- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Akkor lehet hogy itt van a kutya elásva. Igazából nem értem, hogy a rawokat miért nem osztottad meg, ahogy a kolléga is javasolta... Emlékeim szerint abban benne van minden beállítás.
Olympusnál, Panasonicnál kétféle zajszűrés van, egyik a hagyományos zajszűrés, másik a pixelkivonásos/dark frame-es, de már nem emlékszem melyiket hogy hívja az Olympus. Ezeket kellene kipróbálnod. -
tzimash
őstag
Van asztrofotós topik (is).
-
5381
aktív tag
-
MrChris
nagyúr
"A kérdésem az, hogy mi okozhat ekkora különbséget két kép között ami ugyan azzal a géppel és beállítással (kivéve záridő) készült?" Például pont a hosszú záridő okozhat zajt. Valamint az is, hogy két hosszabb záridő között mennyi idő telt el, vagyis mennyire volt felmelegedve. Sensor mapping volt? Úgy emlékszem E510-nél nagyon hamar (10sec?)megjelent a banding azaz a sávosodás. Ezt ki lehet tesztelni. Akku nélkül fagyasztóba (-20) is tettem a vázat, úgy hosszabb időnél kevesebb volt az első pár képnél a zajhiba. Színes pöttyök a döglődő pixelek.
Nem ígérem, hogy bármi újabbat megtudhatunk, de talán célszerűbb megosztani az eredeti raw képeket, mint a kitalálósdi. -
Lassú Víz
addikt
Szokás szerint egy összemontázsolt exif nélküli jpg-ből kellene kitalálni, hogy volt e dark frame zajszűrés vagy sem, mik voltak a beállítások stb.
Az FT és az mFT rendszer sok mindenre jó, de asztrofotóra pont nem. Elengedném ezt a témát, a James Webb képeivel úgysem versenyezhetsz.
-
MrChris
nagyúr
A front/back miatt váltottam több DSLR után MILC-re. Nekem E510-em maradt meg, 14-42-vel jól ment az AF, 40-150-el volt nagyon sok a fókusz hiba. Kétszer küldtem vissza gariba, de nem sikerült megjavítaniuk.
Nemtom miért nem tettek ezekbe egy szerviz menüt amivel minden objektív finomhangolható. Akkoriban két obit biztosan vettem volna még hozzá, de így nem láttam értelmét. Volt olyan más márkával, hogy kicsomagoltam, lőttem vele egy sétát, majd megnézve a fronback-es képeket vittem is vissza azzal, hogy nem fogok ilyennel többet szenvedni. -
Lassú Víz
addikt
Hú de régen volt már. Váz hiba szokott lenni.
Elvileg a kitobjektív alkalmas CDAF módra. Live view-ban "imager AF" beállítás mellett pontosnak kellene lennie egy kontrasztos témán. A rossz hír, hogy ha PDAF-ben pontatlan, akkor javíthatatlan. Lehet gépészkedni, de kell hozzá egy adag bátorság, műszaki véna, és az a tudat, hogy most sem jó, ha nem sikerül összerakni, akkor több is veszett Mohácsnál.
Live view belenagyítás a linkelt manual 41. oldalán.
Manual
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Stellar Blade
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Renault, Dacia topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged