- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz
bobsys #15669 üzenetére
pro:
~600 Ft/mázsa áron kb semmit sem kapsz amivel tüzelni lehetne! A méteres rönkfa is 1600-1800 Ft mázsánként, a "konyhakész" 2000 fölött van, arról nem is beszélve, hogy a nyers tűzifa nedvesség tartalma akár 30-40 % is lehet.
kontra:
1db talpfa 100 kg!
rengeteg munka a felvágása, hasogatása.
olajos, kátrányos (nem tudom mivel telítik, lehet pl pakura?) ha elégeted ez biztosan füstöl, kormol, büdös mint a dög.
nagyon figyelni kell a tüzelésre, ha elfojtod a kazánban akkor az elégtelen égés miatt a kátrány lerakódik a kéményben ami akár kéménytűzhöz is vezethet. -
kételkedem
addikt
válasz
bobsys #15664 üzenetére
A konkrét forrást én sem ismerem. Szabolcs megye északi részén sokan dolgoznak a vasútnál, biztos valamelyik vasutas jutott hozzá valamilyen módon. 24 tonna 140 000 Ft. Ez az ár a töredéke annak, amennyibe ugyanennyi tűzifa kerül. Nekem a haverom szólt, neki kínálták, de neki összegben és mennyiségben is sok egyszerre. Kettéosztva viszont éppen jó.
15663) Mawyx Az én szüleim is egyre kevesebbet bírnak fizikailag. Rengeteget dolgoznak, nem hagyják el magukat, de azért évről évre érezhetően kevesebb munkát tudnak elvégezni!
-
FehérHolló
veterán
válasz
bobsys #15445 üzenetére
Ha az antennába vág bele a villám, akkor TV kaputt. Több nagyságrenddel olcsóbb villámfogót és levezetőt rakni az antenna mellé (az antennát védve), mint kiépíteni az antenna vonalára egy B, C és D típusú védelmet.
A párszor 10k-ba fájó otthoni/irodai túlfeszvédők (D kategória) egy közvetlen villámcsapást nem bírnak ki, kell elé rendes B és C védelem . Szerencsére manapság már elterjedt szokás a villamos hálózatra ilyet pakolni az újépítésű házaknál. -
kraftxld
félisten
válasz
bobsys #15319 üzenetére
Nem egyszerűbb összetrombitálni a népet, kinyomtatni ezer tonna papírt mint felvenni X db DB architectet-et, DBA-t meg hasonló adatbázisos szakit és megcsinálni a meglévő nyilvántartás (NAV, TB, Okmányiroda adatbázisok, stb) alapján?
Bár biztos van eltérés de én már csak ilyen hülye ITs aggyal tudok néha gondolkozni. -
ClayMore
aktív tag
válasz
bobsys #15181 üzenetére
azzal a 2.5 átlaggal úgyámúgy az a bibi, hogy nem minden egyetemen/fősulin osztogatják a jó jegyeket. nálunk akinek már 3.5 átlaga volt az már vastagon kapta az ösztöndíjat! EGY azaz EGY félévben volt 3.7-es átlagom. jó tanulónak/képességűnek számítottam pedig. még tutorkodtam is.
Szval egységesen meghúzni a 2.5nél a minimum határt buziság. Jó húzzák meg 2.5-nélkodolányi,kandó,kecskemét,gödöllő,győr-ben.
ok, azt még megérteném, de hogy egységesen mindenholCsak azért mosolygok és nem őrjöngök, mert én már végeztem, testvérem már elkezdte, tehát őt nem érinti a gyerekeimet meg úgy kis külföldön fogom felsőoktatni. Szval csak mosolygok. így->
Azzal ellenben nagyon egyetértek, hogy a bölcsész,komos,himi-humi szakokon gyakorlatilag el akarják egy az egyben törölni az államit!
-
FehérHolló
veterán
válasz
bobsys #15166 üzenetére
Ez nagyon szép és jó, de figyelembe véve a többi változást felsőoktatási fronton, nagyon kínos lesz. Például vegyük azt, hogy évente (vagy félévente) az alsó 15%-ot átsorolják önköltséges képzésre, ahonnan már nem lehet visszamenni államiba. Ez egy 5 éves képzésnél azt jelenti, hogy az államilag finanszírozottra felvett emberek körülbelül fele mindenképp át lesz sorolva a képzése alatt önköltségesre. Aki ezután nem tud fizetni, az kidobott az életéből 1-4 évet, továbbá a képzési szerződés értelmében vissza kell fizetni az addigi képzését kamatostul.
Azért remélem érezhető, hogy az emberek felére nem lehet kollektívan rásütni, hogy hülye/lusta.
Szép világ jön. -
kételkedem
addikt
válasz
bobsys #13117 üzenetére
A hatósági erkölcsi bizonyítvány
A hatósági erkölcsi bizonyítvány a bűntettesek nyilvántartásában valamint a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásában kezelt adatok alapján az igazolás alanyának kérelmére kiállított közokirat, amely az erre a célra rendszeresített „hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállítása iránti kérőlapon” kérelmezhető.
A közokirat a kérelmező bűnügyi nyilvántartásokban tárolt adatainak valamely eljárásban vagy jogviszony létesítéséhez, fenntartásához, valamint törvényben előírt feltételek igazolásához kerül kiállításra.
A hatósági bizonyítvány
A bűnügyi nyilvántartásokban tárolt adatok alapján kiállított igazolás, amelyet állampolgárságtól függetlenül az érintett természetes személy kérhet az erre a célra rendszeresített adattovábbítás iránti kérőlapon A bűnügyi nyilvántartó szerv a hatósági bizonyítványt a kérelemben megjelölt címzett részére, vagy az adattovábbítást kérelmező részére külföldi felhasználás céljából továbbítja. A kérelmező az adattovábbítási kérelemben kikötheti, hogy a bűnügyi nyilvántartó szerv az adatait a címzettnek csak meghatározott esetekben továbbítsa.
A hatósági erkölcsi bizonyítvány, valamint a hatósági bizonyítvány - ha törvény másképp nem rendelkezik - a kiállításától számított kilencven napig érvényes.
A hatósági erkölcsi bizonyítvány, valamint a hatósági bizonyítvány kiállítására a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala jogosult.
Biztosan jártál már itt, de azért ezt is linkelem.
Az erkölcsi bizonyítványban te mint magánszemély kéred ki a saját adataidat a bűnügyi nyilvántartóból és azt csinálsz vele amit akarsz.
Az adattovábbításnál pedig gyakorlatilag felhatalmazod a hatóságot, hogy az adataidat megküldje az általad megjelölt címzettnek.[Szerintem]
Neked az adattovábbítási eljárás iránti kérelem kell.
[/Szerintem] -
Mawyx
őstag
válasz
bobsys #13032 üzenetére
A jelszót tőle kaptam, szóval biztosan tudja. Nem nagyon értenek a gépekhez, egy külsős cég van megbízva mindennel, de pontosan nem tudom, csak megijesztett a távoli asztal bekapcsolt volta, de akkor regeditben kilövöm, csak majd várjuk a r.gazdát valamikor a hetekben, remélem nem veszi észre. Majd ő telepít nekem nyomtatót, mert az ugye olyan bonyolultságú, hogy meghaladja a képességemet bedugni a gép hátuljába
Tehát ha én is be vagyok lépve, akkor más nem tud.
Kell valami program az én gépemre, hogy lássák milyen oldalakat látogatok? Mert akkor megkeresném van-e ilyen a gépemen. -
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #11982 üzenetére
mi is voltunk anno californiában.... azért készült arra, hogy ez csak parasztvakítás, teleobjektívvel sikerült befognom a horizonton egy, a fényképen kb. 5 mm-t kitevő pacát, "ott a bálna" jeligére. Mindezt fejenként 80 dollárért.
De amúgy jó volt hajókázni.Más téma: tök jó dolog itt lakni nálunk a medencében...
(Kérdeztem Árpád apánkat, miér itt rakott le minket, pont itt a gödör alján. Azt mondta azért, mert szélvédett hely. PErsze, szélvédettnek szélvédett, de jobban megmarad a büdös is..!"
)
-
Mawyx
őstag
válasz
bobsys #11713 üzenetére
Mással nem lehet, fórumonon sincs senki, msn-en se, aki eddig lekötötte a napjaimat, addig idegelt, hogy miután már folyamatosan fájt a gyomron az idegelésétől és azt hittem ebből gyomorfekély lesz, egy óvatlan pillanatban azt találtam neki mondani, hogy a q anyád, hagyjál már békén ezzel, nincs iagazd, vagy járj utána, vagy ne vádaskodj és ez annyira betalált, hogy 2 napja azt se tudom mi van vele, nem reagál semmire
Igaz nem engem kérdeztél, de leírtamA hús meg nem jó másnaposan. Mármint nem én vagyok másnapos, hanem a hús, melegítve borzalmas, de felét megettem, mert 1. éhes vagyok 2. ételt nem dobunk ki
Most egy 2hetes pogácsát tolok rá, ehh, brr. -
Lortech
addikt
válasz
bobsys #11584 üzenetére
A szabállyal magával nem volna gond. Ha meg tudok állni a sárgán másokat nem veszélyeztetve, akkor megállok, ha nem tudok, vagy veszélyhelyzetet okozok vele, akkor gázt neki. Viszont most ezt a józan mérlegelési lehetőséget torzíthatja, hogy az esetleges pénzbüntetéstől, annak mértékétől tartva nem megérzésünk szerint döntünk, hanem satuzunk egyet, aztán tényleg lehet imádkozni, hogy meg tudjunk állni, és meg tudjon állni a teherautó is mögöttünk, és ne toljon rá a zebra mellett várakozó tömegre...
Az teljesen irreális, hogy a piroson való áthajtással egyenértékű a büntetés, és a rendőrök ítélőképességére van bízva, hogy jól döntöttél-e. -
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #11584 üzenetére
Nehéz úgy, hogy az embernek nincsenek tartalékai, ráadásul nem is csak magára kell gondolnia. Bár jelen esetben az első következik a másodikból,, kismókus tildincsnek, aki alapvető gyüjtögető életmódot folytat jelen esetben nincsmeg a szokásos tartalékja a háttérben.... Vagyis na talán egy van, de azt nem törhetem fel.
-
kételkedem
addikt
válasz
bobsys #11521 üzenetére
Ez a trafi jelzős villogás Magyarországtól délre nagyon jól működik! Ott szinte minden szembejövő kézzel, lábbal integet, villog ha rendőr van a közelben. Nálunk már csak elvétve fordul elő, ha itt is büntetnék, akkor teljesen meg is szűnne.
Itt is drágulnak a közlekedési szabálysértések! Helyszínen ki lehet róni 300.000 forintot piros lámpán áthaladásért, biztonsági övért, ittas vezetésért pl.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #10319 üzenetére
ausztráliában miért tartanak queen's birthdayt? Kit érdekel?
Ui. Mi van, ha az utas nem kapcsolja be az övet? Ez az ausztrália is a szabadság földje lehet, az usa-ban is mindig indenhova ki volt írva, hogy mit csinálj, mit szabad, mit tilos, és mit kötelező.... Egész külön táblagyűjteményem van ámerikából
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #10246 üzenetére
jajjmár, nálunk ez úgy működne, hogy ha elromlik a rendszer, biztos, ami biztos alapon levonnák a díjat mind az 1 millió júzertől, mert mi van, hogyha addig közlekedett, és hát ugye ettől nem lehet eltekinteni...
Amúgy meg, h. mi tart vissza? A hon, a család, a barátnő, a barátok.
-
kételkedem
addikt
-
kételkedem
addikt
válasz
bobsys #10242 üzenetére
Nem túl régi hír:
Pár napja nem működött a rendszer emiatt az autósok nem vásárolhattak autópálya jegyet. Illetve vásárolhattak volna interneten vagy sms-ben. Akik bátran, jegy nélkül felszaladtak a pályára, mondván ők akartak, de a rendszer hibájából nem tudtak jegyet venni, azokat simán megbüntette az autópálya kezelő! Az esettel kapcsolatban a szóvivő elmondta, hogy bár a hiba náluk volt, a rendelet nem teszi lehetővé, hogy akár méltányosságból eltekintsenek a büntetéstől!
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #10242 üzenetére
Elképesztő...
engem meg nem létező balra kanyarodni tilos tábla miatt büntettek meg 5000 forintra.Tegnap beszélgettünk a haverjaimmal a rómain, és megállapítottuk, hogy a legjobbak eddig is elmentek, de most már a közepesek is elmennek v. el akarnak menni ebből az országból, talán nem véletlenül.
-
kételkedem
addikt
NAV Személyi jövedelemadó beszedési számla 10032000-06056353
adónem kód: 103 -
gaborbol
őstag
Jol tudod, a mi esetunkben ez a szitu.
Kijelentkezel az allando lakzimrol akkor nem vonhatnak TB-t, amig van allando magyar lakcimed addig koteles vagy fizetni a tb-t szerintuk.O viszont Eu. teruleten van, arra mas a szabalyozas.
Megkerdeztuk anno mi is par helyen, kuldozgettek a TB meg az okanyiroda kozott parszor, aztan azt mondtak ,hogy allando lakcim ki, es rublika behuz, hogy ideiglesen kulfodre tavozott.
tildy: A rendszeruk nem teljesn pontos, 2 ev 3 honapja kijelentkeztem teljesen, mult decembernben voltam otthon fogasztai felulvizsgalat, raneztek a TB-re: Jogviszony rendben
-
kételkedem
addikt
A tagjai befolyásos politikusok, akik a kamaráktól illetve az adóhivataltól kérhetnek be adatokat. Ha nagyon akarják akkor egy cég komplett adatállományához hozzájuthatnak, beleértve a bevétel, adózott nyereség, dolgozók száma, dolgozók fizetése stb. Ha az előző években valamilyen pályázaton eu-s vagy állami pénzt nyertél és nem úgy fizeted a dolgozókat, ahogy a kormány elképzeli, akkor kizárhatnak a későbbi pályázatokból stb.
-
BlacKSouL
addikt
Egy főállású IT meg két időszakosan igénybevett külsős support is rendelkezésre áll, valahogy mégsem mennek zökkenőmentesen a dolgok. Nemtom MS-e, direkt nem folytam bele sosem a részletekbe.
Csak bosszantó hogy 7 perc múlva értekezünk valamiről, amihez kellene az IT rendszer támogatása is, viszont ennek hiányában is dönteni akarnak. És én legyek a felelős érte. Ha jó ha nem. -
tildy
nagyúr
Bobsys, egyelore havi netto 2000-rol, azt meg nem sikerult elernem
Aki emg hisztizik, hogy itt mindig esik az eso, az jojjon ki egy hetre, utana beszeljen
Semennyivel nincs tobb eso mint otthon ( Londonban tavaly kb annyi volt az eves csapadek, mint mondjuk odahaza Szolnokon, vagy Gyongyoson) ( viszont szeszelyesebb az ido , itt lehet reggel esik 10 percet , utana meg ragyogo napsutes egesz nap)
-
kraftxld
félisten
Nem, de néha a naptárba be szoktuk írni, hogy mikor mit tervezünk, legalább így csak a hozzávalókat vesszük meg a boltban, nincs fölösleges vásárlás, max 1-2 db felére leárazott sajt csúszik be, de a kéksajtnak meg úgyis mindegy ha már 1 hete lejárt a szavatossága csak finomabb
Teljes áron nem is nagyon vettünk itt még sajtot. -
-
kételkedem
addikt
-
-
leginkább arra, hogy hogyan találta meg ezt a lehetőséget? az itthoni suliján keresztül, vagy ő maga keresett ösztöndíjak után? milyen területen tanul? milyen papírok szükségesek? ha csak egyedül ment volna ki, akkor is fel kellett volna mutatnia egy ilyen szp összeget?
így hirtelen ennyi
köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest