Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Eleg lehet azis ha 2mp + 6-8mp-el elobb csapja fel a tukrot mert azis bebirja razni.
Olvastatok a pixinfon a D5100 tesztet behaltam micsoda elonyt talaltak nemkell elemelni a gepet a szemedtol ha beakarod kapcsolni az LV mert jo nagy a gomb, a lap kozepe fele

(#3799) Játékos
En biztos vagyok benne hogy valamivel gyorsabb.
Fw-t frissitetel rajta, lehet bebeszeltem magamnak de nekem mintha gyorsult volna,520 on amugy is jo ha tudja a kontrasztot.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, ha valaki mindkettőt próbálta, a régi 50-200 AF-a is olyasmi, mint a 70-300-é? Vagy érezhetően fürgébb?
Köszi.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
JONAS77
üzenetére
Én viszonylag sokat tripodozok viszont akkor ahogy a nagytudású fórumtársaink mondták használd a késleltetést. Én a hosszú azaz a 12 secest szeretem mert közbe rágyújtok, kis smaci barinővel, hogy eltűrje, hogy még x képet csinálok ugyanarról
Majd próbáld ki még az olcsó rizses zacsit. Ha kell akkor tudok méreteket adni. -
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ment privi

-
nesa
veterán
Tud valaki rendelni, szuksegem lenne egy ilyen gyurure, termeszetessen atutalom a megfelelo osszeget

-
JONAS77
aktív tag
Az a gond, hogy én is abba a hibába estem, hogy nem néztem teljesen körül, mit-hogy-mennyiért, és mit tud az Oly! Nem vettem észre, hogy az IS mire van ezeknél a gépeknél, de nem vagyok elkeseredve, mert igy is nagyon megvagyok elégedve ezzel a 450-sel.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Játékos
üzenetére
Ennél a gyujtótávnál már az is kijön, hogy az optikai IS hatékonyabb, mint a szenzor. 300mm-en a kézremegés hatására a képpontos sokkal többet mozdulnak el, ami miatt az AF rendszernek egy mozgó/remegő témára kéne valahogy élesre állítania. Ezzel szemben egy optikai képstabi esetén már az átnézeti képed is stabilizált, ami miatt az AF szenzor is egy stabilizált képet kap. Sokkal könnyebb dolga van.
Másrészt egy standard kategóriás, ilyen fényerejű és ilyen gyujtótávú obitól nem várható el igazán gyors fókusz teljesítmény egyik gyártónál se.
-
Játékos
addikt
Nem katasztrófa, mert rendelek egyet, de gondoltam, valakit, akinek van feleslegben, megsegítenék azzal, hogy átveszem a terhét.

-
Játékos
addikt
Sziasztok!
14-42 Zuikohoz nincs valakinek eladó tulipán napellenzője? Az enyémhez nincs meg...

-
nesa
veterán
A profi fotos

A cimrol hirtelen ez ugrott be hatha valaki meg nem latta

-
JONAS77
aktív tag
Nekem meg most jött meg az új obim, 70-300mm-es Zuiko. Még csak bent csinálam vele pár fotót, de igy első látásra, jó kis objektiv. Mi a véleményetek erről?
-
supercow
őstag
vázam elkelt, ami maradt és eladó: 14-42mm és 40-150mm kit obik, első hátsó sapkával, napellenzővel, világgar jeggyel. privátban kérem az ajánlatokat

-
Játékos
addikt
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Hali!
Az enyém is ez, de egyelőre nem vagyok elragadtatva tőle...
Nekem ez az AF kicsit öreguras. Majd vasárnap játszadozok vele. 
-
2ning
tag
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Köszi a választ! Úgy érzem, hogy ezek alapján igen jó lenne nekem a 14-54 mellé a régi típusú 50-200 is. Az főleg szimpi, hogy később veszít a fényerőből. A másik nem elhanyagolható szempont az árkülönbség. Biztos, hogy valamivel jobb az új, de nem vagyok biztos benne, hogy megéri nekem azt a többletet árban. A régihez azért barátibb áron lehet hozzájutni. Lehet, hogy rá kéne mozdulnom egyre?!
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Játékos
üzenetére
Arra gondolsz, hogy mintha nem egyforma hosszú lenne a belső tubus, ami kilóg?
A kérdés az, hogy a 70-300 belső élesség állítású, vagy sem? Mert ha nem, akkor a fókuszálás közben kicsit változtatja a méretét az obi, így két különböző fókusz állás simán magyarázhatja a látvány és méretbeli különbséget. Ha teljesen belső állítású, akkor ez nem fordulhat elő lást: 14-54, 12-60, vagy 50-200 stb.. amelyek tuti belső élesség állításúak.
A képek alapján a napellenző felfogatója se ugyanott van a két képen, amiből pedig arra következtetek, hogy talán még a frontlencsét is tekergeti fókuszálás közben. Ebben az esetben az eltérő kinézet teljesen indokolt.
Eddig én csak japán gyártásút láttam, ami nem jelenti azt, hogy más nem lehet, de ahogy a régi 40-150 is mind japán volt (míg az új mind kínai) szerintem ez is mind japán.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
-Shadow-
üzenetére
Mivel az swd-snek már lekerekítettek a blende lamellái, ezért a bokeh-je valamivel szebb. Van egy bizonyos téma - háttér közötti távolság, ami valahogy igazából egyik 50-200-nak se fekszik és az életlen rész kissé töredezett hatást kelt. Ez már valamivel enyhébben jelentkezik az swd-snél. Viszont ez tényleg csak meghatározott helyzetekben jön elő és ennek megfigyeléséhez a háttérben valami kuszább dolognak kell lennie.
A gyujtótáv növelésével viszont a régi lassabban veszít a fényerejéből mint az swd-s. A régi még 70mm-en is F2,8
A képélességben, a kép színvilágán és alapvető karakterén szerintem nincs igazán különbség és talán ez a legfontosabb.Annak idején, amikor először felcsavartam a vacsa új 50-200-at a vázra és a próba után megnéztem az első képeket "bokán fostam" magam. Akkor már volt 14-54-em, de ilyen meggyőző és lehengerlő képminőséget még nem láttam saját képemen. Hiába nem tud már élesebb képet csinálni a gép korlátai miatt mint egy olcsóbb obi, amikor ránézel a képre látod, hogy nem ugyanaz, valamiért tetszetősebb, amit csak egy ilyen kategóriás obi tud.
-
nesa
veterán
-
Játékos
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem is ilyen lesz a hétvégén. 68 a vége, és leszállítja Miskolcra Pestről. Alig várom, hogy itt legyen, egyedül a fénytől félek, mert arra hallottam pár panaszt, hogy nem szereti ha abból kevés van...
-
nesa
veterán
Ja az enyemen van ilyen kek matrica mint az 50-200 on is hogy 140-600.
-
nesa
veterán
Hogy mindenki megnyugodjon akkor elarulom ami nem kinai az hamisitvany

Szerintem a ketto kozul amelyiken szelessebb a zoomgyurun a gumi csak siman valami eloszerias akarmi, muanyag bajonett meg lehetetlen 620g-os uvegnel, rossz mozdulatnal letorne.
A ketes darabnak amugy 95cm a kozelpontja mig az en hamisitvany JAPAN obimnak 96cm de szerintem 95 os senkinek nincs.
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Én meg már meg is írtam neki tegnap, hogy hülye, mert ebből egy féle létezik.

Szóval akkor melyik a japcsi, és melyik a kínai?
-
-
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Az a kép, emelyik géppel együtt mutatja az obit, az nagyítható. Tedd meg, és nézd meg, hogy az obi legvége egy síkba esik a napellenző tartójával!

Pont olyan, mintha a másikat kicsit megcsiszolták volna az elején.
NEM vitázni akarok, csak azóta is azt írja a pali, hogy az övé japán, és nem gagyi kínai, és hogy elég nehéz ilyen szép állapotú japánt találni...
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Elég szembetűnő.
Nézd meg a "csőrét". Amelyik obi magában van, annak hosszabb, és a napellenzőt ahova tekerni kell, az beljebb van a peremtől. Amelyik a gépen van, az meg a peremen van. Teccik látni? 
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
AF sebességét leszámítva, van valami jelentős különbség? Képminőségben?
-
Mr.Csizmás
titán
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Kérdezném tőletek, hogy a régi 51-211-ért mennyi az a "naggyon jó" ár? 120k?

Lehet, hogy megbolondulok...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
a tömör az 3k ár a magyar lidl-ben, de ajándékba kaptam, és nem iszok tömört....

-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Látom, csak sikerült elboltolni azt az üveg whiskyt. :-)
-
Játékos
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a legjobb vétel a világon, de már elfogadhatóbb. Kicsit én is sokallom, de ha nincs jobb, akkor ez marad...
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Azért a 70 már elfogadhatóbb, bár a sarkon az extreme digitalban 95k újonnan

-
Játékos
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
80-ra tartotta először, most 70-nél tartunk...
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Azért kérdem, mert egy tag, aki el akar nekem adni egy 70-300-at, kicsit sokra tartja, és arra hivatkozik, hogy ez nem a gagyi, műanyag bajonettes, hanem Japán, fémbajonettes...

Most ezt akkor hogyan??
-
Játékos
addikt
Uraim!
70-300-ból is két féle van, mint a 40-150-ből?

-
-Shadow-
aktív tag
Látom vicces napod van.
Én is tudnék örülni egynek, de inkább valami olyat keresek ami nem kerül többe, mint négyhavi fizetésem....
Igazából 12-60 SWD, 50-200 SWD, meg fix 50-em ha lenne, pofám berfognám. De a realitásoknál, meg anyagi lehetőségeknél maradva, a 14-54 mellé, az 50-200, meg fix 50 talán összejöhet. -
-Shadow-
aktív tag
Nem SWD 50-200 tapasztalat valakinek? Erősen elgondolkodtam egyen...
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
APSC-m nincs, de 11 pontos AF igen.

-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Poenvolt, a kepet mindenhogyan beakartam rakni.
Alitolag az Oly E3 fokuszrendszere van benne, regebbi sigma vazak azert vannak eladoak de ez olyan kicsi resze a piacnak hogy nemerdemes vele szamolni...
620 at sigmara csereled?
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
igen szerintem frissiti az egesz FW-t, megszunt a problema?
A 70-300 es a 14-42 is kapott valamikor uj FW-t ha meg nemlett ra felrakva. -
Mr.Csizmás
titán
megjött a kábelem
fw updatet végigcsináltam, végülis a makrónak lett új fwje, meg feltettem a magyar nyelvet.a kérdés az, hogy a nyelv telepítéssel újratelepül az egész?
a vaku fagyás javítása miatt kérdem. -
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kivan kapcsolva a stabilizator ,csak akkor raz mint a traktor ha bevan kapcsolva.
-
Mr.Csizmás
titán
uraim
egy SOS kérdés....pár napig nem használtam a gépet, és most valamelyik nap be-ki kapcsoltam, és kikapcsolásnál nincs az a jellegzetes zörgés, ahogy megrázza a szenzort(?)
hanem csak simán kikapcsol.... -
-Shadow-
aktív tag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Köszi a választ. Az ív rendben lesz azt megoldom, van rajz, ahogy előbb kolléga linkelte is. Majd azt meghosszabbítom, hogy kiadja a méretet.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi, ezt ismerem én.
Csak szeretném tudni, hogy ténylegesen mennyi, mert ez olyan rövidnek néz ki ahhoz képest, hogy teleobi. -
-Shadow-
aktív tag
Uraim, egy kérés. Akinek van régi típusú 40-150-es obija, az megmérné nekem, hogy milyen hosszú a napellenzője? Sikeresen elkavartam valahová, egy újért meg nincs kedvem 35$-t fizetni. Nyomok valami sufnituning megoldást inkább. Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Arch Linux
- Mini-ITX
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Arc Raiders
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Majd próbáld ki még az olcsó rizses zacsit. Ha kell akkor tudok méreteket adni.

]

A csókának mégis igaza van?