- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #98745 üzenetére
Az avsforum-on vannak igazi TV "őrültek", ott sokan vannak már bőven 10000 üzemóra felett pláne S95B-vel. Már kiverték volna a balhét ha fele lenne a fényerő.
Esetleg lehet fényerő-csökkenés, ha soha nem fut le a pixelfrissítő és nem állít utána áramerősséget az algoritmus.
-
aldebaran
addikt
válasz
Vhiktor #98536 üzenetére
Egyébként ez a szervizmenü a philips tévé üzemidejét mutatja.
Nekem a panel ki lett cserélve a 806-on (amit eladó), de nem azt mutatja, hogy 0 órás, hanem a vásárlás óta mennyit ment a tévé.
Kár, hogy külön a panel üzemidejét nem mutatja valahol... -
válasz
Vhiktor #98570 üzenetére
Köszi, be kellet kapcsolnom a macosben
A real cinema mode nálam inaktív és off akármelyik kép módban.
Tehát ha jól értem, akkor tartalomtól függően nekem kell a megfelelő képmódot kiválasztani a TV-n. Ráadásul kapcsolgatnom is kell a macosben a HDR-t, hogy az SDR-re állított film maker módozat visszajöjjön.Nem valami kényelmes...
-
ACE-
addikt
válasz
Vhiktor #98479 üzenetére
Ja, csak arra próbálok rájönni, ha a PC hibás, akkor mi lehet a hibája... mert ha csak inkompatibilitás, és tegyük fel úgy döntök hogy lecserélem, mert pl. visszaveszik (Alza nem szokott ilyennel szarozni) akkor milyet vegyek, hogy ne járjak ugyanígy... Ezért lenne jó tudni a hiba okát...
-
ACE-
addikt
válasz
Vhiktor #98471 üzenetére
Ja, ki kéne, de gyanakszom egyébként a NUC-on lévő video driverre is, mert az pont akkor frissült erre az új Intel Arc driverre, amikor lecseréltem a TV-t... Lehet csinálok egy tiszta telepítést Windows gyári driverrel. Az Alza-s 4k/60Hz-et bíró kábellel van összekötve, és ezen a felbontáson, frissítésen van használva. Ma hoz az LG szervíz egy gyári LG kábelt, mert azt mondja a fószer hogy az mindenre megoldás, miután tegnap az egész alaplapot kicserélte... és ugyanazt csinálja. Erre a Depp Color-ra is gondoltam, de kikapcsolva valahogy sokkal tompább a kép, meg fényesebb, mintha eltűnne a fekete.
-
ACE-
addikt
válasz
Vhiktor #98453 üzenetére
Furcsa mód én meg pont azt olvastam, hogy ez valami régi HDMI szabványhoz tartozik, és azt "javítja fel", akkor ez nem igaz? A miniPC-m nem egy túl régi Intel-es cucc (NUC11TNHi3) elvileg tudnia kéne mindent... szóval nem értem, majd meglátjuk hogy így mit csinál, meg holnap hoz a szerviz egy gyári LG HDMI kábelt azzal is kipróbálni, mert ma full alaplap csere volt a 3 hónapos TV-n, de sajna nem segített...
-
Black Dragon
addikt
válasz
Vhiktor #98427 üzenetére
Gratula az előléptetéshez!
csizo: Bár még nem érkezett meg az S95D-m, annak van egy matt fényvisszaverő rétege ami talán alkalmasabbá teszi egy világosabb szobába, de attól is függ milyen irányból éri fény a tv-t. Sokak a G3-mat fogják mondani, vagy az S90C-t az ár/érték aránya miatt. Szerintem te döntsd el milyen szempontokat szeretnél figyelembe venni a vásárlásnál, pl.: Dolby Vision, menürendszer, gari stb.
-
aldebaran
addikt
válasz
Vhiktor #98386 üzenetére
Én mindig kikapcsolom ezeket, de a philips oled806 megszivatott.
Sose volt jó a beállítás, mindig világosítani kellett, nemtaláltam, mi a hiba, eltűntek a részletek. Egyszer aztán be-ki kapcsoltam és visszatértek a részletek. Nem is értem, hogyan képes valaki ezeket használni... -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #98358 üzenetére
Ez olyan pontosan mint az én kis Vivid módom, mindenki tudja (én is) hogy csalós és nem referencia, ennek ellenére ha alapvetően egy élvezhetetlen sötétre masterelt anyagot amennyiben nézhetővé tesz akkor annak alapvetően van értelme hiszen az adott esetben majd két millió forintos szórakoztató elektronika a használatával élhetővé válik és ez egy fontos tényező!
-
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #98373 üzenetére
Semmi szükség nincs arra, hogy mentegetőzz, vagy elnézést kérj. Ez egy fórum ahol beszélgetünk, véleményt cserelunk.
A vélemény saját, 1-2 tv alapján kijelenteni, hogy mind rossz, az nem túl szakmai itt többek részéről.Fotók az automatikus fényerő szabályozásról: meg csak le sem tölthetők külön, mert egybe lettek szerkesztve. Azt se tudjuk pontosan mit kapcsolt ki és be, csak a fényerő részén van 3 lehetőség. Azt se tudjuk egyéb környezetvédő energia csökkentés be volt -e kapcsolva, milyen profillal ment a tv...
Továbbra is állítom, hogy nincs relevanciajuk alapból sem, nem hogy így szerkesztve.
Sony tapasztalat: tegnap este kaocsolgattam ki és be ezt a beállítást. Este, halvány kislampa fény mellett. Amikor kikapcsoltam, akkor szemmel láthatóan ugrott felfelé a fényerő, de csak nagyon kicsit. Amikor vissza kapcsoltam akkor szemmel láthatóan nem történt semmi. Ekkor újra kikapcsoltam és ugyanúgy apró mértékű emelkedés... Ebből arra kovetkeztetek, hogy egyrészt nagyon finom a beavatkozás, időben elhúzott, hogy nem észlelhető a változás. Illetve, hogy nem a sötétben való fényerő csökkentés a feladata, hanem a világosban történő fényerő emelés. -
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #98350 üzenetére
Nem jutna eszembe téged oktatni szín/fény meresbol, nyílt fórum, nyílt válasz volt mindenkinek, illetve hangosan gondolkodás.
Azt viszont nem értem, hogy miért hivatkozol szkutyi képernyő fotoira, mikor korábban te is írtad, hogy ezek a fotók semmire sem jók.
Azt sem értem miért kellene nekem bármit bizonyítani? Tényleg nem elég ha elmondom: soha nem tapasztaltam fényerő vagy képminőség ingadozást bekapcsolt automatikus fényerő szabályozás mellett, sem a mostani Sony, sem a régebbi Panasonic TV -n. Fenymerovel nem mértem, szubjektív tapasztalat.
Sajnálom ha a szakmaiság és a kölcsönös tisztelet is kezd eltunedezni a ph forumokrol...
-
szkutyi
addikt
válasz
Vhiktor #98350 üzenetére
Köszönöm
Én annyit fűznék már csak hozzá hogy semmi erdekem és inditatásom meghamisítani a dolgot, ha ellenkezője lett volna a teszt eredménye akkor ugyanúgy kiteszem, és azt mondom hogy ez azt igen, így kell ezt csinálni!
Te ismersz, tudod ki vagyok, nem egy suhanc aki trollt játszik ebben a csoportban.... -
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #98339 üzenetére
Persze. A kalibralo eszközök csak a TV képét mérik, a mért 100nit az napsütésben és vaksotetben is 100nit. Csak az emberi szem nem abszolút fenymero eszköz, sőt folyamatosan "kalibralja" saját magát. Vaksotetben mást érzünk 100nit képtől mint verőfényes napsütésben. A latasunk folyamatosan alkalmazkodik a teljes látható környezethez.
Amit tudsz mérni talán az automatikus fényerő szabályozás esetén az a következetesség és az arányosság lehet. Pont azt kell adnia a teszten ha jó a tv, hogy a beállított 100nit sötétben kevesebb, napsütésben pedig több lesz. -
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #98339 üzenetére
“10 másodperc alatt is képes össze vissza állítani a fényerőt és a gammát” így van , és gondold el milyen szörnyű lehet ez egy 2 órás film alatt, vagy sorozat maraton alatt… borzasztó .vagyis annak aki használja . Az nem baj ha benne van mint funkció , mert ki lehet kapcsolni instant, De az se lenne baj ha egyáltalán nem lenne .
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #98337 üzenetére
És szúrj be 2 képet összehasonlítás gyanánt, az egyik Beállítás legyen full automatán, a másik beállítás pedig 100 nites SDR 100% HDR fényerővel és egy HDR filmet játsz le, És akkor fényképezd mikor HDR tartalom van a képen . Bár neked kéne tudni ennek a végeredményét hogy mi lesz. Kb az amit legutóbb szkutyi közzé tett. IGEN, olyan kép sosem lesz mint ami a valóságban megtörténik valóban ,de a két kép között zongorázni lehet a különbséget egyértelműen, És az pedig a valóságban ugyanúgy aránylanak egymáshoz.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #98244 üzenetére
Ja meg a Bravia 9 az a kereskedelmi forgalomban kapható tv amely a legjobban megközelíti a Sony Mastering monitorját biztos tudod melyikről beszélek. Ezeket használják monitorozásra a filmek masterelésénél mint referencia , Hogy lássák hogy mit csináltak. Szinte ugyan azt tudja a bravia 9, a legkomolyabb referencia tv ezáltal 2024-ben. Nagyon durva lehet ebből egy 85
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Vhiktor #98212 üzenetére
Én is írtam ,hogy a fénykép nem fedi a valóságot.
szkutyi
Sony nem veszi vissza ennyire a fényerőt ,érzékeli ha sötétebb jelenet van és úgy optimalizálja a képet ,hogy látszódjon minden.
Nincs nálad Sony TV így a képednek semmi köze a gyártó által nyújtott fényérzékelő tudásához.
Az LG ilyen ,de most nem róla van szó. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #98161 üzenetére
Filmiparban meg egyébként sem ritka, hogy "belterjesek" az eszközök és sok régi nagy cég már csak a hírnevéből él, amit meg letesznek méreg drágán az asztalra egy kalap ...t sem ér, van pár ilyen "grading/broadcast" monitor is, amit egy alsó közép kategóriás consumer tv röhögve lepipál 10-ed áron.
-
szkutyi
addikt
válasz
Vhiktor #98091 üzenetére
Gondolom mert a többségnek az van! Szerintem utána jön a Samsung, aztán a philips.ha tippelnem kellene.
szvsz jobb ez így mint külön lebontva....mert legalább így egy kérdéshez hozzá tud fuzni egy olyan is akinek.mas márka vany de nála is fellelhető a probléma, vagy pont ott nincs hiba. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Vhiktor #97937 üzenetére
+1
Pontosan. ..hogy az elején mennyit szívtam ezzel, akkor még opció sem volt rendesen kikapcsolni. Aztán a komoly ügyfélszolgálatot felhívtam majd megkérdeztem hogy a francban lehet kikapcsolni? S miután erre a kérdésre azt kaptam válaszként, hogy hát a HDR az nagyon jó, élénkebbek a színek stb..miért baj ez nekem?? Hát mert a box fals jelet küld a tv-nek mivel a tv adások egyike sem HDR itthon..így helytelenül és feleslegesen van abban a képmódban a tv. Aztán mondták hogy a tv-vel próbáljak valamit kezdeni mert szerintük ez rendben van, nem náluk van a hiba. Mondtam hogy a tv akkor vált HDR módba ha olyan jelet kap, automatikus..nekem nincs beleszólásom. Hát ők nem tudják akkor... Végül a HDMI Deepcolor kikapcsolásával tudtam nagy nehezen megszüntetni ezt a birkaságot. Azóta hála istennek legalább ennyi frissítést kapott az a box hogy az adaptív HDR-el kikapcsolható
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Vhiktor #97865 üzenetére
+1
Oled mellett itt van egy 17éves Sim2 felső kat. dlp és mosolyt csal az arcodra a képe még ma is 1080p-vel.Anno ez lcd és plazma verő képminőség volt!
#97894 ForRedGlory
2. léps. "Készítsd elő régi monitorodat az elszállításra..." van egy ősrégi crt Samu monitorom, meg kéne játszani, de szerintem csak fogalmazási hiba. -
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #97891 üzenetére
Tudja a tököm már hogy 2.5 éve éppen melyik filmet néztem akkor
Az a hatás már jó ideje elmúlt Hogy hunyorognom kelljen a HDR-től, Azóta meg láttam kb. 100 filmet már ,szóval biztos hogy nem a forrás a baj ,hanem a tv vesztett a fény erejéből. Megszokni ezt igazából meg szerintem nem lehet mert ha jön a tv pontján egy magas Fényerő akkor jön. Na majd a következő tv-m ha meglesz (4000nit maxot tud majd) akkor vissza térünk erre a HDR témára
szeretem az oled806-ot de ez a HDR 800-900 nit max, engem már nem tud lenyűgözni. Úgy ahogy az 55” is kicsi már . 42” után az elején még jó volt. Most ugrok ebben is egy hatalmasat. Új korában jobb volt de igazából akkor se volt olyan hűhó érzés, ahhoz kevés egyszerűen az oled HDR tudása .
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #97886 üzenetére
“Ismerek olyat is aki kikapcsolas után egyből aramtalanitja az oledet” De ezzel épp ez hogy ártott csak neki, nem tudta lefuttatni magának a pixel frissítést.
fényerőre visszatérve: 2.5 éve mikor megvettem oled806-ot emlékszem hogy DV nél netflixen ahol HDR tartalom volt, nap, lámpa bármi , Akkor többször össze kellett húznom a szemem hunyorítottam. viszont manapság ez egyáltalán nincs jelen és ugyanúgy 100-on van a HDR mindig. ebből abból indulok ki hogy az évek alatt veszít a Fényerőből láthatóan az oled. És ez a két év használat nem is mondható egyáltalán soknak… És hiányolom már ezt a hűha érzést HDR tartalomnál de nem nagyon van meg… Látom hogyha HDR jelenet van akkor azért azon a ponton jóval fényesebb de nem ad olyan hatalmas élményt …pedig ez a tv 800 és 900 nit között tudott új korába, Most biztos nem tud annyit.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #97885 üzenetére
Aki hdr esetében 40 vagy 50%on használja annak kb teljesen felesleges új oledet vennie, nyugodtan használhat 7 évvel ezelőttit is sokkal olcsóbban.
Ismerek olyat is aki kikapcsolas után egyből aramtalanitja az oledet, annyira félti és pont ezzel nyirta ki, pár hónap alatt...
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #97874 üzenetére
Vhiktor ne már... Samsung-nál 50 a max. HDR/SDR-ben is, a skála nem 100-as.
A pixelfrissítőt pedig az igénybevétellel arányosan célszerű futtatni (csak extrém esetekben kell sűríteni a futtatást a szerviz menüben rögzített időtől eltérően). Egy bizonyos mértékű pixelek közötti működés eltérést (nem tudni mekkorát) már nem tud áramerősség változtatással kiegyenlíteni a pixelfrissítő, ha időben nem tud lefutni, a kifakult pixelek úgy maradnak.
A Sony azért írja, hogy feleslegesen ne futtassa senki, mert az átlag felhasználás esetén nincs is szükség rá. Extrém esetben a felhasználónak kell mérlegelnie, hogy mit tesz. Jobban degradálódik-kis fényerővesztés-de egyenletes marad a kijelző vagy kevésbé degradálódik-nincs fényerővesztés-de beégés keletkezik. Az extrém óraszám egyébként is jobban degradálja a pixeleket, hiszen elhasználódik.
(Megjegyzem az LCD háttér LEDjei vesztenek fényerejükből 15000-20000 üzemóra alatt, az OLED pedig nem). -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #97874 üzenetére
Ja meg amikor hdr szimulációs módban megy a tv adás. Vagy amikor a telekom set top box hdr jelet ad ki. Voltak nálam szervizelni, erre az volt az első dolga a szakinak, hogy bekapcsolta a set top boxon a hdrt. Kérdem tőle mit csinál? Mindjárt eltorom a kezét
Na így valóban be lehet égetni. -
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #97862 üzenetére
Ha ilyen rossz a projektorozás ,akkor miért használod ? Ahogy olvasom egy normális filmet nem lehet akkor végignézni velük , se kontraszt, se HDR. és ha jól emlékszem mikor megkérdeztem milyen tévét használsz, azt írtad hogy projektorozol. Vagy van olyan projektor ami felveszi már a versenyt egy mostani oled tévével? Ha igen mennyibe kerül mi a típusa?
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #97837 üzenetére
De ne csodálkozzunk, mert a vásárlók túlnyomó többsége nem szereti tükröződést. A matt kijelzővel és a one connect box-al az S95D egy jó kis 'marketing TV' lett. Az igényesebb és/vagy szakértői vásárló pedig menjen a búsba, ők a vásárlók elenyésző %-át teszik csak ki úgy is, profit szempontból nincs jelentőségük.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #97828 üzenetére
rtings: "The Samsung S95D has amazing reflection handling. Its matte screen finish essentially eliminates both direct and indirect reflections in a bright room, but there's a trade-off made with image quality. When light hits the screen, the TV's contrast ratio greatly decreases, and blacks become gray, which makes the image look washed out and reduces the impact an OLED typically has."
Én is ezt mondtam már évek óta.
[link] ...és az S90D még egy tizeddel több pontot is kapott. -
Malfroy
aktív tag
válasz
Vhiktor #97831 üzenetére
Arra nem gondoltál hogy megveszed egyesével az új modelleket a teszt erejéig, és mindig visszaküldöd amíg lehet? Így nem függsz senkitől, semmitől . Ha én ezzel foglalkoznék és lenne a YouTube csatornám biztos hogy ezt csinálnám .megvenném az egyiket, elkészítem a tesztet, visszaküldöm, aztán jöhet a következő. Egyébként rengeteg YouTubeR csinálja ezt, Akár laptopokkal és telefonokkal . megveszik azt küldik vissza ha Elkészültek a bemutató videójával, aztán videóval meg pénzt keresnek, Meg mindig naprakészen tartják ezzel így a Contentet.
-
aldebaran
addikt
válasz
Vhiktor #97746 üzenetére
Én a 806-ot állítottam most vele. Az itteni beállításokat nem tudom, hogyan csinálták, de ha azokat állítottam be rajta, akkor a fehér is és a fekete is bődületesen sz.r lett. A feketetét visszaállítottam gyárira, a fehéret a meleg színnel ezzel a progival szerintem sikerült jól beállítani.
Úgy csináltam, hogy a tévé közepére folyamatosan mérve ugyanazokat az értékeket adja ki az RGB. Nekem tetszik a végeredmény szemre. Jobb híján ez van.
A C3-at csak azért írtam, mert szkutyi írta abban a hsz-ben amire válaszoltam, hogy otthon megnézi az ő kalibrált c3-omján. Én 806-on és 937-en állítottam vele a fehéret. -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #97542 üzenetére
Hát igen, abszolút igazad van és felmerül a kérdés, hogy ha az atomvillanás meg az ívheggesztő fény is max 108 nittel jelenik meg, akkor ehhez képest hol van ábrázolva egy diffúz fehér? 50 nit?
Csak azért kérdem, mert 50 és 100 nit között egy blende rekesz különbség van, magyarul kétszer fényesebb, de ez nagyon nem HDR élmény... Ha 50 nittel mennek a normál diffúz részek, akkor a csúcsoknak azért illene legalább 4-5 blendével világosabbnak lenni, hogy valami dinamikát érezzünk, ami viszont 800 - 1600nit közötti készüléket kíván, és már el is érkeztünk a mai OLED TV-k tudásához..
-
válasz
Vhiktor #97532 üzenetére
Azon a vásznon más ám az a HDR sötétítve, hatalmas méretben, úgy hogy a feketénél a lézert offra teszi a fényt meg kapod x négyzetméterről.
Ha lesz lehetőséged ránézni tedd meg, utána érdemes erről véleményt alkotni. Nekem nagyon tetszett, ennyit tudok erről mondani .A Dolby is így képzelte el hogy ez már élmény HDR -ben ezekkel a specifikációkkal és ez így is van, nem csak az én véleményem ez, érdemes megnézni.
[link]
Bocs az offért, részemről out. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #97519 üzenetére
Mastering display luminance : min: 0.0001 cd/m2, max: 1000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 287 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 201 cd/m2Gyakorlatilag 'fake HDR', úgy néz ki, mint ha 150-200 nitre feltekernénk SDR-ben a fényerőt.
Ennél már csak a régi filmek 'hádéeresítése' lehet rosszabb, pl. Awakenings (1990), a képrészletesség alapján már a 4k is kérdőjeles, de a rárakott HDR nagyon rossz. A Mrs. Doubtfire-nél pl. a 4k indokolt, de arra nem is raktak HDR-t szerencsére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest