- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
válasz
fokukac #44991 üzenetére
egy ismerőst kérdeztünk még meg, ő egy lakásban csinált irodát. ha ebből leválasztva egy iylen 10m2 körülit igénybe tudnánk venni jobb áron az pont megfelelne.
ahol én néztem ezzel a havi 30k-val, ott már benne van a porta szolgálat is és hogy akár hétvégén is bemehetek ha kell..szóval ebből a szempontból elég jó (lenne) de jelenleg azt a havit jobb dologra is el tudom költeni..mondjuk előbb utóbb kell majd iroda..de inkább az utóbbra szavazok
pesten viszont jó drágák
nem is tudom felfogni, hogy a kisebb 1-2-3- fős kezdő cégek hogy tudják ezt a saját bérkts.-en..adókon stb. kívül kigazdálkodni -
lorcsi
veterán
válasz
fokukac #44986 üzenetére
van itt szegeden egy hely, amit tegnap megnéztünk..és ahhoz szeretném viszonyítani. itt 30k lenne havonta a kts..neten kívül asszem minden benne van. új építésű irodaház, elég modern külsővel.
azon gondolkozunk mi is..hogy lakásban..bár jelenleg is ez történik, itthon dolgozom, de hosszú távon ez nem vezet jóra. az hogy a szgépemen dolgozok, szórakozom, zene filmek sorozatok..szinte egész nap ha úgy adódik..
egy irodába meg legalább jövés menés..más az egész. viszont a kiadás része nagyon fáj..még elég kicsi a cég is..és én amúgy sem szeretek fölöslegesen költekezni...viszont jól tudom, hogy valamit valamiért
iroda mérete kimaradt: 10-13m2 elég
-
Integra
titán
válasz
fokukac #44749 üzenetére
nem, ők nem. ők egyszerűen nem mennek ki a napra
vagy esernyő és/vagy magas faktorú sunblocker..
szerintem is az, de az ő kultúrájuk ilyen. mivel a lány ugye mo-n él, ezért ő sokkal modernebb, rugalmasabb már ilyen tekintetben és élvezi. neki mondjuk amúgy is elege volt már ebből az eszement ázsiai arisztokrácia mentalitásból és az apja is az átlaghoz képest jóval felvilágosultabb gondolkodású. még kell egy-két generáció, de azért idővel enyhülni fog ez ott is. -
Integra
titán
válasz
fokukac #44746 üzenetére
ez tényleg így van náluk, tiszta beteg az a világ is ilyen tekintetben..
munka miatt sok ismerős és barát akad van kuala lumpur-ban, bangkok-ban és eszement, de tényleg. van magyar jóbarátom akinek thai a barátnője, arisztokrata, tehetős családból. na ott mi megy... nagymama már járni alig tud, de gyakorlatilag mai napig cselédlány szerepet tölt be nagypapa előtt, papucsot visz neki, főz, etc... a lány apja meg éveken át szkeptikus volt, meg anyagi háttér csekkolás a srácnál etc... minden a társadalmi rang és a pénz elsődlegesen.mawyx:
ide jöhet belőle, az egész tálat megtudnám enni, jól néz ki -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #44733 üzenetére
MSDN-ről pontosan hol? Mert bárhonnan regisztrációba vezet, ami még mindig nem sok előfizetés nélkül.Vagy vannak közzétéve felhasználók? Privátban jöhet bármi infó, 3 éve nem torrenteztem, a céges gépen nem is tudok, az otthoni meg ugye épp épülne..Ráadásul épp műszaki kémia előadáson ülök, és a 100megás mobilnetem seggére verek épp, mivel az egyetem csak 1 helyen biztosít ingyen wifit..
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac #44695 üzenetére
Kocsival voltam Rómában, tehát szállásban, repülésben nem tudok segíteni. Mindenképp érdemes, minél több időt, sok a látnivaló, hangulata van tényleg. Tömegközlekedés jó, hangulatos kávézók, kajáldák vannak, remek pékárukat lehet kapni reggelire és vacsira.
Oldalbordának is jó, rengeteg táskaárus, parfümös bolt, stb.
-
válasz
fokukac #44695 üzenetére
60 euroert nem fogsz rendes duplaszobat kapni Romaban, vagyis nagyon nehez (rendes = jo allapotu es a belvaroshoz kozel van). En voltam tobbszor is, majd elokotrom neked, hogy hol aludtam. 90 euro kornyeken mar vannak elfogadhato helyek. Nezzetek meg az ertekeleseket a lonely planeten is. A Ciampinora erkeztem multkor.
4 nap alatt nem fogsz tul sokat latni Romabol, de azert egy benyomast lehet szerezni. A helyzet az, hogy a klasszikus latnivalok tenyleg szepek, ezeket megtalalod barmelyik utikonyvben vagy a lonelyplanet.com-on. A kajat ugy oldjatok meg, hogy este elmentek valahova aperitivo-zni. Ez altalaban egy (relative) olcso esemeny, mondjuk 7-10 euro, es ezert korlatlan (de nem pofatlan) fogyasztas jar a kirakott hidegtalakbol es keszetelekbol. Ha most mentek, akkor meg nem is lesz tul hideg, es az utcan is lehet enni, ami szuper elmeny. Ezeket a helyeket ugy tudjatok megtalalni, hogy maszkaltok este 7-9 kozott az utcan, es latni fogtok egy csomo fiatalt, amint borozgatnak, es melle allva vagy ulve eszegetnek valami kis adag etelt. Valszeg ok aperitivoznak, es bent a barban ki vannak rakva a kajak. Szoval igy jo aron lehet jo hangulatut es egesz finomat enni, meg hat megvan az az elonye, hogy egyutt vagytok a helyiekkel, ami mindig jo atmoszferat teremt. Kb. ejfel korul erdemes lehet meg beulni egy gyors pizzara valahova.
12 utan ne kerjetek kapucsinot, ha van ra mod, kb. olyan, mintha Magyarorszagon valaki nutellas-kolbaszos kenyeret kerne. Ha eszpresszot isztok, akkor altalaban van ketfajta, az 'al tavola' es az 'al bar', utobbit allva hajtod fel a barnal, par szot valtva a pultossal az elet nehezsegeirol vagy arrol, hogy a nemetek mar megint meg akarjak hoditani Italiat, csak most az EU meg az IMF segitsegevel. Van, hogy az asztalnal 3x dragabb a kave, pl. a kedvenc helyunkon (a legenda szerint Roma legjobb kaveja) 1.40 euro az eszpresszo a pultnal, 5.20, ha leulsz.
Nagyobb latvanyossagokra online vegyetek jegyet, akar csak egy nappal elotte, de vegyetek meg, hogy elkeruljetek a sorbanallast. A Vatikanba menjetek azert el, a Szt. Peter bazilika eleg impressziv (a milanoi dom durvabb, a sienai katedralis meg szebb, de ez is eleg monumentalis).
Katakombakba esetleg menjetek el, ha van idotok.Ja, es ne probaljatok tul sok mindent megnezni, mert Romaba kifejezetten tobbszor el kell menni ahhoz, hogy kb. befogadj valamit a kulturalis oroksegebol. A hangulatot, meg a zsivajt erdemes befogadni, labat logatni a Tiberis mellett, inni par jo bort, ilyesmi. A pizza meg Napoly utan a legjobb a vilagon, de Napolyba meg ugyse megy a legtobb ember, szoval nyugodtan lehet pizzazni.
-
bobsys
veterán
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #44655 üzenetére
Várjál, ugye pletyis a falu, megy a pletyi, ( na sebaj,most már tőlem is) hogy valaki úgy akar nősülni, hogy helybe hívná az anyakönyvvezetőt, az meg nem nagyon akar kijönni. Erre: mé nem jó azoknak a tanácsnál, olyan szépen rendbeszedték, stb, minek kell flancolni?! Hátnem tökmindegy, ki hogy akar esküdni, mondom én.
Amúgy lehet kaunk csekket, szolnokon sikerült átmennem a sárgán egyszer ill. majdnem behajtottam egy buszok/taxik által használható részre ...
-
válasz
fokukac #44654 üzenetére
tökéletesen igazad van, remek példa volt erre a tegnap(előtt?) általad linkelt blogbejegyzés is. szomorú, főleg az, hogy olyan irányba halad az ország, hogy az emberek általános tudását, tájékozottságának emelkedését nemhogy segítené, hanem csak rombolja, ami hosszú távon szépen lesüllyeszt minket mondjuk közép-afrika szintjére. egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne tudná érvényesíteni az aktuális kormány úgy az akaratát, hogy közben előre fele is haladjunk...
egyébként tök szívesen vállalnék valami energetikával kapcsolatos politikai szerepet a későbbiekben, ha meg lenne a lehetőség a szakmai alapokon történő döntéshozatalra. volt egyébként egy krvajó anyag a hazai energetikai célkitűzésekről, de ezt 2010-ben kidobták és csináltak helyette egy színes-szagos új változatot, ami általában véve még mindig nem rossz, csak figyelmen kívül hagyják ami benne van. idéznék is belőle gy mondatot: "A megfelelô állami intézkedések biztosítják hosszú
távon, hogy az energetika fenntartható és biztonságos, illetve a gazdaság versenyképességét maximálisan kiszolgáló szektorként mûködjön. ennek érdekében döntô fontosságú az energetikáért felelôs kormányzati intézményrendszer stabilitásának és hitelességének helyreállítása, majd pedig növelése. Az energiaszektor fenntartható mûködésének kulcsa a független, kiszámítható, transzparens, elszámoltatható, befektetés-ösztönzô és az európai uniós elôírásokkal és regionális törekvésekkel összhangban lévô ágazati szabályozás."hát ami itthon megy, az minden, csak nem független, nem kiszámítható, főleg nem transzparens és a legkisebb mértékben sem befektetés-ösztönző. tehát a rezsicsökkentéssel mindent megvalósítanak, ami szembe megy a korábban elkészült jövőképpel
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #44654 üzenetére
Amúgy a magyarok többségéhez egyszerűen el se jutnak a napi hírek. Hazamennek, bekapcsolják a tévét, a királyi híadóhoz képest az 50-es évekbeli szovjet propagandafilmek amatőr és sokoldalú tájékoztatásnak számítottak volna, a kertévéken meg megy a kirabolta, felrobbantotta, meghalt, feleségülvette.
A rádióban vidéken van a klassz fm (közgépes fószer tulajdona) és a petőfi (mti-hírek), és szinte semmi más. Múlt hétvégi kelet-magyarországi túrámon volt olyan, hogy egyszerre 3 egyházi adót találtam az éterben, ahol a fő műsor a dícsértessék volt. Agyrém.
A határ ma ott húzódik, hogy ki internetezik. Aki internetezik, ahhoz sokkal több info eljut, ráadásul az internetező ember látja, hogy a világ nem csak fehér vagy fekete, hanem eltérő módon látják az emberek, és így sok olvasás, a különböző látásmódok ütköztetése után össze tud állni a kép.
A magyar társadalom fele ugyanakkor azt se tudja, mi az internet. Fogalmuk sincs arról, hogy mi történik körülöttünk.
Mondjuk nemcsak erről nincs fogalmuk, hanem arról se igazán, hogy mi a demokrácia (eszménye), hogy mit jelent a fékek és egyensúlyok rendszere, a hatalmi ágak különválasztása, és miért van rá szükség, és hogy hogyan működik a (piac)gazdaság.
Elég nagy hátrányban vagyunk mentalitásban...Elképesztő, hogy mennyire kontraszelektált ország lettünk pár év alatt.
A dudva, a muhar
lehúz, altat, befed,
s egy kacagó szél suhan el
a magyar ugar felett.nagyon költői vagyok.
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #44643 üzenetére
Jah. Tegnap kifejtettem valakinek, hogy mekkora szemétség ez az egész mnyp-s szívózás, mennyi pénzemet akarják lenyúlni, meg egyébként is kapja be mindenki aki miatt megint kétharmad lesz, mire megkaptam az arcomba, hogy hát igen, a gazdagok panaszkodnak a fideszre, mert a szegényekért dolgoznak. Ez az amire én speciel hirtelenjében semmit nem tudtam mondani.
-
Integra
titán
válasz
fokukac #44584 üzenetére
hehe, még több analfabétát
eddig is fagolyó egyszerű és buta volt ez a társadalom, legyen még inkább az -
Integra
titán
válasz
fokukac #44582 üzenetére
amikor a htc desire után megvettem a galaxy nexus-t, ugyanígy voltam. másfél évet használtam amíg most a nexus4-re nem váltottam. a gnex nagyon természetellenes volt első hónapban, de most már teljesen megszoktam, nem lesz vele neked sem gond
ettől függetlenülmost is azt mondom, hogy szívesen használnék egy 4.5 collos fhd paneles telefont, aminek a váz mérete tulajdonképpen a panel mérete... de ez még kompromisszum, elfogadom, nincsen ilyen erős, ennyit tudó telefon a piacon. és a vicces az lesz, ha a nexus5 is ugyanekkora marad.. akkor nem lesz meg sokáig az n4.
no para, imádni fogod a nexus-t, nincsen jobb, unlock, root és bármit megcsinálhatsz vele. -
Tim82
félisten
válasz
fokukac #44573 üzenetére
Ha rinyálsz amiatt, hogy a vacsiúj csúcstepsid túl nagy és vágja a kezedet, akkor egyértelműen nem tudsz alkalmazkodni.
(Mondjuk én az anyagiak mellett - ki tudtam volna fizetni, de rendesen megnyirbálta volna az ehavi költségvetést - emiatt húztam ki a Nexus 4-et, elmentem megnézni, hogy ekkora telefont mennyire éreznék kényelmesnek.)
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #44570 üzenetére
És úgy érzed, nehezen tudsz alkalmazkodni a változásokhoz?
Mondjuk nekem kimaradt a modemes-betárcsázós időszak (számítógép volt, csak net nem, egészen 2007-ig (!), amikor én fizettem elő magamnak -> addig egyetem, meg netkávézó), meg eleve 1024*768-as felbontású volt már 486-oshoz is az első 14" CRT monitor 1996-ban. Iskolában persze Hercules meg EGA monitorok előtt ültünk.
-
Integra
titán
válasz
fokukac #44430 üzenetére
azt akarod mondani, hogy a hagyományos zöld táblák névvel és távolsággal és irányt mutató nyilakkal eltűntek és a helyükre ilyen rovásos táblát raktak ki??? ezt fotózni kell és mehet a médiába.
ez teljesen illegális, nem lehet ezeket a táblákat leszerelni. olyan persze lehet, hogy pluszban ilyeneket tesznek fel. legközelebb fotózd le -
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #44199 üzenetére
Azt mondod, vegre jo ido van otthon ? Jippiajje! Nekem meg szeldzsekiben itt sokszor meleg van, metron folyik a viz rolam.
MAs: ugye felpofozta a villamosvezetoa rendort, amiert ilyen hulye volt? Meerthogy rengetegen elestek a villamoson, es ugy hallottam, ilyenert az "szokas".
-
Integra
titán
válasz
fokukac #44203 üzenetére
zrínyi katonaira járok egyik edzésemre.
hétfőn már bekapcsolták a fűtést. a tornateremben is és mindehhez levették a szelepzáró sapkákat, nem lehet a fűtést lecsavarni. felháborító az a pazarlás ami ilyen helyeken megy. és persze edzeni sem lehet rendesen emiatt.. belegondolni sem akarok, hogy milyen irdatlan pazarlás megy az ilyen intézményekben mindenhol. -
válasz
fokukac #44154 üzenetére
megnyugtatok mindenkit, hogy mi is haladunk e felé
ez a rezsicsökkentés teljesen rombadönti a hazai energiaipart, ha pedig valóban megvalósítják ezt a nonprofit elképzelést, az pedig oda is ragasztja hosszú évekre. vagy még tovább.
de igazából az európai helyzet sem sokkal jobb, hosszú távon az eu átlal vizionált villamosenergia-rendszer és piac sem fenntartható, aminek már kezdenek mutatkozni a jelei. más kérdés, hogy ott némileg kompetensebb döntéshozók ülnek, így valószínűleg időben cselekedni fognak egy működőképes modell kidolgozásán.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
fokukac #44103 üzenetére
A guberálás életforma és nem szegénységi kérdés szerintem... ugyanazokat az arcokat látom most is guberálni, mint 10-15 éve, sem lecsúszott gyári melóst, sem mellőzött értelmiségit sem egyedülálló anyát nem látsz most sem.
Csövesek, lomis romák és zavarodott idősek guberálnak, ugyanúgy mint régen.
Ennek nincs köze a lecsúszáshoz. Azt nem vitatom, nem erről van szó, de azok akik lecsúsztak nem mennek guberálni.
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #44100 üzenetére
itt a környéken (200 méter a teszkó újrahasznosító centrum
) semmi ilyen negatív dolog nincs szinte, csak egyszerűen nagyon durva látni. nyilván a visszaváltó hely miatt is, de kb. nincs olyan, hogy úgy menjek el tényleg 200 métert hogy ne lássak olyat, aki nyilvánvalóan kukázik, de ennél sokkal durvább, hoyg akár merre járok a városban mostanában, akkor is tuti hogy kitűnik 1-2 páciens.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #44068 üzenetére
Hát nekem mindkét vinyóm ilyen szép fényes ezüstös tetejű, ódalt mattfekete, alul meg olyan szép apró bizbaszok vannak rajta.
Ződ egy darab sincs rajta. De a házventik le vannak szabályozva. Elöl egy 1600-as fordulatú nóném van 5V-ra kötve (~700rpm), hátul Scythe S-Flex 1600-as Zalman potin 1000-re tekerve. Ki nem szívesen kapcsolnám őket, de persze fogom tesztelni a ventik nélkül is a rendszert.
Játszani nem kifejezetten akarok, nagy ritkán idegfeszkó oldásnak. Max a digitalizálás lenne nagyobb meló. A meg mondjuk pont a procit eszi.
AMD-t nem. Eladtam a lelkem anno 2000-ben a zintelnek, úgyhogy most már nem váltok.
Mondjuk speciel a vga-m AMD -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #44062 üzenetére
A P4-hez is volt gyári, de nagyon halovány volt, PWM-el is hangos, ráadásul lapra fújt, ami nekem nem volt szimpi. Ezek az új proci gyári ventik is lapra fújnak. Nyilván ha sokkal kisebb a hőtermelés, akkor sokkal kevesebb gond van a hűtéssel, de nekem valahogy a lappal párhuzamosan a hátsó ventire egy hőcsöves hűtővel kifújt meleg jobb a lelkemnek, mint a házban szétcsapatott. Még akkor is ha kicsi meleg
Másfelől az i3-at nem is ajánlottátok
Meg abból kiindulva, hogy a céges HP ProBook mi meleget szokott magából kifújni, mikor délben a víruskereső beindul egy fél órára... hát nem olyan kevés az a hő. (Kb. melegebb, mint ami a Prescottos gépből kijön..) És i3-2350M van benne. És kéthavonta átfújatom belül, hogy ne porosodjon.
Biztos azért állok ellen, mert pont a kazán korszakban építettem megboldogult gépem, de nekem még az északi hídon is ventilátor van, és a déli hídra is pattintottam egy 3 centis Zalman bordát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Könyvajánló
- Acer notebook topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest