Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Celtis

veterán

válasz daneel_hu #32652 üzenetére

Azért ezt a ruszkicsere megoldást te sem gondolod komolyan, ugye? Vagy van itt valaki, aki bontott, maszatos, beégett cserepanelt kapott?

Azt sem értem, hogy milyen megváltásról beszélsz. A szerviz csak az LG-től kaphat panelt, nem a piacról veszi. Azt sem tudom elképzelni, hogy a szerviznek vesztesége legyen egy garanciális panelcserén.

Hogy a lecserélt panelekkel mi lesz, azt nyilván nem tudhatom, de hogy a szerviz nem szerelheti be más készülkékbe az biztos. Vagy bezúzzák vagy a gyárban átvizsgálják, és refurbishedként visszakerül, de utóbbi elég költségesenk tűnik lévén már átment egy procedúrán is hibásnak találtatott. Mennyi lesz ezekből használható? 1-2%? Kinek éri meg a szállítás, vizsgálat költsége?

Azt kell megérteni, hogy az OLED paneleknek van egy kihozatali aránya. 2015-ben ez 65% volt. 2017-ben már 85%. Újabb adatot nem találtam. Ehhez képest az a pár garanciális csere nem oszt nem szoroz.

Az LG üzletpolitikája pedig az, hogy az OLED továbbra is prémium. Nem a TV-ben reklámozzák, ahogy a prémium autókat sem. A reptereken szoktam látni, ahol van Merci meg Audi is kiállítva. Vételne lenne? Nem hiszem. A prémium kategóriához pedig a prémium kiszolgálás is jár. A suttyóság pedig marad a Samsungnak és ez így tök jó.

Új hozzászólás Aktív témák