- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #39728 üzenetére
engem múltkor az kúrt fel rettenetesen, hogy a teszkóban darált szárnyashúst akartam venni, mondták nincs engedély a darálóra, de van előre csomagolt. és ezt meg ezt ajánlja. baszki aznap lejárós volt, amit akkor vettem észre, amikor furcsa íze volt a cuccnak amit csináltam belőle
viszont a kólát 1 évvel eljárat után is nyugodtan meginnám, ha amúgy innék kólátugynaz, van egy üveg "lejárt" bontatlan unikum nálam, nem hiszem, hogy baja lenne
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bandus #39733 üzenetére
erről a nincs baja témáról mindig az jut eszembe, hogy sáriba bugyin keresztül visz az út
-
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bandus #39709 üzenetére
nem rossz a pierre cardin, csak nem ér 20k-t... én PC-t, goldenlandet meg esetleg olymp-et hordok, ezek mindennapra vállalhatóak, csak ki kell választani azt, aminek jó a szabása, mert ezekből is van X fazon... sajnos próbálni nem nagyon lehet, de néhol azért megengedik
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bandus #39687 üzenetére
Ezekről a 20k-s ingekről annyit, hogy Édesanyám sokáig kötöttáru-öltöny-konfekció osztályon dolgozott, és ezért nagyon jól tudom, hogy ezen legalább 15k-s kisker árrés van. Teljesen hülyeség megvenni ennyiért, Pierre Cardint meg főleg 5k-s kategória, ennyiért megkapod ha kicsit körbenézel, a többi a sznobfelár.
Tudom mi a jó ing és a jó ruha, mindig a csúcsminőség közeléből vásároltunk (most magamnak szűkebb lett a keret, kicsit megszorultam), nálam is 10 évig futott egy ruha általában mint Viszlátnál, de van 18 éves Levi's ingem is. Idén nyúlt ki. De azt is tudom, hogy abban a kategóriában ahol te nézelődsz mennyi a kamu habiszti áru aminek csak az ára prémium.
@fokukac: az én casiom még csak 13 éves, de megy
olymp ing rulez, nekem is van, jó minőség.
@bandus: van vasaláskönnyített ing, mutatnék neked csodát (mint az a 18 éves Levi's, szándékosan sem tudtad gyűrni, szinte vasalva jött ki a mosógépből, pedig csak egy '86-os olimpiai formaruha
... de olyan anyagból van, hogy nem is érzed hogy rajtad van, nem hogy beleizzadnál
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #39679 üzenetére
Befektetésnek nem mondanám, de elképzelhető, hogy sok esetben spórolsz velük valamennyit hosszútávon, de azért nagyon nem érdemes beleélned magad, hogy mekkora üzleti érzéked van, mert drága cuccokat vettél.
Az ötéves HB öltönyt úgy vitték el árában, hogy nem hitte el a srác, hogy én ezt hordtam. De van egy Levi's thermo pulcsim, 2001-ben vettem, telenként ha lehet azt hordom, mert vékony és meleg, senki meg nem mondaná, hogy 12 éve használom. Ingekből a Pierre Cardin-ek és a hasonló 5-7000 forintos kategóriák már sehol nincsenek, a Hilfiger, vagy a gyűrt selyem Klein, Mash meg még mindig tökéletes állapotban. Hilfiger pulcsi és thermo dzseki is szintén, pedig kék-piros-fehér színű, nem fakult meg, nem nyúlt ki, pedig ezek megéltek három évnyi fuvarozást is közben. És ezek igazából nem azok a hűde márkák, akkoriban 20-40k között mozogtak, de mindegyik 10-12 éve szolgál és még egy jó darabig fognak is.
bobsys: a jó öltönyt és inget észre se veszi magán az ember, de nyilván ha valaki szívből utálja, akkor annak hiába mondják.
Én szerettem, ezért is költöttem rá, meg hát volt miből na, ez a kulcsa mindennek. Ha 60k bevételem lett volna egy hónapban, akkor nyilván nem veszek annyiért zakót vagy inget...
-
jeges
senior tag
válasz
bandus #39664 üzenetére
méretes szabónál anyaggal együtt kb 50-60ból jön ki (alacsonyabbakanak olcsóbb, mert kevesebb anyag kell). ez már jó minőségű (angol, olasz) szövetet feltételez, ami bírja a strapát. neves/felkapott szabónál +20k-t rá lehet számolni. én ehhez mérném a bolti árut.
defranco megjegyzéséhez: nadrág szabónál 30k körül jön ki, abból egy öltönyhöz érdemes kettőt csináltatni, mert gyorsabban elhasználódik, mint a zakó. +mellény 20k körül.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bandus #39664 üzenetére
milyen zakó?
ha valami tényleg minőségit akarsz jó szabással jó anyagból, akkor az öltöny, és ott kb. 100k ami a jelen státusod alapján még belefér, de ez öltöny, minimum két rész, de inkább három
önmagában zakó az nekem csak sportzakóként értelmezhető, ami inkább casual, 50k-nál többet nem adnék érte, de inkább 20-30k mert az mégsem ugyan úgy öltöztet mint egy öltöny
de nekem magában a zakó az olyan izé... '70-'90-es évek farmergarbó style
(a privid nincs elfelejtve)
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #39664 üzenetére
Hugo Boss-t vegyél, ez nagyon jó
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #39664 üzenetére
60-70k. Ha nagyon bejövős és minőségben is tényleg annyira ott van, akkor max egy százas. Persze ez nálam nem az a kategória, amiben hétköznaponként dolgozni járok, tehát ha ilyenről van szó, akkor 30k a plafon.
Mondjuk azért azt tudod, hogy ez így elég hülye kérdés, honnan tudjuk, hogy meddig ér a takaród?
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #39515 üzenetére
hi!
remélem, jót izzadtál a parton a kifogástalan, hosszú ujjú öltönyödben-ingeidben, megfelelően képviselve a BME divatügyi tanszékét..!
P
Itt közben mentek a dolgok, pl. valami villamosipari mvm-es szakszervezet tüntetett béremelésért 2-3 napja a felső rakparton a vagyonkezelő előtt, és azért értem be negyed órával később munkába.
ui. NINCS olyan hosszú ruhadarab, amiben 30+ fokban, magas páratartalom mellett ne izzadnál. NINCS.
A hosszú ruha ~40 fok felett valóban jobb, mintha nem lenne rajtad semmi, hiszen hőszigetel, de még ez sem jelenti azt, hogy ne izzadnál, mint egy ló. -
Integra
titán
válasz
bandus #38955 üzenetére
erdőben kell futni, mezőn, füvön, homokban, de nem aszfalton, absz így van
és nem cipőben, hanem mezítlábconcert:
20ezerért megveheted a modernkori népbetegség egyik jeles képviselőjét, de 50ezerért is csak ugyanazt kapod, a cipő a legnagyobb károkozók egyike, ami ma létezik -
bobsys
veterán
válasz
bandus #38916 üzenetére
A parton ilyenkor en nem tudok meglenni,ha megyunk akkor reggel 9 elott es 11-kor mar jovunk haza. Az igazi konyebbseg hogy itt minden hazban/lakasban ducted legkondicionalo van, de nem mindig megy. Altalaban hetkoznap szoktam bekapcsolni, mikor dolgozom. Ejszakara mindig le van kapcsolva, hetvegen tobbnyie szinten ki van kapcsolva.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #38853 üzenetére
A várható kormányzati kommunikáció szerint ez csupán hangulatkeltés, és túlzott aggódás olyan dolgokért, amik nem is olyan kritikusak, csak egyesek megpróbálják kihasználni az emberek fejében lévő bizonytalanságot, és hamisan megpróbálják őket tévútra vezetni. Valószínűleg megkérik majd az intézmény vezetőjét, hogy amennyiben nem képes az új nemzeti unortodox felsőoktatási rendszert beintegrálni a patinás intézmény falai közé, úgy tegye meg a józan belátás szerinti megfelelő lépéseket. Kvázi mondjon le önként.
És aztán alapítványi iskolává "minősítik elő", tehát mindenki önfinanszírozással fog tudni továbbra is kitűnő színvonalú keretek között színvonalas oktatáson részt venni.Már látom előre..
-
-
Lortech
addikt
válasz
bandus #38685 üzenetére
Media Saturn.
Más. Tegnap reggel erre ébredtem:
[link]
Konkrétan oda akartam parkolni, ahol megégett a meggyújtott motor melletti autó, itt a ház kapuja előtt. Végül árnyék miatt 5-6 méterrel arrébb parkoltam, épphogy nem lett baja az autómnak. Ekkora baromarcút! Egyetemista..
Egy szép régi Yamaha égett le, meg az autó oldala. -
Tim82
félisten
válasz
bandus #38544 üzenetére
Nem mindenki ilyen elégedett, mint te.
A kigyulladt oldalú szentendrei HÉV-en való utazásomat meg sem érdemes említenem, már majdnem tíz éve volt és csak régen ment kuriózum-számba.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #38544 üzenetére
gyere át pestre, és szállj fel valamelyik egyéb járatra. Javaslom a 2-es villamospótlót a legszutykosabb, legfüstösebb, nálam idősebb ikarusokkal, vagy a kétnaponta kigyulladó kék metrót...
béjdövéj, kilobbiztam magamnak egy mélygarázs beállót, szóval a fenti dolgokat remélem, lassan elfelehthetem :-)
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #38544 üzenetére
mindjárt kész a 4es metró, menten lehugyozom a lábam szárát, hány éve van feltúrva a város? ennyi idő alatt egy angyobb falka vakond is kiásta volna az egészet
és lesz 10 megálló, hagyjuk már.beléptető kapu elég vicces lesz, kulturáltabb helyeken sokkal több hely van ahol ki-be lehet menni, mint a bp-i metróállomásokon.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
bandus #38544 üzenetére
A Szentendrei hév kb olyan mint az amcsi filmekben a gettó busz.Az ablakok össze vannak karcolva/festve a plüsskárpit le van pisálva (legalábbis beleültem valamibe) és a padlón pedig megtalálható mindenféle dolog..
.De lehet én fogtam ki rossz járatott mikor pár hónapja fogdokihoz mentem. -
Dylen
senior tag
válasz
bandus #38544 üzenetére
Én cover lettert szülök
Nekem a piros metró vonallal annyi a bajom, hogy rohadt lassú...vagy régen is ilyen volt?
2 megálló közti táv 3 perc volt.
A beléptető kapunak meg nem látom az értelmét, én mindig félek hogy odazárNemtudom elképzelni, hogy mikor ezren akarnak átjutni, akkor majd mindenki kivárja, amíg összezár az előző ember után, majd nyomja a gombot (vagy odateszi a jegyet vagy nemtudom) újra kinyit és átmegy.
-
tbs
addikt
válasz
bandus #38408 üzenetére
Egy sörbe egy hajléktalan részére az aláírásáért + a szigszámáért...
szerk.: Egy fél délutánba egy metróaluljáróban valamilyen párthoz támogatókat keresni. Fizetni nem kell, csak név aláírás lakcím szigszám... És lesz egy csomó adatod.
szerk2.: ööö, mármint idehaza. A fejlettebb régiókban ennek valóban van kultúrája.
(Kösz envy! )
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #38311 üzenetére
Most komolyan, szerinted lehet halkan lakastfelujitani? Egyszer ugyis befejezik. Tartsak be a hazirendet, ez nem vitas, de neked latszolag az egesz lakasfelujitasuktol herotod van, nem csak a korai kezdestol.
Asszonyka meg el tud menni szulokhoz, baratokhoz, stb, ha annyira tanulni akar. En is lementem allamvizsga elott anyuekhoz videkre.
Amirol @ szokott panaszkodni, a hangosan zenet, tevet hallgato szomszed total mas eset, mint a lakasfelujitas.
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #38295 üzenetére
Biztosan nem tűnt fel, de egy pillanatig sem védtem a vasárnapi hangoskodást, felújítást (az értetlenségem az időpontok miatt is csupán azért volt, mert nem fogalmaztál egyértelműen). Sajnálom, hogy arra még csak véletlenül sem vetted a fáradságot, hogy arra reagálj amit kifogásoltam, ami nem a felháborodásod volt, hanem az, amit felháborodásodban megengedtél magadnak.
Egyébként kutyaséta közben átgondoltam a reakciómat és úgy döntöttem, hogy megkövetlek, nagyon nyers hangnemben fogalmaztam meg a véleményem, ami alapvetően nem volt indokolt.
-
Integra
titán
válasz
bandus #38295 üzenetére
vasárnap nem fúrunk-faragunk, legfőképpen nem lakásfelújítunk, ez így van, aki szerint meg nem, az ássa el magát valahova jó mélyre. mikor én is szétvertem a lakásom alvázig, 1 hónappal előtte már kiplakátoltam vele a lépcsőházat és garázst, majd szigorúan munka csak h-p reggel 8 és du 6 között ment, 4-5 nap alatt szétverünk mindent amit kellett, onnantól már nem födémzajos munka ment, szombaton csak takarítás etc, ami szintén nem járt zajjal, vasárnap meg tabu. nem is volt gondom.
más persze vasárnap is csinálta, mi úgy oldottuk meg, hogy vagyunk páran összetartók a társasházban, felhívjuk egymást és bekopogunk, és megkérjük, legyen csend, vasárnap van. működik. és kiválóna működik a részeg egyetemisták ellen is, mert ha egyedül mennék oda és szépen kérném, akkor csak agresszív lesz és verekedni meg nem akarok. így csak ott állunk ketten-hárman, látják, hogy jobb nem kötekedni, egyikünk sem nyiszlett jankó, szépen elmennek aludni. pedig nekem is az első gondolatom a szépen kérés után, hogy most megyek és rárúgom az ajtót, aztán megkocogtatom a fejével a falat. gyors, egyszerű, tiszta meló, csak már túlszofisztikált és álszent lett ez a világ, így marad a társadalom által elfogadott megoldás.
nekem ez is jó, csak kussoljanak el vasárnap, az valóban szent és sérthetetlen.
attól is falnak megyek, ha a tufája este 11kor áll neki a szar hajdújával centrifugázni.. nincsen agyuk az embereknek, legalábbis a legtöbbnek és nem értik, mi az, hogy közösségben élni, egy fedél alatt.
nem tudom merre laksz, de a kerületek/önkormányzatok dönthetnek zajügyelet felállításáról, ahol este 10 után lehet mindent jelenteni és azonnal kiszállnak. nálunk van ilyen is.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #38272 üzenetére
Kivetelesen egyetertek viszlattal, eleg magas lovon ulsz.
Termeszetesen a hazirendet be kell(ene) tartani, de vasarnapi munkavegzesert hisztizni? Mondhatnam forditottan azt amit te : aki nem birja, hogy vasarnap napkozben is felujithatnaka lakok, az mi a francert koltozik tarsashazba?
Tenyleg, megkerted mar oket, hogy 10kor kezdjek? Mint irtad, ti is csak akkor valtoztattatok, mikor mar a szomszedok jottek es kertek.
-
neduddki
nagyúr
válasz
bandus #38267 üzenetére
HI!
amig ez a hejjzet itten vadkeleten hogy vasrnaptucc jokezu epitoipari szakembert vadaszni mert heti 6napon keresztul 12 orat dogoznak, majd ha l kicist megtapasztlaod az eltet meg lesz sajat laksod akkor ragyusz hogy most mennyire szuklatokoru es buta voltal
elhiszem ogy nem teccik eft vegigbulizitt eccak autan, de hidd el ezek az emberek is szivesebben uliztak volna vegig az acckat es a tobbsege vasarnap otthon lenni szeretne a csladjaval gyerekeivel, de nem igy mukodik
ott van a Robi az asztalos reggel 7-este7-9ig nyomjak, tobbnyore vasarnap is mostanan mert most vna munka, es aszonya a masfel-2 eves gyerekt a 2 kezen megszamllaja hanyszor firdette es etette tette le fekudni a gyereket
T okos gyerek lennek, de meg keveset eltel, szoval inkabb tiszteld ezket az emberket akik /most masert/, de egyszer mad erted is dogonak mint abolondok amig megszakadnakudv
neduddki
-
Viszlát
addikt
válasz
bandus #38274 üzenetére
Nyilván nem kellemes erre ébredni, bár a 8 óra az ritkán hajnal. A tirpák jelző az olyan megjegyzéseknek szólt, mint a kis seggdugasz, aki az anyukájával jár oda (el nem tudom képzelni, hogy milyen lelkivilág kell ahhoz, hogy ezt valaki negatív emberi tulajdonságként tartsa számon), meg a kis pöcs, igazi kretén, megspékelve a kis esszével, miszerint kinek és milyen formában való a tanya meg a hegy. Mindezen minősítés és ócsárolás csupán azért, mert felébresztettek. Két dologra tudtam tehát gondolni, vagy felfokozott idegállapotban és idegből elszállt fejjel itt vezeted le a mérgedet, vagy ha ezeket józan, megfontolt, hideg fejjel is így gondolod, akkor marad a negatív jelző.
Azt mondjuk nem értem, hogy miért tartod most problémásnak a 8 órás kezdést, amikor írod, hogy nálatok is akkor kezdődtek a munkálatok és később csak a lakók külön kérésére. De úgy látszik viszonylag sok önjelölt kiskirály van az országban, aki azt hiszi, hogy bármit megtehet és bármikor, az ő kis birodalmán belül.
emvy: én ilyen felét még nem láttam a világnak, csak egyes helyeket.
A német cég (ahol lehúztam egy évet) stuttgarti telephelye mellett fél évig építkeztek, hétfőtől-vasárnapig reggel 6 órakor kezdve a munkát. Igaz nem társasház volt, hanem kertes lakóövezet, bár a légkalapács, a daru, a betonkeverő, stb zajának teljesen mindegy az a pár méter ami a házak között volt. Jómagam is 40-50 méterre parkoltam hétvégéken, köztünk egy hatalmas raktárépület, de nem változtatott semmin, keltem én is velük.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #38191 üzenetére
Szerintem a rövid ujjú ing egy alkalmazkodás a meleg időhöz, és az elmúlt 12 évben, amit 2 banknál és egy tanácsadó cégnél töltöttem, bennem az a benyomás alakult ki, hogy az üzleti életben is teljesen elfogadott, casual dolog, nyáron. Nyilván, ha fontos tárgyalásra mész, akkor nem, de amúgy igen.
És ilyet még sosem hallottam, hogy rövidujjúhoz nyakkendőt, milyen dolog az. Amúgy magának a nyakkendőnek semmi értelme, de mégis megadja a módját, aki felveszi. Ha rövidujjúhoz veszi fel, akkor mi van? Szóval szerintem nem azon múlik, hogy hosszú v. rövidujjú, hanem hogy olyan-e az ing szabása, olyan keménygalléros-e, stb. Öltönyboltokban ugyanolyan márkás keménygalléros rövidujjú ingeket lehet kapni.
Szóval szerintem ez messze nem az a kategória, mint a szandál-zokni,
de lehet, hogy Te ilyen kis divat- és etikettszakértő vagy, és akkor nem szóltam. Remélem, csak halkéssel eszel halat, és betartod a többi értelmetlen, és abszolút nem elterjedt, csak pár "szakértő" fejében élő szabályt is. -
Tim82
félisten
válasz
bandus #38195 üzenetére
A szandál + zokni kombó csak a te buksi fejedben keveredik össze a rövidujjú ing hordásával.
Nyakkendőt én sem hordok rövidujjú inghez (zakó egyszer-kétszer előfordult már, de nagyon kivételes eset), te pedig sikeresen abszolút érvényű megállapítást tettél úgy általában a rövidujjú ing hordásáról (aztán visszakoztál, hogy ja, bocs, mégis szubjektív). Ebből nehéz szépen kimászni.
Valószínűleg komolytalan cégnél dolgozom (bank és back office-könyvelés-ügyletkezelés azon belül), mert ha nem tárgyalsz/ügyfelezel, annyit várnak el, hogy ing-hosszúnadrág-zárt cipő és ne legyen foltos, lyukas, szakadt, kopott... (És gyakran az inget sem veszik komolyan, ahogy körülnézek.)
Nálunk a Duna még kb. 50 méterrel arrébb van a munkahelytől amúgy.
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #38191 üzenetére
komoly cégeknél nem véletlenül van megtiltva a dresscode-ban
Ezt úgy hány komoly cégnél megalapozott tapasztalat alapján írod? Nem az első, na jó, esetleg a második munkahelyedet gyűröd?
Btw, ha valaki nem tárgyal/nem ügyfelekkel foglalkozik, annak minek?
jó ízlésű férfi magától sem hord rövidujjú inget
Atyaég, ne próbáld meg a saját ízlésedet über "jóízlésnek" feltolni.
-
parandroid
félisten
válasz
bandus #38191 üzenetére
Az ugye megvan, hogy te most balfaszoztál le mindenkit, aki nem 'komolyabb' cégnél dolgozik, ahol klíma van, de azért elég komoly cégnél ahhoz, hogy kénytelen nyakkendőt hordani a munkához?
Értem én, hogy sokezereurós nyugati munkára készülsz, meg hogy megdolgoztál azért, hogy most jól megy a sorod, és büszke is vagy ezért magadra, meg minden, de kicsit több empátia nem fog megártani hosszútávon.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Revolut
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux haladóknak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest