- Milyen okostelefont vegyek?
- Az Apple állítólag tovább halasztja a Gemini segítette Siri bevezetését
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Csak egy kérdés.... mégis mi tud beégni egy oled panelen, mikor az LG WRGB panelt használ évek óta?
Idézet: " harmadik módszert az LG dolgozta ki, és röviden WRGB, hosszabban White OLED With Color Refiner Technology néven illeti. Ennek lényege az, hogy az OLED technológia segítségével a panel csak és kizárólag fehér fényt állít elő, amelyet az alpixelek fölé elhelyezett színszűrő alakít vörös, zöld illetve kék színűre – az egyik alpixel fölé pedig semmi nem kerül, az fehér színnel világít, az RGBW pixelstruktúra előnyeit (főleg a nagyobb maximális fényerőt) kihasználandó. Ennek a megoldásnak nemcsak az az előnye, hogy teljesen kiküszöböli az alpixelek különböző színű fény kibocsátásából adódó, élettartambeli eltérések okozta problémát, hanem az is, hogy a gyártás során az OLED lényegét adó szerves réteg felvitelénél nem kell a különböző színű alpixelekkel „vacakolni”; ez egyrészt olcsóbbá teszi a gyártást, másrészt lehetővé teszi nagyobb méretű panelek rentábilis előállítását is."
Tehát nincs kék oled cella, sem zöld, sem egyéb. Akkor mégis mi tud beégni? A színszűrő?
Vagy én vagyok akkora balfék, hogy nem értem? Vagy "csak" marketing az oled ellen ez a "beégés" mizéria?Nem kutyázni, ha kérhetném...

2013-ban az 55EF950V például RGBW volt még, aminél azért teljesen másképp fest a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elden Ring
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az Apple állítólag tovább halasztja a Gemini segítette Siri bevezetését
- Horgász topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Viccrovat
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- Gaming notebook topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- LG (77C47LA) 195CM 120HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SONY (XR-55A80L) 140CM QD-OLED 120HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Piros 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bialetti kézi kávéőrlő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vagy én vagyok akkora balfék, hogy nem értem? Vagy "csak" marketing az oled ellen ez a "beégés" mizéria?
Vhiktor