- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Poco M8 5G - majd megveszed
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én nem használom, nem tudom melyik milyen jól (vagy rosszul) működik, de sok AVR kínál valamilyen dinamikus hangerő szabályzás funkció, amit még ki lehet egészíteni a dinamikatartomány korlátozással (vagy más néven "éjszakai mód", vagy egyszerűen a sub csatorna kézi halkításával, a sub doboz teljes kikapcsolásával...), de akár külön ilyesmi szűrést is, ami a beszédhang tartományt hivatott kiemelni.
Én is csak elvi szinten javasoltam próbaképp a center kézi erősítését.
Sohasem értettem mögötte a logikát, hogy miért kéne oda korlátozni a beszédhangot egy térhangzású keverésnél, ahol követnie kéne a hangnak a száj pozícióját. Noha sok műfaj esetén (legalább is vízszintes értelemben) gyakran a képernyő közepén mozognak az ajkak, így akkor is oda kerül a center csatornára, ha a "helyére" teszik, nem fixen a center-re. De egy mozgalmas, több szereplőt egyszerre beszéltető jelenetben ez már messze nem igaz, akár még a kamera/hátunk mögül is kéne hallanunk beszédhangot...
Lehet, hogy régen ez valami általános javaslat volt a hangmérnöknek, de gondolom mostanság az objektum alapú hang (Atmos, -X stb) ezt akkor is felülbírálta, ha valaha volt ilyen, és most a "helyén" van a beszédhang is.Én személy szerint sohasem használtam center-t, mert elvi szinten több kárt látok belőle (a magassági viszonyok miatt, minthogy otthon a TV nem akusztikailag transzparens, mint néhány vetítővászon), mint hasznot (és még plusz költség is). Az AVR szétdobja a front-okra a center csatornát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Raspberry Pi
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Vhiktor