- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz
Thrawnad #5847 üzenetére
Sajnos nagyon elértéktelenedtek már ezek a gépek.
A rendszerhez tartozó eszközök gyártása majd 10 éve véget ért, így már csak idős példányok fellelhetők. Ritka is a típus, ezért nehéz valós piaci értéket meghatározni.
Ha elfogadsz egy tanácsot: amennyiben maradnál még egy picit a rendszerben, és szeretnél egy jobb gépet, akkor keress inkább E-30-at. Picit nagyobb, nehezebb váz, viszont sokkal masszívabb is, és jobban kezelhető. Nem mellesleg az E-330 akkujai is használhatóak hozzá. Árban pedig már nem lesz olyan nagy különbség, ha fel-fel bukkannak. -
Studi
veterán
-
5381
aktív tag
válasz
Thrawnad #5767 üzenetére
Én is két duplakitet(330 és 620) vettem annak idején. Én a 14-45-öt használtam, mert jobban nézett ki
Nem tetszett a kék csíkos design. 40-150 mindkettőhöz egyforma volt nekem, a műanyag bajonettes, már nem tudom, melyik az. Ha az egyik fém bajonettes lenne, én tuti azt használtam volna, főleg, ha jobb a fényereje is.
-
Studi
veterán
válasz
Thrawnad #5743 üzenetére
Nem a szám a lényeg, hanem hogy hogyan használták. Poros, vagy nedves környezetben párszáz expo is koptathat annyit, mint stúdióban 10ezer. Mint az öreg autóknál, itt is az állapotot kell nézni: ne legyen lelakva, ne legyen rajta ütődés... A kártyatartó ajtaja kritikus pont, ott a pöckök letörnek idővel, valamint az LCD bevonata sérülékeny. A 12e-ért hirdetett példányt nézted?
-
-
Studi
veterán
válasz
Thrawnad #5737 üzenetére
Ez egy Metz 48 AF-1.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Thrawnad #5723 üzenetére
Nissin Di466 vagy Nissin i40
Ha jól látom 4 akkuval operál, az FL36 tud lassú lenni, ha nagyot kell villannia.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Thrawnad #5720 üzenetére
Ez egy bazi nagy vaku, de cserébe gyorsan újratölt, és ritkán kell a teljes teljesítménye. Viszont teljesen manuális, ami a gyakorlatban beállított képeket, esetenként próbafelvételeket jelent. A legnagyobb hibájának azt tartom, hogy nem a kulcsszámot írja ki amikor állítod, pedig ahhoz már nem kellett volna sokat agyalni.
Amiről le kell mondani:
- a gyors záridő, mert nem tud FP vagy HSS módot,
- AF segédfény
- TTL fénymérés
- Automata fénymérés (ezt miért hagyták ki?)És akkor az előnyi:
- leállíthatod bárhová, állványra rakhatod slave vakuként
- A nagysága miatt tehetsz rá mini soft boxot, diffúzort, méhsejtrácsot díszítőfényhez stb.
- Egyik ilyen vakuról a másik távoli ilyen vakunak a paraméterei (zoom, erősség) állíthatóak, ha jól emlékszem két csoportot tud így kezelni
- Gyors újratöltés, ha kell hangjelzést is ad, hogy kész
- 58-as kulcsszám ISO 100, 105mm
- 1/128-ig azaz 8 FÉ szabályozhatóság 1/3 FÉ lépésekbenA felhasználás módja dönti el, hogy megfelel-e neked. Ha a téma türelmes, van időd gondolkodni, állítgatni, második, harmadik, sokadik, felvételt készíteni, akkor jó lesz. Ha el akarod vinni a géptől és fényformálókat is használnál, akkor megint jó lesz. De ha kell AF segédfény, mert tök sötét van, vagy akarod, hogy a vaku lekövesse a zoom objektív állását, vagy derítenél arcra egy ellenfényes felvételen akkor nem ez a te vakud. Szerintem egy FL36R esetleg FL50R (R-es a slave támogatása, illetve újabb vázzal a távvezérelhetőség miatt) vakuval jobban jársz.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Thrawnad #5720 üzenetére
E510-hez FL36-om van. Talán ez a sima nem olyan drága.
Ami tetszene az a Meike mk 320 nagyon kompakt és jó áron van, csak nemtom kompatibilis e az Esystemmel. Az FL36 kiválóan müxik a m4/3-os Pana G6-on, pedig mikor gyártották még nem is létezett a micro rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged