Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
senior tag
Srácok, nem vitatom, hogy mindenki jót akar, de szerintem az az alapvető axióma, hogy világos nappali = miniled, sőtétítés = oled félreviszik az embert.
Lehet, hogy azoknak az "úgy nézzünk mindent, ahogy a rendező megálmodta" srácoknak ez oké, de aki laikusként jön ide tanácsot kérni, és nem arra reszel, hogy látszik-e a rojt a függönyön egy Tarr Béla filmben annak ez a ti törvényszerűségetek inkább árt mint használ.
Sztem egy miniled tévé képmegjelenítő minősége annyira elmarad a leggyengébb oledtől is, hogy az egyszerűen egyetlen nappaliba sem lehet valós javaslat annak, aki átlagosan használja a tévét (nézi az X-Faktort meg az új Győzike show-t + néha egy kis Netflix + Youtube + Xbox) és van pénze oledre is.
Megértem, hogy itt a legtöbben az alapján adtok tanácsot, hogy a leghelyesebben hogyan lehet tévét nézni, de sztem nem szabad elfelejteni, hogy a legtöbben szép képet akarnak nézni és annyi.
Nálunk pl a tévé mögötti falon, a tévé közvetlen melletti részen van a terasz 250 cm magas üvegajtaja, és a tévétől balra lévő fal végig üveg, keleti tájolású vagyis napkeltétől kb délig a tévére süt a nap (nincs az az isten, hogy besötétítsek) mégsem érzem zavarónak játék vagy Netflix vagy SDR adás nézése közben, pedig az én tévém nem egy fényerő bajnok. Elvagyok vele, látom, amit kell. Viszont volt nálam pár hétig egy TCl 845-ös, ami valóban világosabb volt, de ez volt az egyetlen pozitívum, ami elmondható róla az OLED-del szemben. Ezt minőségileg akkora visszaesésnek éltem meg, hogy azt a fényerő növekedés messze nem tudta kompenzálni.
Szóval csak annyit akarok mondani, hogy ez a világos szoba, sötét szoba azért nem ennyire egyértelmű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor