- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Fotók, videók mobillal
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pohár
félisten
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #21921 üzenetére
En ha otthon vagyok nem iszok heyhoyt, inkabb cappy, az finom is, es 1 font alatti ara van. Ellenben tenyleg minden mocsokdraga otthon . Multkor elemntunk tescoba 7 ezret otthagytam, ebbol 2000 volt csak a sajt, amit kihoztam ( igen, imadoma trappistat , itt meg nem kapni) Itt szinte sosem sikerul bevaraslasnal a boltban 20 fontot otthagyni, otthon meg alig veszek valamit, es maris.
Node beszeljunk inkabb a manyupokrol. Tud valaki valamit, melyik marad talpon? Es hogy melyikhez lehet atlepni ugy, hogy ne kelljen hazautaznom?
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #21935 üzenetére
na jó, most ebbe ne menjünk bele...
amikor én kezdtem az egyetemet, 98-ban, a fővám téri csarnokban 120 ft volt a lángos, és 95 ft-ért vettem hozzá fél liter sprite-ot.
vagy emlékeszem még arra is, hogy 2 ft volt a villamosjegy, és 3 ft a buszjegy, amikor pestre költöztünk, 89-ben.A különbség most annyi, hogy most effektíve alig van -kimutatott - infláció, a ksh szerint 4% volt tavaly, de ezt az emberek többsége nem így érzi.
Lujó: örülök az EU-nak, de tényleg. annak a csirkének az volt az életcélja, hogy őt, illetve a tojását megegyük... biztos sokkal jobb lesz így, hogy állatjólét is van most már.
na mindegy.
mindenki tanuljon, keressen jobb állást, és több pénzt, máshogy nem megy. -
kételkedem
addikt
válasz
bandus #21925 üzenetére
Régebben rendszeresen kilátogattunk Cinkefőző fesztiválra, Káposztás napokra, Szilvanapokra és a többi hasonló helyre. Évekkel ezelőtt ezek egészen jó helyek voltak. Helyi ételek, helyben készült méz, lekvár, aszalt gyümölcs és hasonlók.
Azt hiszem, a tavalyi tarpai Szilvanap volt az utolsó csepp a pohárban. Horror áron ettem néhány töltött káposztát állva, papír tányérból, kézzel. Vettünk 1kg szilvalekvárt (közel 2000 Ft-ért, ha jól emlékszem), ami csak 90 deka volt
Sajnos megfizethetetlen, igénytelen, lehúzós lett az ilyen fesztiválok egy része. Ide sorolnám a bornapokat és egyéb evés-ivással kapcsolatos népünnepélyeket is.A kajajegy és a cafetéria átalakítása, kiherélése pedig egyszerűen zseniális.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #21921 üzenetére
609 forint a spárban a másfél literes.
Egyébként nem véletlen írtam bele, hogy a szokásos beszerzési helyeimen. Nem fogok 2-3 naponta plusz 20 percet szánni a fehérvári sétára.
A gyümölcsleves eset meg csak egy személyes példa volt az adónem elbaltázására.
bandus (#21923): Most gyüttem onnét, azért vagyok elszomorodva.
-
kraftxld
félisten
válasz
bandus #21838 üzenetére
Akkor kicsit részletesen
A fiatal szovjet mérnökök a Cisco-nál kifejlesztettek egy UCS Blade rendszert: [link]
Ebben lehet mindenféle okosságokat konfigurálni, mint pl automatikus VMware ESXi telepítést (pár ez mehet PXE-vel is), magukban a blade szerverekben nincs vinyó, hanem egy szép nagy SAN-ről bootolnak [link].
Tehát ha kell plusz kapacitás, kapnak egy boot LUN-t a SAN-ről, hozzárendeljük a blade-hez, rámegy az UCS policy a beállításokkal és pár percen belől már lehet is rá tolni a virtuális gépeket vCenter-el. -
bobsys
veterán
válasz
bandus #21786 üzenetére
Nah, az agyam is felkelt.
Mihez kell a papir? Ha az uakokhoz akkor csak toefl johet szoba. Mas orszagok, bevandorlas ielts.
IELTS: papir alapu, 45 perc listening, 60 perc reading, 60 perc writing, 15 perc speaking. Az elso 3 egyben van nincs szunet.
listening: 40 kerdes, cdrol megy a szoveg es karikazni kell, szavakat beirni.
reading: 40 kerdes, 3 kulonbozo olvasmany, kerdesekre valaszolni, iga-hamis, szavakat beirni, karikazni kell. Ennel a ket modulnal van anwser sheet oda kell beirni a valaszokat a papirrol amire dolgozol
writing: egy 150 szavas es egy 250 szavas fogalmazas. Az elso altalaban egy egyszeru level haverodnak, banknak, landlordnak. A masodik pedig egy osszetettebb velemeny kifesjtos ize egy temarol.
speaking: kotetlen beszelgetes, majd addnak egy temat amirol 2 percet beszelni kell, majd a temahoz kapcsolodoan kerdezgetnek
TOEFL: ezen nem voltam csa a feleseg. Teljesen kompjuterizalt. A modulok ugyanezek csak mindent gepen kell irni es termeszetesen nincs helyesirasellenorzoA speaking mas, mert ott el kell olvasni egy szoveget, majd hallgatsz rola a magnorol beszelgetest es folytatnod kell egy mikrofonba.
Writing hasonlo nem egy temat kell kifejtened, hanem dumalnak valamirol es azzal kapcsolatban kell majd irni valamit.
Az a jo ezekben a vizsgakban, hogy ha kersz kapsz allamilag elismert nyelvvizsgat is ami iagz sok helyen nem jo, hacsak nem akarsz az allamigazgatasban csinalni valamit.
Van felkeszito anyagom IELTsre meg TOEFLre is ha koll vagy erdekel, hogy nagyjabol milyen a vizsga.
ITT van 4 oldal, hogy a kulonbozo ielts szintekhez mit kell alakitani. -
válasz
bandus #21560 üzenetére
Ma már sajnos nem fog összejönni, és még persze a kutya topicba is kéne tolni, kapott vacsorát és neki már alvásidő van. Most kicsit nyikorgott, mert hiányoznak a szülei, de holnap játszok vele egy jót kárpótlásul.
#21561 pohár: A kutyáról van szó.
#21562 hallari: 8 hetesen még nem ilyen, és nem tudja hogy juhász.
#21563 degu: A kutya nevére asszociálva, tessék: [link]
-
degu
senior tag
válasz
bandus #21310 üzenetére
A csapda ennel jobban mukszik!
Minden a helyere kerul lassan...
Kinek adod el a lakasodat,amikor egy olyan ember,mint Te,nem tud megfizetni egy olyan lakast,ami Neked van,a tehetos,kogazdag csirkefogonak meg snassz a Te kecod!
/ Vagy 5 millaert eladod egy rohogo neppernek a 15 millas lakasodat?/
Raadasul remlik valami a rokonokra torvenyesen atharithato/behajthato adossagokrol,amit a szavazogep egyhangulag megszavazott... -
degu
senior tag
válasz
bandus #21304 üzenetére
Mar megvan a *fogodzkodo* is! Aki magyarorszagi lakassal rendelkezik... /az utol is erheto,barhol van / de ha ez se jonne be,akkor igaba fogjak a rokonokat!
De ez jellemzo a samanunkra.Kiuldoz egy csomo magyart az orszagbol,azutan meg kotelezettsegeket probal a nyakukba varrni,meg nyulkalni a zsebukbe!
Hat ez tobb,mint pofatlansag! Mint ha az lenne a cel,hogy aki magyar,az ne tudjon boldogulni sehogy,es sehol...
/De azert van meg remeny! A Marsra talan nem fog elerni a keze a haza megmentojenek...
Oda kell menni!/
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #20780 üzenetére
Hat en nem sirom vissza a szenes-salakos idoket... A szobamban este 30 fok volt, reggel 15.... ( ket szobat futottunk vele).
Raadasul 10 evesen nekem is kellett hordani a szenesbe be , vodrokkel. Ruheltem...Na meg reggel kisalakolni....Azt mondjak, a fanak masabb a melege .
Raadasul szenbol ki lehetett fogni nagyon gyatrat. A tatai meg a mecseki az jo volt, de volt , hogy mi is mellenyultunk.
-
tbs
addikt
válasz
bandus #20766 üzenetére
Nos, szobából tapasztalat nélkül mérnöki szemmel nézve igazad van. Nagyjából.
A tapasztalat, a tárolási pluszköltségek stb. viszont mást mondanak. Pl. fa jó - megújul. A szén és a gáz emberi léptékkel nem - pazarló hozzáállás.
Jó lenne a világot megőrizni valamilyen szinten az unokáink számára is - akár "pillanatnyi" kényelmi áldozathozatal árán is.
Szerk.: Mawyx, #20776. Igen, amíg fizikailag alkalmas volt az otthoni bagázs az általad vázolt megoldásra, addig nem volt gond. Tavaly viszont már RENGETEG pénzem bánta a szülői ház faellátását. Idén pedig már nem is tudom kigazdálkodni ezt. Apropó: van egy eladó ház Stornyán, nem érdekel..? Szép nagy kerttel...
-
Algieba
őstag
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #20763 üzenetére
Mert nincs ra penzuk. Megfelelo magyarazat? Fat meg lehet kapnak innen-onnan.
Algieba: pedig nem rossz a gaz. Sokan szidjak a konvektort, hogy igy meg ugy pazarlo, de meg van az az elonye, hogy nem a teljes lakast, hanem csak egy szobat futesz fel, ahol vagy. Szuloknek telen kb 20 ezer korul van a gazszamla.
-
Algieba
őstag
válasz
bandus #20763 üzenetére
A szén még drágább mint a fa.
A gáz szintén. Éppen ezért be sincs vezetve a házba, és a kazán sem alkalmas a gázfűtésre. A régi kazán igen, ezt is tudta volna, de idővel tönkrement, le lett cserélve egy kisebbre. Amúgy sem lett volna értelme a gázfűtésnek, mert egy családi ház rengeteg gázt elfogyaszt télen. Olyan gázszámlákat kapnak a falusi ismerősök...Mindegy. Az idei év jobb lesz, és már nyáron gondoskodni fogok a téli tüzelőről, ha minden a terveim szerint alakul, és semmi sem írja felül ezeket.
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #20711 üzenetére
Pedig a combinon jó idő van, mindig amikor felszállok bepárásodik a szemüvegem, de totálra, bemegyek melóhelyre, semmi párásodás a szemüvegen.
Oh, basszus, sikerült megfázni, pedig azt hittem mindig jól fel vagyok öltözve, dáthás lettem, fáradt vagyok, fáj a nyakam, a fejem olyan wtf.
Holnap haza kéne mennem anyuékhoz, gondolkoztam a vonaton, de írjátok, hogy nincs fűtés meg emlékszem amikor még vonattal jártam rendszeresen és nem volt hely és 2vagon között kellett állni fűtés nélkül, na azt most nem.
-
válasz
bandus #20697 üzenetére
Igaz, inkább meleg legyen min hideg, bár mostanság napi 2 órát utazom vonattal, hát... 0 fűtéssel, vagyis a legminimálisabbal, már ahol van. Így örülök ha otthon azért jól érzem magam, és pihenhetek egy kemény nap/12h után.
#20700 Algieba: ...huh, akkor a ház szigetelése is elmarad az elvárttól. Öltözz fel rendesen, este takarózz rétegesen, több takaróval és plédekkel ha úgy könnyebb. Testhővel hamar felfűtöd és utána kellemes lesz.
További szép estét...
-
válasz
bandus #20625 üzenetére
Még semmit nem tudok, eddig annyi biztos hogy elvileg el lett küldve hozzám, de már két hete nem jött meg, bizonyítva nincs hogy fel lett adva. A pénz már oda van. Szóval se gép, se pénz, így van egy erős gyanúm rá hogy mindkettő odamarad! De nem írok semmi olyat amiben nem vagyok biztos, ezért csak érdeklődöm/kérdezősködöm, még.
#20624 föccer: Igazad van
!
-
k.
őstag
válasz
bandus #20521 üzenetére
Természetesen én magánszemélyre gondoltam, a cégek és tsaikra ez messze nem vonatkozna.
Azért gondoltam erre, mert itthon ha dolgozik az ember, félretesz pénzt, akkor egy kisebb panel lakás 6-7 milla között kijön.
És az a baj, hogy a hitel árnyékában sokan olyan ingatlanokat/autókat vettek, amikre messze nem volt fedezet, mármint a havi fizetésük sem indokolta volna normálisan az adott dolog megvételét, de ugye majd kifizetjük elven ment az egész.
Az, hogy a hitel kell, alap dolog, sokaknak nagy segítség. De a majd lesz valahogy elv miatt, sok sok ember 10 milliókat vett fel, mostmeg alig bírja-ha egyáltalán- fizetni. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #20413 üzenetére
Ha van prepaid (maestro vagy mastercard, hirtelen nem tudom melyik) kartyad, akkor nem szamol fel a ryanair pluszban.
A csomagdij szinte minden fapadosnal plusz penz.Nekem a februari wizzair utam, keyipoggyasszal (nincs feladott csomag) :
egyik ira'ny
Base fare Jegyár 0.00 GBP
TAX 3 Adó 11.00 GBP
TAX 4 Reptéri illeték 2.59 GBP
Mindösszesen
13.59 GBPIlletve masik irany:
Base fare Jegyár 1940.00 FT
TAX 4 Reptéri illeték 4450.00 FT
Mindösszesen
6390.00 FT -
Tim82
félisten
válasz
bandus #20408 üzenetére
Igen, a Malév is feltámadhat, mint a főnix, haló poraibul...
Pusztán csak emlékszem, hogy 2009 őszén a Ryanair csődje miatt rohanták meg a bankok telefonos ügyfélszolgálatait a pánikoló ügyfelek, ugyanúgy, ahogy most a Malév miatt.
Szerk.: mindjárt visszakeresek a mailjeim között, hogy augusztusban milyen pluszköltségeket kellett fizetni a jegyáron kívül, amikor Londonba repültünk a Wizz Air-rel.
Meg is van (ez két személyre és oda-vissza ár, tehát ennek tudatában kell nézned):
Jegyár 67080.00 FT
Adó 7120.00 FT
Reptéri illeték 13760.00 FT
Poggyász díj 22000.00 FT
Autóbuszos transzfer Budapest 1100.00 FT
Autóbuszos transzfer Budapest 1100.00 FTMindösszesen 112160.00 FT
-
tildy
nagyúr
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #20362 üzenetére
Találós kérdés, én mennyiért voltam Madridban, ha 40-hez nézve a különbözeten 46 kávét ihattam volna a fedélzeten?
Szerintem egyrészt figyeld hátha lentebb megy még az ár, ha rendeződik ki hogy veszi át a Malév helyét, milyen légitársaságok bővítenek járatokat, mik maradnak meg ezekből és ha meglátod a megfeleő árat, akkor csapj le rá.
Nyáron mennél vagy tavasszal? -
degu
senior tag
válasz
bandus #20241 üzenetére
Hat kicsoda? A szuk csoporterdekeket kepviselo politika!
Nem gyanus,hogy minden allami/nemzeti projekt becsodol?
Kivegeztek az ipart-elsonek,azutan a mezogazdasagot,azutan a szolgaltatokat-sorban
Akik megvettek,meg a gatyankat is azok mind,a horribilis hasznokat kiviszik,vagy
egyszeruen - megszuntetik a ceget,igy szamolva fel a konkurenciat /L. cukorgyarak!
Nem veletlen,hogy mar kulfoldi legitarsasagok jelenkeztek,mert ha megveszik a MALEV-et,mindenkeppen jol jarnak! Nem bukhatnak rajta,csak nyerhetnek! Kell ennel jobb uzlet?
Ha sikerul profittermelove alakitani,akkor nyertek,ha nem...akkor atveszi a vasarlo legitarsasag a MO-i teljes piacot!
...de az OSSZES Szolgaltatot nem en,es nem Te adtad el a nemeteknek,a franciaknak,az olaszoknak...stb.
A nemzeti vagyonunkat pl. gyarak -sem en kotyavetyeltem el sz*re,hu*gye- a haveroknak,sot! Nem is en vettem meg!
Es meg sorolhatnam,hogy az *allam*-ami gyakorlatilag a parlament,es a hivatali apparatus, olyan dolgokra adta aldasat,sot torvenyileg tamogatta,ami a mostani helyzetet erdmenyezte!
A valsag ehhez csak sorminta,hab a tortan.
Es elgondolkodtato az is,hogy amig az orszag katasztrofalisan elszegenyedett,addig egy szuk reteg merthetetlen vagyonra tett szert,ami meg a mai napig,minden bukta ellenere csak novekedik. -
degu
senior tag
válasz
bandus #20103 üzenetére
De ez egy igazi hienanak nem eleg!
Reggel foglalkoztak a Bumerangban azzal,hogy ujabban a gazgeza uberfosztogatok szereloket kuldenek ki a kiszolgaltatott fogyasztokhoz,akik villamgyorsanmegallalpitjak,hogy serult a gazmero,tehat lopjak a gazt,es mivel hatosagi jogkorrel vannak felruhazva,jonnek a 300.000.-Ft os buntetesek.../SMS-ek tomkelege futott be a temara a radiohoz/ -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #20103 üzenetére
Most estem haza angol sulibol, epp csak ettem. Emellett dolgozok haza egy projekten, szabadidom kabe nulla, raadasul azt erzem , hogy szakmailag es angol ugyileg is keves vagyok. Van ket Zend certified engineer, raadasul nagyon gyorsan beszelnek. Bar esm nyugtat, ha nem latnanak fantaziat bennem, nem vettek volna fel.
Szoval jo penz, de joval tobb melo is. PEdig nekem most egy lightos munka kellett volna, ahol ha dolgozni kell, megy a porges, de vannak neha uresmenetek is.
Szerintem mindent elmond, hogy mukahelyi szunetekben pehazas nuku. Max wc, kave, aztan megyek vissza kodolni.
Aki jaratos a temaban: GIT (eletemben nem hasznaltam, SVN-t ismerem es szerettem) Agile/Scrum (eletemben nem csinaltam) , PHPUnit (soha nem volt meg ra szuksegem), Zend framework ( ezt ismerem, de meg sokat kell tanulnom, azt hittem mar kezdek belejonni OOP PHP-be, de ezek emelt szinten nyomjak).
Szoval szep , meg jo 27"-es iMacon programozni, meg ha kedvem van, kiszaladok egy kekszert, de ugy latom, 2 nap utan, hogy sokat kell meg tanulnom.
A csapat jo, csak en vagyok ilyen kis felos. Nehez elkepzelni, mi?
Esm amig allast kerestem lelki tamasz volt. Valoszinuleg jobb is volt igy, mert nagyon ki voltam bukva, volt , hogy ha o nem rak elem kajat, nem is eszem.
Ez van.Holnaptol (februar) viszont o is munkakeresesbe kezd, bar ez a honap most a korabbi munkaibol is hoz egy magyar minimalbernyit a konyhara.
-
-
-
válasz
bandus #20028 üzenetére
Tessék egy vidi hogy hogy rángatható még
. Én már legalább két éve nézegetem, fontos volt hogy keveset fogyasszon mert C2D-k alatt hangos volt a Probook és el kellett vezetni a keletkezett hőt (nagy fogyasztás = több termelt hő = nagyobb zaj), nekem meg lételemem a csend (bár ebből szempontból nem tökéletes)
! Viszont nagyon jó, masszív gépek, erősek, strapabíróak, nekem otthonra második gépnek pont jó 10-15 évig
. Írhatsz róla privátban (hogy ne piszkoljuk össze a topicot), mert érdekel a tiéd is, hogy pontosan mit tartalmaz, stb., persze én is 4520/4530-ason gondolkodtam, de az integrált Sandy Bridge kártya nem volt elég erős, a másikba pedig ugye 6540G2 van. A laptop.hu-s gépet megnézem mindjárt, de mondjuk nekem 8Gb felesleges bele, 2*2Gb DDR3 1333Mhz elég lesz. Erről beszélek, tessék.
...ui.: Előző gépem töltője is sercegett egy picit, bár felhívhatod a szervizt!
-
válasz
bandus #20022 üzenetére
...hát, én meg pont emiatt. Szóval hogy a 4535-ösben az A6-3400M-as proci megeszi az i3-at ha Turbo Core funkció be van lőve. Persze tesztek szerint megnézed (pl. PH teszt) az i3 erősebbnek tűnik, de csak azért mert az AMD-nél a 4 mag akkor hozza ki az előnyét ha Dual Channel-ben vannak a ramok és a Pro-ban sajnos csak egy Single 4Gb-os fityeg. Ráadásul az AMD-s verzióban két VGA-van, és az integrált példány is erősebb mint a Sandy féle integrált VGA. Így néha (heti 1*30-40 perc) ha Dirt 2/3-aznék akkor nem kell aggódni, szépen fog menni rajta (halálom ha valami csúnyán megy vagy szaggat) Emiatt választottam az AMD-t, persze ha sokat konvertálsz/tömörítesz/stb. és nem cserélsz ramot akkor jobb neked az. De előbb jöjjön meg, addig még semmi sem biztos.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #20021 üzenetére
Mármint az első kettőt a HTC gyártotta. A többit a Samsung, például a @ által említett Nexus S-t is, valamint a mostanában kijött/kijövő Nexus Galaxy-t is...
Ja, a Desire a Nexus One-nal azonos kb., nem a Nexus S-sel (az a Galaxy S-sel van pariban).
Btw, Nexus One-ra már nem lesz hivatalos frissítés, ha jól rémlik (nem kapja meg az ICS-t), Nexus S (még) igen.
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #19949 üzenetére
Másik irányba még nem hívtak sajnos.
De mindig ezzel szokott baj lenni, ha az ember kapkod, menekülnék a munkahelyemről és beleugrok valamibe, amivel nem leszek kint a vízből. Ezt se lett volna szabad elvállalnom, de nem tűnt rossznak, ugye nem is erről a fizuról volt szó, arról meg pláne nem volt, hogy ezek őrültek. Régóta kerestem és nem volt más, elvállaltam.
Az volt az alap elképzelés, hogy fel akarnak venni több helyre és majd választok. Ahan, örültem, hogy lett végre valami.A keddihez kell programozás, valamelyik c, ha itt meg tudnám tanulni, akkor mondjuk 1év múlva tényleg mehetnék valami értelmes céghez. 1év ekkora hajtásban éhenhalás összegért durva lesz.
-
fordfairlane
veterán
válasz
bandus #19930 üzenetére
A csaladtagok is befoghatnak a szajukat, es orulhetnenek, hogy eddig ingyen utaztak, nem pedig azt gondolni, hogy nekik ez jar.. pff
Nekik eddig ez járt, a régi kollektív szerződés alapján. Nagyvonalúnak nagyvonalú volt persze, pláne egy ilyen permanensen anyagi szarban levő cégtől, de a szakszervezetek idáig elég erősek voltak ahhoz, hogy ne merjenek velük ujjat húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest