolatot kialakítani.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #41440 üzenetére
Kinn 29, benn 24,3°C
Most öntöttem ki a kondenzvizet. 30 óra alatt 10 liter. A kompresszor meg felkapcsolt, most 350 W-on megy. De már esik...240-250 körül van leginkább. Éjszakára lehet hogy felkapcsolom 25 fokra, mert hajnalban már kicsit magamra kellett húzni a takarót. Hiába, a 40% körüli páratartalomban hűvösebbnek érezni.
Holnap napközben pedig ismét élvezem a nyaratKipihenten, frissen..
-
fokukac
nagyúr
válasz
neduddki #41339 üzenetére
pénz, p*na, pálinka? á'la GRafitember?
meglehet... -
-
parandroid
félisten
válasz
neduddki #40685 üzenetére
Akkor ezek szerint ha megyek haza, és 110-en tartom az órát, akkor 5 alatt fog fogyasztani az Astra?
Mondjuk van ismerős, aki panaszkodik, hogy 10 liter körül fogyaszt az autója 140-nél, de az egy 1,3-as Ignis. Ilyen vonatkozásban mondjuk jobban belegondolva igaz is lehet. Gondolom valami 2-3 l-es, 6+ sebességfokozatú turbódízelnél meg kevesebbre jön ki a különbség. Nekem az 1,6-os, turbó nélküli benzinmotorral kb a fele különbségről beszélünk, 6 körül eszik 110-zel (bár őszintén, ezt hosszú távon még nem igazán próbáltam), és nincs 8 liter pályán 140-re tett mutatóval (ami nyilván kicsit fölémér). Klíma nekem tél kivételével szinte mindig megy, mert rosszul tolerálom a magas páratartalmat.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
neduddki #40189 üzenetére
már az előző hozzászólás előtt meggugliztam, és meglepődve láttam, hogy - a szavaid többségével ellentétben - ez egy értelmes szó.
De amúgy annyira neddudkis szó volt, hogy nem tűnt volna fel.
De mostantól minden szavad megguglizom majd, hátha hollandul írsz."Minden szavad Arany... De van közte néhány Petőfi is.."
-
Tim82
félisten
válasz
neduddki #39358 üzenetére
1998? Azóta történt egy s más a hazai bankkártyakibocsátásban és -elfogadásban, meg az EU-ban en bloc. Gondolom, az még nem volt chip-es. Meg biztos, hogy nem Postabankra/Agrobankra gondolsz?
(Az Erste éppenhogy megjelent Magyarországon...)
Ja, jut eszembe, köszi a privát segítséget, de elvitték az SSD-ket az orrom elől.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #38932 üzenetére
Tegnap is írhattam volna, hogy 30 percen keresztül 20 méterre se lehetett látni a felhőszakadástól, de hát na. Inkább tanultam.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #38817 üzenetére
Igen, közben arra a megoldásra jutottunk, hogy egy 2 beltéris multi split nagyjából 4+4 kW hűtésivel meg egy beltérinként 4-7kW-ot kiszolgáló kültérivel járnánk a legjobban. A probléma annyi jelenleg, hogy a 10m x 7,5m -es alapterületű téglalap közepén van a jelenlegi 1 db mennyezeti egység, tőle jobbra-balra pedig a szellőztető légcsatorna nyílásai. Vagyis szerelés szempontjából kicsit macerás lesz a két új mennyezetit belőni a két szellőzőcsatorna közé, talán átlósan megoldható.. Plusz a kollégák kapnak egy kis frisslevegő bevezetést is.
Valami ilyesmire gondoltam: beltérix2 + kültéri -
tbs
addikt
válasz
neduddki #38572 üzenetére
+Frankó:
A dízel 2 jósága, ami durván megkülönbözteti a benzintől: magasabb energiasűrűségű a molekula ezért a gázolaj égése gyorsabb és magasabb hőmérsékletű, mint a benziné. A magasabb hőmérséklet okozza, hogy bőven keletkeznek a nitrogén-oxidok, amik ha vízzel futnak össze (pl. a nyálkahártyán) salétromsavvá válnak. Icipicit irritatív, nem tesz túl jót pl. a tüdőnek. A gyorsabb égés következménye, hogy irgalmatlanul nehéz elérni, hogy minden részecskéje tökéletesen elégjen, ezért bőven van olyan égési folyamat a hengerben, aminek a végeredménye puszta szén. Korom. Aminek a jól látható részét (dementorok
) ügyesen ki tudják szűrni, a sokkal veszélyesebb, leülepedésre képtelen szén "aeroszol"-t meg kiengedik - mert nem látszik...
A benzin égésekor 2-3 nagyságrenddel kevesebb nitrogén-oxid és korom keletkezik. 1 ultramodern dízelautó kibocsájtása ekvivalens ~20+ kőkori Ladáéval... (Nem CO2, mielőtt ez jönne. Nem a CO2 a gond, olyan én is szuszogok kifelé...
)
Pusztuljon a sok b..i dízeles..!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
neduddki #38564 üzenetére
feriember, ugyan már, elég ha bakancsban nyomod a gázpedált meg rossz oldalra állsz a benzinkúton
amúgy meg nesze neked JDM
@EQMontoya: de akkor már dízelt, hadd kormoljon
(amúgy túró a fületekbe, amióta megy a kormosdízel fud az autóstopicban, azóta annyi olajkályhát látok, hogy 95%-ban belső keringetésen közlekedek városban
)
-
-
Tim82
félisten
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
neduddki #36127 üzenetére
Hát, ugyanazért, amit ma olvashattunk, kritizálták a szakmai hozzáértésemet egy idióta cikk miatt, amit egy telefonos interjúból írtak. Én meg kezdő pszichomókus voltam, aztán néztem ám nagyokat, hogy a gugli azonnal ilyen fikázásokat ad ki a nevem alatt, szóval, kénytelen voltam diszkréten megvédeni magamat, meg a renomémat, ugye... De aki kiemelte a mondatomat vitára nyitóan, az Kalandor volt. Szóval, lehetséges, hogy 4 sír lesz abból.
-
Tim82
félisten
válasz
neduddki #35997 üzenetére
Ahogy nézem, Vargalex oldalán már csak az 1.1.7 érhető el. Abban sem vagyok biztos, hogy a korábbi verziók támogatják a TL-VDR3600-at, ugyanis ez a router elvileg tavaly jött ki.
bandus: leginkább rosszabb (ahogy ez a szövegkörnyezetből is kiderül szerintem, a "csak" szócska helyes értelmezésével
), de lehet, hogy nem voltam egyértelmű, hogy mit értek bd rip alatt. Biztos BD-25 és BD-50 iso-t kellett volna inkább írnom.
-
Tim82
félisten
válasz
neduddki #35994 üzenetére
Jó tudni...
Pedig nem olvastam rosszakat eddig róla. Akkor egyelőre marad a gyári firmware. (Pedig kellene az USB-s mobilnet modem támogatás, ami a Vargalex-féle firmware-ben megvan - havi 1-2 alkalommal szarakszik az UPC.)
kukac: ha végleges helyére kerül a médialejátszó (nagyszobába, TV-hez), akkor minden bizonnyal én is inkább kábelezek.
-
tbs
addikt
válasz
neduddki #35766 üzenetére
Durva cuccok!
"Programozás": lófact
. Analóg a panel, kapcsolgatom meg mérem oszt ennyi. Kicseréltem a termosz és a kazán közötti kéteres kábelt a falban egy fali utp-re, azon jönmegy az okosság.
Digitális hányáshoz célszerszám nélkül sztem elég bátor dolog volna hozzányúlni... -
tbs
addikt
válasz
neduddki #35767 üzenetére
2001-es ház (kivitelező természetesen már 2004-ben eltűnt stb.), és kifejezetten olcsóbb a fűtése, mint huginál a lépcsőházközponti - pedig az szarrá szigetelt ház. (Ide meg pont a napokban kerül felrakásra a szigetelés.)
Gondolom a kondis nélküli előd. Saját vezérlést "építettem" hozzá. Megvan a paneljén minden ki/be, csak nem használták. Mivel készítettem egy okos termosztátot, hozzányúltam a kazánhoz is. Most a keringető szivattyú 2 sebességes, meg este 6-9-ig 60°C-on tartja a tartály vizét, a termosztát vezérli. Sztem nem hangos. Az egyik szomszéd FÉGjéhez, meg apósék Veissmann-jához képest. Sőt. (Mondjuk a kinézete azokhoz képest szakóca, meg semmi digitális kijelző.)
@: most épp ~0.89BTC lenne.
-
tbs
addikt
válasz
neduddki #35759 üzenetére
[link] <- Ilyenünk van.
(Höhö, most látom, itt már csak 9kg. A miénken még rajta a 10kg matrica.
)
(Mellékzönge: a ház amiben lakunk Ariston kazánokkal lett szerelve (lakásonként). Gyakorlatilag mindenki anyázott már miattuk (mi nem) és a lépcsőházunkban már csak ketten nem cseréltettük ki. Nekünk absz. semmi bajunk vele. Sőt, szeretjük, mert van egy kis gázbojler a belében (50l), amit az idomításom szerint fürdésidőben melegen tart.)
Miabaj az aristonokkal..?
-
tbs
addikt
válasz
neduddki #35713 üzenetére
Oké. FileZilla nagyon jó kliens, RFC meg minden. Szeretem. Annyi, hogy figyelni kell az új verziókkal, mert néhanéha belekerül olyan "feature", ami akadályozza a működést bizonyos helyzetekben.
Szvsz a legjobb klikkelős cucc ftp-re, csak nem szabad agyatlanul mindig a legújabbat feltenni.
-
NoLF
veterán
válasz
neduddki #34776 üzenetére
tökéletesen tisztában voltam vele hogy mit és hova kell vinni, csak feltettem a kérdést kevésbé élelmes embertársaim számára, ámbátor míg gotlanból az agyacskámban gotland lett, eltelt jópár értékes századmásodperc az életemből. amúgy meg rá kell keresni az arrafelé élő magyarokra, s megkérdezni, ők hogyan szoktak szállítani ezt-azt, itt millió ilyen van, trélerek, költöztetők, stbstbstb.
-
Tim82
félisten
válasz
neduddki #34657 üzenetére
Barátnőm T500-án (T9400 / 4500MHD / 8 GB RAM) még nem néztem meg, de nem hiszem, hogy más lenne a végeredmény. Igaz, a 4500MHD támogat elvileg DXVA-t, de egy 480p-t, 720p-t a T7400 izomból lejátszik általában, 30-40% közötti terheléssel. A probléma valószínűleg az lesz, hogy a Netflixről leszedve nem tudnak normális release-t kihozni belőle. (Nem vagyok tisztában a technikai részletekkel, ezért fogalmazom meg ilyen sután.)
Előbb-utóbb úgyis rászánom a pénzt egy normális médialejátszóra. Egy használt Popcorn Hour bőven megtenné, belső vinyóval, LAN- illetve (adapterrel) WLAN-támogatással, akár monitorra, akár CRT tévére kötve. Aztán majd valamikor LCD TV is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Fotók, videók mobillal
- Éjszakai műszak
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest