- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Tarolt az indiai piacon a Realme P4 Lite 5G
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Íme, a Samsung válasza a hajlítható iPhone-ra
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmm1
aktív tag
Skacok, Vhiktor. (Ezt részben érintettük tudom)
Dolby Vision Sötét vs Világos.Tegnap ránéztem D+-n az Avatarra. Állejtő a kép, DV Sötét a default, nagyon szép így is, pár jelenetnél átraktam Világosra, teszteltem... és így még inkább jött a magic érzés. A DV-nél néha ezt keresem. Meg ugye az Avatar-nál, pont kell az a kis plusz valami, hiszen alapból is egy különleges cuccot, látványt vár az ember.
A DV Világos beállításait igazából nem néztem, nem ugye az elég hasonló a Sötét-hez nem?
Világosnál, "valamivel" jócskán megküldi a fényerőt, a megfelelő helyeken, kijönnek a kuntúrok, de nem volt túl éles. A színek megmaradtak. Mintha kapnák egy kis extra HDR élményt. Ami már már a túl magas fényerő határait feszegette, de úgy unblokk talán dobott kicsit a képen. Sötét módban is jó, csak lehet hogy úgy kevésbé jön ki a metadatokban megküldött infó, hogy hol mennyire világítsa be a képernyőt az adott területen belül, az adott jelenetben?Szóval, mi az intented élmény : D Az Avatar moziban különösen jó volt és "sokat" tudott. Ahhoz képest a DV-Sötét, kevésbé volt magic talán egy picivel, a DV Világos képmód meg lehet sok? Mi a koncepció? A színek mindkettőben tökéletesek. Szal ez csak játék fényekkel inkább szerintem.
Egyébként továbbra is imádjuk a kalibrálást, nem is kell állítani a tv-n semmit. Élmény a 4K filmezés.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE48S90DAE) 122CM 4K SMART OLED 100HZ ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Ulefone RugKing 4 Pro
- 4TB Gen4x4 SSD
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB 2K OLED 165Hz 500NIT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor