- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyetértek...A tv mellett ott kell legyen egy Shield pro és/vagy egy Apple tv 4K, vagy valami másik értelmesebb mediaplayer .
Ezekbe az új tévékbe én már hangszórót sem raknék, ezekhez muszáj venni egy jó házimozi rendszert, függetlenül attól, hogy a Sony A95K még HZ és LZ 2000 tévémnél is jobban szól (pedig annak a hátulja egy teli és vastag hangszóró rendszert takar,) és mindent lejátszik és azonnal be is olvassa. DTS is alapból van, nyilván, mert a BRAVIA CORE-on minden eredeti nyelvű film DTS.Ettől függetlenül majd két után, több baromsága is van a sony tévének, ami nem tetszik, aminél egy 600-700 ezres tévénél legyintenék, de egy 1.2 milliós nyaljon hátsót mindig. Ezek szoftveres baromságok és idegesítőek, számomra képminősége továbbra is lehengerlő. Nincs jobb képminőségű (Dolby Vision) tévé jelenleg a piacon.
Remélem ebben az évben nem csak a 77-es lesz a legnagyobb méret, mert nekem ebből legalább 83-as kellene, de a 97-es lenne a legjobb.Még mindig nem döntöttem el, hogy megtartom, vagy nem. 60 napig bármikor visszavihetem...
-
Matt89
junior tag
Tudsz mondani egy konkrét film vagy file példát, ami tesztelésre nagyon jó HDR/DV közötti különbségek "megcsodálására"? Te pl mit használsz lejátszóként? (vagy fizikai bluray, amit említettél?)
Köszi előre is!Én ahogy eddig próbáltam nekem nem volt túl nagy ugrás a DV a HDR-hez képest ((a HDR minden máshoz annál inkább)), de simán lehet, hogy nem pont a legmegfelelőbb file-okkal tesztelgetek (egyelőre egy Sony 55A80J-n).
-
ricsip
addikt
bisztos nágy élvezet lehet visszabutítani.
Stranger things 1. évadot néztük végig most karácsony környékén. Az első 5 rész hdr-ben volt, a maradék 4 viszont valamiért csak sdr. Hiába volt 4k az utolsó 4 rész is, mint az első 5, a hdr-->sdr sokkal többet rontott a minőségen, mintha a felbontás csökkent volna1080p-re. -
Hmmm1
aktív tag
Mi? : )"Philipsnek elég jó amúgy is az erős SOC miatt."
Majdnem azt megtévesztett, hogy a soap effektre gondolsz : d de a SOC alatt csak a chippet érted a tvben ugye? Szakmai geek nyelv rulez : dEngem a téma foglalkoztat és amit tapasztalok eddig. A két linket nézd meg. Illetve amit Vhiktor is említ a videóban. a OLED stutterelése mint állat.
És sajnálatos, ha a OLED kicsit elvérzik ilyen téren a többi panel mellett : (SDR-nél még nem sikerült jól belőnöm a mozgásmegjelenítést, de a linkelt posztban ezt kifejtettem.
Lényeg: hogy ne legyen túl gyors a kép, de ne is akadjon szakadjon - stuttereljen.Olyan is volt, hogy oké nem akadt, normális 24p élmény kezdett meglenni, de bizonyos mozgásoknál egy adott képen belül is volt, ahol gyorsított volt a mozgáson. Pl. egy két ember beszél, mozog a képernyőn, tárgyak is mozognak, az mind rendben van, a kép másik részén gyorsabb mozgás - pl jármű bejön ugyanerre a "képre" az már gyorsított felvételként gurul be. Nekem az már nem jó : D - tehát nem egyforma segítséget adott úgymond a képen belül, hanem azokat is különböző formában "alkalmazza" Tehát nagyon ügyesen szedi elemeire a képet a tv, és van ahol jó volt már, máshol elrontja. Ott lehet/kell játszani a beállításokkal I suppose. Melyik Motion csúszkát vedd lentebb, melyiket fentebb.
@blakey: Ez vetette fel bennem a kérdést, hogy a panel stutterelése, tényleg ennyivel több lenne, egy nyamvadt LED-hez képest? - Vhiktor a tesztjében, amit linkeltem beszél erről - majd meghallgatjuk max, jobban ért hozzá mint én, meg ti is, pusztán csak amit tapsztalok és/vagy láttam videójában azon kattogok : d
-
Hyena
senior tag
Nekem egy 75colos C935el kapcsolatosan van tobb tapasztalatom, az volt a masik alternativam a G2 megvetele elott es az egyik baratom TCL-t vett.
Elvittem hozza a PS5ot, van neki egy Fire Tv Stick 4k Max keszuleke es sok streaming szolgaltatasra elofizetese.
Tobbszor nekifutottam a tesztnek mindent kiprobaltam.
A kepminoseg tenyleg nagyon jo es a local dimmingnek koszonhetoen a fekete is igen meggyozo, az osszeszereles miunosege is, anyag hasznalat is jo, vannak azonban bizonyos idegesito problemak melyek javareszt a firmware kiforratlansagabol fakadnak.
pl a gyorsmenu gomb a tavkapcsolon bekapcsolas utan eloszor nem mukodik, megegyszer meg kell nyomni akkor jo lesz es jo is marad mig ki nem kapcsolod a tvt. Ujra bekapcsolas utan megint ezt csinalja.
Az EPG eleg fapados es nem szep, valamelyik csatornara lepve azonnal atvalt , nincs lehetoseg tartalmat olvasni pl.
2db tavkapcsolo is jar a tvhez de igazabol egy atgondoltabb jobb lenne.
A local dimming neha nem tudja mitevo legyen es egyes filmeknel a kepernyo felso szelenel van 1 vilagos csik.
Savosodas tapsztalhato.
A lila szin aktiv hasznalata a UI-n ami lehet ,hogy kinai szemnek tetszetos de az itteni izlesnek kicsit giccses. (szerintem)
Hirtelen most ez jut eszembe, de az alabbi topicban lehet olvasni tobbet a helyzetrol , lehet bizonyos problemakat mar javitottak is.Ossszessegeben nem bantam meg, hogy a G2-t vaalsztottam, de a minilednek van jovoje plane ha kiforrja magat a firmware. (sajnos viszont vannak olyan hibak melyek mar regi tclben is bennevoltak es valamiert nem javitottak azota sem)
-
jbnd-007
tag
A héten érkezik nekem is a Stell, Fisher DuoPower tipliből néztem ki a legnagyobbat (lyukacsos tégla fal), remélem megfogja.
-
alaves
addikt
A 'brightness: 50' elmozdítása 52-54-re csak akkor ajánlott, ha van látható 'black crush' és zavaró. A 'sharpness' helyes beállítása Philips-en is 0. A tesztábrákon hiába jó még szemre a 2, akkor is felesleges élesítést ad hozzá a képfeldolgozás és ez felerősítheti például az artifact-ot vagy a 'film grain'-t. SDR OLED kontrasztot mindenki maga választja meg a környező fénynek megfelelően, de az ajánlott inkább 30-40.
-
Hmmm1
aktív tag
Szia. Ird mar meg hogy van es hogy pontosan hány klikk a jó.
idegesit az, hogy amig a logo alig lathato addig kapcsolgasd a csúszkát HDR kalibracional.(PS5) Na most annak is tobb verzioja van. Fkk. mennyire is jo a Philips 806 nitje?
PS5: HDR jatekra is ha tudsz egy beallitast irj pls. Amúgy átraktam HDMI1 re es a Optimalison belul is jatekra
(Köszönöm b.!)
@Vhiktor: koszi, hat ezen kivul nem tudom mit lehetne állitani még a hdmi kapcsan 😄
Naggyon szepen felismeri a konzolt a tv es vica versa. Vrr megjott es mindennis igy. HDR jatek automatikusan aktivalodott innentol kezdve a tv hdr jatek stilusat miert szerkesztenemKonzolon jott fel a HDR kalibracios menu.
Red Dead 2ben vegul belenyultam kicsit Oled kontrasztba es a feketébe, mert tul sotet volt vagy fatyolosabb. Vegul egesz szep lett.
Annyira fura es jo is egyben még mindig
Zsenialisntud lenni a kep sokszor. (Most csak a jatekra es red deadre gondolok)Maskor azon kapom magam, hogy a valosag nem is biztos hogy ilyen. Probalom megfogni utana hogy mivel is jobb a grafika mint a elozo tvben ugyannal a jateknal. : ) Nehéz. Lehet 55-röl 65re váltás is. Ki tudja
Nem adtam at teljesen magam: )
Filmre erzem kivalonak a tvt. Tegnap elkezdtük a Avatart nézni. Mindennreszlet kiemelkedik, mintha egy kellemes
3d hatast is adna a tv. A szinek rendben voltak szerintem. Probaltam megfejteni miert jo a kep, hogy tudjam mondani magamnak, de valahogy nem tudtam, es lehet igy nehezebben hiszem el: -D Avatarnal, nem volt az hogy sok fekete van es a fekete dominál. -
TJ2
csendes tag
Technikailag persze, hogy van különbség DV és sima HDR között, nem mondtam hogy nincs. LG B7 tulajként próbáltam DV és HDR filmváltozatok között különbséget tenni remux (60-80 GB) méretben, de én nem láttam semmit. Kivéve mikor lila volt a DV.
Utána már nem is fárasztottam magam, hogy DV-ket keressek. Ez természetesen más tévén, másik szemmel, lehet, hogy másképp látszik, aláírom.
Közben utánaolvastam, és a dinamikus HDR akkor fontos, ha a tv csúcsfényereje a master alatt van. Ilyenkor jelenetenként átskálázza a fényerót, hogy beleférjen a tv limitjébe. Jelenleg általában 1000 nit a masterek fényereje, ha ezt hozza a TV, akkor kvázi nincs szükség dinamikus HDR metaadatokra.
A “szemkiverős” planet earth II pl. kb 500 nit. -
ribarszki
őstag
A YouTube videó pont semmit nem jelent. Kitárgyaltuk párszor. Iszonyat félrevisz. DV és sima HDR között nyilván van különbség a DV javára, ha megfelelő forrással nézed. Értem ezalatt valós, natív 4k filmeket, nem agyontömörítve. De egy ilyen film 40-70gb körül mozog. Egy normális asztali médialejátszóval, BD minőségben lejátszva biztosan van különbség. És van olyan film ami megérdemli ezt a fajta minőséget. (Vagy BR discen nézi valaki, de őszintén ilyen embert én nem ismerek..)
De ezt is nézd, hogy a felhasználók 99,9%-a bekapcsolja a Netflixet, HBO-t, Disney-t, és streameli a filmeket. Vagy a virágboltból letölti az agyontömörített 10gb-os uhd formátumot. Azt pedig saját tapasztalat alapján biztosan állítom, hogy a streamelt, (értsd ezalatt agyontömörített) DV és HDR között 99%-ban semmi különbség. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Eladáskor az árat "kitalálni" Magyarországon, talán az egyik legnehezebb. Az utolsó árát figyelembe véve (ami 500 ezer volt), én is hasonló árat mondanék, csakhogy a forint olyan mértékben inflálódik, hogy inkább Gabor970 450 ezer forintos részével értek egyet.
Viszont a vevő ezt nem fogja kifizetni, mert ő is az utolsó aktuális árat fogja nézni.A két éve vett 65-ös Hz2000 tévém, ami akkor, 1 millió volt és annak a tévének nincs párja képminőségben mert még az LZ2000 tévém sem lett jobb, ha meghirdetném (amit nem fogok), vajon kifizetné ki érte, amit ténylegesen ér? Nyilván senki, mert ezt a tévét 1.5 millió alatt senki nem vihetné el tőlem a már-már wc papír szintű forint értékét figyelembe véve és azt, hogy az LZ2000 65-ös most 1.2-1.5 újonnan. De a Panasonic (is) mindenen spórólt most, kezdve a ronda háttérvilágítás nélküli távirányítóval, a tv hallhatóan rosszabb hangjával, a menürendszer még otrombább és áttekintettelenebb lett és mint írtam képminnőségben nem tudja "megverni" az Lz sem a Hz-t. Közel van, de a Hz mégis jobb.
Szóval, nehéz kérdés az eladás, nagyon remélem, hogy még jó sokáig tudom használni a Hz2000 tévémet, de legalább addig, amíg azt nem mondom valamelyik típusra, hogy ez tényleg jobb.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
De ezt a típust kézzel gyártják és csak 99 darab készül(t) belőle. A Loewe honlapján olvasható.
Azért nem hiszem, hogy ekkora kamuval próbálnák eladni ezt a típust.Amúgy a 80-as években volt Loewe hifi tornyom és tévém is, semmivel sem volt jobb hangzásban, mint, pl a kék korszakos pioneer.
-
Celtis
veterán
Valószínűnek tartom, hogy a QD-OLED technológia eleve jobb homogenitást biztosít, legalábbis ami a tintinget illeti. Sőt, ha jól sejtem, teljesen mentes ettől a problémától. Aki érzékeny rá és volt tintignes LG-je, mint pl ribarszkinek és nekem is (a második oledem-en is kissé látható) az igazán tudja ezt értékelni.
Az teljesen más ha van nyertes húzás is a panel lottón mint ha nem is létezik a probléma. -
ribarszki
őstag
Se a Sony, se a Panasonic (lg) paneljei nincsenek azon a homegintás szinten mint a qd-oled. Nem csak a tintingről van szó, hanem a bandingről is és a panel teljes felületén mérhető egyenletes fényerőről. A gyártási technológia miatt ilyen. Talán a Pana, Sony panelokon kevésbé látszik, de így is elmaradnak.
-
leslien
nagyúr
-
leslien
nagyúr
akkor tessék próbáljátok kártyás csomagban..
ha jól láttam van ott még Samsung OLED is..
-
Gabor970
addikt
erről beszélek... OK, egy 55"-es oled 350e körül indul, a linkelt subod meg csak 250e. Igaz kettőt használsz, vagyis 500e-nél tartunk csak a subbal. És sajnos nem lehet elspórolni, mer nélküle semmi értelme a sok.1 v 2-nek. A gyengébbek csak puffognak, de nem tudnak rendesen mélyre menni.
-
Gabor970
addikt
kb 15 éve én is akartam házimozit. Hamar rájöttem, egy Valamire való aktív sub, kb a projektor árával azonos. (most kb egy 55"-es OLED ára) és akkor még semmi másod sincs....
Eladtam mindent, maradtam a sztereónál, igaz arra is elköltöttem kb másfél 65"-es oled árát, de szuperjó vele filmezni is. -
umek
tag
Többek között ezért sem állok neki ennek
, nincs megállás. Mondjuk egy olyan rendszert mint a tiéd, azért meghallgatnék.
Annak idején édesapám révén nekünk is komoly cuccaink voltak, de aztán nekem is jöttek a gyerekek, kicsik mellett meg amúgy sem lehet gátlástalanul hangoskodni, talán majd ha kirepülnek. -
umek
tag
Persze, abszolút egyetértek, igazából ugyanazt gondoljuk. Amúgy meg mindennél van jobb. Lehet, hogy egy többmillás hangrendszert is megköpködne egy highend mániás vájtfülű, mert ő még olyanokra is érzékeny, amire a legtöbben nem.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az sem mindegy, hogy mondjuk milyen anyagból van a szoba fala, stb. A határ a csillagos ég.
Én csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy egy egymillás tv vásárlására ne úgy készüljön az ember, hogy az még igényel egy hasonló beruházást csak a hang miatt. Egy ilyen nélkül is nagyszerűen élvezhető, és olyan élményt ad, ami kiemelkedő. Ennek ellenére ha egy átlagos érdeklődő végigolvasgatja a fórumot, az lehet a benyomása, hogy a tv hangja egy jó nagy hulladék, pedig egyáltalán nem erről van szó. -
-
Yodamest
veterán
Ambilight kapcsán csak bedobnék egy teljesen új megközelítését is, ami kb így szerintem egyedülálló párom részéről: ő már tudom előre, hogy utálná, na nem az "élmény" része miatt, hanem ő végig azt látná benne, hogy nem csak a képernyő fogyaszt, hanem mellette még lámpák is fel vannak kapcsolva és hogy micsoda pazarló dolog ez. Ő nagyon takarékos, néha már túlontúl is, csak gondoltam egy ilyen érvet is bedobok mellé/ellene.
-
jbnd-007
tag
Köszönöm, rendes tőled. NAS lenne az ideális, nem DLNA-n keresztül hanem file share-rel, hogy a felirat is menjen rendesen. De ha a NAS nem megy, akkor majd másolgatom vinyóra.
Láttam panaszt a Samba megosztásokra, hogy sokkal lassúbbak, mint az NFS, meg a wifi is be tud lassulni, szóval van itt pár dolog, ahol elvérezhet az egész.
-
jbnd-007
tag
Végül is nem feltétel, mert kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy a falra rakom. Végül is felraktam egy komplett konyhaszekrény sort 10 éve és még nem jött le.
Akkor viszont felmerül a kérdés, hogy kell-e nekem valami a 806-ból. Tudásban 3 dolgot említenek pluszban a 806-on a 706-oshoz képest: Calman Ready, alsó Ambilight és komolyabb távirányító. Ezek nélkül meg tudok lenni, amúgy is egy Harmony-t használok. Kérdés, hogy van-e még valami eltérés pl. panel típusban, szoftverben, van-e több probléma az egyikkel, ilyenek.
-
ribarszki
őstag
Streaming szolgáltatóknál a hdr és dv közti különbség a 0 körül mozog. Mondom ezt, hogy legalább 10 sorozator/filmet egymás mellett 2 oled tv-n összehasonlítottam. Qd oled és woled. Olletve soklal szebb a qd oled képe. De ehhez semmi köze a hdr-nek. A technológia miatt jobb.
-
-
Celtis
veterán
Az egész eleve egy rémhír. Nem a 77-es tv-kről szól, hanem általában a tv-kre vonatkozó ma is meglévő szabályozás szigorításáról.
Az EEI, azaz az energiahatékonysági index a készülék fogyasztását határozza meg százalékos értékben egy referenciaértékhez viszonyítva, amelynek kiszámításához számításba veszik a televízió képátlóját, a tunerek számát valamint azt is, hogy fel van-e szerelve belső adattárolóval. Az uniós határértékek a televíziók alapbeállításaira vonatkoznak, vagyis arra, ahogy a készüléket a vásárlónak kiszállítják, bizonyos képbeállítási módoknál viszont a tévék fogyasztása átlépheti ezeket az értékeket.
forrás: [link]Persze kényelmesebb ön-tüdőnszúrásról delirálni.
-
powerup2
addikt
77" már rég nem prémium sőt én szívesen váltanék 85" vagy 98 " csak hát azoknak még prémium ára van sajnos. Hát az arcam nem fog változtatni az tuti. Max nem az eu-ba fog gyártani de akkor kb semmi házimozi erősítő se lenne a piacon a fogyasztás miatt. De mint fentebb írtam heti 2-3 film megnézése nem olyan sok energia. Többet fogyaszt a hűtő meg a mosógép meg a főzőlap.
-
Vhiktor
Topikgazda
Igen ezt meg is néztem.
Ahhoz a beállításához csak akkor kell nyúlni ha valami nem oké, mert az butitja a képet.
Acer projektornal elhiszem hogy baj van.Én még nem találkoztam ilyen problémákkal azokkal a játékokkal amikkel játszom és azokkal a tvkkel amik jártam nálam.
De ez a megoldás amit linkeltel egy próbát mindenképpen meger.
-
fulton
addikt
JÓ kis teszt volt. Azért a sony ott van. de ezen a szinten mind ott van : tök mind1
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én pl mostanában este, a korom sötét szobában ráálltam erre a beállításra a sony-n. FÉnyerő csak 10, fényérzékelő bekapcsolva (tónus ki) és tiszta mozi filing. Nem világítja úgy be a szobát, így könnyebb megfeledkezni a háttéről és a környezetről, csak a nagy képeszméletlen, még mai napig gyönyörködök örülök a tv-nek
teljesen más így filmezni mint anno.
HDR anyagokat azért nem így nézem -
powerup2
addikt
Én már nem számolom
nem szabad. Hát most is van egy projekt ami készül itt annyi lesz hogy lesz atmos az kb lesz egy millió . Aztán Jön még két sub előre az svs megy a kanapé mögé. Persze hátra van még a végfokozás is. Ha mindez meg van akkor mondom hogy kész de olyan 10-11 millió lesz a vége.
-
Gabor970
addikt
én nagyon szeretem a 806-os távját. Volt aki szidta, de nem értem pl miképp akadhatott bele az ujja a gomb oldalába... Jó, hogy tudja a hangvezérlést, kivitele is igényes. Hamar lemerül??? (ez is fel volt róva) hát venni kell két legjobb lítium ultra elemet és két évig sem fog lemerülni. 55" esetén semmi értelme nem a 8x6-ost venni, annyira kicsi az árdifi. Én még 65"-ben is inkább rászántam a pluszt, mintsem sok évig eszembe jusson, hogy miért sajnáltam a jobbra a pénzt. Ami inkább elgondolkodtatna, ha ma venném, hogy a 65"-es helyett 55"-est venni és a 200e-250e Ft spórolást belerakni egy projektorba. Nagyobbnak képzeltem a 65"-est 50"-es plazma után, de nem érzem elég nagynak a 65"-est sem. (kb 2,8m-ről nézzük) Agyalok egy olyan fali konzolon, ami 50cm körül közelebb hozná, illetve mivel amúgy is szabadon-térben van az ülőgarnitúra, azt is előbbre lehetne húzni 50 centit mondjuk. (csak ott meg a zenehallgatás szenvedne csorbát...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- DOOM - The Dark Ages
- Battlefield 6 - Nagyon sokan rávetették magukat az első nyílt bétára
- Battlefield 6
- One mobilszolgáltatások
- Alkoholista nevelde
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest