- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
-
bnss
veterán
válasz
fokukac #35049 üzenetére
Igen, négyzetmilliméter, és a vezeték keresztmetszetét jelenti. Abban a vezetékben három darab érnek kell lennie, a fázis, a nulla és a védőföld. Az átmérőt az egyes erekre kell érteni, külön-külön.
A számításod alapján nagyon jónak néz ki a helyzet, leszámítva a szigeteléseket, nagy valószínűséggel megvan a szükséges keresztmetszet, de azért nézesd meg egy szakemberrel, látatlanban nem szeretnék semmit sem leszögezni.
szerk.: a vezeték külső szigetelésén kell lenni az "adattáblának", ott szerepel, hogy hány eres a vezeték, illetve a keresztmetszet, az anyaga, hőmérséklet-tartomány, stb.
-
bnss
veterán
válasz
fokukac #35020 üzenetére
Ahogy gondolod. Közben telefonáltam egyet, ha minden igaz - megkértem valakit, hogy nézze meg a kismegszakítót - 32A-es van a tűzhely és a betáp között, más fogyasztó ide nincs kötve.
Mint ahogy azt mondtam, legalább 4mm^2 keresztmetszetű vezeték kellene oda, de ha nem csak a tűzhely van jelen a vezetéken, akkor inkább 6mm^2. A mosogatógép és a tűzhely nem egy kategória fogyasztás szempontjából, utóbbi attól függően, hogy sütő is van-e hozzá csúcsfogyasztásban 6-9kW körül mozognak, a mosogatógépek elég széles skálán mozognak ~1kW átlagosnak mondható.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #34988 üzenetére
Léteznek 230-only tűzhelyek is, jól körül kell nézni. Másrészt én a helyedben megfontolnám, hogy kell-e a komplett tűzhely, vagy elég-e a főzőlap. Nézz magadba, hogy mikor használtál utoljára sütőt...
Az, hogy 36-40A-t kérnek ezek a berendezések, csak azt jelenti, hogy ha minden egyszerre megy rajtuk, akkor egyszerre ekkora biztosítékra van szükségük. A 25A elég kell legyen, ha nem használod mind a négy főzőlapot egyszerre. Úgyhogy ha nem te főződ egyedül és egyszerre a négyfogásos vasárnapi ebédet a családnak, akkor jó vagy a 25A-rel is.
Vénember: Gázpalack azért kevésbé kulturált megoldás, főleg BP kellős közepén, egy társasház legfelső szintjén. Elég macerás lehet a palackcsere lkalomadtán. Másrészt a villanytűzhely beépítve is sokkal kulturáltabban néz ki, mint egy gázos, könnyebben is tisztítható, és fúzni is teljesen más feeling vele. Én személy szerint ráadásul semmiképpen nem szeretnék már gázt a konyhában
p
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #34957 üzenetére
Ööm, célszerű lett volna előre tájékozódni, hogy van-e háromfázisú áram az adott helyen már a villanytűzhely vásárlást megelőzően. Így felkészülhet a lelkes új tulajdonos a villantyűzhely árának újbóli kifizetésére a 400V bekötéséért és biztosítékbővítésért.
Anno nekünk közel félmilkóban volt a bővítés, de most van egy rakás 36A-s 230V-os, meg 16A-s 400V-os biztosítékunk, kiköltözött a villanyóra a kerítés mellé a falról*, és még éjszakai áramunk is lett, amiről villanybojler megy. Mondjuk utbbi nem rossz befektetés, mert ha azt a 100kWh-t, ami azon elfogy, nappali áramdíjon kéne fizetnem havonta, az azért húzós összeg lenne.
* Beszarás, hogy ezek a leolvasók mennyire rettegnek a kutyáktól, és még ezért is én fizetek. Ráadásul egy kisebb vagyonba került az a buta nagy doboz is, amibe beletették a villanyórát. És még csak nem is szép.
p
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #34957 üzenetére
Az áramszolgáltatót és egy jó villanyszerelőt kell megkeresned, hogy villanytűzhelyet szeretnél és ehhez kell neked 400V és 40A a 230V-os ágon. Engedélyezik, kiépítik, a tűzhelyet beszerelik és már meg is vagy. A tűzhely főzőlapja 400V-ról kajál, de pl a sütő világítás, a légkeverő venti stb az 230V-ról megy.
Most, hogy leírtam, milyen hüle szó a "villanytűzhely" kifejezés!?Szép napot mindenkinek!
-
BITBOYS
addikt
válasz
fokukac #34900 üzenetére
Oké.Nálam az agytérfogatot úgy oldották meg, hogy vékonyabb a koponyám a kelleténél, így több szabad hely marad az agy számára, illetve kisebb a fejméret mint amekkorára szükség lenne.
Tehát elképzelhető, hogy jó lesz rám a napszemcsi, minden különösebb változtatás nélkül.
Viszont a hölgyek előnyben, ha tildynek komolyan szüksége lenne rá.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #34187 üzenetére
Hova lett a nyelvnyújtós smileyd
Amúgy nyugi, szoktam kínaiból is öltözni, ahogy new yorkerből is, meg deichmanból is (onnét cipő).Amúgymeg te beszélsz, akinek egy ósdi 6310ese van
Nemhogy örülnél, hogy végre van önbizalmam, nem hisztizek, sőt még jól is érzem magam a bőrömben
És nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez mennyire nagyon köszönhető mind a páromnak, mind a dokimnak
pohár: jahm, emrt bóvliruhában nem lehet mutogatni, hogy na erre telik...
Lehet hülyeség, de én abban a ruhában szoktam jólérezni magam, ami jól áll nekem. Tökmindegy honnan van, és miylen biléta van rajta .Amúgy pasikra is lehet olcsón kapni ruhát, new yorkerben pl elég olcsón szoktak lenni smog meg fishbone cuccok, pólok gatyák. Tescos Cherokee és F&F cuccok is iszonyat jók.
-
-
-
Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest