- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
PRO-peller #5546 üzenetére
Az E5 már hivatalosan kifutott. Ettől még lehetnek megvehető darabok, de én sem vennék belőlük. Utódja az E-M1 + MMF-3. A pro objektívek szépen mennek vele, szerintem a top pro is rendben van, csak olyat nem lehetett próbálni.
Jelenleg a belépő PDAF-t tudó tükrös vázak tulajdonosainak rendszeren belül nincs azonos szintű fejlesztési lehetőségük, ez tény. -
nesa
veterán
válasz
PRO-peller #3608 üzenetére
D40 is jo gep de az expogomber is halasnak kell lenni, tudasa kb itt kiis merult, az E510 tudasa kb D80-90 korul van.
Viccet felre D40 minimalissan nagyobb vilagossabb kereso, tudasa valoban nagyon szereny, fogasa spartai, csupa kopogos muanyag, E510 ehezkepest jobbminosegu muanyag (uvegszalas) markolat jofogasu gumi, kenyelmes.... Flickren megnezed a kepeimet leginkabb akkor vettem elo mikor az 510 et sajnaltam a por miatt
Kepek tekinteteben az olympus eleg jo, a nikonon meg minden ember olyan mint egy alkoholista, piros a feje mindenkinek, eszmeletlenul izgul a pirosra es nemcsak a 6mp szenzor a 10mp is ilyen, megha kevesbe is.
Nemreg irtam hogy egy reggel ara ebredtunk hogy kisfiam ugralt az E510+70-300 kombon, karcolas es hiba nelkul viselte a vaz+ obi is
zajban minimalissan jobbnak erzodik a nikon de nagyon maszatolja a kepen a reszleteket.
Kittobi minosege hitvany bovli a zuikohoz kepest, nembeszelve arrol hogy forog a feje, igy napellenzo se rakhato ra , a zuikohoz jar a napellenzo es fogasra is nagyon egybevan.
A ket obi kepminosegerol nemigazan erdemes beszelni mivel a nikkornak csak 6mp kell kirajzolni egy minimalissan nagyobb szenzoron, ahol meg eleg jol teljesit.
Dinamikaban minimalissan jobb a nikon de ez nem szamottevo plane ha JPG ben fotozol, ellenben az 510 kepeit ami szarra van egve rawbol visszahuzhato , a nikonrol ezt nemtudom mennyire igaz bevallom ezt nem teszteltem mivel a nikonon nemlehet bealitani legjobb minosegu JPG+Raw ot ,ez azert gaz szerintem.
Verekedeshez tuti az E510 valasztanam, fotozashoz meg plane
de altalaban ugy hasznalom hogy E510 en a 70-300 a nikonon meg a 18-55 igy nem kell cserelgetni kenyelmes
szerintem az E510 14-42 vel + 70-300 al mindenre jo, 28-600mm-ig megvagy, igaz van kis ures resz de ha csak fixeket hasznalnal tobb lenne a lyuk, ugyenzt ebben a minosegben nikonon stabilizalva nemszeretnem kifizetni.
oldalaranyok: ezt mindenki maga dontse el, nekem jobban fekszik a 4:3 mint a 3:2.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
PRO-peller #3608 üzenetére
Ha alapobi viszonylatban maradunk, akkor nyugodtan válaszd az Olympust. Abban az egyik legjobb, ha nem a legjobb. Az meg, hogy mikor adod el, meg mire cseréled a belépő géped, csak attól függ mik lesznek a későbbi igényeid. Illetve mit enged a pénztárcád. Én például Oly-ról "váltottam" Oly-ra, mert hozzánőtt a kezemhez. :-)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
PRO-peller #3605 üzenetére
E-systemnél ott vannak a minőségi objektívek, plusz adott gépeknél a váz stabi, ami szükségtelenné teszi az IS-es optikákat
-
nesa
veterán
válasz
PRO-peller #3602 üzenetére
Nekem pont van Nikon D40 + oly E510
mire vagy kivancsi?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
PRO-peller #3602 üzenetére
Most nem értem igazán mit vársz? Azt, hogy azt mondjuk az APSC jobb? Vagy másképp teszem fel a kérdést: Miben hazudik a 4/3? Nem elég csak önmagát a vázat nézni, azt is nézni kell milyen obit szeretnél majd rátekerni..
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
PRO-peller #3598 üzenetére
simán, e520-at vettem 50k-ért januárban.
-
nesa
veterán
válasz
Mindenkepp, meg akar 17,5-45 obival is megeri.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szia!
Szerintem jó. Bár ez függ attól is hány expo van benne. Egy E-510 magában most 50 körül mozog.
-
nesa
veterán
válasz
PRO-peller #2961 üzenetére
Nemakarok beleszolni de de rawbol eleg szepen szurheto, a gitaros kepet probaltam ki , a masik van Nikon D40 em is az csuklobol kikapcsolt zajszuresnel is megdolgozza a kepeket, d60 meg meg zajosabb ,igazabol nemtudok donteni melyik rendszer jobb de az biztos hogy a zuiko obik jobbak ,most a nikonom 6mp szenzorat meg majdnem barmi kiszolgalja de feljebb mar kerdeses.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
PRO-peller #2963 üzenetére
Rendben, nem vagyunk egyformák. Ez benne a szép
-
SpongyaBob
veterán
válasz
PRO-peller #2961 üzenetére
Nem szeretnék komoly vitát szítani, de ha már az előbb említetted a hályogot, akkor a te hályogod mögött a CanNikonon kívűl látsz más rendszert is? Pontosan az ilyenek miatt nem teszek fel sehova képet pl. fotozz, mert nekem csak egy gagyi E-620-am van és nem a képet hanem az adott gépet pontozzák, magyarul ha nem Canon és Nikon akkor az a kép egy szemét.
Az E-450 vs G12 összehasonlítást remélem nem gondoltad komolyan...Nem egy kategória mint ahogy a 4/3 és az FF sem. -
SpongyaBob
veterán
válasz
PRO-peller #2958 üzenetére
Melyik mosolygó hölgyre gondolsz pontosan a kettő közül illetve melyik képre? Csak mert nagyon nem mindegy ugyanis az egyik program módban készült.
Annyit azért megsúgnék, hogy az egyik legélesebb objektívvel készült, nem kitobival, de ezt gondolom észrevetted
Azt hogy mi bajod a kavicsággyal nem értem
És légyszíves mutass már egy jobb kompaktot csak egyet, ami hasonló tudású ahogy Te fogalmaztad.. -
Alexios
veterán
válasz
PRO-peller #2958 üzenetére
Hát erre megint csak azt tudom mondani, mint korábban, hogy tudom hogy jobb a Canon vagy Nikon, de az árcédulát is vedd azért figyelembe. A 450-et megkapod 100ezerért duplakittel, 85körül egy kitobival, teljesen újonnan, míg a nagyobb gyártóknál tudjuk jól mindketten, hogy nem éppen ennyibe kerülnek. Mondjuk még én se döntöttem teljesen, gondolkodom Pentax K-x en is, kb ugyanannyiért tudnék venni mint az e520-at, és csak aps-c viszont nem tudom milyen azoknak a kitobija
-
SpongyaBob
veterán
válasz
PRO-peller #2952 üzenetére
Szia!
Nem értem a linket..Milyen dolog dőlt el?
-
Alexios
veterán
válasz
PRO-peller #2954 üzenetére
Én is nézegettem ezeket a gépeket, nem is ezzel van a baj, hanem, hogy ha hasonló tudású objektívvel akarom megvenni, akkor azért lényegesebb drágább lesz, vagy ha a kitobjektívet használnám ott is, akkor nem lenne meg ez a képminőség
Mondjuk valószínűleg egy E-520 lesz inkább, esetleg egy E-510, vagy ha kitudnék fogni egy E-620at az lenne a legjobb. Az a probléma, hogy konkrétan alig lehet már valahol kapni Oly tükrös gépeket, nagyobb áruházakba én egyáltalán nem láttam, edigitalba még van e450, azt kb kész(jó meg e-3 és e-5 de az most kevésbé érdekel
)
-
Alexios
veterán
válasz
PRO-peller #2952 üzenetére
Hát oké, hogy aps-c szenzor, és vegyek canon-t vagy nikon-t, de objektív is kéne ám hozzájuk, ami egyrészt az azonos képességű drágább, illetve a kitobik se olyan jók, aztán 100-130nál többet nem nagyon tudnék erre most költeni.
Az meg hogy kompakt szinten lenne, szerintem erős túlzás, bár az elszomorító, hogy iso800on már olyan zajos mint a képen látszik
viszont a portré képek elég jók szerintem, nem látom azok milyen obival készültek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Le Mans Ultimate
- Escape from Tarkov
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest