- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #36833 üzenetére
Várhatónak várható, de ennyire?
Egyébként de, ha nem is az a szigetelős fajta, de eléggé house-os, dreamhouse-os alapokon vannak a könnyűzenei alapjaim. Gigi D'Agostino CD-m volt az első amit pénzért, boltban megvettem, szóval...
Mindazonáltal mindenevő vagyok. Scooter koncerten is voltam. Meg gyakran hallgatok komolyzenét is. Kispál is jöhet. Beatles is. Sőt, mulatóstól a Queen-ig eljutok néha 30 perc tecső szörfölgetéssel. Talán a rock-metál vonulat érint meg legkevésbé, de azért attól se zárkózom el.
Szóval idén terveztük hogy kimegyünk Belgalandbe...nohiszen..mod: most meg Prodigy és Faithless van bekészítve ha vége a twoandahalfman-nek
mod2: hétvégén moziban Faithless live mozit reklámoztak, és elég hangulatos.. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #36731 üzenetére
En most voltam kinn, unokatesom orvos, felsofokon tud nemetul. ( meg angolul is , de az reszletkerdes).
Azt mondta gyurjak ra a nemetre, ha netan oda keszulnek, mert ez ami van ( 20-30%at ertettem a beszelgeteseknek, anno nemetbol erettsegiztem, beszelni nem igazan tudok mar, max alapfokon) edeskeves ott munkavallalashoz. Mondhatni barmilyenhez.Max nagyobb cegeket nem erdekli, ha csak angolul tudsz, de egyebkent nagyon kell a nemet.
MEgtanulhato amugy, de "erdekes elmenyeim" voltak.Ja amugy itthon mar, melo, es tenyleg itthon erzem magam. Lehet csak mert jobban ertem az ittenieket mar? Mano tudja. Odaat is jo volt, az a videki kis varoska nagyon bejott.
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #36728 üzenetére
nem tűnt fel, hogy még nincs minden utcasarkon eperárus ?
én a kajarendelős cégekből fogok lassan kiábrándulni. mivel nemrég lakom itt még próbálgatom honnan érdemes rendelni.nagyjából csak azoknak a listája bővül, ahonnan nem
don pepe eddig az egyetlen normális, meg 1-2 helyről volt normális pizza, de arórl inkább próbálok lejönni.
most is a tejszínes gombás mártás úgy néz ki, hogy ilyen leves hígságú valamiben úszik pár szelet gomba, krokettnek meg mellékíze van.pedig netpincéren nézem a like dislike arányát, meg ami úgy egyáltalán normálisnak néz ki. na mind1. -
Lortech
addikt
válasz
bandus #36728 üzenetére
Szereti a Depeche Mode-ot?
Eper: épp tegnap este egy bácsi a mádárás teszkaúban segítségemet kérte, hogy találjam meg az eper árát, és nézzem meg neki, honnan származik. Spanyol volt, 800 / kilo. Bácsi beszédes kedvében volt - látszott, hogy nem annyira vásárolni jött -, megemlítette, hogy az auchan mellett lévő zöldségesnél 1200 a magyar eper, azt drágálta, végül a spanyolt se vette meg, azt mondta, a magyar legalább eláll. Nem tudom..., ami tényleg magyar, nem csak ráírják, általában jobb ízű; de bármelyik gyorsan tönkremegy, ha olyan állapotban van.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #36723 üzenetére
Nem a magyar termelőket tette tönkre, hanem a magyar termelést és eladást lehetetlenítette el. Valamikor amikor még az ügyvédek értettek a legjobban a mezőgazdaság évezredes hagyományaihoz.
Mindazonáltal igen, még a minimális nyereséggel értékesített, hazai termelésű áru is drágább lesz, mint a fillérekért, támogatással termelt külföldi. És a minőség még szóba sem került. -
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #36660 üzenetére
Azon kívül, hogy németül van írva, tartalmilag egyezik a megbeszéltekkel.
Neked és úgy globálisan annyi információ szerintem elég, hogy junior fejlesztői munkakör osztrák és német nagyvárosokban havi bruttó 3000-3500 euró között mozog 12 hónapra levetítve. (Urlaubsgeldet és Weinachtsgeldet így kilőve a számításból.)
-
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #36453 üzenetére
Azért a taxival szemben nem versenyképes.
tildy: pechemre pont nem lakom túl közel pályaudvarokhoz.
De most már szinte biztos, hogy éjjeli busz vagy taxi. Elvileg ugyanis ha lekéssük a buszt, vannak közel taxidrosztok.
FH: értettem én elsőre is, de bicebócára sikerült az a megfogalmazás, úgyhogy nem álltam meg...
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #36450 üzenetére
Ez ugyanannyi (sőt, kicsit drágább), mint 2011-ben a WizzAir saját transzfere.
@: a 4 óra körüli szerintem már kicsit kései (tapasztalataim alapján szűk egy óra kevés a reptéri becsekkoláshoz, másfél óra viszont elég), a 900-ast - elvileg - elérnénk egy átszállással a 950/950A-ról a Margó Tivadar utcánál. (Feltéve, ha le tudnám ellenőrizni a BKV oldalán, hogy a két éjjeli busz valóban ott találkozik, de munkahelyi gépen nem akar működni a BKV honlap járattérkép-funkciója.)
De oké, ki vagyok én békülve a taxival is, csak azt tartom szánalmasnak, hogy eladják a kijutás nehezítését könnyebbítésnek. (2011-ben simán ki lehetett menni a KöKi-től meg a Határ úttól is éjjeli járattal, csak akkor kényelmesebb megoldás volt a transzfer az akkori útitársamnak.)
bandus: oké, a házhoz megy azért nagy jó pont. Feljegyzem magamnak, mint alternatívát, estig meg eldöntjük, mi legyen.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #36156 üzenetére
Valamelyik nap indultam el otthonrol, elso keresztezodes, jobbkezes utca, benezek jobbra, nem jon senki, elindulok... Es elhuz az orrom elott egy bringas, 30 koruli tempoban. Balrol. What?!
1, Az adott utca egyiranyu, a masik iranybol.
2, Az adott utcaba nem hajthatnak be szembe bringasok sem.
3, Ha mar behajt szembe, akkor jobbkez, bazze!!!
Mert ugye ha egyiranyuban szembe megy, legalabb keszulne fel arra, hogy a keresztezodesekben az emberek nem fognak benezni szembe. Igy legalabb a jobb kezet meg kene adni, ha meg akarja elni a holnapot...Radudaltam, de szivem szerint tarkonbasztam volna.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #35999 üzenetére
neizélj már.
minden BDRip, ami abból készül.
ez lehet akár 360p, 480p, 540p, 720p v 1080p is, vagy akár a full iso image, ami a Blu-Ray-en volt, rajta az összes hangsávval, felirattal, extrával, stb.a 720p 2,25-ször annyi hasznos képpontot tartalmaz, mint a 480p, az arány ugyanekkora az 1080p és a 720p között is.
Az 1080p felbontása 5,06-szor akkora, mint a 480p-é.
Amúgya 480p és a 720p között szembeötlő a különbség,
a 720p és az 1080p között már elég nehéz észrevenni a különbséget, még egy 50 colos plazmán is, mondjuk 2 méterről látszik, 3-ról már nem. -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #35860 üzenetére
van, csak szerintem évek óta nem volt bekapcsolva. meg ez egy 1903-ban épült épület, nem igazán ideális irodának. Mikuláskor költöztünk ide, azóta ilyen jó. Van amúgy szellőző-berendezés, de az sem működik. mindegy, közel állok hozzá, hogy felmondok, de nem ám rendes eflmondással, hanem rendkívülivel, mivel a munkáltató nem biztosít normális hőmérsékletet.
f.szom akar ide még 35 napig bejárni, ha már egyszer felmondok.
ilyet lehet?tbs: az otthonra volt, és nem is szenvedtem, csak évi pár napot.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #35827 üzenetére
Hidd el, már rég váltottam volna, ha lenne hova, de az én területemen annyira válság van (vö. "befektetői bizalom" - na ezt a kifejezést nem ismeri a kormányunk), hogy azt nehéz szavakkal kifejezni.
Kicsit olyan az iparágunk, mint az oviban a játék, hogy szól a zene, és egyszer csak elhallgat, és mindenkinek le kell ülni, és mindig eggyel kevesebb szék van, mint ahányan vagytok. Na, mi ezt játsszuk.
Szóval tényleg csak nemzetközileg lehetne próbálkozni, viszont az meg némi (vagy inkább több) lokál piaci ismeretet kívánna meg.Ui. amiket felsoroltál, gondolom, azok a dolgok, amiket szeretsz, azokról meg nem szabad lemondani, ha megteheted, hogy megvedd.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #35823 üzenetére
topic-gyilkos..!
nálunk megint 28 fok volt ma az irodában, az ablakot meg nem lehet kinyitni, mert a sok nő bazzeg, fázik (
), meg huzat van.
Ezért egy lóistálló és egy fóliasátor közötti állapotú teremben ülünk.Imádom.
kéne állást keresnem, de nincs kedvem.Mid-life crisisban vagyok, nem akaok dolgozni, elegem van a rabszolgalétből.
El akarok menni egy távoli szigetre, vagy egy erdő közepére, és feküdni akarok egy nyugágyban, napozni és olvasni, meg gitározni.És azt akarom, hogy az a sok idióta, akikkel nap, mint nap találkozom, legyen jó messze tőlem.
Ma az utcán is mindenkinek elgurult a gyógyszere, ahogy közlekednek, de tényleg...
áááá -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #35794 üzenetére
Nem rossz az, csak más, mint a többi barna amit megszoktunk. Hálistennek, teszem hozzá, mert legalább nem ismétlődő ízvilágot hordoz. Mármár Guinness-esen erős, kifejezetten kávés, kissé túlpörkölt főíz, de lageres alapokon. Nem emlékeztet sem az édeskés belga, sem a komlósabb szláv sörökre, de a németes semlegesség sincs meg benne. Alacsony alkoholtartalma miatt nem üt agyon, de közben mégis határozott ízű. Számtalan mellékíz megvan benne, de ezek már egyénfüggőek.
Hozzáteszem Zlínben csapolva sokkal finomabb volt, így üvegben kicsit veszített frissességéből.Egyéb kérdés
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #35695 üzenetére
Na ja, de te állami nagykutyánál vagy, ha jól emlékszem.
Nekem a jelenlegi munkahelyemen eltöltött négy év alatt volt vagy 5 munkakör-váltásom, ebből három átszervezések miatt, az utóbbi kettő meg belső pályázat. A nettóm emelkedett vagy 10k-t, ebből 5k volt 2012 januárjától az inflációkövető emelés. Elméletileg viszont 45k-val több a bruttóm, mint a 2009-es belépésemkor - csak épp az első 3 munkakörben volt műszakpótlék még.
Ami jó volt, amikor 2010-ben átszervezték a cafeteriát és az első másfél évre az egészen jó keret volt. Aztán persze arra is jöttek az adóemelések, így már egyre kevésbé érte meg a munkaadónak, ennek megfelelően asszem, jelenleg kb. valamivel több, mint a fele a jelenlegi éves keret a 2010-esnek. Az biztos, hogy a bérletet és internetutalványt leszámítva szinte pontosan a felére csökkent az összeg, amit szét tudok osztani az önkéntes nyugdíj-, az egészségpénztár és
a kajajegyaz Erzsébet-utalvány között.Van egy olyan érzésem, hogy többet vesztettem, mint nyertem.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #35672 üzenetére
A kazán kereken kettő éves. Nyilván nem lehet még tapasztalatod ilyen hosszú távon, de akinek van, kivétel nélkül azonos véleményen vannak, miszerint folyamatosan csökken a fűtőértéke. De a probléma sokkal komplexebb ennél, a jelenlegi helyzetben még a kisebb élettérre váltás is megoldhatatlan, befektetésre pedig azért nincs pénz, mert elviszi az irtózatos rezsiköltség, így marad a 15 fokban senyvedés egész télen.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #35659 üzenetére
Szerintem te jobban vágod nálam ezeket a dolgokat, de nyugodtan számold csak ki, hogy az ország jelentős része él úgy, hogy sok nm, négy külső fal, alattuk föld, fölöttük a kék ég. Jó nagy részük ügyesen meg lett etetve a gázzal, amiből valami oknál fogva egyre több fogy, pedig 15 éve emlékszem, hogy pólóban, 24 fokos lakásban teleltünk és röhögtünk, hogy mennyivel olcsóbb a szénnél a gáz. Mos'meg úgy elmegy az akkori mennyiség többszöröse, hogy csak annyit megy a fűtés, hogy azért 15-16 fok alá ne hűljön ki a ház. Én nem értek túlzottan ehhez, de szerintem valahol emiatt lehet a rezsimánia (persze ha a kérdés az volt, hogy az állam részéről mire fel, akkor az egész más tészta).
És akkor az ember orra alá dörgölik, hogy tessék újra fűtésrendszert váltani. Hát kérem alássan, oszt mibű?
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #35580 üzenetére
A konyha egyszerűen isteni volt. Ilyen jó bárányt még nem ettem, és a leányzónak is elállt a szava, amikor megkóstolta a csirkemellbe tekert lazacot.
A második feléről megállapodtunk, hogy nem beszélünk senkinek.
Mindenesetre nem nálam kötöttünk ki, így nem érte meg a színházjegy.pohár: Hát inkább a kecske és a tyúkok.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #35541 üzenetére
Valamennyire cél az is, hogy 10-nél többet hagyjak ott, de ez most taktikai részletkérdés.
Első linkelt helyen milyen a kaja?
A második kevésbé tetszik.concret_hp: Az este második felére rendbe raktam a lakást, és elküldtem az öcsémet színházba. Sajnos 30% alatti az esély, hogy e lépéseknek lesz értelme, de ne ezen múljon.
-
Lortech
addikt
válasz
bandus #35413 üzenetére
Próbáltad? Milyen cipők vannak ott?
Egészségpénztárnál is komolyan behatárolt a termékek köre, sportruházat, pl. sportcipő nem vásárolható vele, csak orvos által felírt ortopédcipő.
Szép kártyánál én a teljes keretet vendéglátásra rakom, de nem gondolnám, hogy szálláson és kaján kívül bármire felhasználható legálisan. Szabadidő számlánál van egy olyan, hogy "szabadidős, sporteszköz kölcsönzése (TEÁOR'08 77.21.)", de ennél közelebbit ott sem találtam. Nem tudom, hogy csinálják. -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #35031 üzenetére
tavaly hónapokba telt, mire egyáltalán megjelent ez a csoda erzsébet-utalvány, majd a szép-kártya, majd az, hogy ezeket elfogadja valaki, így nekem konkrétan ilyen hatszámjegyű összeg volt a kártyámon, és nem tudtam sehol elkölteni. Aztán nyár végétől javult a helyzet, de fél évembe telt, hogy elköltsem a lóvét
miért nem adnak inkább pénzt?
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #34513 üzenetére
Igen, sajnos olvastam. Nem talalok szavakat. Mar a telekomadonal kiakadtam amugy, mer' ugye megadoztattak a telekomcegeket. Including NSN es Ericsson. Utobbit kettot mire vo't jo? Egyutt alkalmaznak 2000+ fejlesztot, HR-est, sales-est, aki mind be van jelentve az utolso kibaszott buznyakig, a ket ceg tobb szja-t fizet be, mint a fel magyar KKV szektor. De azert kellett egy kulonado, nagyon, mer' nem adozunk meg eleget. Most ugyanezt megcsinaljak az energia-szektorral is, csak ott meg a profitot is ellehetetlenitik. Fasza.
-
degu
senior tag
válasz
bandus #34466 üzenetére
Ha igy lenne,akkor mi lehet a gond?
UFO-k?,lyukas az ország zsebe,csak...meg azé...?
Nem! Egyszerüen arról van szó,hogy a nagy Szolgáltatóknál megmaradt a szoci-vízfej!
Akkora a felső/közép vezetés/ here/ létszáma,hogy egynek-egynek a horror jövedelme /nem csak a fizetése!/ hatalmas összegeket emészt fel.
Miért nem működik Nálunk semmi sem,ami mindenhol a világon kiválóan működik? /az állam bevételeiből,és a szolgáltatások árából/
Mondj még egy országot,ahol az alapvető szolgáltatásokat szinte az állam finanszírozza,és MÉGSEM működnek normálisan,a horribilis,plusz esetenként megfizethetetlen szolgáltatás árából befolyó pénzekből?
Ja! És Nálunk a Szolgáltatás nem szolgáltatás,hanem egy baromi jó üzlet!
Nem véletlenül csaptak le a külföldi befektetők a lerobbant MO-i Szolgáltatókra,amikor a Fletóék piacra dobták egy kis horribilis kenőért. -
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #34468 üzenetére
Lehet, én vagyok egy antiszociális köcsög (na jó, nem csak lehet...
), de én ezt nem tudom megemészteni. Nyilván mindenki szeretne kevesebbet fizetni, ezzel eddig nincs is gond. A probléma ott van inkább, hogy még az igény sincs meg a tájékozottságra, és az emberek 90%-a olyan szinten a rövid távú előnyöket nézi, hogy holnapig sem lát kb.
Sarkított példa, de ha kiállnék a Nyugati téri aluljáróba a metró és a combino közé, majd elkezdenék üvöltözni, hogy ingyen sör lesz, ha rám szavaznak, másnap el kellene gondolkodnom, hogy melyik kerület polgármesteri székét foglaljam el. Mert - jól láttuk - hogy ebben az országban előbb az egyik párt választást nyert olyan programmal, amiről a vak is látta, hogy megvalósíthatatlan, majd a másik nyert azzal, hogy "elmútnyócév". Ezek okosabbak voltak, már a program látszatával sem foglalkoztak, igény úgy is csak marginálisan van rá. Akkor meg minek vesződni vele, nem?
És ez a szemlélet tükröződik is szépen a mindennapokban. Felveszem a hitelt, mert majd az állam megment, adót nem fizetek, de nyugdíjat fizessen ám az állam, meg egészségügyet, meg oktatás, meg az édes pékné csöcsét is kb.
Így persze simán el lehet adni a rezsicsökkentést, a frankhitelesek megmentését is, stb. Tovább erősítve a fentebb leírt szellemet, és kész is a 22-es csapdája. Hogy ez az út hová vezet, az senkit nem érdekel, elvégre a jövő maximum holnap jön el...
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #34466 üzenetére
Mélyen egyetértek. Ez tipikus idióta intézkedés volt, amit csak azért lehet megtenni, mert az emberek fejében még nem ért véget a szocializmus. Komolyan, ennyi hülyét, aki még mindig támogatja ezt... Fájdalmas. Ha 14-ben nyernek, tényleg erősen el fogok gondolkodni azon, hogy lelépjek.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
bandus #34440 üzenetére
Akkor ne legyek felháborodva ilyen árakat fizetve? Én egyszerű háziasszonyként csak vártam a rezsicsökkentést, de eddig minden számlám több
Nem szórom a pénzt, de ezek a növekedések felháborítóak annak tudatában, hogy mennyi pénzt visznek el a vezérkarban ilyen szolgáltatóknál
Köszönöm szépen a tájékoztató adatot mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AliExpress tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest