- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2499 üzenetére
a 400 Ft-osod linkje is ugyanazt a 10m-t ígéri, mint a másik, RC-C1 fedőnevű...
de ha már nagyon a távolságra akarsz menni (amúgy gondolom aligha kell pár méternél több), akkor létezik olyan típus is, ami 20-25 m-t ígér
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2498 üzenetére
Degeczi kollégának még ennek kapcsán azt is kiemelném, hogy az RC-C1 papíron 2x olyan távolról is vezérli a gépet, ami nem elhanyagolható szempont.
Nem is a 400Ft-osból veszek azértse!Te merre vetted, drusza?
-
SpongyaBob
veterán
Nekem IR RC-C1 van és 3500-ért vettem itthon. Szerintem ennyit bőven megért és olykor-olykor biza nagyon hasznos tud lenni
Szerk.: Most nézem, hogy ugyanezt linkelted be
szóval Én ennyiért vettem és szvsz megérte még így is, látva, hogy van olcsóbban is
-
Játékos
addikt
válasz
Degeczi #2496 üzenetére
Szerintem vagy félreértettél, vagy nem nekem akartad ezt írni!
Sanyi sokallta ezért a ~2k-t, de nekem szimpibb lenne ez. Mivel azt mondta, sok érte, és ennyiért itthon is lehet kapni (amit még én eddig nem találtam...), így linkeltem számára alernatívaként ezt.
Illetve mi nem éri meg a többletet, ha ugyanazt kapom 4-5x áron?
Próbáljatok már meg légyszi úgy fogalmazni, hogy az ilyen analfabéták is értsék!
Köszi!Szerk.: holnap nem fog kongani a számlám az ürességtől, rendelek is a 400Ft-osból vgay 3-at!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2493 üzenetére
nem éri meg a többletet, mert ugyanazt a kínait kapod itthon is, 4-5x áron: ha netán tönkremenne, legföljebb rendelsz mégegyet (vagy eleve kettőt veszel?), még mindig sokkal jobban jársz...
otthoni bohockodásra jó a Harmony, de mindenképpen érdemes pár száz Ft-os céleszközt venni helyette, mert az mindig ott lehet a fotóstáskában
-
Játékos
addikt
Mutasd! Modtam, hogy van ilyen 6-700 Ft-os is, de én nem sajnálok rá egy ezressel többet, mert erre vállalnak egy év garit is.
szerk.: ~400Ft-ért?
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2484 üzenetére
60mp alithato be max, ezutan BULB tehat vagy nyomvatartod a gombot vagy taviranyito/kioldo, ha rendelsz esetleg szolj nekem is kellene.
(#2481) Degeczi
Ez valoban sajnalatos mert valoban hasznos lehet a fokuszsorozat, most fejbol nemis tudom milyen sorozatok maradtak mert en csak az exposorozatot hasznalom, de vanmeg WB meg meg valami.
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
Játékos #2484 üzenetére
Csak egy tipp: pl Nikon gépeken az ennyire hosszú záridők valamilyen távkioldóval érhetők el, egy nyomásra nyit - másikra zár jelleggel, aksilemerülésig vagy korlátozásig. Nézz utána a kézikönyvben, valószínűleg Olynál is ez a szokásos eljárás.
Vagy leragasztod a kioldógombot -
Játékos
addikt
válasz
DJ Reinhardt #2483 üzenetére
Jujj! Én nagyon félreértettem a dolgot.
Az nem megoldható, hogy a beállított időre nyitva marad a zár "magától"? Mint mikor hosszú záridőt állítok be, és annyi ideig exponál?
Vagy milyen módon csinálják azokat a fotókat, amin a csillagok csíknak/ívnek látszanak?Mejdnem elfelejtettem megköszönni.
Köszi! -
Játékos
addikt
Jó reggelt nektek!
Mai első kérdés:
tegnap próbáltam egy "baromi" hosszút exponálni, de hiába állítottam BULB módra (tárcsa természetesen "M"-en volt), nem volt hajlandó, csak egy kb. 1 mp-est exponálni.
Tudom, hogy messziről nehéz kitalálni, de hátha van valami, amit jellemzően be kell állítani, vagy esetleg letiltani a működéséhez.
Köszi. -
Degeczi
nagyúr
viszont ugyanott olvasom, h másfelől az E-500-nak volt egy roppant hasznos szolgáltatása, amit érthetetlen módon kihagytak az utódokból: tudott 5 vagy 7 képes fókuszsorozatot lőni!
ezzel kár volt fölhagyni, elég egyedülálló szolgáltatás, más márkákra nem jellemző, és különösen pl. makróban lehet hasznos
-
válasz
SpongyaBob #2471 üzenetére
Szeretném a gépre bízni, mert előfordul, hogy váltakoznak a világosabb és sötétebb témák, és mindig állítgatni sztem macerás. Vagyis, majd ha rutinos leszek, akkor igen, de egyelőre nagyon nem vagyok az.
Kipróbáltam most hogy ISO800-ban maximalizálom az érzékenységet, de így sem mozdul el 100-ról... inkább alulexponálja a képet.
-
SpongyaBob
veterán
-
válasz
SpongyaBob #2469 üzenetére
Köszi az infókat, de nekem pont azzal van bajom, hogy a gép magától állítja a zársebességet, és zárt térben elég hosszú záridőket állít, amit nem tudok kézzel kitartani - pláne sötétebb környezetben...
Persze tudom: vaku, de nem minden esetben akarok vakut használni, mert az elrontja a fényeket, és külső tér esetén nem is elég semmire a fénye. Állvány beszerzése folyamatban, de azt nem fogom tudni magammal cipelni mindenhova.
Kezdem tanulgatni a kézi üzemmódot, de még nagyon gyakran állítom be rosszul.
Az igazi az lenne, ha a gép szükség esetén feljebb tolná az ISO-t. A zajjal könnyebb bánni PS-ben, mint a bemozdult képpel. -
SpongyaBob
veterán
Szia!
Én először is azt javasolnám, hogy egyikkel se próbálkozz. Az automata módban a nevében is benne van hogy nem tudsz belenyúlni jóformán semmibe. Az S mód a zár előválasztás itt azért már kell némi gyakorlottság, hogy mennyi értéket adj meg a gépnek és ne égjen szénné illetve legyen sötét a kép.
A Te módod szerintem az A (Nem egyenlő az Automatával!) ez rekesz előválasztás itt mindent beállíthatsz kivéve a zársebességet amit a gép ad általában véve jól, és ebből sok mindent meglehet tanulni. Illetve még a P (programautomatika) is elég jó így kezdésnek itt a zárt és a rekeszt adja a gépezet, a többit azt te adhatod meg..
Jómagam is az A módot használom többnyire -
Sziasztok!
Nemrég gazdagodtam egy használt E-500-zal.
Hihetetlenül tetszik, de van pár gondom. Nem tudok rájönni, hogy mit kell állítani ahhoz, hogy az automatika ne vigye pl. 1/10 fölé a záridőt.
Sem S, sem Auto módban nem úgy növeli az ISO értékét, ahogy én szeretném...
- S módban konkrétan semennyire nem emeli az ISO-t, pedig auto ISO-n van, és a rekeszérték már villog, jelezvén, hogy nem lesz jó a kép.
- Automata módban pedig csak akkor viszi 100 fölé az ISO-t, ha már vak sötétben próbálkozom.Ezen hogy tudok segíteni?
Kösszi!
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #2462 üzenetére
Majd megvágom háttérképnek, szerintem durva lesz. Igaz, egy ikont sem fogok megtaláni rajta.
-
ROBOTER
addikt
Aha. Tegnap volt a nyereményrepülés. Először 420m, a pára és az ellenény miatt gyakorlatilag 1 pixel információtaralmú képeket lőttem. Utána le 50m alá, na ott volt antennakerülgetés + ökörködés az erkélyen TV-t néző és ruhákat teregető emberekkel.
-
ROBOTER
addikt
-
nesa
veterán
válasz
asthring #2454 üzenetére
Az jo hogy probalkozol mindenkepp folytasd ,de a fenyek tekinteteben komoly lepesekre van szukseg mert igy mindig kommersz marad ,ugyan boven meguti az atlagot de kommersz.
Jatekos
Gondolom mint E510 nel.
Menu gomb + 2. menusor+ AE BKT be es PL +- 1EV vagy amit bealitasz neki.
-
2ning
tag
válasz
SpongyaBob #2452 üzenetére
Nostradamus is beszélt valamiféle sárga veszedelemről.
”keletről jő a sárga veszedelem, mely elpusztítja a világot…” -
Messer22
senior tag
válasz
asthring #2454 üzenetére
HI
az ember fotózáshoz nem igen értek..de néhány észrevétel:
m42-es vagy hasonló régi obival próbálkozz F1.4 vagy F1.8 fényerőn a szűkebb dof miatt, valamiféle sejtelmesebb fényeket kéne összehozni (világítás kérdése) és valami retus progi vagy szelektív zajszűrés a modell bőrére..
mondjuk külső vaku, cto (melegebb fényt ad) fóliával, zsinóros vagy rádiós kioldással. -
-Shadow-
aktív tag
Találtam még ilyen vakut is. A kínai néptől szeretettel.
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2445 üzenetére
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Komoly 1600 Ft-ért (termék ára+szállítás összesen) házhoz hoztak tegnap a megrendelt akksit a gépezethez. Próbálom lemeríteni, de meglepetésemre nagyon jól bírja!
Ennyiért ajándék.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2441 üzenetére
teljesen másként dolgozik az AF olyankor:
fáziskülönbséget detektáló módban a váz többnyire rögtön megmondja az obinak, h hova álljon,
kontrasztmaximalizálásnál viszont el kell indulni valamelyik irányba, folyamatosan lépegetni, majd visszaugrani ha már romlás tapasztalható: egy ilyen módszerhez értelemszerűen nem jó egy olyan AF kommunikáció, ami a pozíciók abszolút közlésén alapul -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a régi 40-150 használatakor mi az akadálya, hogy a gép a 11 mezős AF-t használja? Csak a gép saját 3 AF mezejét hajlandó, beállítástól függetlenül. Ha kicserélem az obit, akkor megy rendesen.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
asthring #2435 üzenetére
Sajna itt jönnek elő azok a problémák amiket írtál. Mármint az állandó fényű megvilágításnál. Sok mindenre jó, csak mozgó "célpontnál" igen problémás, mert nincs semmi, ami kimerevítse a mozgást. Pedig az lenne az üdvözítő megoldás, főleg ha mélységélességet is szeretnél.
-
asthring
tag
igen sajna félkarú lett, van kétkezes másfele nézős is ebből a pózból, de egyéb szempontból meg ez nem tetszik annyira.
egyébként összefoglalva a tapasztalataim:
kicsi záridő kell mindenképp, mer Juci nem nagyon bírt teljesen mozdulatlanul maradni, és még a lélegzetvétel is bezavarhat.
mivel nagyon kevés a fény, ezért az autofokusz csak a fényes helyeken működött rendesen, egyébként valahova a végtelenbe próbált. emiatt nem is igen játszott a tele, minél nagyobb éles tartomány kellett, minél nagyobb rekesznél. ugyanezért nem használhattam a fényerős heliost sem.
amit elbasztam, és utólag bánok, hogy nem állítottam be fix záridőt.itt amúgy fennvan az összes kép, a kevésbé jól sikerültek is.
-
nesa
veterán
válasz
asthring #2428 üzenetére
Probald alvanyrol ha birod es ne 20mm en.
Dim Light Beauty 11 :nekem ez bejon
csak probald ujra mert olyan mintha felkaru lenne.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Az E520-al melyik vakuk működnek ttl módban?
Köszi. -
nesa
veterán
Ma megjott az YN460 vakum meg ittvan a canon 430EX is, este letesztelem oket.
-
ROBOTER
addikt
válasz
sebgutkopf #2420 üzenetére
Még az E-1-gyel is csak úgy, hogy egy több obinál nem megy a zoom fej. El kell felejteni.
-
nesa
veterán
Ertem koszi ,kozben vazoltam az eladonak ezt azt ,a csavo aztakarta hogymeg en dobjak ra valami penzt+ a 40-150 et, enmeg irtam neki hogy enmeg ugygondoltam o dob ra valamit ....azota nemirt, elotte lelkesvolt.
Igen tudom rendeltem is youngnou vag ymi a neve csodat YN 460 at ,7. en lesz 1 rendezveny oda kene valami vaku es felek nemer ide, bar 1 joszivu canonos felkinalt egy EX 430 at ,de nemszeretek kolcsonkerni...
-
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf #2420 üzenetére
Koszonom a valaszt
20k korul megerhet ez a vaku?
-
sebgutkopf
őstag
Az E-1-el teljesen kompatibilis. A többi E vázzal nem működik a vázzal együttműködő TTL mód. A vázak elvillantani el tudják vagy manual, vagy auto módban, tehát a vaku maga mér fényt és ő dönt mekkorát villan ebbe nem tud beleszólni a váz. A TTL hiányában nincs FP mód sem, mivel a váz nem tud neki szinkron adatot küldeni.
Lényegében úgy lehet rá tekinteni mint egy középérintkezős nem rendszer vakura, amit bármely E váz villanásra tud bírni.
Slave módot az oly sajna csak az R-es vakukkal hozta meg. -
-
-Shadow-
aktív tag
Atom gagyi kivitelezés, de ilyesmire gondoltam. A vágásért bocsi, de az ágak közt nem volt kedvem megcsinálni.
-
-
nesa
veterán
Probalt mar valaki olympus FL 40 vakut,hogy mukodik ez DSLR vazon??
Ill tud ez slave modba is dolgozni masik vaku fenyere?
-
Játékos
addikt
Elég közel van az épülethez a kerítés, így nem sok látszana, illetve sztem baromira torzulna a ház abból a perspektívából.
Egyébként egy "szimpla" társasháznak látom a kapu alapján...-Shadow-
Hallgatlak! Szivesen veszem az ötleteket, de azt, hogy "valami", nem értem pontosan.
Konkrétan mit kezdjek vele? -
Játékos
addikt
Jó estét nektek!
Hogy kéne erről eltüntetni azt a gusztustalan kerítést?
Ha kivágom, akkor eltünik az épület fele...
-
madgie
titán
Nono. Emlékszem én olyan időkre, amikor szakadt lessátrakban hajnalozott (néha szeméttelep mellett, mert oda járt a kinézett madár) hétvégén suli után, meg őszi szünetben és nem nyomhatta ész nélkül a gombot, mert csak X tekercs diája volt. Szépen végig lehetett követni a "fejlődését" az újságokban, szerintem igencsak megdolgozott érte, hogy ott tartson, ahol, mindemellett tehetséges is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged